- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
Futottam, és győzött a Meedio…
Az volt elsőre a gond, hogy nem jó verziót szedtem le. A ~150MB-os verzióval próbálkoztam elsőre, nem pedig a ~25MB-ossal.
Ez, hogy egyszerűen fejezem ki magam ***va jó! Van egy két dolog amire még nem jöttem rá, de ezek apróságok, megyek át a szottyer fórumba… -
DonDragonka
őstag
válasz
beencee #2891 üzenetére
Futok még egy két kört a Meedio-val (bíz azzal akadtak problémáim, nem kevertem az OS-el), mert tetszeni tetszik csak… már leírtam, nem ismétlem magam.
1.tudod az a baj, hogy mire mindezt összehoznám én is szenior lennék és nem csak fórum időtávlatban, hanem a való életben is. Jelzem egy hete még azt sem tudtam mi az a HTPC valójában, most meg itt „vitázok” a legnagyobb szakértőkkel. Fúúúj szégyellem is magam, de most komolyan.
Nagy levegőt veszek, nekifutok még egyszer és ha akkor sem megy akkor marad a „sajátgép” + mplayerc mint LowLevelFrontEnd
2.Amit leírtál velős tömör és tökéletesen egyet értek vele. Ugyan van némi kételyem a hazai viszonyok miatt abban, hogy ezt a víziót már mi is meg fogjuk élni, de ez már végképp nem ide tartozik.Egyébként köszönöm a segítséget.
-
DonDragonka
őstag
válasz
beencee #2885 üzenetére
"Más: nem az a fontos, hogy maga a szoftver nyílt forráskódú, vagy sem. Szerintem ne is legyen, ne mocskoljon bele mindenféle önjelölt zseni. Viszont legyen jól kitalált és jól dokumentált a külső rétege, kommunikációs felülete, mechanizmusa, hogy könnyen és sokféle nyelven, technológiával lehessen plugineket fejleszteni hozzá. Lásd pl. a Meedio több, mint 460 pluginje."
A mondani valódat értem és tisztelem ism
, de azért ven egy kis ellentmondás benne tekintve hogy a Meedio egy idézem "MeediOS - the new open-source HTPC front-end" alkalmazás.
-
DonDragonka
őstag
válasz
canniball #2886 üzenetére
Jé tényleg, most nézem csak, hogy „fanatikussá” váltam, eddig nem is vettem észre…
Már végig is olvastam, de nekem kicsit egyoldalúnak, amolyan „a MeediOS-nél nem sok jobb front end létezik a világon” formának tűnik, pedig amikor letöltöttem az említett szottyert hát nem estem hanyatt tőle, leginkább azért mert olyan alapvető hibái vannak, mint pl. a gépemen lévő videók megjelenítése a front részen. Biztos én csesztem el valamit, de nekem a „video” menü-nél nem hogy a videók de még ennek a pontnak az ikonja sem jelenik meg. Az időjárás modul sem megy „hekkelgetés” nélkül stb. A másik problémám az, hogy még én sem tudom hogy de valahogy sikerült az egyik 720p filmemet elindítani vele és hát erősen szétesegetett vízszintesen. Ezt eddig egyik progi, egyik front end se csinálta. Megint csak az én hibám valószínűleg, de a lejátszás közben semmilyen kezelő szervet nem ad a felület, vagy legalábbis én nem jöttem rá a kismilliószor ezer paraméter közül, hogy melyik oldja meg a problémámat.
Félreértés ne essék biztos nagyon jó ez a progi is, de hogy nem egy egyszerű valami az biztos.
-
DonDragonka
őstag
Olyan plugin van hozzá ami Webkamerával és lézeres mutatóval egy amolyan mutogatós kezelő felületet tud létrehozni...
[link]Na ezt ki kell próbálnom...
-
DonDragonka
őstag
Közülük ez elég jónak tűnik, ja és ingyenes...
[link]
Mivel Open Source ezért akár még programozni is lehet alá ezt-azt...Lehet, hogy ezek voltak már akkor bocsi...
-
DonDragonka
őstag
Egész jó kis listát találtam...
-
DonDragonka
őstag
Egy kérdés:
Melyik MediaCenter progit érdemes használni meglévő XP-re?
Olyan érdekelne amivel valóban úgy nézne ki a rendszerem mintha HTPC lenne, de megmarad az XP-m mint alap.
Kipróbáltam a J.River Media Center-t ami nagyon be is jött (Van egy Theater nézete), egészen addig amíg valami memóricímes hibával al nem szállt... -
DonDragonka
őstag
válasz
dabadab #2855 üzenetére
1. Igen én is erre gyanakszom.
2. Van ez az AC3 kódek. Ennek van egy kontroll panelje, Ezen be lehet állítani, hogy milyen jelet küldjön az SPDIF-re. A centert így kvázi szoftveresen kapcsolom le, de ez látszik az erősítőm "aktív hangszóró" visszajelzéséból is. Ilyenkor csak 4+1 világít. Amúgy meg ha az erölködőnek lenne rosszul beállítva a hangja akkor az kijönne DVD lejátszóval is de ott nincs hiba, jön minden DD, DTS hibátlanul. -
DonDragonka
őstag
Na sikerült összeraknom a kis multimédiás rendszerem. Egy-két furcsa dolgot tapasztaltam.
Először is az LCDTV-m (Toshiba 37wl68p) azt állítja magáról EDID-en keresztül a PC-nek, hogy ő egy 104’-os FullHD tv. Ennek megfelelően 1080p-ig enged is mindenféle felbontást beállítani. PC alaplapi HDMI->TV HDMI. A vicc az az egészben, hogy a specifikáció szerinti felbontása 1366X768 és ebben a teszt ábra hibázik, vagyis nem jól sávosan jelenik meg, míg a 1080p-ben tökéletes…
A másik pedig az SPDIF-es jelenség. Elvben 7.1-es az alaplapi vezérlő. (Realtek ALC888). A HiFi-m érzékeli is, hogy valami 5.1-es infó jön az optikán, de furcsán adja vissza. AC3 kódek segítségével sem tudom rábírni arra, hogy tökéletesen adja vissza a hangot. 5.1 sorrund-ban olyn mintha a beszéd eltűnne, de igazából nem tűnik el csak nagyon halk, ugyanakkor a sorrund effektek meg brutálisan jól szólnak. Ez a jelenség 4.1 quadro-ban viszont nincs. minden tökéletesen hallatszik, beszéd effekt stb. Nem igazán találtam erre megoldást, pedig már másik optikai kábelt is próbáltam de azzal sem mennek át az mkv konténerben lévő 5.1-es audiósávok tökéletesen. Esetleg valaki tudna segíteni, mert én már feladtam, nincs ötletem.
Egyébként a gép nagyon megy. Akadás mentes minden lejátszásnál…
-
DonDragonka
őstag
Ez konfig a 250GB-os Samu winyóval és egy ASUS DRW-1814BL DVD íróval 60E pénzembe volt. Egyenlőre szoftveresen még nem igazán HTPC mert egy sima XP pro-t kapott, de ez még majd változni fog ahogy egyre inkább kiismerem a konfiguráció adta lehetőségeket (PC vs. LCDtv via HDMI PC vs. JVC erőlködő via SPDIF stb.) No meg még tuner sincs a konfigban. Egyébként az is lehet, hogy marad az XP hiszen mint mondottam volt nem csak HTPC-ként fog üzemelni.
A fogyasztási kérdésre egyenlőre nem tudok válaszolni, ezt csak akkor tudom már megmondani ha a haverom oda adja a fogyasztásmérőjét és egy kicsit megkergetem a vasat ezzel azzal (Prime95, 3Dm06, 1080p-s video, digitalizálás stb…).
-
DonDragonka
őstag
Sziasztok! Belefogtam egy amolyan multimédia center, HTPC összerakásába.
Eddig ezek vannak:
Foxconn DH841 házikó [link]
Abit I-N73HD alaplap [link]
IPDC E2140@2100Mhz proci
2GB Kingston Value ram
Logitech Cordless Mediaboard [link]
És egy Toshiba 37WL68-ra lesz rábiggyesztve…
Szépen lassan összeáll a dolog, kíváncsi leszek, hogy muzsikál…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest