- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micro
addikt
válasz
Bitlisz #8674 üzenetére
Megoldottam a dolgot, méghozzá ingyen!
A feladatkezelőben futott az igfxpers.exe folyamat. Kilőttem és azóta bármit kapcsolgatok, hiába észleli a gép, hogy nincs kijelző csatlakoztatva, nem állítja át a felbontást.
Az msconfig-ban is kiszedtem előle a pipát, hogy soha ne induljon el.
Üdv, m
-
micro
addikt
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám.
A cél az lenne, hogy MediaPortal-ban csak távirányítóval tudjak monitor felbontást változtatni.
A gondom az , hogy ha a HTPC a kijelző előtt kapcsol be, akkor a Win XP leveszi a felbontást 800x600-ra.Eddig azt sikerült elérnem, hogy a Win + y billentyűkombinációra átteszi a képet a megfelelő felbontásba a gép. Ez még MediaPortal-tól független, de működik az alatt is. Viszont a billentyűzetet szerettném száműzni, ezért lenne jó valahogy a távirányítóra rámappelni ezt a funkciót.
Az eddigi megoldás amúgy úgy működik, hogy a QRES.exe segítségével meg a felbontás állítás, és a WinKey nevű kis program rendeli a billentyűkombinációhoz.
Remélem van valakinek jó ötlete.
Előre is köszi: m -
micro
addikt
Hol lehet viszonylag olcson 7-10 coll kozotti erintokepernyot kapni?
-
micro
addikt
válasz
sNiP3rFun #3701 üzenetére
Végül vettem egy ilyet: AVerTV Hybrid Volar HX
Ezt már ismeri a Vista is. -
micro
addikt
Esetleg ez: [Aver DVB-T Hybrid TV+FM Volar USB] ?
-
micro
addikt
Sziasztok,
Kicsit leült a topic.
Remélem azért kapok választ.
Olyan hybrid tunert keresek, ami megy Vista MCE alatt és tudja az itthoni DVB-T adást fogni.
Lehetöleg USB-set, de igazábol PCI vagy PCI-E is jöhet.Üdv, m
-
micro
addikt
Sziasztok,
Pinnacle PCTV 310i-t érdemes venni?
Nem túl drága. -
micro
addikt
Van egy eladó iMon VFD-m. Ezüst színű.
Ha érdekel valakit, dobjon egy privit. Megegyezünk. -
micro
addikt
Nekem is Fusion-om van.
Sajnos tenyleg nem adnak hozza taviranyitot, de nem is megy az iMon gyari taviranyitoval sem.
Elvileg [MS MCE Remote]-tal megy, de nekem azzal is csak bekapcsolasra sikerult rabirnom. En most az MCE kulso infra vevojevel hasznalom. Es kikotottem a kikapcsolas funkciot is, mert az MCE taviranyito USB-n keresztul is jol kezeli a standby-t.A VFD-t meg az iMon beallitasainal lehet rabirni arra, hogy kikapcsolt allapotban ki legyen nem legyen rajta semmi.
-
micro
addikt
Kezd összeállni a HW konfig (elméletben):
Antec Fusion 430
Asus P5E-VM HDMI
Intel E2140
Zalman CNPS7700 AlCu
Asus 1814 BLT DVD+-RW
Samsung 400GB SATAIIVélemények?
Remélem mindent kapok majd.
A ház már félre van téve.A mostani kis VIA C3 alapú gépből meg lehet lesz egy internetező gépecske...
-
micro
addikt
válasz
beencee #2501 üzenetére
(1) Pipa!
(2) Total commanderes mérésnél nagy fájlokat mozgattam.
(3) Jelen pillanatban a HDD-röl 1 max 2 helyről mozgatnék adatot.Szóval első körben ez igy megfelel mert csendes és nem fogyaszt sokat.
Másik kérdés: Mekkora proci kellhet a HTPC-be, hogy gond nélkül tudjon lejátszani bármilyen formátumú filmet. E2140 elég?
Lassan összeáll a rendszer...
Köszi a segítséget.
-
micro
addikt
A Router egy ASUS WL-500Gp. Linux fut rajta, az alatt a Samba, és az egyik USB portján lóg egy HDD egy USB-s házban.
Ez a routeres Samba tud stabilan max 3 MByte/s-t. (Total Commander ennyit mutat.)
A HTPC-n fel lenne mappelve mint hálózati meghajtó.A mostani divx lejátszáshoz ez elegendő, de az a kérdésem, hogy ha jobb minőségű anyagot szeretnék nézni, akkor elég-e a 3MB/s?
-
micro
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy új HTPC-t, mert a mostani kicsit gyenge. (Via MII 12000)
A ház nagy valószínűséggel Antec Fusion lenne. Akinek van ilyen kérem árulja el, hogy milyen hangos?Ami ben nem tudok dönteni:
- Intel vagy AMD?
- Alaplap integrált VGA-val,HDMI kimenettel, Digitális Audio kimenettel (lehet HDMI-ben is).Amire kéne:
720p projektort meghajtani.
Mindenféle videoformáromut gond nélkül játsszon.
Ne nagyon melegedjen a lap.
Valami jó frontend ami a Samba serverről (ASUS router) tud lejátszani.Amire nincs szükségem:
TV-tuner.
DigitalizálásElőre is köszi a válaszokat.
Üdv, m
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Építő/felújító topik
- Logitech Z906
- PlayStation 5
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Raspberry Pi
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest