- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
MasterMark #33670 üzenetére
A Kodi is teljesen megfelelne. Már csak az irányítás a kérdés. Valaki filmezik, és szeretne bóklászni a menüben, miközben én egerészek a böngészőben. Ilyenkor mi van? Vagy miként lehetne ezt valahogy megoldani?
-
sanzi89
addikt
Van-e arra valamilyen mód, hogy DSUB-on egy J1900-as gépre kötök egy monitort, amin böngészek, dolgozok, bármit csinálok, és egyszerre, párhuzamosan HDMI-n rákötök egy TV-t, amin fut folyamatosan mondjuk az Openelec ami a másodlagos monitoron futna folyamatosan.
-
sanzi89
addikt
válasz
Oszilaci #32519 üzenetére
Táp meg elég neki egy telefon töltő 5V 1A, az van itthon. 8GB pendrive is van, ha meg beválik cserélem microSD-re, 3k, tehát 18k-ból megvan a dolog.
Az Intel-es lap támogatottsága nem az igazi, tehát vagy Windows-os vonalon kellene mozogni vagy elfelejthetem a hw gyorsítást. És nagyobb, többet fogyaszt, több szempontból is kompromisszumos lenne. Lehet többet lehetne kihozni belőle, de egyszerűen nem igénylem.
@Peak
Csakhogy tisztában legyünk az igényekkel:
1080ps mkv stereo 2.0 hanggal, max egy felirat külföldi sorozatokra. Ez a plafon, amit elvárok a cucctól. Ha ezt tudja minimális szopás után, akkor nekem megfelel. Csak tényleg tudja azt a retkes 1080ps mkv és ne akadozzon, de olvasmányaim alapján ezzel nincs gond.7.1, 3D BL meg hasonló dolgok amiket írtál és azt se tudom mit jelent? Meghagyom a film fetisisztáknak.
-
sanzi89
addikt
válasz
Oszilaci #32515 üzenetére
Az Rpi 15k, ház kb 2-3k, de elsőre tuti nem veszek, csak ha minden klappol. Adapter elvileg nem kell, a TV USB csatijairól elmegy, SD helyett pendrive-ról menne, de egy 8GB-os microSD is 2.5k. Tehát bőven 20k alatt van.
Milyen ITX gép van meg 20k-ből, ami normális és megfelelne az igényeknek?
-
sanzi89
addikt
A Samsung TV mögé tervezek venni valami kütyüt. Nagy igények nincsenek, csak hálózati megosztásról játsszon le 720p meg 1080p mkv-kat - se BD, se iso, se 3D, se spéci hang csak a TV 2.0. Erre megfelelne-e egy RASPBERRY-PI-2-Model-B-en futó RaspBMC-re telepített Kodi?
Az olcsó Inteles lapról letettem.
-
sanzi89
addikt
Szerintetek van értelme ma Intel N2800-as CPU-ra építeni HTPC-t? 10k-ért tudnék venni egy új Intel lapot beépített PicoPSU-val, amin van HDMI. Egy "buta" Samsung TV hátára kellene, hogy az otthoni Home szerver hálózati megosztásáról tudjak filmet nézni. Semmi extra, 1080p-s mkv menjen XBMC vagy Openelec-kel.
Kapna 1GB ramot, egy pár ezer forintos tápot meg házat, a OS menne egy 8GB-os pendrive-ra és kész. Elég olcsón (20k alatt) össze tudnám hozni. -
sanzi89
addikt
Szenvedek már egy ideje egy Samsung UE40D5000-es TV-vel, hogy röccenés mentesen tudjak lejátszani 720p-s mkv-t DLNA-n keresztül. Ha tisztázódik a helyzet lehet megosztom a tapasztalataimat.
Jelenleg egy Ascrock J1900-as lapra épített Home Szerverrel próbálkozok, amire ráraktam a Plex Media Servert, és DLNA-n próbálok filmet nézni róla. A Samsung AllShare meg a Serviio akadozott, most ezzel próbálkozom. A kérdésem, hogy nem tudja esetleg valaki, hogy miként lehetne eltüntetni azt a sok felesleges Folder-t? Gondolok itt arra, hogy All Movied, Unwatched, Recently Released, stb. Nekem csak a by Folder kellene, és elég zavaró, hogy a mappák között kell keresgélni egy fél napot, mire odajutok, amire szükségem is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Filmgyűjtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Cyberpunk 2077
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest