- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
válasz
DonDragonka #2894 üzenetére
Gratula, üdv a klubban
A másik topikban válaszoltam. Illetve megpróbáltam.
-
róland
veterán
válasz
DonDragonka #2887 üzenetére
Kényes téma ez a HTPC. Én több mint egy éve bűvölöm, de sajnos 2007-ben másra kellett a pénz, így nem sikerült összeraknom.
Frontend terén párat kipróbáltam én is, s hidd el nem rossz a Meedio (annak ellenére, hogy nálam a tv-tunert nem tudta működésre bírni). Személyes szimpátiám szerint eddig a Windows Vista Media Center-e tetszik, de most jön majd a nagy ugrás a Linux világába (Ubuntu, MythTV). Ajánlom kipróbálni az Ansys Frontendjét, azután értékelni fogod a barkácsolási lehetőségét a többieknek.
-
beencee
őstag
válasz
DonDragonka #2888 üzenetére
Arról sajnos nem tehetek, hogy összekevered a Meedio-t, a MeediOS-szel, de például vö: "Nem értem, miért nem tetszik neked a szarnyalás, hiszen a költő is megmondta, hogy milyen isteni a levegőben való szárnyalás." Pici különbség...
Amiről én írtam, az a - nekem tetsző - Meedio logika: előbb ingyenes, majd fizetős, zárt kódú, de nyílt és jól dokumentált felületekkel rendelkező szoftver, nagy és jól összefogott közösséggel. Ez egy - szerintem - nagyon jól működő modell, bizonyítja ezt az is, hogy miután történt a Meedio-val az, ami történt, a közösség egyrészt továbbviszi az "ügyet" és él tovább a termék (ez a Meedio) és emellett ezen a filozófián elkezd egy új - és mellesleg nyílt forráskódú - rendszert fejleszteni, amit nem mellesleg folyamatosan egyeztetnek a MP fejlesztőivel is (ez a MeediOS). Mindkettővel foglalkozik a Meedios portál, de elég jól leírva a különbséget, elkülönítve a kettőt például a fórumon is.
Ha a Meedio installal van a gondod, akkor nyilván benned/gépedben/stb. van a hiba, mert azért ez már elég sok embernek sikerült a világon az évek során, elvileg neked is kellene. Ha meg a MeediOS-szel kapcsolatban tapasztaltad ezt, akkor meg ez a természetes, hiszen gondolom a Windows 9.0-t sem tudod még hiba nélkül futtatni.
-
canniball
nagyúr
válasz
DonDragonka #2887 üzenetére
Ez azért van, mert azt a topikot leginkább beencee kolléga viszi a hátán, ő meg itt a Meedio felelős. Légy te a MediaPortal guru és kiegyensúlyozottabbá válik a dolog.
-
canniball
nagyúr
válasz
DonDragonka #2883 üzenetére
Egy újszülöttnek lehet, na de egy fanatikus tagnak...
Komolyra fordítva: azért szóltam, lehet olvasgatni azt a topikot is. -
canniball
nagyúr
válasz
DonDragonka #2879 üzenetére
A HTPC szoftverek topikban volt már róla szó párszor.
-
Jimmy66
senior tag
válasz
DonDragonka #2879 üzenetére
Én is pont ezt a MediaPortal-t szúrtam ki.
-
Jimmy66
senior tag
válasz
DonDragonka #2877 üzenetére
Ez király! Nehéz döntés lesz...
-
JagelloZ
tag
válasz
DonDragonka #2872 üzenetére
Én most szedtem le az XP MC Edition SP2-est. 860 MB körül van, szal szerintem full XP install....
-
Jimmy66
senior tag
válasz
DonDragonka #2872 üzenetére
Szerintem nem. Ez egy komplett op rendszer, gyakorlatilag egy XP kiegészítve a media center résszel.
-
Jimmy66
senior tag
válasz
DonDragonka #2870 üzenetére
Én a Win XP Media Center Edition-t használom. A hátránya annyi, hogy csak az XP részét lehet Mui-val magyarosítani a Media Center részét nem. De a progi nekem hiba nélkül működik.
-
kovasz
senior tag
válasz
DonDragonka #2854 üzenetére
hdmi-n at mindig a leheto legnagyobb vagy a nativ-hoz legkozelebbi felbontason kell hajtani a megjelenitot.
miert?
ha nagy felbontason hajtod a meretezes sokal jobb minosegu lesz, mert tobb adatbol gazdalkodhat a scaler
ha pedig nativ kozeli felbontason hajtod akor valoszinuleg lesz olyan zoom beallitas a tv-n amikor nem csinal semmit a keppel csak a kilogo reszeket elhagyja. igy a meretezes nem ront a minosegen. ez persze lcd tv-nel nem kivitelezheto de 1024x768-as plazmaknal nagyon jol mukodik.
wingyogy alatt az ac3filter helyes beallitasa mar-mar a fekete magia hatarat surolja. sok fugg attol is melyik verziot hasznalod, nem a legujabb a legjobb. pl az 1500-as dts-t nem birtam kattogas nelkul atvinni, linux alatt meg jol megy
... de az is lehet hogy a hifid szar.
-
dabadab
titán
válasz
DonDragonka #2856 üzenetére
Akkor meg szolj ra a gepedre
, hogy ne piszkaljon bele a DD/DTS cuccba, egyszeruen pass-through uzemmodban nyomja at.
-
dabadab
titán
válasz
DonDragonka #2854 üzenetére
1. Szerintem nem azt mondja, hog fullHD, hanem azt, hogy olyan felbontasig tudja kezelni a bejovo jeleket, ami igy is van - a nativ felbontasa ebbol a szempontbol erdektelen (foleg azert, mert - ahogy azt eszre is vetted - eleg sok LCD TV HDMI bemenete csak a "standard" felbontasokra van felkeszitve).
"A másik pedig az SPDIF-es jelenség. Elvben 7.1-es az alaplapi vezérlő."
SPDIF-en DD meg DTS megy at, azok meg mind 5.1-esek.
Ha halk a center (mert arra gyanakodnek, hogy igazabol errol van szo), akkor nezd meg az erosito beallitasaiban az egyes csatornak hangerejet. Egyebkent ha a kabellel lenne a gond, azt nagyon gyorsan eszrevenned, mert akkor egyaltalan nem szolna az erosito.
"Ez a jelenség 4.1 quadro-ban viszont nincs."
Es ezt igy hogy? Marmint hogy varazsolsz 4.1-et?... Ha ez azt jelenti, hogy az erositon kapcsolod le a centert, akkor valoszinuleg tenyleg azzal lesz a gond.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DonDragonka #2822 üzenetére
Jól hangzik! Mennyit fog fogyasztani? Mennyibe került és milyen softvert fogsz használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OLED TV topic
- TV antenna és jelerősítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elden Ring
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest