- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny198612
tag
válasz
dunkel #43465 üzenetére
Szeretem magamnak isszerakni a gepet olyan cuccokból amiknek utanajarok, igy talan időtállóbb/megbizhatobb is lesz. Szeretnek belenyomni egy 3TB-os vinyot is fajltarolasra pl.
Sajnos muszáj a torrent a normális minőséghez, mert streamelni nem tudok a lassú netem miatt, ami itt meg 1,5-2 évig adott. :/
Latom a különbséget 3 méterről is a 42-es tevemen.. Sokszor 50 centire előtte fekszünk es szeretnék ha a kisgep alkalmas lenne az újabb nagyobb tvmhez is 1,5-2 ev múlva O.o
-
Johnny198612
tag
Hat feladtatok a lecket
Utananeztem a braswell-es megoldásnak is, Asrock alaplapra hegesztve talaltam meg..
Árban ugyanúgy 30-40k között lehet válogatni belőle, mintha vennék egy G4400-at mitx lappal.
A mérleg egyik karján a Braswell durván alacsony fogyasztása van, adatok alapján AM1es géphez hasonló teljesítménnyel, de hardveres enkodolas rásegítéssel. + Passzivitás es csendesseg.
A masik karon meg a G4400 van meggyozoen nagyobb teljesítménnyel, de hangosabban es magasabb fogyasztással...
Az eredeti elképzelésem alapján, mivel 24/7-ben menne, az elsőhöz húzna a szívem, ha birja a torrentezest a háttérben, meg neha egy kis netezest ? Oo Viszont tesztekből eleg kevés van. :S
-
Johnny198612
tag
Hmm.. elnetezgettem az utobbi par oraban ezekrol. G4400-ban 510-es iGPU van.
Alapjaraton 350 Mhz-et, de a max 1000 korul van, mig az Athlon-nal csak annyi van 600 Mhz. Mikor jon elo ez a kozel 1Ghz? Vegulis lekorozi az Athlon-t igy grafikai teljesitmenyben is?Mondjuk az intelben vonzo a DDR4 memoria + irnak ra h.265 tamogatast, hogy ez a gyakorlatban mennyit jelent
Te milyen hutest tervezel a gepbe, esetleg hagysz helyet dedikalt videokarinak kesobbiekre? O.o
Koszi.
@Patice Ezeket majd holnap
-
Johnny198612
tag
válasz
Strezi #43449 üzenetére
:S Van olyan CPU igy olcsó+kevés fogyasztású kategóriában ami elviszi ezt dedikalt videokari nelkul?
Bar szerintem ez mar messze tul fog menni azon a kereten, amit szantam erre.
G4400 (17k) melle 22k korul talalok legolcsobban mini ITX lapot (mondjuk ez az MSI.
Ha passzivan is veszem, 20k plussz az AM1-hez kepest (10k lap+15k APU). 90k-rol indulva at is leptem a 100k-s elmeleti hataromat. Ezzel nyerek akkora teljesitmenyt hogy megerje?
Ezt a kodolast gondolom ez az intel kombo sem viszi el.. Vagy igen?
-
Johnny198612
tag
válasz
devil-k #43424 üzenetére
Koszi, fogok belerakni akkor egy 120as ssd-t mindenképp.. Tobbet szerintem win10el es kodival nem fogok megtölteni.
Olvastam, h idén kidobtak egy AMD 5370-es AM1-es Apu-t. 5350-es upgradelve 2.2 Ghzre. De meg mindig csak 25W-ot eszik max, ami nagyon jo.
Efele mennek a torrentezes+filmnezessel. Elvileg bírni fogja szépen, ha csak 1-2 torrentet engedek egyszerre.
Ami kérdés, h amit nem tud, az a 4K es a HEVC. Utóbbival csak 4K-s filmekkel találkoznék, amiket biztosan kerülök meg egy darabig, Vagy 1080p-nel is egyre gyakrabban jon majd elo igy erdemes lenne mégis felkészülni ra?
O.o
-
Johnny198612
tag
válasz
devil-k #43422 üzenetére
Tudom, haverom is mindig ezt nyomja, csak nekem nem hianyzott eddig az elmenyhez, hogy azert a nehany masodperc miatt kotozgessem be, meg rakjam at a rendszeremet egy uj meghajtora. O is mindig torolgeti a fajlokat meg figyelgeti h romli ka sebessege + eppen melyik jatekkal szeretne gyorsabb loading screent es akkor torolgeti meg atelepitgeti a gameket is... En meg azt mondom nekem nem kell ez a macera, igy is megy minden
Egy ilyen 90ezres kis HTPC-nel nem tudom megeri-e azt a plusz 20ezret meg a 120as SSD (ar 20%-a). El tudom kepzelni, h mivel a tobbi hardver sem eros valami, lehet, h itt jobban szamit.
CPU-val tapasztalat? Mas valamit keresgeljek?
-
Johnny198612
tag
válasz
devil-k #43420 üzenetére
Koszi szepen Nektek az infokat.
En fokent filmezesre, youtube-ra, es torrentezesre szeretnem hasznalni. Halozatrol csak ad-hoc eleres legyen a fajlrendszerhez, ezt majd windows-bol megoldom
Akkor ez alapjan nem kell a dedikalt hang es vidi, eleg ami a prociba van epitve.
Viszont az akkor tovabbra is kerdeses, hogy a torrent kiszolgalasara elegendo-e a megadott 4 magos 2,05GHz-es Athlon proci manapsag, mikozben parhuzamosan megy egy film, neadj isten youtube, az eloterben? 3 torrentnel nem hiszem, hogy valaha fogok tobbet engedni egyszerre. Egyelore igy is csak egy jon, mert helyi adottsagok miatt lassu a netem :S
CPU: link gyari linkEs akkor szerezzek be egy legalabb 128 GB-s SSD-t a rendszernek meg bele
Igazabol nekem a PC-mben sincs SSD, amin jatszom, igazabol sosem hianyoltam. Vagy ennel a kisgepnel ez tobbet hozzaad majd a teljesitmenyhez a sebessege?
Koszi
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Fontolgatom egy HTPC epiteset egy ideje, lassan tenyleg eljutok idaig.
Kodi kore szeretnem felepiteni a dolgot, tesztelgetem a nagy PC-men, es bejonnek a funciok. Ezt szeretnem megfejelni ilyen automatikus film es sorozatfigyelo/letoltokkel, amik kodibol is vezerelhetok. Erre talaltam a Sonarr-t es a CouchPotatot amik utorrentet vezerelnek.
Ismerosi korbol egy ilyen konfigra kaptam javaslatot par honapja:
Asus AM1I-A alaplap
AMD Athlon 5350 AM1 2,05GHz BOX
Corsair 4GB DDR3 1600MHz CML4GX3M1A1600C9 memória
+ valami integralt tapos haz
+3TB Red Western Digital vinyoA gep ejjel-nappal menne, NAS-om nincs, szal ezen zakatolna a torrent is, illetve backupkent tarolnek rajta adatot a nagy PC-mrol.
Windows-os alapot szeretnek, nincs bajom a Linux-szal, de megszoktam szenvedni a terminalos telepitesekkel es valahogy mindig hianyerzetem van driverekkel, funkciokkal kapcsolatban. A windows a hatterben a paromnak is segitseg lenne, ha pl megis megnyitna egy bongeszot a hatterben.
Kerdesem, h ez a konfig elavult-e, lenne-e jobb megoldas?
HDMI-n menne a HTPC-bol a kep es a hang egy beleposzinto erositobe es onnan a TV-be. Kene a konfigba dedikalt hang vagy vga kartya is?Koszi elore is. Sry a sok kerdesert, uj tema nekem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Futás, futópályák
- eBay
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest