-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
válasz
Virág et. #3624 üzenetére
Sztem pedig a low profie vgákhoz alapból adnak low profile hátlapot, ez teljesen egyértelmű kéne, hogy legyen. Ellenkező esetben minek low profile? És az a szalagkábeles csatlakozó pont azért szalagkábeles, hogy low profile házban csak le kelljen csatlakoztatni azt a NYÁK-ról, átcserélni a hátlapot és tadám. Az én low profile tv-tuneremhez is adtak.
A hálókártya más tészta, az kemény 1500 forintba kerül, még jó hogy szart sem adnak hozzá -
marcias
őstag
Ha minden igaz már a következő héten elkészül a htpc, egyelőre minden zökkenőmentesen megy.
-
marcias
őstag
Na, szóval eddig így áll a HTPC-m:
Antec Fusion Black ház (420W silent táp) (már megjött)
Microsoft MCE Remote + Remote Keyboard
---------------------
ASUS M2-VM MVA M-ATX alaplap, integrált VGA
AMD BE-2350 processzor+ Scythe Ninja Mini procihűtő
2x512MB Geil Value memória
Hauppauge 150 tv-tuner
WD RE 400GB merevlemez (lehet, hogy hozzá egy 100-as noti vinyó főmeghajtónak)
ASUS DVD-íróVélemények, sztetek jó lesz?
-
marcias
őstag
Nagyszerű, sztem a BE-2350 lesz, bár az a 35W-os egymagos is nagyon szimpi, de talán ma már egy kétmagos időtállóbb (a +10W fogyasztás pedig bár nem jelentéktelen, azért nem vág földhöz)
-
marcias
őstag
Na kérdés, hogy mi lenne jobb a HTPC-mbe, ez a 35W-os A64 (2,2GHz), vagy egy 45W-os BE-2350 (2,1GHz)?
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Ma megérkezett az Antec Fusion Black htpc ház hozzám! Hát mit ne mondjak, nagyon tetszik a cucc. Szerencse, hogy nem nagyobb, mert így még elmegy egy méretes erősítőnek kinézetreHamarosan érkezik a Remote és a tv-tuner, aztán a többi alkatrész. Bencee előre is kérlek hogy a meedioval kapcsolatban majd segíts kicsit
Kössze. Majd teszek fel képet róla.
-
marcias
őstag
válasz
canniball #2164 üzenetére
Valóban nem, hiszen upc kártya nélkül nem ad jelet, gondolom erre gondoltál. Viszont ez felkeltette az érdeklődésem:
''Lista a szükségletekről:
DVB-S TV tuner: SkyStar1 vagy SkyStar 2 vagy Techontrend Budget ......
CI modul: kártyába épített, külön vásárolt, alternatív megoldás, soros portra csatlakoztatva.
UPC társkártya.
A rögzítés minőségromlás nélkül, közel DVD minőségben lehetséges.
Jó kiinduló pont www.sat.hu.
Innen kiindulva minden szükséges adat és információ elérhető.''
+
''A DIGITÁLIS kártya csak azt csinálja, hogy bitröl-bitre átírja az adást a merevlemezre.
normál sugárzás esetén ez 720*576 felbontású
Mpeg2 videó. Néhány adó az Astrán 5.1-es hangal sugároz. Ezt is tudod rögzíteni.
Beltérivel meg csak sztereó hangot kapsz.''
Kérdés: mi a fene az a Ci modul és hogy lehet ezt megoldani? -
marcias
őstag
válasz
beencee #2159 üzenetére
Na tőled meg kérdeznék vmit
Felvettem a kapcsolatot itt PH-n egy sráccal és tőle vennék egy Hauppauge PVR-150-et. Ahova a htpc kell, ott upc direkt és földi antenna van párhuzamosan. A upc-hez van egy philips upc vevőegység (pontosan nemtom, milyen taltakozók vannak rajta, de azt tudom hogy van 2 scart, meg rca is asszem). Hogyan lenne célszerű összekábelezni? És mit várhatok tőle, hogy fog működni?
-
-
marcias
őstag
Most olvasgattam az Antec Fusionról az iMon hivatalos fórumjain, és elég megdöbbentő dolgokat olvastam. A moderátor írta:
1 - A beépített iMon IR csak MCE távirányítókkal tud működni (még a saját iMon Paddal sem tud, amit a retail VFD-hez adnak)
2 - Ráadásul, ha veszel egy iMon Knob-ot, Inside-ot, vagy olyan iMon terméket, amihez van IR vevő, akkor az egyáltalán nem tud működni, mert egyszerre csak egy iMon eszköz működhet, és a beépített az elsődleges prioritású
3 - Az iMon csak MCE távirányítóval megy, és csak XP Media Editionnal, ha mással használod, akkor egyes gombokra egyáltalán nem reagál.
4 - A moderátor szerint az Antec kifejezett kérésére építették be ezeket a ''szabályokat'', szerintem ez nevetséges. Ez annyit jelent, hogy lőttek a Meedionak? -
marcias
őstag
Ez a HTPC ház sztem ultra jól néz ki. Kár, hogy nálunk nem kapható, viszont így az árát sem tudom legalább
[link]
-
marcias
őstag
Most nem tudom melyikőtöknek higgyek
A 2,5ös hang szempontjából talán biztosabb megoldás, ám a 3,5ös a kapacitásával azért erősen odatesz -
marcias
őstag
Most már csak arra lennék kiváncsi, a gyakorlatban hogyan kell rögzíteni a 2 és feles HDD-ket 3 és feles helyekre. Van erre vmi leírás, vagy barkácsoljak?
-
marcias
őstag
válasz
dabadab #1984 üzenetére
Azt ránézésre meg tudnád mondani, hogy a Fusionban a kártya-bővítőhelyek normál magasságúak, vagy félprofilosak? Mert nézegettem képen de nem vagyok benne biztos.
Hát, ezen a vinyó dolgon még agyalok egy kicsit. Az igazság az, hogy 120 gigásat tudnék venni annyiért, amennyibe egy 320-as kerül kb, és azért az majdnem 3x-os kapacitás. Szted tényleg megér ennyit?
Közben kicsit nézelődtem.. mondjuk lenne 2x120GB Samsung 2,5''-os, összesen 36k-ért. -
marcias
őstag
válasz
beencee #1982 üzenetére
Viszont nagy megkönnyebbülésemre a 2000-es ott van a listán!
És ezek a Hauppauge tunerek mit tudnak, milyen árban vannak? Itt inkább a személyes tapasztalat, mintsem a hivatalos honlap sallang szövege érdekel
Ill: Jobbak-e mint a Leadtek?
A HDD üggyel még mindig vacilálok... A merevlemezek egyébként merőlegesen állnak a Fusionban, szóval egy ilyen gumi nemtom hogyan tartaná meg (igaz még sosem láttam ilyet, bevallom). A 3,5-ös merevlemezek sem mind ugyanolyan hangosak, nem ajánlasz / ajánlatok azok közül vmi halkabbat?
Aztán, ha tényleg sokkal zajosabbak még ebben a zajcsillapító keretben is akkor megadom magam.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
dabadab #1970 üzenetére
Hát, sztem a procihűtő még 8k-t is megér, ha tényleg jó
Ha ránézel egy Fusion házra, és a 2db 12-es ventire a proci mellett, sztem nem sok dolga lesz a procin lévő ventinek, ezért még a full passzív proci hűtés is esélyes lenne, csak félő hogy ezek az általában jó nagy bordák nem férnek be a max 10-11 cm magas helyre
Hm.. És egy olyan variáció milyen lene, hogy egy notis HDD-n lenne a rendszer, és lenne mellette egy nagyobb vinyó, ami csak akkor működne, ha mondjuk filmet akarnék nézni vagy ilyesmi, az alap esetben nem hallatszana. Amúgy 2,5-ös vinyót hogyan lehet jól rögzíteni? Kell neki vmi keret, vagy ilyesmi?
Igazad lehet, a videokártya talán mégsem olyan fontos. Elvileg az alaplaton van egy x1250, vmire talán elég 2d-ben -
marcias
őstag
válasz
dabadab #1966 üzenetére
Szívesen várok másik hűtőre ötletet, tényleg az a legfontosabb, hogy halk legyen, megér ez akár 5000 forintot is nekem. Azért ezt néztem, mert sajna nem fér bele alaplapra párhozamos, csak alaplap felé fújó a szűkös hely miatt.. Szerinted egy Zalmi jobban tudná a dolgát?
Hangkártya akkor nem lesz
A sima filmeket tényleg bírni fogja a proci, de mi van a 720p-s filmekkel? A HD2400-ban van hardveres gyorsítás. Igaz, nem létszükség, de sztem nem árt
Igen, mindenképpen hardveres lesz, nem adom alább.
Nos, a HDD-k közül az a halkabb, amiben kevesebb a tányér? Amúgy ez a ház pont azért tetszik, mert azt hallottam róla, hogy a HDD-ket szinte nem is hallani. Esetleg hajlanék 3,5-ösök közül halkabb felé. És érdemes 2 db-ot rakni bele, vagy akkor sokkal hangosabb lesz? Hogy van ez? Notis HDD-vel inkább foglalkoznék, túl sokba kerül a kapacitásához képest, bár tényleg hangtalanok, de ennyit azért nem ér meg a dolog, inkább a 3,5-ösök között a halkabbak érdekelnének
És köszi hogy ilyen sokan érdemben válaszoltatok, mivel nem vagyok otthonos a témában sokat segítettetek! -
marcias
őstag
válasz
beencee #1965 üzenetére
Hm.. most elgondolkodtam
Hogy tisztázzuk a dolgot, a HTPC a nagyszüleimnek lesz (modern idősek, nemtom ismerős-e vkinek)
A felhasználási terület főként a ''netezés a nappaliban'', illetve filmletöltés/lejátszás lenne, meg persze filmnézés (akár HD is), és a tv-ről való rögzítés. A hangkártya valóban fölösleges, már kezdem belátni, még azt sem tudom, milyen hangfalakra lesz kötve, külön erősítő egyelőre nincs betervezve (de gondolom a digitális hangkimenettel a későbbi csatlakoztatás megoldható). Viszont, van egy régebbi 5.1-es házimozi, sztem egyelőre az lenne az erősítő, abban elég jó van. Szted erre jó a meedio? Én letöltöttem, és telepítettem pár plug-in-t, netezni elég jól lehet is vele, de az e-mail írásnál pl nemtom lehet-e csatolni meg ilyesmi.. Te, mint tapasztalt Meedio-használó, biztosan meg tudod mondani, hogy milyen tv-tunerekkel lehet jól használni, vagy esetleg egy listát, amiben bogarászhatok?Rémálmaimban jöjjön csak elő, hogy megveszem a 60ezres házat direkt azért, mert van benne alapból infra vevő és nem kell vacakolni külön adapterekkel, és ne ismerje fel
Remélem nem lesz evvel gond. Felvettem a kapcsolatot a Senerit nevű Antec forgalmazóval, és ott közöltek vele egy jó és egy rossz hírt. A jó, hogy van már Fusion 2, amiben távirányító is alapból van, és ha jól sejtem, egy nagyon profi Imon darab! A rossz, hogy beláthatatlan ideig nem szállítanak Fusionokat egyáltalán hazánkba (azért még máshol is utána nézek).
Igen, a HDD-n lesznek a tartalmak. Ha nem lesz hangkártya, akkor a fennmaradó összeget lehet, hogy egy halkabb HDD-re cserélném.. notisra nem gondolnék, mert állítólag jól meg van oldva a rezonancia-védelem a házban. A plusz videokártya sztem hasznos lehet HD filmeknél, illetve, ha esetleg vmi videokártya igényesebb alkalmazás befutna.. az új radeonok támogatják a HD filmeket.
A témák között azért voltak jók -
marcias
őstag
Egyelőre csak a Meedio-t próbáltam, az tetszett, bár a felülete kicsit ''gagyi'', de tetszik benne a testre szabhatóság, meg okos is eléggé. De gondolokozom az XP MCE-n is, illetve bármilyen egyéb ajánlást fontolóra veszek.
A konfig szerintetek rendben lesz? Max 720p-s HD filmek mennének rajta.
-
marcias
őstag
Na, akkor, egyelőre ennyi állt össze:
Antec Fusion V2-es ház benne 430W-os halk táp (a V2-es azért jó, mert a beépített kijelző mellől nem spórolták ki az infravevőt, így nem kell külön; maga az egység egyébként egy Imon VFD)
Sajna távirányítót nem mellékelnek hozzá, így külön egy Imon távkapcsoló lesz hozzá...
A beltartalom:
ASUS M2A-VM HDMI
AMD A64 X2 3600+ Thermaltake TR2-R1 hűtő (milyen hasznos, hogy van alapból + jel a proci után)
2x512MB Geil Value 800MHz KIT
MSI RX2400PRO (passzív)
Leadtek TV2000XP Global
Creative SB Audigy SE OEM
Western Digital 320GB Raid Edition2
ASUS DVD-RW
És lenne mellé egy 108Mbit-es SMC WIFI, USB-s adapterrel
A HTPC a videokártya DVI kimenetét használná fel a Thomson Scenium 82cm-es HDTV-vel való kapcsolatra, sajna HDMI csatlakozó nincs a tv-nA hangrendszer még kérdéses...
Tippeljétek meg az árat -
marcias
őstag
Időközben bogarásztam az interneten és nagyjából alakul a HTPC-m. Ha valakit érdekel hogy néz ki akkor leírom
-
marcias
őstag
Üdv!
Mivel még nem szereltem össze HTPC-t, ezért érdekelne, hogy megoldható-e TV tuner kártyával, hogy egy UPC direkt beltéri egységből (műholdas) jelet küldjek a HTPC-nek, és ha igen, akkor hogyan fog kinézni a kép? Esetleg soros porttal össze lehet kötni a beltéri egységet és a pc-t? Van vkinek erről tapasztalata? Köszönöm -
marcias
őstag
válasz
beencee #1936 üzenetére
Nos, böngésztem a konyhai számítógépet, letöltöttem a programot, nagyon ígéretesnek tűnik. Egy komoly gondom van, hogy nem tudom jól konfigurálni. Hiába telepítem a full-time pluginokat, nem tudom elérni őket, pedig szeretném a menübe tenni az indítókat. Hogyan csináljam meg? Köszi
-
marcias
őstag
Sziasztok!
HTPC építésére adtam a fejem. Asztali gépet már raktam össze, de azért ez nem egészen ugyan az, ezért kéne más segítsége.
Annyit sikerült kiderítenem, hogy speciális házat kell hozzá beszerezni. Az első gondom itt kezdődik. Hogyan oldható meg a távirányítóval történő kezelés? Az alaplapra kell vmit integrálni, vagy a ház elejébe egy érzékelőt? A a ház elejére, akkor hogyan lehet összekötni az alaplappal úgy, hogy tudja, mit nyomkodok a távkapcsolón?
A másik dolog a szoftver. Csak halvány elképzelésem van róla, hogyan működik, illetve fogalmam sincs róla, melyiket érdemes telepíteni. Eddig hallottam fizetős (Asyis) megoldásról, ingyenes, winre vagy linuxra telepíthető szoftverekről, de állítólag az XP Media Center is erre való... Esetleg valaki elmagyarázhatná, hogyan működik ez, mert én úgy képzelem el, hogy van az asztalon egy ikon, és ha rákattintok onnantól kezdve már távkapcsolóval is irányíthatom..
Aztán azon is gondolkoztam, hogy adott egy 1280x720-as felbontású hdtv, DVI csatlakozással. Ha erre rákötöm a gépet, akkor hogyan tudok ilyen (PC-knél nem használatos) felbontást beállítani? Ezen túl gondolom nem lehet akadálya a kapcsolatnak.
További nehézségeket okoz a bővítőkártyák megoldása. Érdemes egy jobb alaplapot választva letudni a hang (esetleg video) kérdését, vagy vegyek külön tunert, hang- és videokártyát? Ezen túl tuner és hangkártyák terén sem vagyok vmi tájékozott, azt sem tudom itt milyet érdemes beszerezni?Ha viszont mind a 3-at szeretném, akkor már jónéhény htpc házról le kell mondanom a szűkös hely miatt. Én speciel egy olyan micro-ATX házat gondoltam, amire egy HD2400PRO kerülne, meg egy tv-tuner, és a hangnak az alaplapit használnám..
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest