- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ez lehet a Samsung hajlíthatók startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher #23990 üzenetére
Az XBMC Launcher-rel beállítható, hogy egyből az XBMC-t töltse, de egy kicsi win így is lesz, azt hiszem a win indítása rész; ha kikapcsolás helyett készenlétet használsz akkor ennyi sem. Ha mégis szükséged lenne a PC-s használatra akkor az XBMC-ből történő kilépés után fogja tölteni a win GUI-t.
Logitech Harmonyval vezényelhető.
A BD-nél azt hiszem a menüvel van problémája (valami jogi kérdés miatt), de ez ha jól tévedek kiküszöbölhető azzal ha külső lejátszót használsz (talán a PowerDVD-t meg a TMT-t szokták ez ügyben emlegetni).
Torrent-kliens van hozzá, de hogy mennyire működőképes azt nem tudom.
Egy egy normál erősítő méretébe valószínűleg egy mATX lap fog beleférni.
-
róland
veterán
válasz
TazLeacher #4102 üzenetére
A Windows XP MCE nem jelent meg Magyarországon, így legálisan nem is beszerezhető.
Én maradnék a Vista Home Premium/Ultimate kiadásánál, melyek alapból tartalmazzák az MCE felületet.
-
beencee
őstag
válasz
TazLeacher #4102 üzenetére
A Vistában lévő MC nyilván az XP MCE-ben lévő MC újabb verziója. Tehát ha a Vistában lévő megfelel az igényeidnek, akkor szerintem az XP MCE már nem érdekes a számodra. Akkor csak olyan hardvereket kell választanod, amelyeket ismeri a Vista MC.
-
beencee
őstag
válasz
TazLeacher #4098 üzenetére
Bár róland már pedzegette a problémát, de szerintem a sajnos szokásos módon fordítva ültök a lovon... Előbb van meg a kijelző, meg a ház, meg a hardver, stb. Pedig - ha mást nem is, de - jer1cho legalább az igényeit jól összefoglalta a nyitó postjában. Szerintem ehhez kellene először találnia egy front-endet, amivel együtt tud élni és kielégíti az igényeit, ez meghatározza az oprendszert és a "speciális" hardverelemeket is (támogatott távirányító, TV kártya, stb.). Hiába választ most egy TV kártyát, amit aztán nem támogat az a front-end, amit választ... És ha jól értettem az általa leírt igényeket, akkor itt nem jön szóba, hogy XP alatt egerészik, hogy elindítsa a VLC playert...
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #4096 üzenetére
LP, és talán még LP hátlap is jár hozzá (de ebben nem vagyok biztos). A CardMate szintén LP. De asszem ahhoz se jár LP hátlap...
Egyébként a Leadtek kártyák szinte kivétel nélkül LP-k.
-
róland
veterán
válasz
TazLeacher #4096 üzenetére
Érdemes körülnézni a Hauppauge kártyák között is. Linux-os frontendek előszeretettel támogatják, de windows-nál is kedvelt.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #4093 üzenetére
Típust meg elfelejtettem ajánlani.
Ha kevés problémára vágysz, akkor PCI-ban Leadtek PVR2100, ha emellett digitális vétel is kell, akkor DVR3100 H (Premium). Mind a kettő hw enkóderes.
PCI-E-ben PxPVR2200, hibridben PxDVR3200 H (Premium). Szintén hw enkóderesek.
Ha elég az sw encoder is: TV2000XP Global, DTV1800 H, vagy PxTV1200, PxDTV2300 H.
Ha nem MCE-t akarsz használni, hanem jó a PVR2 mint kezelősw, és nem kell DVB-T, akkor PVR3000 Deluxe (képminőségben egyértelműen a legjobb, hangminőségben meg főleg).
(Leadtek nevezéktan:
TV: analog tuner, sw encoder
PVR: analog tuner, hw encoder
DTV: digitális tuner, sw encoder
DVR: digitális tuner, hw encoder
Px előtag: PCI-Express csatoló
H utótag: hibrid tuner, azaz analog és digitális vételre is alkalmas
Premium: csak hibridek esetén, kapsz mellé egy CardMate nevezetű antennaközösítőt, így nem kell az nalog és digitális bemenetet állandóan cserélgetni a tuner hátulján.
(DH: Dual Hybrid, egy kártyán két független hibridtuner. Egyelőre nincs ilyen a Leadtek kínálatában, de már mocskosul várjuk!)) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #4088 üzenetére
Nekem ilyen házam van már a készülő HTPC-mhez:
-
róland
veterán
válasz
TazLeacher #4086 üzenetére
Önreklám ON
Annak idején írtam egy összefoglalót a HTPC-ről, a Logout-os blogomban megtalálható.
Önreklám OFF
Én jelenleg AMD-s gépet ajánlanék HTPC-nek. 780G/790G chipsettel. Hozzá való kis fogyasztású processzorral (4850e).
A csinos kijelzős házak elég drágák. Nekem még mindig az Origen és a Zalman formavilága jön be, de ez szubjektív.
Mindenképpen valami hardveres dekódolóval szerelt TV tunerrel, ha ilyet is szeretnél. Szoftveres tunereket nem szeretik a frontend alkalmazások.
Operációs rendszer. Akár XP is lehet Meedio, Media-Portal felülettel. Vista Home Premium/Ultimate MCE felülettel. Linux MythTV felülettel (pl. Mythbuntu). Esetleg LinuxMCE.
Egy szép Logitech DiNovo billentyűzet-egér páros megfelelően elhelyezve jól mutat egy HTPC mellett.
-
beencee
őstag
válasz
TazLeacher #4086 üzenetére
"Bekapcsolom a gépet, és ugyan úgy feláll, mint egy normális PC? "
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én biztosan összefosnám magam, ha miközben nyugodtan dolgozok, egyszer csak felállna a gépem... Különben meg nem értem, miért, ezek általában ülnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest