- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én vásároltam egy kis dobozt és abba "rejtettem" el a nyák lapot. Takaró lencsét nem találtam, most egy kis lyukon keresztül kukucskál az IR vevő.
A bekapcsolással trükköztél valamit, a működés érdekében, vagy kapásból ment? Nekem be nem kapcsolja teljesen kikapcsolt állapotból
-
törölt tag
Sziasztok,
szeretném a véleményeteket kérdezni, ezért írok
Gigabyte GA-H170N-WiFi
Intel i3-6100
2x Kingston HyperX Savage Black DDR4 2400 MHz 8GB
Kingston KC400 128GB SSD
Be Quiet SFX Power 2 400WA fenti konfiguráción windows 10 fut. A windows-ban beállítottam a 7.1-et. Kodi wasapi-n keresztül működik passtrough beállítva. Mindkét helyen kiírja az erősítő típusát (Harman Kardon AVR 760).
HD hang lejátszásakor kiírja a hang típusát (Dolby Digital, DTS, DTS HD MA Audio stb), majd kiíródik: DTS + Neo 6 Music. És ez utóbbi marad a kijelzőjén az erősítőnek.
A kodi kijelzi továbbra is, hogy Pl: Dolby Digital, vagy DTS vagy ami épp, azt.
Kivétel a Dolby True HD, mert itt ezt jelzi ki és így is marad az erősítőn is.
A kérdésem, hogy ez normál működés? Miért vált át DTS + Neo 6 music-ra. Miért nem marad szimplán DTS, vagy ami a hangsáv?
Korábban egy X-treamer Ultra 2-es teljesített szolgálatot, melynél nem volt ilyen jelenség. Azóta kizárólag a "lejátszó" változott.
-
törölt tag
Köszönöm a tanácsot, teljesen igazad van!
Kb 2 órája nyomkodom meg állítgatom a lehetőségeket. Egy koncert felvétel alapján, de talán nem ez az etalon. Nincs olyan tesztvideó, amit ilyen célra készítettek? Valami olyanra gondolok, mint a 100éve a "monoszkóp". Ti mivel állítjátok?
Tudom, hogy szubjektív és TV, valamint szem, fény függő, de azért jó ha akad némi mankó.
Optimális beállítás az egyik videóra nézve, a másikon okozhat rossz képet.
-
törölt tag
Nos, megérkezett cirka 2 hónap (!!!) alatt az alábbi konfigom:
Gigabyte GA-H170N-WiFi
Intel i3-6100
Kingston KC400 128GB SSD
Be Quiet SFX Power 2 400WÖsszerakás után a következőket tapasztalta:
LE (legfrissebb): nagyon gyorsan felment, de egy minimális hang sem jött a rendszerből, pedig felismerte a HDMI kimenetre kötött erősítőt (név kiírva)
Passtrough beállítva.OE(legfrissebb): szintén gyors felkúszást követően megjelentek a hangok, de mp3 lejátszása esetén néma csend. Erősítő szintén felismerve, passtrough beállítva.
Win10 + Kodi(legfrissebb):
szuper hang, erősítő ismét felismerve. A kép viszont bizonyos filmek esetén borzalmas. Olyan, mintha nem lenne elég színmélység, vagy felbontás. Kockás a színátmenetnél. Más filmeknél viszont nagyon szép képet ad.Linux alatt még nem próbáltam ki, mert már késő volt (meg életemben nem telepítettem Linux-ot)
Én még arra tudok gondolni, hogy a gyári lemezről felrakom a videokártya driver-ét.
A rendszer egyébként driverboosterrel frissítve (gondoltam ez aztán a legújabbat telepíti, talán gond nem lehet)
Van valakinek tippje? Minden érdekel. Bármelyik felállást újra előállítom, ha valaki szerint eredményt hozhat.
Van értelme a Linuxnak? Ezen a szinten van különbség? Gondolom aki mélyebben akarja használni, annak igen, de én film, zene, képek ennyi.
Majd később még ha már minden szuper és érzem a vágyat, akkor MadVR...
-
törölt tag
Sajnos (vagy szerencsére) a megrendelt alaplap mégsem szállítódik le, ezért újat kell választanom.
Ha figyelembe szeretném venni, hogy később esetleg madvr irányba is elindulok, akkor a többi periféria figyelembevételével milyen alaplapot ajánlotok?Továbbra is fontos a HD hang (True-HD, DTS-HD és ki tudja, talán még az az Atmos is játszaht) HDMI-n való kinyerése.
ASRock B150M-ITX --> ez nem fog megjönni
Intel i3-6100
Kingston KC400 128GB SSD
Be Quiet SFX Power 2 400WKöszönöm előre is a tippeket!
-
törölt tag
válasz
canniball #45162 üzenetére
A rendelés megtörtént valóban, de a memória bővítésben is nagyon rugalmasan álltak hozzám. Így ha oltári nagyon mellélőnék, akkor sztem megoldható bármi.
Az eddigi vásárlásaimnál is hosszú távon kifizetődőnek bizonyult, ha kicsit overkill a rendszer.
Az Op rendszertől erősen függ én úgy gondolom a gépigény.
Ha valamiért úgy hozza az élet, hogy nem jó a OE/LE, akkor ha Win-t telepítek, oda már fel lehet tenni egy két olyan kiegészítőt, ahol elkélhet az erőtöbblet, mely ez által rugalmas, ami sztem sokat ér...
A sima Kodi tiszta, de mi az EGL-es rész?
-
törölt tag
válasz
canniball #45146 üzenetére
A többi komponens így ránézésre jónak tűnik?
A madVr-t, ha jól értelmezem, akkor jobb képminőség érdekében használják és oda még kellene egy erősebb CPU, valamint egy videokártya?
Az Openelec, vagy Libreelec véleményetek szerint felmegy rá?
Akkor megúsznék egy rendszer telepítést, csak ezért kérdezem.
És ez felvet még egy kérdést, hogy a Kodi win alatt vagy Linux alatt jobb, érdemesebb, bármibb??
Nem tudok dönteni és elég sok idő egy Win telepítés az Elecekhez képest. A linux utat meg csak tutorialból fogom tudni megcsinálni
ASRock B150M-ITX
Intel i3-6100
Kingston HyperX Savage Black DDR4 2400 MHz 8GB (ebből ne vegyek még 1-et, hogy 2 modul legyen?)
Kingston KC400 128GB SSD
Be Quiet SFX Power 2 400W -
törölt tag
válasz
canniball #45142 üzenetére
Nekem a film lejátszás bőven elég, menü nélkül is BD ISO esetén.
A szoftver körben gondolod, hogy kellene kiegészítés?
Milyen összetevők lennének még szükségesek véleményed szerint?
Annyi változás történt, hogy a fórum bújása közben úgy vettem észre, hogy a két RAM modullal jobb a rendszer. Az integrált videó kártya jobban "örül" az osztott memóriának, avgy valami ilyesmi ha jól értelmeztem...
-
törölt tag
Sziasztok,
az alábbi konfigom érkezik meg a héten (ha minden igaz)
ASRock B150M-ITX
Intel i3-6100
Kingston HyperX Savage Black DDR4 2400 MHz 8GB (ebből ne vegyek még 1-et, hogy 2 modul legyen?)
Kingston KC400 128GB SSD
Be Quiet SFX Power 2 400WAmit szeretnék vele:
- Full HD-ban (BD ISO is) filmet nézni
- flac-et, mka-t hallgatni
- fotókat nézegetni (nyilván ezt csak a teljesség kedvéért tettem ide)Van hozzá egy Harman Kardon AVR 760-as erősítő.
A hangokat (mind mozi alatt, mind zene alatt) a HDMI-n szeretném kinyerni True-HD illetve DTS-HD formában.
A kérdésem az lenne, hogy milyen operációs rendszert javasoltok?
Win10 + Kodi
valamilyen Linux + Kodi
Openelec
LibreelecEgyáltalán ez a két utóbbi fut-e a gépen? Nem teljesítményre gondolok, hanem driver támogatásra.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Celtis #44381 üzenetére
A leírás szerint valóban tud (talán inkább tudni fog). Én ezért vásároltam meg a készüléket.
A fórumot böngészve viszont sajnos kiderül, hogy bár a remény él, egyenlőre nem működik.
Természetesen amikor a készülék saját oprendszerét használtam akkor beállítottam külön a hangbeállításnál, majd az adott lejátszónál szintén beállításra került a HDMI. Sajnos vagy nem jött hang egyáltalán, vagy lekonvertálta
Az elec-ec használata sem hozta az eredményt
Van 1-2 ember, aki úgy ítéli, hogy jó (sztem elfogadja, a konvertálást, vagy nem tudom), esetleg nem meri bevállalni, hogy elrontotta a vásárlást
Több fórum említ liszensz problémát a készülékkel kapcsolatban is, mások a hardver 7.1-es túlterhelését nevezik meg a hiba okaként.
Nem akarnék 160at elkölteni, ha jó lenne 40ből is
-
törölt tag
dunkel: szeretném megkérdezni, mi alapján tudtad rögtön, egyértelműen a számomra kedvező választ adni a rendszeremre. Melyik összetevő volt az, ami egyértelműen meghatározta?
Örültem a válasznak, de ez részemről puszta szerencse volt.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #44367 üzenetére
A válasz első fele elméleti síkon nem tűnik egyszerűnek. Úgy értem, értem mit írtál le, csak mindez az árlisták által elérhető eszközök specifikációiban, hogy kerül feltüntetésre annak érdekében, hogy ne a szerencse határozza meg, mire tudom használni az "épített" lejátszót.
Egyenlőre még keresem benne a kapaszkodót.Alternatívaként a "piacon" a HiMedia lejátszója van, ami már kezeli a HD hangokat. Az említett előd elhalálozása miatt teljes rendszer kidobás miatt viszont távol maradnék a kész eszközök vásárlásától.
Inkább egy moduláris belső (ami "részenként" cserélhető, javítható), design-ban erősítőhöz passzoló külső, kerüljön bár lényegesen többe
A második fele már tudod dolog (részemről) és tiszta ügy. Mármint a Kodi és az elec-ek kapcsolata egymással, vagy nélkül, esetleg Windows-on, vagy Andoridon.
-
törölt tag
válasz
dunkel #44365 üzenetére
Teljesen igazad van.
Próbáltam tájékozódni, első sorban külhoni lapokon.
Az eredményt ismertettem, sajnos egyenlőre nincs pontos információm.
Azt gondoltam, ami 4-5 éve ment az ma már gond nélkül alapnak számít. Tévedtem
A jó kis Atom proc Ion Nvidiával....
Tudott mindent
Érdekes, hogy csak ma jutott eszembe ide is bedobni a témát.
Remélem itt sikerül eloszlania a ködnek
Hátha valaki konkrétummal tud "szolgálni", hogy ezt és ezt kell nézni
-
törölt tag
válasz
Patice #44363 üzenetére
A Wetek Core-ra feltelepítettem szerintem az összes lehetőséget:
Openelec (több verzió)
Libreelec (több verzió)
saját op rendszer (3 verzió) + wetek media player (ebből is több verzió)
Vidon me lejtásztó
és még egy pár lejátszó, már a nevüket sem tudom.Sajnos egyik esetében sem írta ki az erősítőm (Harman Kardon AVR 760), hogy DTS-HD, vagy TRUE-HD (forrástól függően).
A legtöbb amit elértem, hogy a PCM felirat megjelent.A fura, hogy a korábbi rendszerem (Xtreamer ultra 2, de az Ultra 1 is) röhögve tudta a HD hangokat Openeleccel kb 5 éve (4 minimum).
Most akkor alap függő, vagy processzor függő a HDMI-n kijövő HD hangok?
Más fórumokon is eltérő információkat kapok. Szeretném tisztába tenni a fejemben.
Mert ha sikerült is olyat választanom ami jó, akkor legközelebb már ne a szerencsén múljon.
Amennyiben nekem sem viszi a HD hangot, úgy a Linux telepítése nagyon meredek lenne? Gondolom a vége itt is Kodi, vagy Openelec lenne...
-
törölt tag
válasz
dunkel #44355 üzenetére
Minden olyan CPU, amiben integrálva van GPU, az tudta volna a HD audiót, jól értelmezem a válaszod?
A videokártyák közül meg kb bármelyik?
Fura, ha ennyire általános ez a dolog, akkor a dedikált lejátszók miért nem viszik
Egyenlőre a FULL HD és HD audió a cél, de ki tudja. Holnap talán már a 4k.
-
törölt tag
válasz
dunkel #44353 üzenetére
Pont ez a kérdés, hogy tudja-e.
A chipsetes link volt az egyetlen támpontom és nem éreztem annyira biztosnak, ezért kérdeztem, hátha van még valami ami elkerülte a figyelmem.
Ezek szerint a chipset a meghatározó? Vagy, ha nem, akkor mi alapján tudja?
Azt gondoltam a Wetek Core is tudja és ezért próbálok most óvatosabb lenni. Nem akarok még egy gépet eladni, vagy valahova elrakni feleslegesen.
Ez a téma olyan woodoo-nak számít és nem tudom miért? A Többieknek ez nem fontos? Wetek fórumán is csak nagyon elvétve akad egy egy ember aki megemlíti a HD audiót.
-
törölt tag
Sziasztok,
nagy szomorúságomra jobb létre szenderült az eddig használatos Xtreamer Ultra 2-őm.
Helyette gondoltam, hogy veszek egy Wetek Core-t. A problémám, hogy a HD hangokat (DTSHD, TRUE HD) nem viszi, csak lekonvertálással (HDMI-n keresztül). Sokat szenvedtem, de végül úgy döntöttem építek egy HTPC-t.
A távirányíthatóság (bekapcsolással) megoldva FLIRC-el.
Fórumokat olvastam, de nem találtam egyértelmű információt, hogy az alaplapnak milyen kritériumnak kellene megfelelnie. Amit eddig tudok, hogy vannak olyan chipsetek, melyek a HD audiot támogatják. Egyenlőre erre alapozok.
Ha nem jön be, akkor még lehetőség, hogy videó kártyával próbálkozok, de ez így sötétben tapogatózás.A megrendelt alaplap: ASRock B150M-ITX chipset: Intel B150
Ezen adatlap szerint támogatja a HD audiót: http://ark.intel.com/products/90592/Intel-GL82B150-PCH
Proc: Intel Core i3-6100
Oprendszer: Win 10-re gondoltam, de persze a legideálisabb az openelec, vagy libreelec lenne.
Ha valakinek lenne konkrétabb infója, azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest