- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ok, akkor egy kis szitrep
. Adott egy LCD TV és egy projektor. A TV-n nem jó a 4:2:2, mert a piros pixelek csíkozódnak és szürkésebb az egész képe, netezésre, játékra, officera ez nem jó, csak a fullrgb. Viszont mikor filmet nézünk, akkor nem ez a "helyes" pixelformátum, hanem a 4:2:2 vagy jobb, BD filmek ebben vannak kódolva. Lehet filmezni fullrgb-n is de akkor egy veszteséges konvertáláson megy át a kép, jó tudom, ember legyen a talpán aki ezt megállapítja, de én szeretném a dolgokat a helyén kezelni és kihagyni a felesleges konverziókat, folyamatokat.
-
-
törölt tag
Köszönöm a tanácsot, teljesen igazad van!
Kb 2 órája nyomkodom meg állítgatom a lehetőségeket. Egy koncert felvétel alapján, de talán nem ez az etalon. Nincs olyan tesztvideó, amit ilyen célra készítettek? Valami olyanra gondolok, mint a 100éve a "monoszkóp". Ti mivel állítjátok?
Tudom, hogy szubjektív és TV, valamint szem, fény függő, de azért jó ha akad némi mankó.
Optimális beállítás az egyik videóra nézve, a másikon okozhat rossz képet.
-
PrinceHerceg
őstag
Már bocs, de ez nettó marhaság... nekem egy otthoni Xeon-t is megtudnak döcögtetni ekkora filmek, hát akkor egy okostelót, a maga jóha 1GB RAM + lepkefing CPU-jával! Mégis hol bírnának azok el egy nagybitrátás BD50-et?
Max egy MKV-t, de előbbi sztem kizárt, alsóbb szegmenseknél!
-
cinemazealot
addikt
Ahogy mondod.
Igaz, nincs csúcsminőségű hangrendszerem, de a fülem sem sz@r, azonban azt a rajongást, ami manapság a HD-audiót övezi otthoni környezetben, nem nagyon tudom megérteni. Ugyanakkor szkeptikusnak sem akarok tűnni, ezért egyszer majd szeretnék olyan környezetet teremteni otthonra, ahol mindez megmutatkozik.
-
bajnokpityu
félisten
nincs hangja.
sztem, ha a gyári limit fölött veszel ki belőle teljesitményt, akkor lehet 28dba.dunkel: a CPU hűtőmet hallottad. arra már nem figyeltem anno, h a házból ki is kéne tolni a levegőt. de, amig a házban nincs meleg, addig csöndes a gép. (VGA hűtése fix fordulatú) arra meg már nem volt ingerem, h újra szétszedjem. de a táp és a VGA teljesen halk. a CPU ventije kb 1 óra üzem után belendül, melege van. akkor mocsok hangos. és valóban, film közben már nem tűnik fel, csak, amikor vége a filmnek, hogy zúg valami.
érdekes amúgy, mert ugyanez a hűtő anno bőven elég volt, amikor IGPről ment a PC. ez egy LP hűtő. centi magas centivel, nem ide való.
-
sb
veterán
Több helyen is van élesítés ha jól emlékszem, de én a csúszkára gondoltam, a másik csak on/off, az ki van lőve.
A csúszkát írtam, hogy próbáltam 44-ről le/fel állítani, de úgy vagy homályos lett vagy túlélesített. Igazából 44-en nem rossz, csak jó lenne tudni hol van az az érték amikor nem nyúl hozzá. Kissé furcsa lenne, hogy a skála 2/3-ára belőve van ez. Majd próbálgatom kicsit ha lesz időm.
Ill. meg kell néznem ezt az egész ki/bekapcs mechanizmust is, hogy működik, mert lehet, hogy "application control"-on kell hagyni pár dolgot és megoldja a lejátszó.
Pl. az élesítés csúszka is akkor jelenik meg ha driver override-ba teszed előbb, app control-nál nincs.
Valamelyik, talán a noise reduction is ilyen. Override-ban partial és full állítható be, off nincs is. Viszont app control-ra eltűnik az egész értelemszerűen.
És ami miatt ez lehet a jó megoldás: a már említett full range problémámat is ez oldotta meg. 3db van belőle:
1. A desktop settingsben, ez a desktopot állítja ofc, full/limited között állítva azonnal látszik a különbség. Jó fullon.
2. Video menüben is van ilyen nyilván külön a playbackre. Ott hiába állítottam fullra, film alatt szürke volt a fekete.
3. És van még egy input range is ami a forrást állítja. Ezt nem is nagyon vágom mi értelme, hiszen eltérő lehet anyagonként.Úgy lett jó a kép, hogy az input range auto-n van, a video playback-et pedig app control-ra állítottam, driver override+full range helyett, ami fakó képet adott.
A betű elmosás tényleg egyedi hülyeség. Desktopon is látszik, hogy élsimítani próbál a system properties ablakon. Míg pl. mellette az FF, Tcmd vagy akár a desktop ikon feliratok tűéles, nem simított betűk. Csak 55" FHD-n nagyon látszik közelről. Ez ilyen, windóz.
Már csak a classic shell start gombot kéne rávennem, hogy ne látszódjon film közben a felső sarokban, mint vmi TV logó.
szerk: Legfrissebb - talán béta - driver van fent.
-
sb
veterán
Köszi a segítséget!
"ycbcr off (ez remélem rgb 4:4:4-et jelent),"
Ok, biztos nem voltam benne, mert AMD-n korrektül volt RGB 4:4:4, 4:2:2, YCbCr is külön.A TV-t kiválasztva a Megjelenítő beállítások Speciális fülénél Teljes tartományra kell állítanod a kimenetet, hogy 0-255-öt kapj
Erről beszéltem, áttettem, de ennek ellenére fakónak tűnt. Még nem volt időm vacakolni vele. Remélem nem a régi bug. Kb. minden IGP szérián javítani kellett, mert volt olyan driver amin hiába kapcsolat, szar volt. Ivy-n meg Haswellen is szívtam vele.itt található az IT tartalom beállítás is, amit ki kell kapcsolni, mert szerintem emiatt rosszalkodnak a betűid
Sajnos nem, próbáltam mindkét állásban. Az adott ablak (system prop) betűi szarok. Ez win bug sajnos. Más ablakban vagy más részek adott ablakban teljesen jók, látszik, hogy CT off-ban nincs elmosás, "szép pixelesek" a betűk. De van 1-2 olyan ablak amiben más a font vagy nem tudom... és bizonyos méretű, vékony betűknek szar a széle, látszik, hogy ott próbál vmit élsimítani.
Nem annyira gáz, mert minden más jó, filmbe/grafikába meg egyáltalán nem zavarhat bele."És van még egy film mode detection, vagy mi is. Kilőttem de itt arra tippelnék, hogy 24p kadenciahelyes lejátszáshoz esetleg kellhet."
Ezt be kell kapcsolni
Köszi. Ezt úgy hagytam. Úgy látszik azért ennyi HTPC rutin után jók a megérzéseim.Alapértelmezetten a DXVA gyorsítás mellett Lanczos-t használ az Intel, szóval ezzel szerintem nem kell törődnöd.
Valóban, rémlik a táblázat, hogy jobb a default DXVA alatti algo Intelen, mint máson. Mondjuk annyiban jó, hogy belenéztem, hogy bicubic-on volt, nem DXVA-n. Szűz win, szűz Kodi. Egy dual audio-s buildet viszont rátettem ami végleges 16.1-ből készült, lehet ebből ered, hogy mégis más a default.Élesítést és Kontraszt javítást is gondolom offoltad
Kontraszt kilőve az élesítést viszont írtam, hogy az nem ilyen egyszerű, nem 0-án vagy csúszkaközépen van az érintetlen állapot, a skála 2/3-án áll defaultból, felette zajosan túlélesít, alatta elmos, homály az FHD kép is. Ennek majd utánanézek.@Patice, nem win csontozás érdekelt, csak az Intel IGP driver opciók.
-
sb
veterán
Ki van lőve sok minden, de ez desktop volt, nem is videó. És közben rájöttem, hogy csak a "szokásos" win font-render f*ssága. (értsd: cleartype off, de így is elmos bizonyos betűméretet bizonyos felületeken. És az off is cleartype on után volt, mert máshogy kalibrál ha csak simán off-ra teszed vagy bekapcsolod a CT-t és utána ki.
) Szóval ez nem lesz gond szerintem ill. valószínűleg hw független.
A többihez viszont minden infót szívesen fogadok. Igyekeztem mindent kilőni, de Intelen nem tiszta mi micsoda pontosan, Ivy-n még kevesebb opció volt, onnan van csak tapasztalatom.
Most zajcsökkentések, bőrtónus javítás off, méretezés off, ycbcr off (ez remélem rgb 4:4:4-et jelent), kimenet 0-255-ön (bár erről nem vagyok meggyőződve, mert elég világos volt a próbafilm első ránézésre).
De pl. találtam vmi sharpness csúszkát amit reflexből lehúztam volna, ne élesítsen nekem utána. De nullán tiszta homály a desktop is. És nem is vmi középállású csúszkáról van szó, korrekt 44-re van belőve gyárilag.És van még egy film mode detection, vagy mi is. Kilőttem de itt arra tippelnék, hogy 24p kadenciahelyes lejátszáshoz esetleg kellhet.
Más: Friss Kodiban most van végre több scaler opcióm, ki mit használ? (spline36, lanczos3, vmi optimalizált változat is)
@djnice, #44680
A másik topic alapján én is rámozdultam egy ilyen cuccra. Már úgy ahogy végignyálaztam a topicját is.
Még annyit nem tudok, hogy ezeknek a deinterlace-el sincs már semmi gondjuk, ugye? Ill. még egy kérdés: DLNA szerverként transcode mennyire fekszik nekik? -
sb
veterán
Kíváncsi leszek mit bír alulfeszelésben, azt gondolom hozza majd a régi G2020-as szintet, terhelve 30-35W körül a teljes konfigra HDD-k nélkül.
Az A6 is elég ütős volt, alulfeszelés+downclock-al vagy 30-35W-ot meg lehetett fogni de a kisebb órajelen azért már nagyon döcögős volt, gyakorlatilag egy Kabini lett belőle 1.8-2GHz-en. A G3900 saccra ennek majdnem a duplája lesz és még úgy is kisebb fogyival.
Szóval már csak a driver problémákat kell megúsznom.szerk: Nálam Big Shuriken 2 kerül rá, de csak mert van. Kb. 90%-ban a HDD-ket fogja hűteni nem a procit.
-
sb
veterán
Igen, most esett be. Végül legyőztem a kíváncsiságom, G3900 lesz. Még ehhez képest is majdnem féláron van. Holnap megjön, de még talán 1-2 hét mire átpattintom és nyugdíjba megy a jó kis A6-3620.
Remélem azért a driverekkel, 3D-vel nem lesz nagy szívás. Intelnél eddig semmi nem ment simán. AMD csak az utóbbi időben kezdett szívatni így, hogy X év után megszűnt a support.
-
sb
veterán
Én is most próbálom ki a Skylake-et az A6-3620 után.
Nekem épp a G4400 nem szimpi. Jelenleg látok G3900-at 12-ért meg G4500-öt 19-ért, A 4400 pedig 16k.Szvsz a 3900 oda-vissza elég mindenre HTPC-be, a 4500-zal csak a dupla IGP miatt szemezek hátha egyszer jó lesz madvr-re vagy kis játékra. (Amúgy tisztában vagyok vele, hogy soha nem fogom úgyse ezekre használni.
)
@djnice
Olyan buildről nem tudsz véletlenül ami MVC-t és dual audio-t is támogat?Csak külön találkoztam eddig velük.
-
SunMount3r
nagyúr
A Conrad-ról vagy más jobb helyről veszek egy HDMI switch-et és meg van oldva.
Egyébként 23.976, 29.97, 25, 24fps-ek esetében is áll mindaz, hogy az Integrált Intel teljesen felesleges?
Már rákérdeztem erre ezen a Fórumon és egybehangzó volt, hogy az Intel-nek kadenciahelyességben nincs versenytársa. Az AMD-t írtátok másodiknak, de, hogy annál is van egy kis lutri a dologban.
Az NVIDIA-ról pedig a játék kompatibilitás miatt nem mondok le az AMD-vel szemben.
Ha már rákölteném egy közepesen erős konfig árát, akkor a kompromisszummentes HTPC funkciót is belekalkulálom, aminél egy jobbfajta dedikált média lejátszó szintje az elvárás (így a teljes körű kadenciahelyesség is).
De mind ezek mellett, a minél egyszerűbb, praktikusabb megoldhatóság kérdésére (a Windows viszonylatában) továbbra is várom a válaszokat.
THX!
-
the dealer
tag
Nem hiszem hogy ő lesz a befutó.
-Nincs DVI csati
-Nincs külön mikrofon bemenet
-Gondolom lassabb benne a proci mint pl egy G3900Egyébként néztem a G3900-et összehasonlítva G1840-nel valamint Athlon 5350-nel és elég jól teljesít, szóval úgy nézem hogy a G3900 lesz a bfeutó.
Intel oldalán olyat ír, hogy "Memory Types DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V".
Átnéztem árukeresőben az alaplapokat 16,5k-ig és erre a választásra jutottam.
DDR3-as és van rajta HDMI, ami jól jön ha oda akarja vinni a gépét a nagy tv-hez és azon akar filmezni.Ellenben, ahogy nézem DDR3L-t kezel a proci. Próbáltam hozzá keresni memóriát és mindegyikre azt írja, hogy laptop memória vagy SoDimm. Nem gond ez?
Ezeket néztem ki: 1 2 3
Szerk.:
dunkel: Ez nem egy HTPC lesz, csak azért küldözgettek egyik topikból a másikba, mert nem tudtak válaszolni arra a kérdésre, hogy mennyire viszik ezek az olcsó procik a blu-rey filmeket.
DVI a monitorához kell ezáltal. -
the dealer
tag
Azért gondoltam, mert hogy a nagyobb bitrate nagyobb számítási teljesítményt igényel.
dunkel: Még nincs meg semmilyen alkatrész. Azt amit te írtál nem ismerem, de nem tűnik olyannak ami nekem kéne.
Ezt találtam ami árban még beleférne, de pl nincs is benne merevlemez csak egy ssd és nincs rajta DVI kimenet se. Valamint mivel ilyen pici, gondolom teljesítményben is elmarad mint egy normális PC. (Gondolom drágább kivitelezni egy adott teljesítményt kisebb méretben, lásd laptopok) -
dunkel
őstag
Örülj neki. Ugyanez a driver van fenn itt is.
Fix értékekkel a kép droppol óránként 100 fölött.
Auto CPU értékekkel akad/ugrik a kép percen belül is de ezt madVR nem számolja bele sehova.Kodi EVR minden OK. Kodi debug mód minden OK.
Szerintem ha nincs mentőötlet ezt elengedem... -
Villanyász
tag
Ha nem jutok semmire felugrik a 64 bit.
Amúgy tisztában vagyok a Kodi dolgaival, de amire kell arra ez a legmegfelelőbb, hogy a család apraja nagyja, a nappaliban hátradőlve tévén könnyen tudja kezelni az itthoni mediákat, fényképek, családi videók stb egy az ebayen vásárolt távirányítóval. Ilyen dolgok hogy szűrök, kodekek, számukra ismeretlen bonyolult dolgok.
Eddig egy popi c-200 teljesített szolgálatot, de lassúsága, egyes videók lejátszhatatlansága, hálózati bugjai és sorolhatnám miatt kerül sor a kiváltására. Szóval a cél az egyszerűség és a használhatóság a szempont viszonylag elfogadható sebesség mellet ami felhasználói élményt nem rontja. Ezért jött számtásba. -
Villanyász
tag
Holnap ha lesz időm csinalok. Szóval mikor manual akarok frissíteni és betallózom a driver inf fájlt és leokézom, akkor nem települ egyből a driver hanem kijön egy ablak, hogy válasszak hardvert. Amiben mindössze intel hd, 4400, 4600 vga-k szerepelnek. Nincs semmi több. Ha kiválasztom bármelyiket akkor nyafog a win hogy inkompatibilitás és nem megfelelő műkédes lehetséges.
-
-
Nah, thats horseshit...
Semmi baj nincs a Kodi-val, egyszer kell jól belőni és utána csinálni system restore pointot a biztonság kedvéért. MPC-HC-t LAV splitterrel én is csak ajánlani tudom, de nekem kellenek azok a funkciók (movie information, scraper, etc) amit meg csak a Kodi tud.
-
törölt tag
De most tényleg FullHD és 3D-hez, kell nekem egy 7th gen?
Nem akarok 4K-t ... és nem szerettem volna alaplapot cserélni.
Hálózati lejátszásnál sűrűn volt framedrop mkv 1080p lejátszásnál. Ne gondolj semmi magas bitrátás remuxra, csak sima 10GB körüli mkv-kat szedtem.A LAN gigabites, a NAS egy 325v2, s csak torrent fut rajta, ami limitálva van 50k up-ra. (van dedikált seed serverem erre a célra)
Úgyhogy, ha lehet, elkerülném a komplex beruházásokat, és egyalkatrészes upgradet választanék.
Tehát, 4th gen intel proci, vagy dedikált VGA. Esetleg RAM bővítés belefér, a jelenlegi 4GB helyett 8GB-re. -
icecube23
tag
végülis megrendeltem a konfigot....
gigabyte lap h170 d3hp, i3-6100, hyper fury black 2133 kingston ram (2*4gb), corsair cx 430w,
ssd 120gb kingston(ez már volt elfekvőben otthon)a 4k dolgot végiggondoltam...ahhoz kell display is majd, ami még nincs...az megint vagy 200k
szerintem ezt jegelem, úgy gondolom amit összeválogattam nem lesz olyan rossz, és 100k alatt megúszom
a mostani gépem full hd videóknál szaggat, gyenge a hang, több feladat elvégzésénél már nagyon könyörgött a cpu.....
köszi a segítséget -
icecube23
tag
Gondolok itt a ramok fogadására, az m2 foglalatra, az usb type-cre...tudom még nem annyira aktuális, de már a modernebb lapokat így gyártják...
nem tudom hogy egy h110-es mennyire felszerelt, de azért a z170 chipset csak egy újabb dolog.
A lényeg hogy a z170re azért gondoltam, hogy esetleg a procit, ramokat, ssd, hdd-ket jobban meghajtja, ezáltal gyorsabb működést produkálva...
De lehet rossz az elgondolásom. Én úgy érzem egy z170 belépőszintű lap 10k-val drágábban megéri egy ütősebb htpc jellegű gépbe. De nem vagyok guru, csak logika alapján próbáltam gondolkodni.....persze nem mindig a legújabb a legjobb, de itt azt érzem megérné az a +10k. -
sb
veterán
Most látom, hogy vita lett a fogyasztásból.
Amit a 6440HQ-ra írtam az hwinfo, sw-s kijelzés, de én azt tapasztaltam, hogy tök jól számolja a cpu ezt és korrekt értékeket ad más konfigokban.
A többi amit írtam saját, fogyasztásmérős mérések, többféle táppal oda-vissza kimérve. Szóval még hatásfok korrekciót is tudok mondani ha kell.Amúgy a Haswell sokat eszik. Az összes teszt alapján látszik, ott jött be a race to idle. Felmegy akár TDP fölé is, hogy hamarabb befejezze és jön az idle. Meg Haswellnél a frissen bevezetett C6/C7 state.
Saját mérés alapján is ezt tudom megerősíteni. Nyilván másfajta lappal, de hasonló cpu-val és más részében azonos konfiggal:
A teljes gép prime95 (tehát csak cpu, de 100% terhelés) alatt. A komplett gépre, konnektornál mérve, paneltáppal:
- G2020, 55W TDP: 35W.
- G3420, 53W TDP: 67W.@lajos75:
A TDP csak TDP osztályt jelent. Nézd meg, Intelnél azonos TDP-re van megadva egy rakás Pentium és i3, változó órajelekkel. Simán van 20-30W különbség köztük valós fogyasztásban az 50-60W közötti hivatalos TDP-jüktől függetlenül. Ez mindig így volt.
Van hasonló konfigom a tiédhez is szülőknél: G3420, 2x2GB, SSD, HDD, BeQuiet 350-es táp, 2 venti. Ha jól emlékszem ez is olyan 71-73W körül volt.
Ez az ami paneltáppal és HDD nélkül már 67W. És ehhez képest volt a G2020 35W. De volt i3-2100 is, az kb. ugyanezzel a konfiggal 65-70W körül állt meg.Az mondjuk gáz, ha 25W-ot mutat a proci és a fizikai mérő akkor dobta a 83W-ot.
Ennyi különbség nem lehet valóban és akkor a program hülyeséget mutat.
-
sb
veterán
Ez nem újdonság. 2-3-4W-ot mutat egy Sandyre is a progi. Erre még rájön az alaplap, stb… abban volt némi fejlődés, de idle-ben azért szvsz nincs nagy különbség Intel és AMD között. Legalábbis én desktopban ugyanazokat mértem amit itt PH-n is mértek a tesztekben, idle paneltápos, SSD-s gép 13-20W között van. az új gen Intelek Haswelltől léptek lefelé 3-4W-ot 20-ról, Aztán talán most a Skylake még 2-3W-ot. AMD APU meg valahol 16-17W-nál áll meg. A többi amit esetleg notiban lehet mérni az inkább a noti jellegből adód előny, amikor a valós idle is lemegy 10W alá.
Ami különbség – a nyilvánvaló full terheléses TDP-n kívül – az valóban a light load. AMD-nél azonnal felkapcsolnak a magok. Legalábbis Phenom II és Llano ezt csinálta. Alig látom köztes órajeleken az Intellel szemben. És az egál közeli idle fogyi is azonnal több lesz 10-30W-tal, procifüggően pl. programindítás, netezés közben is.
A Skylake – mobilban kegyetlen amúgy. Egy 6440HQ-t néztem, ez valós 4 magos i5, 45W TDP, de long TDP-re 35W van megadva. Néztem fog-e throttlingolni és lóf*szt.
Prime95 alatt 4 mag 3.1GHz-en és hwinfo 28-29W fogyit mutat 10-15 perc után is. Amúgy meg Cinebenchb pontszámban túldobja az i5-2500-amat. Csak a miheztartás végett, az 95W TDP és meg is eszi. Egy kis undervolttal meg már bement 25W alá. Jó persze van Linx is ami biztos jobban fűtené meg ott az IGP is mellette ami még dolgozhat, de ez így is brutális. 25W-ból egy desktop 4 magos „gémer” szint.
ON: RX 460 30W lenne? Nem 50-60W körül fog jönni (és 270 körüli teljesítménnyel)?. Szvsz az is overkill HTPC-be. Persze a madvr-esek örülhetnek majd.
Ezért is kapok agybajt, ha kimaradna a Bristol. Meg már attól is, hogy sehol sincs. Nincs értelmes, de erős HTPC 15-35W vonalon és rendes 4k támogatással. Van rá dvga meg 20x erősebb cuccok, nomeg cpu-ban is sokkal jobb lenne a BR… de mégse. Intel is sz*rakodik a main10-zel meg HDMI 2.0-val. Hónapok óta a droidos kütyük a legtöbbet tudó HTPC alapok. Vicc ami megy. Nyers erőt tekintve hw szinten el vagyunk látva jobbnál jobb cuccokkal, de 1-2 hw csatit forrasztanak rá meg sw oldalon nincs normális támogatás és annyi.
Nincs még 4k kijelzőm, de ha már cserélek nem vennék szívesen nélküle mert a köv. TV az lesz, alig van már feláruk.
Egy G4400 már majdnem befigyelt, aprón kemény 12.5k meg 13-14k alá egy mATX lap. Elvileg 3D-t is tud, ahogy néztem azon se lepődnék meg ha már IGP-ben is lenyomja a Llano-t. Meg utóbbival már mindenféle baj van, 5 driverből 4 nem jó, Win10 alá már csak 1db win update-es driver van, most próbálom ki megy-e rajta minden. Nem sok pénzt tennék rá.A beköszönő regény után kérdeznék is, azért tévedtem erre.
Még mindig küzdök a távval. vmi occsó'osztjó megoldás kéne. Univerzális, activity-s, az se ártana, ha lenne jó droidos támogatása, de a fizikai távról se mondanék le. Vmi külön IR blaster+wifi-droid app-os megoldás. Találtam droidos app-ot ami konfigolható szabadon eszköz és GUI szinten: kipakolhatóak a gombok, stb. De csak 1-2 univerzális és drága IR blasterrel működnek. Meg találtam ilyet, saját app-pal. Nem tűnik rossznak. Valaki próbálta már ezt v. más hasonlót? -
CirrMee
addikt
Na ide is: az elfűtött hőmennyiséget a CPU/GPU watt számban kifejezett (felhasznált/eldisszipált) értékével méred, nem azzal, hogy éppen hány °C fokot mutat a "hőmérőd". Ha van elég kapacitása a hűtőnek, egy 20W -os, és egy 200W -os egységet is tud 40°C -on tartani, de a kettő között tízszeres (!!!) volt az elfűtött mennyiség (az, amivel a levegőt fűtöd).
-
törölt tag
jaj, bocsi, nem írtam típust.
Ez egy PANASONIC VIERA TX-55AX902B
£300-at kérnek érte, de talp nélkül, sima standard távval. A smart táv és a talp, egyenként 35 ill 30 extra font.
Fali konzolt adnak.
A font árfolyama, jelenleg kissé ingatag, de nagyságrendileg, lehet 400-zal számolni.A használata, kb 2.5 - 3m a látótáv, Kodi fut a HTPC-n, filmre és sorozatokra használom.
Monitor nem.Celtis
Igen, ez nekem is eszembe jutottjézusom
Ezt kifejtenéd? Lehet, hogy nem is pixelhiba? -
jézusom
addikt
-
-KP-
addikt
sztereoszkopikus megjelenítés volt a gond
. én azt hittem az csak akkor kell, ha 2d-t konvertálok 3d-be. próbálgattam tegnap az avatarral, meg a terminator genisyssel, de eléggé szellemképes, aurája van az embereknek sokszor. ez is szoftverbeállítás kérdése, vagy szimplán ennyit tud a tévém vajon?
-
lucas82
csendes újonc
Köszi a választ!
4K anyagnál nem hinném, hogy annyit számítana a madVR, mivel az amúgy is nagyon jó minőségű.
Viszont Full HD anyagoknál elég lenne az integrált Kaby Lake GPU-ja a madVR magas beállítási paramétereivel? Gondolok arra, hogy elég hardware igényű a madVR. Esetleg valakinek van tapasztalat Haswell vagy Skylake CPU-kal az intel GPU-ja hogy muzsikál madVR-Kodi alatt? -
dunkel
őstag
Windows 10 elérte a Linuxok hangminőségét
Ezt kicsit árnyalnám. Az oprendszernek önmagában nincs hangminősége. A linux pedig nem egy oprendszer mint a win 10. Linuxból van mint égen a csillag.
Sztereón a voyage mpd-t még nem sikerült überelni win 10 kicsontozva + jriver + fidelizerrel otthon. Esetleg ha kijön az Audiophil optimizer win10-re úgy érdemes lehet újabb próbát tenni. De előbbi ingyen van, utóbbi meg elég sokba jön ki amit máshova is bele lehet rakni a rendszerbe.
-
johnywalker
őstag
"Az év végi új Intel processzorok például csak Windows 10 alatt fognak menni, mert már nincs kedvük a processzor támogatását és kezelését megírni az előző Windowsokra" Már a Haswell1 sincs támogatva...!
Ez nagyon félreértetted ahol olvastad, támogatás valóban nem valószínű, viszont működés igen.Nem hinném hogy a Microsoft kivonulást tervezne a PC piacról.
De emmár nagyon OFF topik... -
hm15
senior tag
-
Johnny198612
tag
Hat feladtatok a lecket
Utananeztem a braswell-es megoldásnak is, Asrock alaplapra hegesztve talaltam meg..
Árban ugyanúgy 30-40k között lehet válogatni belőle, mintha vennék egy G4400-at mitx lappal.
A mérleg egyik karján a Braswell durván alacsony fogyasztása van, adatok alapján AM1es géphez hasonló teljesítménnyel, de hardveres enkodolas rásegítéssel. + Passzivitás es csendesseg.
A masik karon meg a G4400 van meggyozoen nagyobb teljesítménnyel, de hangosabban es magasabb fogyasztással...
Az eredeti elképzelésem alapján, mivel 24/7-ben menne, az elsőhöz húzna a szívem, ha birja a torrentezest a háttérben, meg neha egy kis netezest ? Oo Viszont tesztekből eleg kevés van. :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest