-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
the dealer
tag
Átnéztem, megint a használt gépeket és a fél configokat és találtam egy olyat ami nem tűnik rossznak.
Erről mi a véleményetek?Ha ez esetleg szerintetek ez valamiért nem jó, akkor maradok annál az alaplapnál amit egyel feljebb linkeltem + G3900. RAM-ot meg majd keresek hozzá, az már menni fog.
-
the dealer
tag
Erről mi a véleményetek?
-
the dealer
tag
Akkor kicsit kibővítem a keretet DDR4-es configra. Viszont a G4400 már tényleg nem fér bele, hiába csak plusz 4k.
-
the dealer
tag
Nem hiszem hogy ő lesz a befutó.
-Nincs DVI csati
-Nincs külön mikrofon bemenet
-Gondolom lassabb benne a proci mint pl egy G3900Egyébként néztem a G3900-et összehasonlítva G1840-nel valamint Athlon 5350-nel és elég jól teljesít, szóval úgy nézem hogy a G3900 lesz a bfeutó.
Intel oldalán olyat ír, hogy "Memory Types DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V".
Átnéztem árukeresőben az alaplapokat 16,5k-ig és erre a választásra jutottam.
DDR3-as és van rajta HDMI, ami jól jön ha oda akarja vinni a gépét a nagy tv-hez és azon akar filmezni.Ellenben, ahogy nézem DDR3L-t kezel a proci. Próbáltam hozzá keresni memóriát és mindegyikre azt írja, hogy laptop memória vagy SoDimm. Nem gond ez?
Ezeket néztem ki: 1 2 3
Szerk.:
dunkel: Ez nem egy HTPC lesz, csak azért küldözgettek egyik topikból a másikba, mert nem tudtak válaszolni arra a kérdésre, hogy mennyire viszik ezek az olcsó procik a blu-rey filmeket.
DVI a monitorához kell ezáltal. -
the dealer
tag
Azért gondoltam, mert hogy a nagyobb bitrate nagyobb számítási teljesítményt igényel.
dunkel: Még nincs meg semmilyen alkatrész. Azt amit te írtál nem ismerem, de nem tűnik olyannak ami nekem kéne.
Ezt találtam ami árban még beleférne, de pl nincs is benne merevlemez csak egy ssd és nincs rajta DVI kimenet se. Valamint mivel ilyen pici, gondolom teljesítményben is elmarad mint egy normális PC. (Gondolom drágább kivitelezni egy adott teljesítményt kisebb méretben, lásd laptopok) -
the dealer
tag
Szervusztok!
Olcsó PC-t szeretnék építeni nagyjából 70k-ból HD filmek lejátszásához.
A legfőbb kérdésem amiben totál nem tudok dönteni az a processzor. VGA nem lesz a gépbe és szeretném, hogy menjenek a BD25-BD50 filmek. A "milyen asztali gépet vegyek" topikból átküldtek a "milyen procit vegyek" topikba, onnan pedig a "hd film azaz mkv lejatszasa" topikba, onnan pedig ide küldtek.
Remélem tudtok segíteni.
2X2GB 1600MHz-es RAM lenne a gépbe, de ha szerintetek muszáj bele 2X4GB, akkor rászánom a pénzt.
Eddig ezt a három tippet kaptam:
-Athlon 5350
-G3900
-A6-7400K (őt kicsit drágállom)A három közül a paraméterek alapján az intel proci tetszik, árban is megfelelő. Mi a véleményetek róla?
Viszi fog a 20-40GB-os filmeket?
Sajnos gőzöm sincs, hogy melyikben mennyire erős az IGP.Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged