- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
válasz
Oszilaci #33724 üzenetére
Maradjunk szerintem is annyiban, hogy az 50-60fok idle terhelés nem számít jónak!
Nem mindegy, hogy milyen hőfokok uralkodnak egy házban.
Langyos lesz-e a környezete, vagy egy kazán mellett van az elektronika.Ha meg terheled a cuccot, és melegszik, akkor kellő szellőzés hiányában egy katlan lesz...
Nekem Pipo_X7 -em van, ami egy kis kompakt masina.
Kodi -val, 20% CPU terheléssel 60fok a cpu temp.
K*rvára nem tetszik, így meg kell oldanom.Amúgy a kondik tényleg bírják 105 fokig, de mint megírták a forróságtól hamarabb szárad.
HDD, SSD -ről meg nem is szólva.
Nekik különösképpen "jót" tesz egy meleg közeg. -
oba
addikt
válasz
Oszilaci #33724 üzenetére
akkor utoljára
elhiszem, hogy a cpu -ak nem sok az 50 fok, mondjuk terhelt állapotban... de egy ilyen kis mini-itx gyufásdobozban emiatt minden más alkatrész forró lesz... az alaplap, a hdd, a ram, és minden... ami pedig már nem egészséges... én személyesen tapasztaltam, hogy lagolt az egész windows amikor bent szaunát játszott a gép... ennyi.
igen tudom, hogy elcsúfítottam a házat azzal, hogy levettem a tetejét, de ez van, inkább ez, mint hogy szívjak a tervezési hibás ház miatt, ami használható fektetett módban, de a tetejére nem raktak szellőzést(ja és állítva sem javult érdemben a helyzet)
-
oba
addikt
válasz
Oszilaci #33713 üzenetére
hát nemtom... korábban én írtam, hogy az Athlon 5350 cpu és az Asrock AM1B-ITX lap mennyire meleg idle -ben abban az Lc-Power 1340MI házban... 2-3 napig használtam úgy a gépet, hogy belül kemence volt, igaz, hogy a cpu "csak" 50-60 fok körüli volt idle- ben, de a többi alkatrész is forrósodott... utána levettem a ház tetejét, mert más megoldást nem tudtam kitalálni hirtelen a hőfok csökkentésre... le is másztak a hőfokok szépen idle -ben 30 alá, terhelt állapotban jóval 50 alá
az alaplap és a hdd is szépen lehűlt...
aztán pár nap alatt a gép beadta a kulcsot... szerencsére volt mindenre garancia... a szervizben kiderült, hogy a proci halt meg, a szervizes is mondta, hogy kb 10000ből 1 szokott így elhaláloznimost nem mondom, hogy a nagy hőfok játszott közre, de sosem tudni
egyszóval: ha van mód a hőfok csökkentésre, akkor igenis jó ötlet megtenni mindent, hogy csökkenjenek a hőfokok... lényegtelen, hogy htpc, csak a méretük más, a meleg ugyanolyan rossz hatással van az alkatrészek élettartamáraüzemi hőfok ide vagy oda, nálam a gép is fürgébb volt 30-35 fok körüli cpu -val mint 50 fölöttivel
-
stickermajom
addikt
válasz
Oszilaci #33716 üzenetére
Na jó, de terhelve mennyire fog felmenni? Ez a leginkább aggasztó számomra, hogy ha már simán terheletlenül is ilyen meleg, akkor mi lesz a tényleges használat alatt.
(#33719) canniball meglepő módon én sem hallok semmit a lap ventilátorából, pedig féltem tőle nagyon.
Köszi a tippet! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oszilaci #33716 üzenetére
Láttam.
Magasabb hőmérsékleten gyorsabban kiszáradhat... ezzel kár vitatkozni. Az, hogy ez mennyi idő alatt következik be így vagy úgy az megint más kérdés. Ilyen szempontból lehet tényleg nem számít semmit, de ezt se te se én nem tudjuk előre... bármilyen okosnak hisszük magunkat.De akkor magyarázd már el az asztali géped mért van telepakolva ventivel? Az miért más?
Egyébként "javaslom" a szerkesztés gomb használatát!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oszilaci #33713 üzenetére
Tévedsz mert néztem. Nekem perpillanat a házimozi erősítőn is aktív hűtés van.
Feltehetőleg nincs szükség rá, de ha növelhetem a kondik élettartamát hogy kihúzom belőle a meleget, akkor miért ne. Nem mai darab már és még ki szeretnék vele húzni pár évet.
PC-re visszatérve. Oké, hogy a CPU-nak nem gáz, de minden más is felforrósodott a házban. Valószínűleg elmenne így is évekig, de én nem szeretek különösebben kockáztatni, úgyhogy inkább kap egy jó nagy szellőzőnyílást a tetejére.Kicsit már bánom, hogy nem az Antec isk110-et vettem meg.
-
zoltan6
addikt
válasz
Oszilaci #33666 üzenetére
igen,közben leesett hogy azt nem viszi át,pedig mekkora hülyeség már,optikai kábelen internettel látnak el több millió embert 7.1 csatornát meg nem visz át
azért is nem jutott eszembe,mert nekem csak sima 5.1-s dolby digital,dts erősítőm van.mondjuk nem is sok filmet láttam még 7.1-ben,főleg szinkronosban. -
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #33603 üzenetére
Nem fair. Szövegkörnyezetből kiragadott pár szó. Ott van előtte, hogy építés szempontjából.
(#33605) tom_tol
Nem, konkrétan linkelve volt ez a gép. Ezután kért összehasonlító válasz a q5000 szemben a topiktárs. Akkor jöttek fel példaként a gyártó csúcsgépei is. Tehát már azok sem azonos kategóriában indultak.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oszilaci #33592 üzenetére
Lehet nem pont ezekre a modellekre gondoltál ...csak példa :
ZOTAC ZBOX EN860 , EN760 , EI750 összehasonlítása.
Az első kettőben külön VGA van ( NV GTX860M ) míg az utolsóban az Iris Pro 5200 dolgozik a cpu mellett.
Előbbiekkel játszani is lehet , utóbbival már kevésbe...cserébe jóval erősebb a CPUAz a szép ezekben a kütyükben, hogy el kell dönteni mire is akarod használni.
Játék esetén érdemes a dVGA-s verziót választani.
Míg sima netezésre , filmezésre elegendő a Iris Pro 5200 tudása is.Ezen felül érdemes megnézni még a csatlakozókat is mert ott is vannak különbségek !
Ezek a cuccok mind drágábbak mintha magának építene valaki egy HTPC-t.
Ez tény.Ugyanakkor házilag nagyon nehéz ( talán lehetetlen is ) ennyire kompakt kis cuccot építeni.
Nem akarok senkit sem lebeszélni az építésről mert annak is megvan a maga "szépsége".
Ha valaki nem hajlandó vagy nem tud HTPC-t építeni magának akkor viszont zsebbe nyúlósabb a dolog.
Cserébe kézhezvételt követően "szinte" azonnal használható.Azért "szinte" mert van olyan modell amiben memória és HDD is van.
Az összehasonlító linkben direkt olyan modelleket válaszottam amiben nincs sem memória sem HDD.
Pont azért , hogy mindenki szabadon választhasson mellé amit akar.
Egyébként pedig már régóta nem vagyok híve a normál HDD-nek...rendszernek kötelező az SSD !
HDD-t adattárolásra kell használni !A lényeg az, hogy meg kell ismerni ezeknek a kompakt cuccoknak és a HtPC-nek az előnyeit és a hátrányait. Ezt követően egyéni ízlés és pénztárca függvényében mehet a vásárlás ...esetleges építés.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oszilaci #33573 üzenetére
A kisfiamnak vettem kb fél éve egy Zotac EN760 kis gépet.
Mesét nézni meg egy kis online játékra tökéletes.Mondjuk én kipróbáltam a World Of Tanks játékot is.
1920*1080 ( FHD ) felbontáson maximális grafikai beállításokkal simán futott.
( 40-50 fps )2 órai játék után azért érezhetően átmelegedett és a venti is hangos volt.
De a bios-ban pofon egyszerűen lehet állítani a ventik szabályzását.Igazából szeretném a mostani nagy "batár" PC-m lecserélni egy ilyen kis gépre de várok egy olyan modellt amiben a NVidia GTX 980M dübörög. Talán idővel kiadnak egy ilyennel szerelt modellt is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oszilaci #33564 üzenetére
Hardware Compare oldalon tudsz összehasonlítást csinálni.
-
oba
addikt
válasz
Oszilaci #33504 üzenetére
egyáltalán nem szükséges ez a stílus...
kipróbáltam tegnap élére állítva, visszaraktam a fedlapot... gyakorlatilag 5 fokot csökkent átlagosan a fektetett módhoz képest, szóval fizikai ide vagy oda, ez egy elcseszett kis ház, talán am1 -es sempron vagy valamelyik passzív hűtéses celeronnak megfelelne, de én még azokat sem raknám bele... ha te sem hiányoztál fizika óráról és a szemed előtt lenne ez a ház akkor látnád, hogy a kábeleket már így is össze kellett gyűrni és izmozni velük, hogy valahogy elférjenek és a hdd -t tartó keretet vissza lehessen rakni... gyakorlatilag az egész belső tér 80%át a kábelek és a hdd tölti ki... ha ezt lefedem a hátlappal is akkor kész a kemence, lehet kenyeret sütni, tök mindegy hogy állítod, egyszerűen túl kicsi bent a légtérde nekem aztán mindegy
én csak leírtam, hogy más ne vegyen ilyen házat ha jót akar... de te csak győzködd őket hogy állítsák élére, meg hogy az 50+ fokkal nincs semmi baj
-
oba
addikt
válasz
Oszilaci #33491 üzenetére
Ha megnézed ezt az lc-power házat, akkor láthatod, hogy ha belerakom abba a tartójába és élére állítva használom akkor bal oldalán lévő szellőző rács nagy részét lefedem magával a talppal. A másik élén két db ventilátor nyílás van. Ha pedig fordítva rakom bele akkor pedig a ventik lesznek alul, aminek szintén nincs értelme. Sufnituning módszerrel fúrhatnék lyukakat a ház fedlapjára, de az meg hogy nézne már ki
Úgy sem tudnám szépen megcsinálni, látszana, hogy házi készítésű munka
Úgyhogy a legjobb megoldás a költözés, szerintem.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Oszilaci #33492 üzenetére
Ezt használhatod fektetve is szerintem,mert ezen vanak perforált részek felül is.
-
oba
addikt
válasz
Oszilaci #33484 üzenetére
ha van rá mód és lehetőség, hogy alacsonyabb hőfokon fusson a gép akkor én törekedek arra, hogy ez így is legyen
lehet, hogy nem gáz az 50+ fok, de gyanítom, hogy hosszútávon az alacsonyabb hőfok előnyösebb
és igen fektetve használom, élére állítva szerintem nem lenne különbség... vagy igen? -
kovy79
őstag
válasz
Oszilaci #33465 üzenetére
Pasztáztam már pár száz cuccot (proci, vga, stb.) és tapasztalataim alapján ilyen kicsi teljesítményeknél édes mindegy. Tized fokokat számít.
Az, hogy passzív e a ház, tökmindegy, mivel a hőátadás nem attól függ, hogy van e benne venti.
Lásd bacsis tesztjeit lekvárral és hasonlókkal. Kb annyit számít...(#33466) MasterMark, van szakmai oldal, ahol meg az 5 pöttyöt ajánlják. Lehet itt vitanapot tartani, csak annyit érünk el vele, hogy a hozzá nem értők valami egészen misztikusnak, földöntúli dolognak fogják fel az egész pasztázási procedúrát...
Persze, mindenhol számít, hogy van e paszta, vagy nincs (ésszel felhordva!). Én nem állítottam az ellenkezőjét. -
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #32874 üzenetére
A BIOS-ban milyen beéllítási lehetőséget látsz?
Egyébként kb. ugyanannyit fogyaszt kikapcsolva, mint altatva. A saját PC-met mértem ls 2W volt mindkét esetben. Persze lehet, hogy beállításoktól függően a kikapcsolt fogyasztás csökkenthető, de altatásban is jellemzően nagyon pici a fogyasztás. Inkább a tápegységtől függ.
-
rappit4
őstag
válasz
Oszilaci #32855 üzenetére
Az tény, hogy hm-nek nincs sok értelme sztereoban, de attól még nincs semmi baj a sztereoval. Igazából nem azt mondom, hogy szarul szólt a Denon, sőt nagyon jól szólt, de semmi extrát nem nyújtott,amire azt mondanám, hogy már cserélem is le a Yamaha RX-V540-et. Az 5.1-es Cambridge-re már azt mondom, hogy inkább.
-
rappit4
őstag
válasz
Oszilaci #32840 üzenetére
Hallgattam DTS-HD-t az egyik high-end denon erőlködön az audiophile szalonban, de egyáltalán nem győzött meg. Nekem az nem ért meg 100k forint pluszot (még ha 20ért el tudnám adni a mostanimat)
. Van normális hangfalam és erősítőm is. Ha te most idehozol egy DTS-HD-s erőlködőt akkor az biztos nem nyújtana akkora pluszot mint aminek beállítos. Meg mi az hogy jobb mint a sztereo? Ezt úgy írod, mintha a sztereo szar lenne. -
rappit4
őstag
válasz
Oszilaci #32765 üzenetére
Értem, akkor egy 60-as jó lesz, csak az a gond, hogy sok lovetta nem marad így lap vétel után, lehet addig egy pendrivera feltolom az oe-t próbaképpen.
(#32774) Oszilaci:
Nálam a hálozaton keresztül azért nem menne, mert a fő gép wifin keresztül csatlakozik a laptopomat pedig rá kéne dugni a hálózatra ha filmet szeretnék nézni, így meg a torrentet egy transmissionnal irányítom és a htpc majdani nagy vinyójára szedi a cuccokat. -
sanzi89
addikt
válasz
Oszilaci #32519 üzenetére
Táp meg elég neki egy telefon töltő 5V 1A, az van itthon. 8GB pendrive is van, ha meg beválik cserélem microSD-re, 3k, tehát 18k-ból megvan a dolog.
Az Intel-es lap támogatottsága nem az igazi, tehát vagy Windows-os vonalon kellene mozogni vagy elfelejthetem a hw gyorsítást. És nagyobb, többet fogyaszt, több szempontból is kompromisszumos lenne. Lehet többet lehetne kihozni belőle, de egyszerűen nem igénylem.
@Peak
Csakhogy tisztában legyünk az igényekkel:
1080ps mkv stereo 2.0 hanggal, max egy felirat külföldi sorozatokra. Ez a plafon, amit elvárok a cucctól. Ha ezt tudja minimális szopás után, akkor nekem megfelel. Csak tényleg tudja azt a retkes 1080ps mkv és ne akadozzon, de olvasmányaim alapján ezzel nincs gond.7.1, 3D BL meg hasonló dolgok amiket írtál és azt se tudom mit jelent? Meghagyom a film fetisisztáknak.
-
sanzi89
addikt
válasz
Oszilaci #32515 üzenetére
Az Rpi 15k, ház kb 2-3k, de elsőre tuti nem veszek, csak ha minden klappol. Adapter elvileg nem kell, a TV USB csatijairól elmegy, SD helyett pendrive-ról menne, de egy 8GB-os microSD is 2.5k. Tehát bőven 20k alatt van.
Milyen ITX gép van meg 20k-ből, ami normális és megfelelne az igényeknek?
-
rappit4
őstag
válasz
Oszilaci #32470 üzenetére
Nincs rajta HDMI, természetesen ha lenne azzal kötném
(#32471) Celtis:
Pont ez lett volna a kérdésem, hogy elég-e 2GB ram illetve a prociból kell-e az a nagyEz a QC bejövős, mondjuk a WiFi felesleges és nincs benne sajna power jack aljzat, mondjuk ezt ki lehetne küszöbölni, mert van félrerakott 450W-os Chieftec tápom. Egyébként szerintetek egy 450W-os táp ezt a konfigot elvinné ventillátor nélkül? (mert jelenleg abban a tápban nincs venti)
-
LLKobe
veterán
válasz
Oszilaci #32443 üzenetére
Jaja
Úgy fest hogy most a közeljövőben 2 HTPC-t is össze kell rakjak, egy rokonnak, meg apámnak.
Apámnak kihozom úgy hogy jó árban legyen, és nagy kompromisszumok ne legyenek, a másiknál
kis túlzással "pénz nem számít", de ott is ésszerűen akarom megoldani.Ezért érdekel hogy ki milyen gépet "hajt".
Amin még gondolkodok hogy EZ, vagy EZ a távirány legyen, vélem mindkettő menne rendesen OPENELEC alatt.
-
Oszilaci
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #32291 üzenetére
Hozzá ell adni a filmeket tartalmazó folder(eke)t.
KodiMielőtt ezt megcsinálod, telepítsd és konfiguráld a scrapert. Javaslatom az Unversal Movie scraper.
Hasonló elvek szerint lehet képeket, zenéket, sorozatokat hozzáadni,
Szerintem nekem alapból volt filmek menü üres médiatárral is. Talán azért mert másik skint használok.
-
Magga
aktív tag
válasz
Oszilaci #32263 üzenetére
Azt nem gondolnám! (hogy jobban teljesít)
Ugye a plex egy kicsit másképp épül fel, mint a kodi. Vagy egy szerver (a winnel együtt indul és háttérben mindig fut) és vagy egy kliens program.
Leírom, én hogy használom:
- a nappaliban van egy gépem, ebben vannak a hdd-k, ezen fut a torrent és a plex szerver
- a laptopon, a nappalis gépen és a hálóban lévő gépen is fut egy-egy kliens, ezek a hálózaton automatikusan megtalálják a szervert
- amiért én nagyon szeretem, hogy a közös adatbázis miatt, ha pl. a hálóban este megnézünk egy részt az aktuális sorozatból, akkor a nappaliban legközelebb már a következőt dobja ki, ugyanígy filmnél is, ha nem fejeztük be, bármelyik kliensen folytathatom
- nekem a munkahelyi gépemen is van egy szerver, úgyhogy az otthoni gépek bármelyikén az ottani tartalmat is nézhetemNem mondom, hogy kodival ezt nem lehet megcsinálni, de plex alapból tudja...
(#32264) justice84
Nekem meg ugye pont a fentebb írtak miatt jobban kézre áll a plex. Nagyon tetszik a kodi rengeteg kiegészítője, de két dolog miatt döntöttem a plex mellett:
- hálózat
- a szerveren annyi mappát osztok meg, amennyit csak akarok. Így nekem van külön sd, külön hd, külön 3d, külön animációs film mappám -
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #32094 üzenetére
Ez valami driver probléma okozta altatás/ébresztés problémát küszöbölhet ki egyes kártyáknál.
Az az érzésem, hogy nem a WOL-lal van a gond, hanem egyáltalán az, hogy be van kapcsolva a LAN port, de nincs felette semmilyen meghajtó, nem válaszol semmire, megzavarja a home GW-t. Szerintem az említett parancs teljesen kikapcsolja a LAN portot, ezért segít.
Kíváncsi lennék, hogy ha bekapcsolod a gépet, mikor javul meg az IPTV. Egyből bekapcs után vagy csak akkor ha elindult az oprendszer? Mi van, ha a BIOS-ba lépsz be?
Hogy néz ki a hálózatod? Mi mihez kapcsolódik?
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #32092 üzenetére
Hát ez nagyon rejtélyes. Kikapcoslt állapotbana gép WOL-ban csak várakozik, nem küld az égvilágon semmit.
A LAN adapter be van tanítva, hogy a neki érkező magic packetre küldjön egy ébresztő jelet.
Ez nem zavarhat semmit.Openelecben a legegyszerűbb, ha létrehozod az autostart.sh-t és beleírod ezt a sort. Így minden Openelec indításnál tiltani fogja a WOL-t.
Több info itt: http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Autostart.sh -
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #31902 üzenetére
Az elméleti maximum ugye korántsem 1giga, hiszen vannák már 10gigás rendszerek is.
Másrészt pedig igenis ilyen egyszerű, ha az adapterek fel tudják hozni a gigás linket, az annyit tud. Persze befolyásolja sokminden, de ha valami nem OK, akkor 100megás lesz a kapcsolat és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dune: Awakening
- Elektromos autók - motorok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Torrent meghívó kunyeráló
- RAM topik
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged