- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
#39445248 #47155 üzenetére
A biosban engedélyezve van az Advanced->ACPI Configuration->Remote power on. A logitech harmonyban pedig simán hozzáadtam a kodi/flirc eszközt és simán bekapcsol. Kikapcsoláskor kellett trükközni, mert a power off után kellett még egy delay (3000ms) és egy select command, ami leokézza a felugró ablakban a kikapcsolás parancsot.
-
PuMbA
titán
válasz
#39445248 #45298 üzenetére
Windows alatt az Intel driverben ki kell kapcsolnod a képrontókat a Videó beállításoknál: Élesség, Bőrtónus javítás, Kontrasztjavítás, Zajcsökkentés. A megjelenítő beállításoknál pedig Teljes színtartományt kell beállítani a HDMI-re kötött eszközre és az IT módot pedig kikapcsolni.
Minden HTPC beállításánál ezek a legalapabb dolgok
-
Patice
Topikgazda
válasz
#39445248 #45191 üzenetére
Nekem két jelöltem lenne:
Gigabyte GA-B150N-Phoenix WiFi
vagy
Gigabyte GA-H170N-WiFiMindkettőn van alaplapi USB3.1 Type-C csati, ami nagy valószínűséggel iparági Standard lesz a jövőben hangkimenetként is. + Van mindkettő (hátoldalán) M.2 foglalat SSD-hez és megfelelő számú SATA csati.
Mindkettőn adott az AC-s WiFi.A másodikon van két alaplapi HDMI kimenet és két hálózati csati is.
Tudom, hogy nem olcsó lapok, de ha később a MadVR is szóba jön, akkor a lapon nem érdemes spórolni.
Szerk.:
(#45192) BullZeye:
Ez csak a DS Player-es Kodi-val lehet megcsinálni.
-
Celtis
veterán
válasz
#39445248 #45155 üzenetére
A Kodinak van default skinje nem az Openelecnek/Libreelecnek, A v17 Krypton verziótól van új default skin a Kodiban (Estuary), de a korábbi default skin (Confluence) is az alap skinek között elérhető marad.
Az Openelec fejlesztése megszűnt, Libreelec néven folytatódik. A v17 Krypton majd 8-as LE-ben jelent meg, mely egyeláre csak alfa verzióban létezik LibreELEC (Krypton) v7.90.006 ALPHA.
Remélem világos. Főleg az, hogy az OE és LE nem két párhuzamos dolog, hanem az LE az új naprakész OE.
-
-
Patice
Topikgazda
-
canniball
nagyúr
válasz
#39445248 #45152 üzenetére
Igen, a madVR a képminőség javítását szolgálja. De hogy erre szükséged van-e az függ a megjelenítőtől és a szemedtől / az igényeidtől. Szerintem első körben ezt döntsd el (ha gondolod kérdezz rá a mélyvíz topikban, ott a legtöbben madVR-eznek), mert ennek függvényében lehet a kinézett konfig túl sok vagy túl kevés is; illetve ettől függ az is hogy milyen OS kerüljön rá.
-
canniball
nagyúr
válasz
#39445248 #45144 üzenetére
Régebben PowerDVD és TMT volt itt ajánlva az ISO-khoz, erre gondoltam, de hogy őszinte legyek nekem ilyen jellegű "gondom" nem volt/nincs így nem tudom manapság ezek léteznek-e még vagy ezek nélkül hogy működik a dolog.
DC-s lap esetén valóban jobb ha két memóriád van, de a 8GB (2x4GB felállásban) szvsz bőven elég, ha még tudod módosítani a rendelést...
dunkel!
És mi a helyzet ha nem kell menü, a filmet magát gond nélkül viszi a Kodi? Ahogy a kolléga írta neki az is elég lenne, de én is kíváncsi lennék rá. -
canniball
nagyúr
válasz
#39445248 #45132 üzenetére
Úgy rémlik a BD ISO-t nem kezeli a Kodi (legalábbis a menüket), így (önmagában) az általad felsoroltak egyike sem lesz elég. Persze lehet rosszul emlékszem vagy azóta fejlesztettek rajta, majd a tesztelő kollégák pontosítanak.
Amúgy akár egy integrált mobo is elég erre a célra. -
cinemazealot
addikt
válasz
#39445248 #44372 üzenetére
Szerintem a dolog nem annyira bonyolult.
1. Találd ki, milyen erőforrás igényes gépet akarsz építeni. Ennek függvénye, hogy kell dedikált VGA vagy elég az iGP is.
2. Ha elég az iGP, akkor keress olyan chipset-et, ami biztosan támogatja a HD hangot. A chipset-nél feltüntetik a támogatott CPU-kat is, illetve az alapján választhatsz alaplapot is.
2.a) Győződj meg róla, hogy az alaplap rendelkezik-e a kívánt multimédiás kimenetekkel (pl. HDMI, DVI, Toshlink, coax).
2.b) Keress olyan OS-t és hozzá lejátszó programot, ami képes kihozni a fenti vasból a HD hangot a kívánt kimeneten. E téren hivatkoznék (#44363) Patice hozzászólására.
3. Ha nem elég az iGP, akkor majdnem ugyanezeket a lépéseket kell végigjárnod, csak dVGA-val és annak driver-eivel.Vannak itt mélyvízhez szokott kollégák, szerintem rövidesen ők is felbukkannak ... ööö... regger törölte magát?
-
Patice
Topikgazda
válasz
#39445248 #44375 üzenetére
Intel oldalon a Celeron és Pentium procik IGP-i driveresen limitáltak, de vannak kivételek, Core i3-tól fölfelé megy IGP-vel a HD hang biztosan. Ezért vágta rá.
Videókártyák esetében az újak biztosan tudják a HD hangok kiküldését, a régieknél változatos volt a kép.
Tehát megint inkább driver és szoftverfüggő, hogy mennek-e a HD hangok, és ezek sajnos nincsenek összhangban a hardverek képességeivel.
Sajnos nincs olyan paraméter, ami alapján biztosan megmondható lenne a HD hang kiküldés.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#39445248 #44364 üzenetére
Annyira nem vagyok benne a témában, de szerintem a HD hangok támogatása a hangkártyától (és azok meghatározott OS-re írt driver-eitől) vagy alaplapi hangkártya esetén az alaplapi chipset-től függ. A chipset aztán behatárolja az alkalmazható processzorok körét és az azok által elérhető alaplapi kimeneteket (pl. alaplapi HDMI csak akkor használható, ha a processzor rendelkezik iGP-vel), végül szoftvere (operációs rendszere ÉS lejátszó alkalmazása) válogatja, képes leszel-e ezt megszólaltatni a kívánt formában, a kívánt kimeneten... pontosabban kiküldeni, a megszólaltatás már az erősítő feladata, aminek szintén tudnia kell a HD-ül.
A Linux telepítés nem meredek, egyik-másik egyszerűbben telepíthető, mint egy Windows. Viszont ne keverd össze az OS-t és a lejátszó programot. A KODI egy lejátszó program, az OpenELEC/LibreELEC pedig egy KODI alá írt cél-OS. Ha már feltelepítettél egy ezektől eltérő Linuxot, azokra már csak virtualizációval tudsz ...ELEC-et feltelepíteni, de gondolom, ez nem feltétlenül célod.
-
Patice
Topikgazda
válasz
#39445248 #44352 üzenetére
WeTek Core pl. LibreELEC-kel nem adta ki a HD hangokat?
Amúgy eléggé szoftverfüggő szerintem, hogy adott alaplap képes-e a HD hangokra. Ha az én példámat nézzük, az N3150-es lapom a HTPC-ben Windows alatt nem tudja a HD hangokat, Linux alatt meg igen. (A titok nyitja az, hogy a Windows-os driverben nincs támogatás hozzá, a Linux-os fejlesztéshez meg adott drivert kérésre...)
(#44362) tamasgal:
KODI-ból csinálnék mentést pl. pendrive-ra, vagy külső vinyóra a beállításokról, adatbázisból, meg ha csináltál külön akkor a userdata mappából a .xml fájlokat.
Új telepítés után ezeket tudod importálni, userdata mappába áthelyezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen videókártyát?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- E-roller topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Autós topik
- Opel topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest