- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mindenki Z Fold7-et akar
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #45438 üzenetére
Ahogy pitepeti71 kolléga is jelezte ez itt nem a warez helye!
-
PuMbA
titán
válasz
Minek PC-re SVP? Használhatod a TV interpolációját is
-
törölt tag
válasz
Nem akarok álszentnek tűnni, őstagként azért illene tudnod, hogy ez nem az a fórum ...
-
Celtis
veterán
válasz
PrinceHerceg #45346 üzenetére
Pedig abban a topicban többször is volt szó arról hogyan jön ki az 5.1. Nekem is ment, de már nem tudom mi volt a helyes beállítás. Nagy trükk nem volt benne. Talán a tv audio kimenet beállításával kellett játszani. 3 üzemmód van, nem sok kombináció.
-
Celtis
veterán
válasz
PrinceHerceg #45344 üzenetére
Itt nézz körül.
Anno én is próbálkoztam, de soha nem lett tökéletes a Kodi a Sony TV-n. Az élő TV használhatatlan volt, úgyhogy nem is erőlködtem, de azt hiszem az android miatt a kadenciahelyes lejátszás sem hibátlan. Továbbá a 3D Kodiból nem megy. Egy ideig volt egy kerülőút, de a Sony a javítás helyett a kiskaput is bezárta.Amúgy érdemes lenne a hivatalos Kodi helyett az SPMC-vel próbálkoznod, ami egy kifejezetten androidos Kodi ág.
-
PuMbA
titán
válasz
PrinceHerceg #45247 üzenetére
Igazából nem az adatmennyiség számít, hanem a tömörítés mértéke
Egy Blu-ray-en lévő H264 kódolás például egyszerű (1 képkockában 2 vagy 4 környező képkockából lehetnek utalások stb, meg lehet nézni a kódolási paramétereket) és ugyanígy a H264 TV adások kódolása is az, egy 10 GB-os egyedi x264-es tömörítéssel szemben, ahol az a lényeg, hogy a lehető legkisebb méretben legyen meg a legjobb minőség. A legegyszerűbb lejátszani egy alig tömörített videót, ami 300Mbps-es. Egy 4K 10 bites 60fps-es 50Mbit-es HEVC-be például egy mai Core i7 is belebukik, mert annyira komplex művelet a kiszámolás, amely jobban fekszik a GPU-nak vagy egy dedikált egységnek.
-
djnice
veterán
válasz
PrinceHerceg #45244 üzenetére
Ja bocs, 22.900...
Amúgy már a 2011-es Mali-400 is tudja a BD50-et. -
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #45244 üzenetére
Azok is simán tudják, amióta hardveresen gyorsítják a h264/265-öt.
-
djnice
veterán
válasz
PrinceHerceg #45241 üzenetére
Látom mostanában nem használtál okostelefonokat.
De rohanhatsz: Lenovo A2010 -
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #45241 üzenetére
Nézz át az Amlogic topicba. Igaz nem telefon, de 6-7000Ft-tól beszerzhető, 4mag, 1,5-2GHz, 1-2GB Ram.
Az 1GB ramos is szépen viszi a legtöbb 4k filmet. -
PuMbA
titán
válasz
PrinceHerceg #45236 üzenetére
A telefonokban ugyanúgy dedikált hardveres részegység van a videók lejátszásához, mint egy videókártyában, tehát ha megy rajtuk egy 1080p mkv, akkor egy BD50 is. A mai telefonok pedig HEVC gyorsítással is rendelkeznek már
Egy telefonban van mondjuk egy 4 magos Snapdragon 212, ami ma jelenleg tényleg alsó kategória és 1080p-ben még HEVC-t is visz:
Video Playback
Up to 1080p video playbackCodec Support
H.264 (AVC)
H.265 (HEVC) -
bajnokpityu
félisten
válasz
6gb ramnál tartanak az okostelók, 8 magos 1.5-2.0Ghz procival.
-
MasterMark
titán
válasz
Az a varázslat ebben, hogy külön hardveres egység van csak erre csinálva a GPU-ban, hogy ezt megoldja. (Hardveres gyorsítás ugye.)
-
canniball
nagyúr
válasz
A BD25-t már a Brazos is vitte, 50-t ugyan nem próbáltam de ha mutatsz egy sample fájlt megnézem az N3150-nel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
PrinceHerceg #45230 üzenetére
parancssorból le lehet tiltani a frissitést.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #43893 üzenetére
Igen néztem olvastam.
Köszönöm a javaslatokat. -
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #43563 üzenetére
A teljes rendszer (telepített programok is) SSD-n, a film, stb mehet a régire, bár azoknak a 5400-es is bőven elég.
-
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #43561 üzenetére
Igen, azon is.
-
GZoli7
senior tag
válasz
PrinceHerceg #43545 üzenetére
Dehogynem lennél előrébb, nem csak az elméleti maximum számít, hanem az alacsony késleltetés, kis fájlok mozgatása. Egy ilyen gépnél is erősen éreznéd. Valóban szigorúan rendszernek kell és a 120GB pont jó szokott lenni.
-
PuMbA
titán
válasz
PrinceHerceg #43496 üzenetére
A VGA kevés és a processzorod régi, csomó új utasításfajtát nem támogat, mert az összes effekt annyira durva beavatkozás, hogy már szinte nem is azt a filmet nézed
Oprendszer is Windows 10 jobb lenne, mert egy új VGA tudását csak azzal tudod kihasználni.
-
johnywalker
őstag
válasz
PrinceHerceg #43500 üzenetére
Én mindenképp nagyobb vramos-os Vga-val kezdenék, s csak aztán Ssd.Viszont sztem az alaplapod is max Sata2-es, nem tudja teljesen kihasználni a vinyók sebességét.
-
johnywalker
őstag
válasz
PrinceHerceg #43498 üzenetére
Ugyanerről a merevlemezről játszod a videókat?De ha volna lehetőséged egy 2 gigás kölcsön vidkarival kipróbálni a lejátszást.Ott már sok minden eldőlne, pl egy 750-esnek észre sem kellene venni.
-
johnywalker
őstag
válasz
PrinceHerceg #43496 üzenetére
WD 10k-s vinyó azért nem rossz rendszernek.Memóriahasználatot szoktad nézni?Inkább ott lesz a bibi...
Power Dvd indítás előtt és után érdekes dolgok jönnek majd ki.A 4 Giga DDR2 800Mhz sztem a gyenge pont ill. kevés.
Vidkari nyers erő elég kell hogy legyen a videólejátszáshoz.De persze a fullos effektek is hamar megkajálják az 1 Giga Vram-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Gaming notebook topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest