- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gmodos
csendes tag
Egy rövid report a múltkori ASUS M3A78-EM alaplap szívásomról:
a helyzet sajnos azóta sem változott, nem tudok digitális kimenetet nyerni belőle. ma épp "meztelenül" egy 400W-os táppal kötöttem a tv-re, de persze semmi.jó hír:
tudtam szerezni egy ASUS M3N78-EM-et, ami viszont működik. és bár nem hittem volna (és nincs is rá szükségem), de a DVI-HDMI kábelen audio jelet is ad.
Üröm az örömben, hogy ez a GF8300-as a HD anyag lejátszása közben idegesítő vízszintes csíkokat, rángásokat végez. hirtelen ráfogtam a iVGA-ra, de lehet, hogy codec (coreAVC 1.9) vagy éppen player (BS) okozza a problémát.Van ötletetek?
-
gmodos
csendes tag
jól elszórakoztatlak titeket!
pár topikkal arrébb találtam infót a kábelekről:
"Ha az igényei nem lépnek túl az 1920x1080@60Hz-en, akkor elég a Cat 1 kábel is."
Ennek ellenére, lehet, hogy érdemes egy próbát tenni egy Cat 2-vel is. -
gmodos
csendes tag
válasz
Enszuke #5203 üzenetére
két dolgot találtam a tvről:
1.) fogadható jelek többek között: 1920x1080i 50Hz/60Hz, 1920x1080p 24Hz/50Hz/60Hz2.) "Ha a HDMI kapcsolat 1080p képes ... akkor a 2. kategóriás kábelre lesz szüksége. A hagyományos HDMI/DVI kábel ebben az üzemmódban nem működik megfelelően."
Ezt hogy "2. kategóriás", még nem is hallottam. Ez mi ez? -
gmodos
csendes tag
válasz
beencee #5201 üzenetére
meg fogom nézni azokat a csúszkákat, de nem valószínű hogy ez lesz a gond.
a TVn ugyanis nem fekete kép van, hanem kék, ez a "no signal" színe
de az ötlet elgondolkodtató. nagyon köszönöm.kábelből kettőt is próbáltam: HDMI-HDMI és DVI-HDMI (ez utóbbit használtam a normál PC-TV összeköttetéshez)
valahogy úgy sejtem, a VGA-nak a TV-től meg kellene kapnia a működési paramétereit, ami itt nem történik meg. ezért gondoltam a nem megfelelő kábelre.
-
gmodos
csendes tag
lehetséges, hogy a kábel nem passzol?
van olyan hogy 1.2, 1.3A és 1.3B ugye?
vajon az 1500 forintos HAMA kábel okozza a problémát? -
gmodos
csendes tag
válasz
beencee #5195 üzenetére
Bocsi. Feldúlt állapotomban írtam a bejegyzést. Kiadtam huszonezer forintot egy alaplapra, amin nem működik pöccre az a funkció amiért megvettem.
1: D-SUB-ról megy csak, nem használja ki az egész képernyőt, de nem is pöcsöltem vele sokat, csak megállapítottam hogy ez "azért" működik.
2: na itt egybefontam a normál PC és HTPC dolgot. A normál PC-vel a TV teljesen jól működik. Rádugtam és azonnal, kifogástalanul látszott a kép. Ellenben a HTPC-vel ahol egyáltalán nem. BIOS és driver frissítés és beállítás varázslatok sem segítettek. -
gmodos
csendes tag
válasz
band1103 #5194 üzenetére
Először csak szólóban kötöttem rá, mert ez a normál PCmnél működött. Aztán persze mellétettem egy monitort is. A WinXP (SP3) alatt szépen látszott a felismert TOSHIBA kijelző és a windows használta is mint kiterjesztett monitor, de a kép ennek ellenére nem látszott.
Persze frissítettem BIOS-t és VGA drivert, de semmi eredménye. És a driveren is minden általam elképzelhető felbontást és frekit megpróbáltam. -
gmodos
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ASUS M3A78-EM alaplappal?
Attól félek besz0ptam vele. Egy TOSHIBA 42XV500-at kötöttem rá egy ilyen lapra és sajna nem sikerült képet kicsalnom belőle. Sem HDMI-HDMI, sem pedig DVI-HDMI kábellel nem találtam képet. A sima D-SUB-bal pedig csak 4:3-as képet mutatott, de ugye ez semmiképp sem elfogadható megoldás. Pár tech fórumot elolvastam, de sehol sem kecsegtettek megoldással.
Ha egy "normál" DVI PC-re kötöttem a TV-t (DVI-HDMI) akkor már a boot képernyőtől rendben volt minden. Itt egy pillanatra sem látszik a PC adta kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest