-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy pontosan hogyan kell a KODI apk-t SONY Android TV-n úgy beállítani, h átengedjen DD5.1 + dts hangsávot a lenti sorrend értelmében!
PC -> HDMI - > TV -> AMP
THX
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
bajnokpityu #45239 üzenetére
És mutatsz is egyet 20k-ért, mert akkor félbehagyva a napi munkát rohanok beszerezni eggyet?!
-
PrinceHerceg
őstag
Már bocs, de ez nettó marhaság... nekem egy otthoni Xeon-t is megtudnak döcögtetni ekkora filmek, hát akkor egy okostelót, a maga jóha 1GB RAM + lepkefing CPU-jával! Mégis hol bírnának azok el egy nagybitrátás BD50-et?
Max egy MKV-t, de előbbi sztem kizárt, alsóbb szegmenseknél!
-
PrinceHerceg
őstag
No, lecsekkoltam és maximálisan is olyan 50-75% CPU és 50-60% RAM használat PDVD16-al, ami még nem is volna vészes, de a drága fejlesztők letiltották a DXVA-t, így nem csoda ha néha akad a cucc, JRiver és más lejátszókban persze megy, ott nincs is efféle gond!
+ Utánalestem, hogy a SATA2-es HDD szabvány max 300mbps-et enged, így a jelenlegi WD Velociraptornál jobb tárolót, pl SSD-t nem érdemes vennem, mert nem lennék előrébb, pedig egy 120GB-oson törtem a fejem szigorúan a rendszer számára!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
johnywalker #43501 üzenetére
Korrekt, SATA2!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
johnywalker #43499 üzenetére
Nem, a videók egy Seagate 2TB-os 7.2K RPM-es vinyóról mennek, mert máson nem férnék el! Amúgy unokaöcsém lapiján, egy Toshiba atomerőmű, 16GB RAM, i7-es GPU és nvidia VGA-val hibátlant alkot, de azért érezhetően "lassabb" mint pl egy JRiver, szóval lehet lejátszó tesztelgetés és utána váltás lesz, mert nem épp jól optimalizált egy szoftver a jelenlegim!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
johnywalker #43497 üzenetére
Értem, és ezen egy nagyobb videomemóriás VGA, esetleg még jobb, tehát gyorsabb SSD se segítene, mert a jelenlegi deszkám memória maximumát már elértem?
Memória használat, amúgy átlag 50-60%, tehát nem akad ki sose...
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Nagyfelbontású videóknál, pl BD50-es filmeknél stb miért fordulhat az elő, hogy CyberLinkék PowerDVD 16-os appjánál, ha minden effektet bekapcsolok, akkor akad mint a szemét, na nem feltünően de sajna be be recennek, vagy lassulnak a lejátszani kívánt videó anyagaim, és ez mondanom sem kell, pláne egy nagyobb LED TV-n, hogy mennyire marhára idegesítő!
PC-s vasam adatai:
CPU: Intel Xeon L5420 2.5Ghz
VGA: nVIDIA GeForce MSI 550Ti 1GB
RAM: CSX 2x2GB DDR2 800Mhz
HDD: WD 10k RPM-es SATA3-as vinyó+
Win7 64-bit Ultimate O.P, X-Fi Elite Pro hangkari
Elképzelhető, hogy nem volna elég a PowerDVD-nek a jelenlegi konfigom? Ez esetben pontosan min kellene fejlesztenem, mert érdekes, hogy a JRiver pl egész jól megy, illetve legalább van SVP support is, ami kincs! Talán vegyek egy cirka 120-as SSD-t szigorún a rendszernek, vajon az segítene vmelyest?!
T.H.X
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest