- Fotók, videók mobillal
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi Band 6 - hatodik érzék
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Most látom, hogy vita lett a fogyasztásból.
Amit a 6440HQ-ra írtam az hwinfo, sw-s kijelzés, de én azt tapasztaltam, hogy tök jól számolja a cpu ezt és korrekt értékeket ad más konfigokban.
A többi amit írtam saját, fogyasztásmérős mérések, többféle táppal oda-vissza kimérve. Szóval még hatásfok korrekciót is tudok mondani ha kell.Amúgy a Haswell sokat eszik. Az összes teszt alapján látszik, ott jött be a race to idle. Felmegy akár TDP fölé is, hogy hamarabb befejezze és jön az idle. Meg Haswellnél a frissen bevezetett C6/C7 state.
Saját mérés alapján is ezt tudom megerősíteni. Nyilván másfajta lappal, de hasonló cpu-val és más részében azonos konfiggal:
A teljes gép prime95 (tehát csak cpu, de 100% terhelés) alatt. A komplett gépre, konnektornál mérve, paneltáppal:
- G2020, 55W TDP: 35W.
- G3420, 53W TDP: 67W.@lajos75:
A TDP csak TDP osztályt jelent. Nézd meg, Intelnél azonos TDP-re van megadva egy rakás Pentium és i3, változó órajelekkel. Simán van 20-30W különbség köztük valós fogyasztásban az 50-60W közötti hivatalos TDP-jüktől függetlenül. Ez mindig így volt.
Van hasonló konfigom a tiédhez is szülőknél: G3420, 2x2GB, SSD, HDD, BeQuiet 350-es táp, 2 venti. Ha jól emlékszem ez is olyan 71-73W körül volt.
Ez az ami paneltáppal és HDD nélkül már 67W. És ehhez képest volt a G2020 35W. De volt i3-2100 is, az kb. ugyanezzel a konfiggal 65-70W körül állt meg.Az mondjuk gáz, ha 25W-ot mutat a proci és a fizikai mérő akkor dobta a 83W-ot.
Ennyi különbség nem lehet valóban és akkor a program hülyeséget mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Epic Games
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest