-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
válasz
jaffa 2843 #57166 üzenetére
Mindig tanul az ember
Koszonom!
-
bnorci71
addikt
válasz
jaffa 2843 #57072 üzenetére
én ebből egy olcsóbb verziót használok amire kel elég, mondjuk én a légegértől hülyét kapok, de böngészés ilyesmi úgy sincs a HTPC-n.
Kodira meg bőven elég, de ahoz van egy infrás is, de mostanában minden a Tv-ről megy stream Kodi stb. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
jaffa 2843 #56587 üzenetére
Nem akartam itt offolni.
Hiba:
-nincs kép a pc-ből se a dvi se hdmi aljzaton keresztül.
Igp-s ryzen proci van benne, dedikált vga nélkül.Elemet kivettem 10 percre, hátha a bios okozta, és helyre áll,de semmi.
Gép bekapcsol, proci venti indul, hangkártya relé kapcsol.
Mást nem tudok szemügyre venni.Hogy tudom kimérni mi szart be🤔.
Most hoztam egy didikált vg-t holnap bele rakom, ha lesz kép akkor proci jó???
Akkor alaplapon a kimenetek mentek tönkre?🤔🤔Valami ötlet?
Borisz: ez válasz számodra is
-
nihil41
tag
válasz
jaffa 2843 #56425 üzenetére
Szia! Ezzel a konfiggal van HDR is? Az alaplap leírása szerint csak 11. gen. CPU-val támogatott.
-
bnorci71
addikt
válasz
jaffa 2843 #56431 üzenetére
nézd pozitívan
a hűtő hasznosabb, hideg benne a sör, ha tv -t veszel ihatsz meleg sört filmezés közben -
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56429 üzenetére
Közben köszi a segítséget, azonban megtárgyaltuk a lehetőséget a pénzügyminiszterrel(alias asszony) és úgy döntöttünk, hogy nem lészen HTPC. Tehát ez egy ilyen kör volt. Köszi mégegyszer.
-
-
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56425 üzenetére
Bővíthetőséget úgy értem, hogy mondjuk 2 ram slot van az alaplapon, meg mondjuk 3,5-es hdd-ből is lehet pakolni mondjuk kettőt, ha arra van szükség. Viszont összeállítottam néhányat, ha érdekel szívesen megmutatom véleményezésre.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56422 üzenetére
MicroATX-re pályázok, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja el, viszont fontos szempont a bővíthetőség. Prociban AMD vagy Intel, az már lényegtelen kb. Tárhelynek 4TB vinyó, ssdnek meg valami 120-as, only system. Kb ennyi az igény.
Ha 150-160ból kijön az már istenes, használt nem játszik.Calogero: szimpi rendszer, AMD felé jobban hajlok.
-
Olyan
csendes tag
válasz
jaffa 2843 #56363 üzenetére
Koszonom a tanacsot.
a meret miatt megis inkabb maradnek egy minipc mellett.
abban mi az ami javasolt lenne erre Feladatra?
koszonom -
whatnot
őstag
válasz
jaffa 2843 #56332 üzenetére
Szerintem jó, legalábbis nekem bevált.
Néha ledobja a Win10, de gyorsan újracsatlakozik.
Az irányítón állítható az egérérzékenység, viszonylag pontosnak tűnik. Egér ki-be kapcsolható. Van háttérvilágítás. Elég kicsi, hogy könnyen forgatni lehessen a billentyűzet oldalra, de elég nagy, hogy ne legyenek kicsik a gombok.
Az alsó gombokat nem próbáltam még, a felsőket igen. Egy kivétellel mind azt teszi, amit kell. A task manager gomb nem a task managert hozza fel, hanem gyakorlatilag mintha ctrl+alt+delt nyomtál volna.
Összességében: nekem rendben van. -
szika87
aktív tag
válasz
jaffa 2843 #56326 üzenetére
Valamiért nem akar működni, felraktam a programot a telefonra, a szervert pedig a gépre, egy wifi hálózaton vannak, mégse látja egyik a másikat. Próbáltam manuálisan is beállítani de úgysem. Mit nézhettem el?
-
whatnot
őstag
válasz
jaffa 2843 #56323 üzenetére
Megrendeltem, meglátjuk, milyen lesz.
Viszont nem Amazonról, hanem a Pepper Jobs saját EU oldaláról rendeltem, mert ingyen szállítanak.
A fizetésnél van egy €1.86 költség. Az ingyenes fizetési módok között nem nagyon van olyan, ami itthon lenne, max. a Maestro kártya, nekem viszont Mastercard és Visa van. Így maradt a Paypal.
A kártyaköltség még mindig alacsonyabb, mint az Amazon szállítási költsége. -
whatnot
őstag
válasz
jaffa 2843 #56323 üzenetére
Megnézem
-
zsolt501
nagyúr
válasz
jaffa 2843 #45339 üzenetére
Én tuti nem fújnám, hanem eloxáltatnám, az azért minőségibb, és kevésbé tud lejönni, mert a fújt festés könnyen le tud jönni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
jaffa 2843 #45339 üzenetére
Nem rossz ötlet! Szólhattál volna hamarabb is.
Dorian
176.000 Ft -
tirszin
senior tag
válasz
jaffa 2843 #45326 üzenetére
Semmi értelme erősebb procit venni a celeronnál, sőt nagyobb lehet egy erősebb procival a nyugalmi fogyasztásod és nem fogod győzni hűteni egy pici méretű ház esetén. Így lesz egy jó (szél) zajos HTPC-d.
-
canniball
nagyúr
válasz
jaffa 2843 #45326 üzenetére
HTPC szinten nincs semmi gond a celeronnal, többen toljuk integrált alaplappal, céleszközről lévén szó pont megfelel, nem kell ide erőgépet építeni.
(Persze ha extra igényeid vannak az más kérdés.)
-
PuMbA
titán
válasz
jaffa 2843 #45324 üzenetére
Jövő év elejéig vársz és megveszed a leggyengébb Kaby Lake LGA1151-es Celeront, ami tudni fogja még a 8K videókat is és maximum 30W körül fogyaszt. Filmnézéskor 10W kb. a mostani generációból kiindulva. HDMI 2.0-ás alaplap feltétlenül kell majd hozzá. Jelenleg csak dedikált VGA- tudják teljes mértékben a 4K-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Trollok komolyan
- Interactive Brokers társalgó
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest