- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lucas82
csendes újonc
-
lucas82
csendes újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Dsplayer Kodi-n szeretnék *.iso fájlokat lejátszani úgy hogy a MadVr legyen a renderer.
Hogy tudnám ezt beállítani? Valaki írja meg légy szíves!
Előre is köszi!
Lucas82 -
lucas82
csendes újonc
válasz
bajnokpityu #44983 üzenetére
Ezt a verziót használom: v0.90.24 ez a legújabb pedig ha jól láttam
Ezzel a kártyával hajtottam meg: https://www.pcbolt.eu/spd/96828/Sapphire-Radeon-RX-480-4GB-DDR5-Nitro
A megjelenítő pedig ez volt: http://www.projectorcentral.com/Panasonic-PT-AT6000.htm
Nálam bőven volt különbség a NNEDI3 64 és a 256 között. Igaz, hogy az egyik Radeon a másik Nvidia volt.
Tehát VGA kártya is különbözött nem csak a MadVR beállítás. -
lucas82
csendes újonc
válasz
bajnokpityu #44974 üzenetére
Azért azt nem hinném, hogy egy fél milliós célhardvernek rosszabb lenne a képe bárhogy is állítod be a MadVR-t. Egy ismerősömnek állítottam és konfiguráltam ezt a rendszert. Képet nem tudok felrakni a beállításokról, mert már nála van a gép. Én egy Popcorn Vten-nel hasonlítottam össze a képét (ami azért messze nem Oppo kategória) és a htpc-nek ezekkel a beállításokkal kicsit élesebb volt a képe.
Nekem egy viszonylag kis házam van amibe nem fér bele ekkora VGA kártya, csak LP profile. Most egy MSI GeForce GTX750 Ti LP 2GB GDDR5 van benne, amivel tudom futtatni NNEDI3 64-en. Így azért egy kicsit elmarad a képminődég a Vten-hez képest. -
lucas82
csendes újonc
Nálam nagyon lehetett látni a különbséget a NNEDI3 64 és a 256 között. Igaz én extrém közelről nézem a képet (86"-os vászont 2,5 méterről). A MadVR beállításra ezt a leírás vettem alapul http://cszn83.blogspot.hu/2013/12/filmek-lejatszasa-windows-ban.html
Azzal a különbséggel, hogy a Chroma Upscaling, Double Luma, Double Chroma-t tettem NNEDI 256-ra és a Image Upscaling Jinc-re. Így szerintem Oppo szintű képe van a htpc-nek.
A VFD kijelzővel kapcsolatban nekem se sikerült normálisan kiíratnom a meta adatokat a kodival. Még amikor xbmc volt szépen működött. Az a baj, hogy az IMon szoftvert már nem frissítik és ott még xbmc a kezelt programok neve és sajnos manuális hozzáadás nem lehetséges.
Majd írd le te is a tapasztalataidat! -
lucas82
csendes újonc
válasz
gabo01 #44949 üzenetére
Szia!
Elvileg NNEDI3 256 beállításon szépen fog menni a MadVR full hd felbontású anyag lejátszásakor. Én a napokban konfiguráltam egy hasonló rendszert. 4k-nál már vissza kellett venni 64-re.
Ha esetleg sikerülne életre keltened a vfd kijelzőjét az Origen házadnak kodi alatt légyszi írd le nekem, hogy sikerült. Gondolok itt a tartalom kijelzésre. (lejátszott film/zene címe és a lejátszott anyag hossza)
Üdv lucas82 -
lucas82
csendes újonc
-
lucas82
csendes újonc
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy a Kodit MadVr rendrerrel használom és a bd.iso-kat és a mappában lévő bd struktúrát nem játssza le magától. Csak úgy játssza le, ha jobb egérgombbal ráklikkelek a mappára és egyéb lejátszóra nyomva kiválasztom a Kodi alap lejátszóját, de akkor nem a Madvr rendereri a képet.
Légyszi segítsetek mit kéne beállítanom.
Előre is köszi -
lucas82
csendes újonc
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy Kodi/dsplayer/Madvr-t használok és a bd.iso-kat és a mappában lévő bd struktúrát nem játssza le a Kodi. Csak úgy játssza le, ha jobb egérgombbal ráklikkelek a mappára és egyéb lejátszóra nyomva kiválasztom a Kodi alap lejátszóját, de akkor nem a Madvr rendereri a képet.
Légyszi segítsetek mit kéne beállítanom.
Előre is köszi -
lucas82
csendes újonc
Akkor még mindenképp érdemes várni a Kaby Lake CPU-ra.
Abban kérném még a segítségeteket, hogy nálam Windows indításkor automatikusan betölti a Kodi-t, de nem jön be a Kodi főmenü képe csak a hangját lehet hallani, hogy a menüben lépkedek és csak fekete kép van a megjelenítőn. Ha bezárom a programot (alt+F4) és újraindítom akkor általában utána jó szokott lenni, de minden Windows indításnál ezt el kell játszani.
Nem tudjátok ez mért lehet?
Azóta van ez mióta Kodi DSPlayer 16.1-es verziót használok a madVR miatt.
Ötleteket előre is köszönöm! -
lucas82
csendes újonc
Köszi a választ!
4K anyagnál nem hinném, hogy annyit számítana a madVR, mivel az amúgy is nagyon jó minőségű.
Viszont Full HD anyagoknál elég lenne az integrált Kaby Lake GPU-ja a madVR magas beállítási paramétereivel? Gondolok arra, hogy elég hardware igényű a madVR. Esetleg valakinek van tapasztalat Haswell vagy Skylake CPU-kal az intel GPU-ja hogy muzsikál madVR-Kodi alatt? -
lucas82
csendes újonc
Sziasztok!
Tervben van egy új HTPC építése.
Olyat szeretnék összeállítani ami teljes egészében kompatibilis az új UHD BD szabvánnyal.
Ti milyen konfigot ajánlanátok?
A 10bit-es HEVC-t is hardware-ből szeretném lejátszani és a madvr képskálázót használnám Kodival.
Esetleg várjak még a Kaby Lake CPU-kra vagy ehhez mindenképp dedikált VGA kártya kellene?
Az intel integrált GPU-ja mennyire birkózik meg a madvr-rel?
Válaszokat előre is köszönöm! -
lucas82
csendes újonc
válasz
Balerik #39310 üzenetére
Köszi a hozzászólást!
Eddig a HTPC-vel játszottam le a 3D filmeket PowerDVD-vel.
Azért kellett vennem a Popcorn lejátszót, mert az lcd tv-met lecseréltem egy Panasonic PT-AT6000 típusú projektorra és azóta ha a HTPC-vel játszottam le 3d-s filmet egyszerűen nem adott ki képet magából. Több lejátszóprogrammal is próbáltam a TV-n viszont működött a natív 3D lejátszás.
Ez a leírás amit küldtél elég bonyolultnak tűnik. Mire figyeljek főképp. Annyira nem beszélek jól angolul.
köszi, lucas82 -
lucas82
csendes újonc
Sziasztok!
Vettem egy Popcorn Hour Vten típusú medialejátszót kifejezetten 3D filmek lejátszása céljából. A 2D-s filmeket HTPC-n játszom le KODI programmal. Viszont azt tapasztaltam, hogy a 2D-s filmek képminősége szebb a Popcorn lejátszón. Élesebb a kép és természetesebbek a színek. A HTPC-ben egy Radeon HD6570 típusú vga kártya van. Azt szeretném, hogy a HTPC-nek is olyan képminősége legyen mint a Popcorn-nak, mert nem szeretnék lemondani a KODI grafikus felületéről. Van erre lehetőség? Esetleg újabb vga kártyát vegyek? A HTPC-be csak low profile vga fér. A segítségeteket előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- HyperX SoloCast gaming USB mikrofon
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest