- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ave
tag
Esetleg ennek az erősítőnek [link] a távirányítóját rá lehet bírni hogy usbs infra vevővel menjen? (van rajta vagy 6 kül eszköz irányítására lehetőség)
Vagy kényelmesebb lenne a microsoft megoldása? -
ave
tag
[link]
Ilyet látott már valaki élőben? Milyen minőségű lehet ez? -
ave
tag
Szóval adott egy PC benne egy TV-OUT-os VGA!!
Ez a PC 20 méterre van a TV-től.
A cél ez hogy a PC össze legyen kötve a TV-vel.
Mégpedig úgy hogy a hang egy sima 75 OHMos koax kábellel eljusson a házimoziba (aminek mindkét végén egy egy RCA csatlakozó van) valamint a kép 1DB koax (melynke végén szintén egy egy RCA csatlakozó van, mivel létezik olyan TV out ami nem S VIDEO hanem RCA kimenetű és mellékelnek hozzá 1db RCA-S VIDEO dugót is amivel a végén S VIDEO helyre lehet dugni) kábellel a TV-be!
Viszont szeretné a távirányítója vevőjét is meghosszabbítani és elhelyezni szintén a TV környékén.
Most komolyan! Nem hiszem el hogy ennyire nem lehet érteni mit akarok!? -
ave
tag
válasz
beencee #2057 üzenetére
Köszönöm szépen a felajánlott díjad és tőleg jól is esne mivel láttam milyen szép kis munkákat vittél véghez
azonban magát a postot kicsit sértőnek találom.
Talán nem kellene hülyének nézni.
1. A linkelt megoldást nem az ujjamból szoptam ki hanem benne volt a topikban, gondolom nem vakra került bele. A méretek adottak hiszen az említett linkből csak az usb hosszabítást használnám, a többi részt nem.
2. Én végig TV OUT ra gondoltam lehet hogy az elején nem egyértelműen írtam ezt le, de a szövegköryezetből adódik a dolog nem kéne ezen lovagolni.
3. Szerintem a téma amit felhoztam pontosan hogy a HTPC topikhoz kapcsolódik mivel azt szeretnék csak igazándiból se pénzem se időm jelenleg egy külön célgép kialakítására ha már a meglévő erőforrást tudnám használni (azt hiszem nem is lenne értelme másik géppel kínlódni mivel a végeredmény még gyakorlott barkácsolóknak és htpc tulajonak sem tökéletes)
... -
ave
tag
Épp ez az hogy a VGA 15 vezetékét nem akarom összekötni sehogy mert ez nekem túl bonyolultnak hangzik épp ezért akarom a videókártya TV out ján összeköni (azon bell is RCA) a tvvel.
A linkelt kapcsolás amúgy nem rossz de a scratból apa kéne nem anya.
Lehet hogy eddig rosszul fogalmaztam meg a mondókámat.
[Szerkesztve] -
ave
tag
válasz
Enszuke #2032 üzenetére
Félreérted. 50Kt nem szánnék videó hosszabításra az tuti.
A vezeték nélküli megoldás lenne nekem a legtutib de mivel a távirányítást így is úgyis vezetékkel kell megoldanom ezért +2 vezeték már mind1 nem is beszélve arról hogy nekem a sztereo jel nem elég a házi mozi miatt.
Vga out jelet akarok hosszabítani. Ugye megoldható lenne az is hogy hogy a dvi kimenetet vissza alakítva d-subra vga jelet vinni. Nem tudom mennyivel lenne ez jobb minőségű a végén mivel egy 72es samsung crt tvvel használom. Olvastam hogy mindenki a kontraszt hiányára és a szürkeségre panaszkodik, de szerintem ez főleg codec függő. Legalábbis nekem pl egy geforce fx5600 is szép képet adott egy szintén otthon barkácsolt 10 méteres s-video kábellel. Meg ugye beállítgatni a kimetet hogy jó legyen stb. Nem biztos hogy észrevenném a külömbséget és a kábel forrasztása is jóval bonyolultabb.
Tehát terveim szerint ami befektetés lenne az a microsoft távirányító vevőegységgel 6K+fa, 2x20 méter koax csatlakozókkal ~4K és 20m cut5 patch kábel 2db usb hubbal ~7K. Összesen: 19K
[Szerkesztve] -
ave
tag
Egy koaxon úgy lehet vinni a videójelet hogy RCA a vége és aztán az vagy közvetlenül megy a tvbe vagy van olyan vga amihez adnak rca-svideo toldót.
Inrás vevővel szerintem még több lenne a gubanc.
Usb-t nem csak spciális vezetéken lehet vinni mivel kétezik gyári black box is 30-40-50K körül ami usb2.0 és közte szabványos cat5 patch kábel teremt kapcsolat és talán 100 méterig is lehet vele hosszabítani.
Egyébként a topik elején van egy [link] ahol pontosan ez van megvalósítva (mármint az USB hosszabítás, sőt ő a videót és az audiót is így viszi igaz azt csak sztereóban bár azért A/V-t nem vinnék utpn esetleg stpn próbálnám ki).
Tehát akkor ez így akár működhetne is akér, vagy nem? Valaki esetleg élőben látott már ilyet?
Sima utp toldással meg ugye megintcsak nem lehet megvalósítani a dolgot mert 5 méterig hosszabítható, aztán már gyenge a jel. Elvileg ezért vannak a hubok és hogy szinkronizálják a jelet. -
ave
tag
Na elvetettem a vezeték nélkül irányítás ötletét.
Végig olvastam a topikot ami nem kevés idő volt.
Én is belefognék HTPC építésbe de magán a házon kívül is van nem egy hanem ezeregy probléma ami felmerül és a végeredmény hát nagyon sok pöcsölés árán lesz korántsem tökéletes.
Így az jutott eszembe hogy mivel nekem van egy erős asztali gépem miért ne legyen ez egyben a htpc gépem is. A koncepció a következő lenne: fogok 2x20 méter koax kábelt, az egyiken elviszem a vga outot, a másikon a hangkártya digitális outputját amit a házimozi erősítőbe fogok dugni. Na és itt jön a csavar hogy ugye jó lenne távirányítani a dolgokat mert azért a másik szobából átjárkálni elég macarás.
Ezért szeretném a microsoft infrás távirányítóját úgy üzembe helyezni hogy a géptnél feltennék egy usb hubot onnan 20m utp kábellel elmennék a tvig és ott ismét betennék egy usb hubot és arra dugnám a távirányító vevőjét.
Ezután feltennék egy windows MCE-t mint második oprendszer vagy nemtom lehet e futtatni a meglévő xp-n is alkalmi szinten hogy mikor mozizni akarok akkor fut egyébként meg nem?!
És így kapnék egy teljes értékű htpct netelérésel meg mindennel úgy hogy teljes csönd honol a szobában és nem zavar be semmilyen susogás se filmezésbe se zenehallgatásba.
Szerintetek ez így járható út lenne? -
ave
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy létezik e valamilyen vezeték nélküli jeltovábbító ami a vga out kelét és a hangkártya optikai vagy koax jelét közvetíti a tv felé. Ugyanis van egy uptodate gépem csak a tv 2 szobával arrébb van. Ja és valami jó minőségű jeltovábbításra lenne szükségem mert házimozi erősítőre akarom dugni a hangot.
előre is köszi az ötleteket.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest