-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
Mi az 1,5 giga? Ha a processzorra gondolsz 1,5Ghz nek az szerintem kevés full hd filmnek. Én a 3000+os amd thlonomon nem tudok full hd t nézni, észrevehetően nem folyamatos a film. Az az 1,8Ghz es Pentium M proci szerintem nagyon a határeset.
Mondjuk ha azt nézzük, egy 1,6ghz es dual core proci kerül ~14k ba, egy 2,2ghz dual core ~18k, ezen ne múljon. Az 1,6ghz (sztem nem is bírja a full hd ) esen megspórolsz 4 ezret, a 2,2 vel szemben, amivel még akár vistával is nyugodtan full hd filmezhetsz.
-
Declare
őstag
válasz ratkaics #2954 üzenetére
átalakító? ha van a tv den sima monitor csatlakozó, akkor a kártyádon a monitort kihúzod, tv t be, ha filmet nézel vagy veszel egy közösítőt és akkor csak egy kapcsolót kell elfordítanod. A minőség különbség elég látványos . Ha nincs vga bemenet a tv den, akkor marad az s-video, de arra figyelj, asszem 5m nél hosszabat nem javasolják már.
-
Declare
őstag
válasz beencee #2952 üzenetére
- Jam, "átlagosan hány Wattot fogyaszt egy htpc? mi az a legkisebb proci teljesítményű (és fogyasztású), amivel még az 1080p gond nélkul megy?" Ez egy über paraszt kérdés volt egy "Építsünk htpc t" topic ban igaz!
- Igen megoldást kerestem egy problémára, hogy tv tunerrel lehet e dekódoló kártyát "megetetni", boccs én is ilyen paraszt vagyok, érvelni meg mindig kérdőjelekkel szoktam.
Na mind1, lényeg hogy Te ekkora király vagy itt, csak akkor minek fórumozol? Meg minek alapból a fórum, hisz a neten a világon mindent meg lehet találni a htpc ről....
-
Declare
őstag
válasz ratkaics #2949 üzenetére
Minden problémád kulcsa : s-video
Attól ennyire futja, homályos, asztal, távolról tűrhető filmnézés.1. A vga kártyádnál amikor beállítod hogy milyen üzemmódban tegye ki a képet a tv re ott lehet beállítani, nekem is hol összejött hol nem anno , ha csak a tvn van a jel akkor biztos látod ott.
2. vegyél egy jobb minőségű s-video kábelt, ami árnyékolt, azon nem lesz zaj, de én a helyedben eldobnám azt a kábelt és hagyományos vga kábellel kötném össze (ahogy tettem én is ) ha jól emléxem 1600x1200 jelet még képes az a kábel átvinni, nekem szépen megy 1360x768 ban. Ez a legjobb megoldás ha nincs hdmi csatid illetve nem tudja a tv d a full hd t.
-
Declare
őstag
én is már rájöttem, hogy tőle nem szabad kérdezni, mert jössz itt a paraszt kérdéseiddel hogy milyen minimum procit vegyél a hd filmekhez egy htpc be az "építsünk htpc t " című topickban baaaah hogy lehetsz ilyen hülye ? Meg különben is nem neki kell, mit jössz itt a faxságaiddal ?
Fogyasztásra amúgy nézd meg ezt a topic ot pc fogyasztás
egy kb képet kapsz a dologról.Procinak meg minimum egy 2,0 ghz es intel core vagy hasonló teljesítményű amd t vegyél, nekem a notiban 1,8 as pm van, azzal folyamatosan szépen megy a full hd, de maxx prociterheléssel, sztem az ilyen határeset .
-
Declare
őstag
pl múltkor volt valamelyik számteches lapban pár ilyen blueray lejátszó, ott volt érdekes számomra hogy 120-140 körül már vannak sony is 200 alatt.
Én is szeretek építgetni, számítógépet. De ha nem is tudom teljes mértékben összehozni a dolgokat úgy ahogy szeretném meg még ennyit költsek is rá az úgy már nem oké. Pl én házakat amiket nézegettem pl zalman ami tetszik az 70k, + egy konfig bele ~130k (olcsón megszámítva). És akkor ugye ez még egy zúgóbúgó dolog, márpedig ha hd filmet nézel az azért mozgatja a prcit és kell neki hűtés, ahhoz hogy halk legyen, újabb +70k vízhűtés. Ha meg újabb gyorsabb valami kell azt úgyis csak nagyon szűk keretek között tudod bővíteni, hisz folyamatosan jönnek az új csatik, új foglalatok.....
Olvasgattam logoutokban htpcs írásokat, eg neten is több felé körülnéztem, látok benne fantáziát még most is, de ahhoz hogy összehozzam olyanra amilyen nekem tetszene az így már messze túl sok nekem hogy megnézhessek néha néha egy hd filmet. Ha lenne egy full hd plazmám, meg egy előfizetésem egy internetes htpc n keresztüli tv re (nem is tom melyik szolgáltató hírdeti, nagyon ötletes és klassz dolog) akkor belevágnék, de így én most ezt a projektete (még a tervezgetés fázisában ) felfüggesztettem.
Most megoldottam hogy a notebook rákötöttem a tv re, 1360x768 ban szépen megy is, szal lett egy extravékony htpc m . -
Declare
őstag
válasz beencee #2925 üzenetére
1. én nem találtam google le semmit, meg ahogy látom (vagy csak jól titkolod ) Te sem
3. Én indulatosan érvelek ??? Van egy problémám a htpc vel kapcsolatban amit meg szeretnék oldani, de nem tudok, azért kérdeztem itt az ezzel foglalatoskodók topicjában, hogy ezen Neked mi az indulatos nem tudom. Egyszerűen csak szöget ütött a fejembe, hogy akkr tulajdonképpen minek is a htpc ? ha veszek ~ugyan ennyiért egy hdds bluray lejátszót amivel ugyen azt meg tudom csinálni mint htpc vel, és nem kell foglalkoznom alaplapokkal proceszorokkal videókártyával tunerkártyával memóriáva winyóval zajcsökkentéssel hűtéssel oprendszerrel.... és mellé meg ott a digitális műsoradás a set top boxal, hisz azt így se úgy se tudom (legalábbis eddig) belebűvölni a htpc be. Ma pedig már ugyan annyiba kerül a digitális szebb, nagyobb felbontású tv adás mint a hagyományos, akkor inkább a jobbat választanám.
Remélem most nem voltam indulatos
-
Declare
őstag
válasz beencee #2920 üzenetére
Hát erre várnám a megoldást
Csak akkor nem értem mitől digitális kártya az a pár darab amit linkeltem is. Tudtommal a UPC től kezdve a T-kábelig a digitális adást mindenhol set-top-box + kártya variációval oldják meg. Egyenlőre nekem is analóg van, de most szeretnék váltani mert egyes adásoknál iszonyúan látszik a gyenge felbontás. Azonkívül ilyen tv kről is hallottam amikben van valami hasonló egység ambe azt a kártyát be lehet tenni, csak állítólag azok közül is kevés működik jól. Azért gondolom hogy csak van valami megoldás htpc ben is. Vagy csak a ramaty analóg adást lehet htpc meg hdmi meg minden franc segítségével rávarázsolni a tvre ? Ha meg jobb minőségre vágyom a tv nézéskor akkor marad a hagyományos antenna csati? Mert ez esetben a htpc egy nagyon drága dvd lejátszóvá minősül, hisz ilyen 120 körül vagy talán már olcsóbban is lehet venni bluray asztali lejátszót, ami ugyanúgy lejátsza a hd filmet a dvd t a zenét, képeket nézegethetek vele vagy zenéthallgathatok nem ?
-
Declare
őstag
Hi!
Én eddig csak úgy tervezgettem el a htpc építést hogy nem kell nekem bele tuner kártya, nekem csak a hd filmek miatt kell. Most viszont már egyre inkább érlelődik a gondolat hogy akkor egy tv tuner kártyával a tv adást is ezen keresztül bonyolítsam. A kérdésem az hogy ha nekem digitális t-kábelem van, akkor a set top boxot valahogy el lehet tüntetni, hogy a kis kártyát valami olyan tunerkártyába teszem a htpc ben ami elboldogul vele? Van ilyen lehetőség?
-
Declare
őstag
gugli
Másikat nem találtam Magyar oldalon, de lényegesen olcsóbbnak tűnik GMC
Az az origen tényleg igen szép!
mod: a teszt ugyan a nagyobb fajta, de csak 10 el több a kisebbnél
ORIGEN S-sorozat bruttó árak:
S10V (fekete v. ezüst) VFD kittel
109 800 FtS14V (fekete v. ezüst) VFD kittel
115 800 FtS16V (fekete v. ezüst) VFD kittel
118 800 FtS16T (fekete) 7" TS TFT kijelzővel
204 900 FtS21T (fekete, ezüst), 12" TS TFT kijelzővel
349 800 Ft[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Declare #2727 üzenetére
Na meg is találtam a választ, pont egy PH s cikkben. A lányeg hogy egy olyan kis passzív hűtésű vga van ezekbe a lapokba integrálva, amik full hd s filmekre vannak belőve, azaz azokat szépen gond nélkül viszik. Nem rossz !
Kérdés: pl van ez a vga 8500gt amin külön fel van tüntetve, hogy hdtv out, de hdmi kimenete nincs, ez azt jelenti hogy a DVI-HDMI kábel az egyenértékű minőségű képet produkál a HDMI-HDMI kábellel?
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
Most nézegettem az asus honlapját, és beírtam a keresőbe hogy HDMI (mondom akkor nyilván kidobja a hdmi s vga kártyáit). Erre kihozott kb 15 alaplapot HDMI csatlakozóval, és alatta a kis leírás, "enjoy full hd movi...." . Most akkor ez hogy is van Én eddig szentül meg voltam győződve, hogy a hdmi csati az a vga kártyán keresendő, hisz mégis csak az a videó vezértlő.
Vagy akkor ez az alaplapi hdmi s dolog ez csak szimplán annyi, hogy én ráteszek az alaplapra egy olyan vga kártyát, ami bírja a fullhd s felbontást (esetleg külön kell hogy hdtv támogatása legyen? vagy ez nem is fontos?) és akkor az alaplap hdmi csatiján keresztül a vga kártyát kihasználva, de a csatlakozóit mellőzve tudok hd filmeket nézni a tv men ?MOD: na jó nem 15db találat van csak 6 , de pl vga kártya találat nincs is.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz JagelloZ #2672 üzenetére
ááááh, köszi de nekem nem kell egy csúcs játék vga, szerintem pont ez az ami nem való egy htpc be (mármint egy tényleges htpc be, ami nem játékgép). Hogy ennek a hőjét kividd a házből valóban belepakolhatsz két ventillátort, ami lehet akármilyen ultrahalk, félév-egy év és a por meg a kopás miatt az is zúgni fog.
Én a HD s vga t valami olyannak képzelem el hogy pl 30k, passzív, hdmi kimenettel.
-
Declare
őstag
-
-
Declare
őstag
válasz JagelloZ #2663 üzenetére
Miért ne lehetne ma kihasználni a nagyobb felbontású tv ket? Számítógépen keresztül megszámlálhatatlan mennyiségű hd-ready, full hd felbontású filmet tudsz már nézni, amit kiírsz egy DL-DVD lemezre és egy mezei 10 ezer forintos dvd olvasóval is játszhatod.
(meg mondjuk blueray olvasó is van már 60k alatt is)HD támogatású kártyákon mit értesz? mert nézegettem már webáruházakban, de erre vonatkozóan nem igen adnak meg adatokat. A legtöbbhöz csak mondjuk részletes leírásban lehet látni, hogy van e hdmi csati pl. Amin az van az a HD támogatású kártya?
-
Declare
őstag
válasz dabadab #2660 üzenetére
Erre nem gondoltam, utánna is fogok nézni kösziii
Kérdésként marad, hogy egy noti, amiben ha jól emléxem x600as ati kárty van, és nincs rajta DVI, esetleg egy dokkolón keresztül egy DVI-HDMI is kábel segítségével ki lehet e vinni a tv re a hd-redy, full hd minőséget
Elvileg a kártya tudja a felbontást, mert a notit is 1600*1200ban használom -
Declare
őstag
Hát a full hd filmet én a 2800+ os (3000+on hajtott) AMD bartonos procim nem tudja, de a hd ready is necces. A notimban lévő 1,8 as P-M viszont szépen viszi a hd readyt, és a full hdt is ( azzal max annyi van, ha pörgeted, akkor 1-2 másodperc eltelik mire "odaér" )
Szal szerintem egy 1,8-2,0GHZ es core duo proci az minimum.
-
Declare
őstag
Sziasztok!
HTPC ből enegem az érdekelne, hogy milyen videókártya ajánlott bele? Ki milyet épített be?
Másik: Zalman HD160-plus házat nem igen látok, hogy sokan használnának, mindenki silverstone t vesz. Ennek van valami különösebb oka? Nem lenne jó az a Zalman? Vagy csak a másnak más a szimpi elv érvényesül?
MOD: JA meg még egy kérdés: utólag DV-i vagy HDMI kimenetet nem lehet belevarázsolni egy notebookba ugye? Mert most az a dilemmám, hogy vagy építek egy htpc t, aminek csak a hardveres része 100+ezer, később meg egy olyan zalman házba beszerelném, vagy a meglévő notimat(2éves) kicserélem a mostani változatára, amiben 2,2es core proci van meg ugye HDMI kimenet Mondjuk zajban a passzív htpc ket kivéve biztos hogy a noti a legjobb....csak ugye egy passzív htp az 200alatt biztos nem hozható össze
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Path of Exile (ARPG)
- LEGO klub
- Autós topik