- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bermi
aktív tag
válasz
beencee #2521 üzenetére
ja azért ne kapj sikítófrászt, pihi idő van
kinek mire és miért kell, kicsi a lakás és mindenképp szerettem v9olna felvenni műsort a gépemmel, ekkor jött az ötlet, hogy szüntessem meg a dobozt a földön és fektessek egy szép házat az lcd tv alá. ugyanakkor sokat játszom ezért jó gépemet nem akartam elkótyavetyélni, hanem kompromisszumot keresni és az előző hszben leírtakkal bővítve még (passzív vga és proci), csak vész esetre rászerelt és bekapcsolt ventikkel teljesen egyenértékű igazi "kis" htpc-kel is fel fogja venni a versenyt hangban, azért vettem óriás tápot direkt, mert ennek meg se kottyan a gépem teljesítménye és még egyszer se kellett felemelnie a sebességét, így viszont olyan halk, hogy tényleg nem hallani (alacsony) fordulaton a 14cm ventit. crysis alatt se kapcsolt fel.
sztem sokan lesznek idővel akik szintén csak kisebb kompromisszumokkal akarnak htpc-t. és remélem egyike leszek azoknak akiknek sikerül megmutatni, hogy egy jó htpc házban is lehet passzív (majdnem), halk de fullos géppet belerakni.
nyilván majd eldöl mikor beszereztem a felsorolt további kellékeket.szóval, mint látod egyszerű az oka, hogy 26magos és 1900wattos tápot raktam bele
-
Bermi
aktív tag
válasz
canniball #2519 üzenetére
azt hittem valami gáz van és rossz házat vettem
tapasztalat
eddig nem sok, a szerelés sztem egyszerű volt, minden keretet kivettem beleraktam a cuccot a régi házamból, minden rezgéscsillapított, még a tápot rögzítő alátét is.
egyelőre az időt és a ki/be kapcsoláson, és a medi player kezelésén kivűl sokat nem tudtam beállítani, nyilván ez az op rendszer miatt is van, hogy ennyire bonyolult.de amint eldölt, hogy milyen tunert veszek és fent lesz az új op rendzser is, akkor majd tudok mesélni a tapasztalatokról.jelenleg amit hallok az csak a hypertx ventije, valszeg csere lesz és alaposan utánajárok, hogy egy x2 6400+-hoz létezik-e passzív táp, szerencsére 13cm magas is lehet.
ja a kötegelés és az adott kábelelvezetők, szorítóknak nagy hasznát vettem, a ház tisztán tud szellőzni. még egy dolgon gondolkozom: a vinyok alá be lehetne szerelni egy kicsi ventilátort is, mert szerintem a ház azon része nem szellőzik eleget és ma másolásnál 48 fokra felment a hőmérséklet, de ezt majd akkor ha a hyper tx-t kiiktattam és a 8800gt-re is megszereztem a passzív bordát (halk a jelenlegi spéci venti is, de olvastam tesztekben hogy vannak jó bordák hozzá), szóval azt is cserélem.
ja hdd világítást lehúztam, nekem jobban tesszik, hogy csak a vfd halvány kékre állított kijelzője világít.
-
Bermi
aktív tag
hali!
sikeresen beköltöztem egy zalman hd160-as házba.
az aláírásomban szereplő konfig megy benne és a cm hypertx proci hütő is elfért benne
így komolyabb kompomisszumokra se volt szükség. egyedül egy moduláris tápot kellett beruháznom (a házon kívűl
)..
egy napos folyamatos használat után, a proci se, a vga-k se, egyedül az alaplap (38C) és a vinyók (40C) lettek pár fokkal melegebbek, mint az előző házamban. de úgy gondolom ennyi belefér.plusz ventiket nem raktam sehova a hátsó gyári 2 elegendőnek viszonyul alacsony fordulatra állítva.
most kezdem el olvasni a fórumot, nyílván lesz majd csomó kérdésem.
jelenleg azt nem tudom eldönteni, hogy az xp media center editionát használjam vagy a vistát (sajnos nem találtam fellelhető forrást a media center változathoz, ha valaki tud segíteni, írjon priviben
)
erre kérnék tanácsot (igen elkezdek visszaolvasni igérem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Autós topik
- Star Trek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Asus Rog Strix G16
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest