- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Köszi,már elolvastam mielőtt nekiálltam a gépet összevadászni.
Minden be van állítva,faszán megy is az mpc-hc vagy bármelyik program,kivéve az xbmc.
A jelenség az ha gyorsítva (2x-es sebességel) játszom a filmet akkor lejátsza,de ha normal sebességgel próbálom,egyből megáll a kép vagy csak fekete a képernyő és a kurzot akadozva mozog a képernyőn..Nem fagy meg mert a gombokra reagál az xbmc csak nem játsza le a filmeket.(avi,dvd,hd,semmit)
2 napig telepítettem,driverekkel szarakodtam,állítgattam mindent de az xbmc nem akar működni.Áttettem a vga-t egy másik (amd chipsetes) lapba és elsőre ment minden ahogy kell,nem kellett állítanom semmit.
Persze mindez csak marhaság és kitaláltam mert unatkozok.
-
kilozsul
aktív tag
És valóban!
Köszi a segítséget!
XBMC live alatti samba telepítéshez van esetleg ötleted? Megpróbálom telepíteni így:
sudo apt-get install sambaDe nem találja: E: Couldn't find package samba
1. Mi az az "E:" ??
2. ha nincs a telepítőben samba csomag, és leszedem valahonnan, akkor hová kell tennem, hogy megtalálja? Illetve nincs olyan csomagkezelője ami megtalálja netről??? -
kilozsul
aktív tag
Jaja, így nyomom... De amíg felmountolni simán tudom, addig fstab-ba hiába veszem fel, b**zik automatán felmountolni...
Elsőre így próbáltam: /dev/sda1 /media/mappaneve defaults 0 0
Aztán így: /dev/sda1 /media/mappaneve ntfs,user,utf8, 0 0
De nem akarja...
Más: A samba csomag nincsen benne a xbmc live telepítőben? Próbálom feltenni, de azt mondja, hogy nem találja a csomagot...
-
oz82
senior tag
Há, mondom 2-3 éves fórumtémák, és azóta eltelt sok idő.
720-1080p-s HD filmeket, DVD-t, mkv-t szeretnék nézni vele. Nem szánok rá sokat, első ilyen projekt.
Az alaplap adott , proc adott, mem van,régi vinyó van, házimozi audio van. kezdésnek jó lesz.
A lenteb leírt dolgok mellé lesz még:-digitális TV tuner
-Wifi kártya
-lesz még nagyobb háttértár
-Passzív vga, ha nem válik be az integrált.
-távirányító
-saját készítésű ház, ventikKarácsonyra meg egy 32" LCD TV
-
oz82
senior tag
Szia!
Köszönöm.
Igazából, meló-net (szövegszerk-email), HD filmnézés (majd ha lesz nagy tévé)- minden formátumot meg szeretnék vele etetni (pl. Blu ray nem), zenehallgatás, képnézegetés.
Játszani nem akarok (számomra a HTPC körhöz nem illik oda a játékra is alkalmasság, mert az már kompromisszum a fogyasztás pl. terén). Fogyasztással sztem nem lesz gond az alulfeszelt A64 emmel.Olvasgattam fórumokon hogy gpu.-s (hardveres) videó kódolás még nem az igazi és inkább a proc legyen erős (szoftveres). Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2009 es fórumokon írták, azóta meg sokat változott a világ.
De HDMI kimenetes VGA-t akarok (Ati 5450 v. gef 220), majd meglátom, egyenlőre úgyis netre kell.Jó kompaktra akarom (saját készítésű ház - a hűtéssel meg fogok szenvedni
, de talán 1-2 db 12 cm venti elég lesz). A házméret olyan 35x30x18cm lesz.
üdv.
-
bbandi
tag
Én most a Hauppauge kártyám vevőjét és távirányítóját használtam, előtte a pinaccle vevőjét és távját, azzal tényleg ment minden (bár nem kevés idő volt rájönni, hogy akkor melyik config fájlt is kell átírni az xbmcnek). Ha megoldható a soros port, akkor próbálj keresni pinnacle vevőt, ha nem idegenkedsz a barkácsolástól, próbáld ki ezt, vagy csináltasd meg mással.
-
quby
őstag
-
Vladi
nagyúr
Na ez is meglett, a tévét kellett a megfelelő felbontásra állítani. Most már jó.
Állat cucc a dvd isót lejátssza.Még blogolok itt kicsit ha nem baj, lehet nyugodtan beszólni.
Ha valakinek lenne tippje egy infra vevőre, ami könnyen beszerezhető és garantáltan linux kompatibilis hát megköszönném.
-
UsagiYojimbo
tag
A beállításokat a user saját mappájába tenné, ami gyárilag a ramdisken van. Az XBMC leírás szerint kell egy (pl FAT fájlrendszerű) image-fájlt hegeszteni a pendrájvra...
No én itt untam meg, és tettem át az egészet egy 4GB -os partícióra az egyik HDD-n. Ebben bőven elfér minden, a Médiatár cache-ével együtt... -
dabadab
titán
Drága, nincs benne wear leveling (legalábbis azoknak a tapasztalata alapján, akik ipari környezetben használták), installnál macerás lehet, mert XBMC Live HDD-nek látja (és így HDD-s installt nyom rá, nem flashre optmalizáltat), sebességben nem hoz semmi extrát ráadásul pl. az ionos lapokon nincs is IDE csatlakozó.
-
dabadab
titán
"Ha már így előkerültél, szerinted melyik megoldás jobb: xbmc live"
Így van
"A live mennyire testre szabható?"
Teljesen, tulajdonképpen egy tök sima Ubuntu, csak már nem kell kicsontozni, nem kell a LIRC beállításával, swap kiiktatásával meg hasonló dolgokkal tökölődni, hanem megy elsőre aztán onnan lehet alakítani (az egyik Live most éppen wireless AP-ként is üzemel pl).
ATA-CF-től szerintem tartsd magad távol, az USB pendrive sokkal jobb megoldás. (Been there, done that.)
-
band1103
őstag
Egy átlagos HD 180-210 MB-ot "eszik" Ellenben egyes full HD filmek (magas bitrátával és különleges paraméterekkel kódolt BD forrás) megeszik akár 240-285 MB-ot is az IGP ramjából. Tudom mit beszélek de az is igaz hogy mindezek w7 alatt. Nem tudom hogy Linux alatt mi a helyzet memóriafogyasztás terén de ha a os.-nek elég 500MB is akkor tényleg elég lehet összesen 1 GB.
-
band1103
őstag
Tetszik ez a lap
. Arra amire akarod elég lesz. Viszont mivel le kell venni a rendszermemóriából legalább 256MB -ot (ajánlott 320MB-ot) az IGP számra ezért én ajánlom hogy legyen benne inkább 2x1GB ram és akkor mindenre elég lesz amire akarod.
Tetszik ez a cpu és ezzel az igp-vel nem lesz olyan HD videó tartalom amit ne tudna lejátszani linux vagy w7 alatt. Bár én inkább megvárnám az AM3-as Athlon II 160u-ost a maga 20W-ával 1800MHz-en 1MB L2-vel. Bár egymagos de csak csupán filmnézésre e mellé az igp mellé még ez is elég.
-
defi73
csendes tag
Hmmm. Vagyis azt mondod, hogy az alaplapon lévő intel chip nem tud hw gyorsítást?
Mivel erősen célgép lenne, ezért egy Mythbuntuval szemezek, de tetszik az a megoldás is, amikor Compizzal villant az ember. :-)
-
Tim82
félisten
Szerintem is lehetséges, hogy kevés a 9100 - ezért néztem utána a PCI-slot-os VGA-knak, a típust, amit találtam, linkeltem is (még belül van az alkatrészekre áldozható kerethatáromon).
De HDMI-kimenetre nekem jelenleg nincsen szükségem, valószínűleg - ha lesz LCD TV-m - DVI-vel fogom megoldani a csatlakoztatást.
Ami miatt a Punditból szeretnék kiindulni:
1. kis helyen is elfér,
2. barebone - nem nekem kell összeraknom az egészet, csak bizonyos alkatrészeket kell benne cserélnem - ez nekem megér némi pluszköltséget, mert nálam kimaradt a "tanuljuk meg a PC-t összerakni" korszak (hiányos neveltetés, nem volt gyerekszoba, ilyenek),
3. esztétikailag is megfelel,
4. ha magam raknám össze, akkor sem nem biztos, hogy annyival olcsóbban jönnék ki - és hiába olcsóbb, ha nagyobb a kockázat, hogy tudás hiányában elrontok valamit.
(5. a fogyasztása is viszonylag kevés, anélkül, hogy nekem kellene arra ügyelnem, hogy olyan gépet rakjak össze, amelyik nem pörgeti meg a villanyórát.)
A hátrány persze pont az, hogy tulajdonképpen kész, ráadásul korlátozottan bővíthető Intel-es rendszer, tehát AMD processzor szóba se jöhet. Kár, mert van egy elfekvő s939-es A64 3200+ processzorom...
Igazi hardveres tudás és tapasztalat hiányában ilyen kompromisszumokat kell kötnöm, ez van.
HDD: ha IDE-ben gondolkodom, akkor tudok belerakni egy elfekvőben lévő 80 GB-os, 5400 rpm-es Samsung notivinyót. Elvileg külső házas HDD-kkel meg tudnám oldani a filmek tárolását, bár jobban örülnék a lokális tárolásnak.
Front-end: Linux-ismeretek hiányában XP-vel és valószínűleg Meedio-val fogom megoldani, legalábbis ez a terv.
ODD: azért nem volt róla szó, mert elvileg a Pundithoz jár egy LG gyártmányú író, amelyiknek a zajszintjével/leszabályozhatóságával (Nero DriveSpeed-del lehet, ha jól emlékszem a visszaolvasásból) nem vagyok még tisztában, tehát amíg azt nem teszteltem le, addig nem tudok azzal kapcsolatban véleményt alkotni (megfelel-e, szükséges-e cserélni stb.).
Köszönöm a választ!
-
-
róland
veterán
Lehet választani: Big Buck Bunny
-
canniball
nagyúr
Elkerülhetetlennel?
Nem egy asztali cucc megvételéről beszélünk, mi ebben az elkerülhetetlen? Ha nem tetszik valamelyik hw tudása azt kicseréli oszt jónapot. Ráadásul amiket felsorolt minden alkatrész van neki otthon, így anyagi veszteség sem érheti (legfeljebb idő az amit veszíthet, de cserébe lesz tapasztalat
).
-
bbandi
tag
Arról nem beszélve, hogy tartalomtól is függ a tömörítés mértéke, ezáltal lejátszás nehézsége.
Amúgy itt a kollégának a CoreAVC kodek jött be legjobban dekódolásra, bár ő se írja milyen kódolású volt a film.
http://logout.hu/iras/a_falra_szerelt_kompjuter_v.html
(ugyan az ffmpeget nem próbálta (ez van mplayerben) de úgy tudom annál is gyorsabb a coreavc.)
A kódolás amúgy leginkább h.264 (aka AVC=Advanced Video Codec) vagy VC-1
de a konténer file sem mindegy, sok helyen olvastam már, hogy .mkv-t nem bírt lejátszani .avi-t meg igen (ez leginkább: avi, mkv, mov, wmv, ogm) -
Kutykurutty
csendes tag
hello
én elsősorban HD lejátszáshoz és felvételhez készítettem egy HTPC-t,HD video szerkesztéshez lejátszáshoz, felvételhez egy blackmagic intensity pro kártya került bele.A ház adottságai miatt csak mATX alaplap jöhetett szóba ASUS P5K-VM (legalább van rajt még 2db PCI) ,Q6600 négy magos processzor,VGA passziv hűtéses ATI X1300,Creative XtremeMusic hang kártya,2GB memoria,egy külön RAID vezérlő 4db SATA HDD-vel ,a 64 bites vista egy 80Gigás Raptor HDD-én ketyereg(jó hangos) Komoly falat tömörítetlen full hd video felvétele és kezelése főleg merevlemez problémák miatt jó ha van 100-110MB/s sebesség min.,nálam RAID-0 szinten van 4 sata vinyo a HD szerkesztő kártya mérései alapján kb 100MB/s olvasás,és 90MB/s írási sebességet ér el ezzel tömörítetlen full HD még mindig nem 100%-ban megy ebből 1 óra felvétel 1920x1080-ban 400GB körül jönne ki,a RAID-0 által naggyából 2x sebesség növekedés a két sata vinyónál épp hogy nem elegendő még tömörítetlen full hd felvételhez lehet más tipusu vinyokal már menne.De ez nem is baj hiszen ez nagyon brutál 1 óra 400GB ezért MJPG tömörítést alkalmazva valósidőben Blackmagic (HDMI kimenet van és bement a blackmagic hdmi kimenetén megnézett full hd felvétel nagyságrendekkel jobb mint a windowsos lejátszók képe)ezt megoldja tökéletes felvétel készül még így is nem vettem észre minőségromlást.Az egész kütyü egy zongoralakk fekete házban van,van egy fekete iMON keijelző is még elöl benne.na ennyit most majd még írok róla -
ssolitude
őstag
Na igen, a kompromisszumok. Eddig a legnagyobb, hogy oda kell mennem, mert nem tudok távirányítani. Bár ha jobban meggondolom, tuner nélkül teljesen felesleges is. Amúgy meg kifogástalanul teljesíti azt, amit elvárok tőle.
Köszi a linkeket,lehet annyit rászánok, azt a Pinnacle kombót megveszem, aztán vagy megy vagy nem. Nem egy egetrengető összeg.Ez már inkább csak hobbi.
-
ssolitude
őstag
Igen, most itt tartok. Canniball kolléga ajánlott egyet, de nincs a supportlistában.
-
hétalvó
addikt
Akinek nem kell HD film annak elég a P3. Ha kell akkor ott már csak a dual core a befutó.
Codegen 3D ház 9k, 1G DDR2800 4k, 160GB HDD 10k, AMD 690-es lap 15k, X2 4200 13k, DVDRW 6k, azért ez se olyan vészes 57k és mindent tud, de mégse 100k.
Persze a hallkításnak az ára erre még rájöhet. Új táp, procihűtő,házventi,notivinyó. ÉS ugye a távirányító, billentyűzet plusszba.
az a wiiw igazából viiv csak mindíg elrontom és a quick resume technology driver a gond, mert nem írták meg az új chipsetekhez
-
Declare
őstag
Mi az 1,5 giga? Ha a processzorra gondolsz 1,5Ghz nek az szerintem kevés full hd filmnek. Én a 3000+os amd thlonomon nem tudok full hd t nézni, észrevehetően nem folyamatos a film. Az az 1,8Ghz es Pentium M proci szerintem nagyon a határeset.
Mondjuk ha azt nézzük, egy 1,6ghz es dual core proci kerül ~14k ba, egy 2,2ghz dual core ~18k, ezen ne múljon. Az 1,6ghz (sztem nem is bírja a full hd ) esen megspórolsz 4 ezret, a 2,2 vel szemben, amivel még akár vistával is nyugodtan full hd filmezhetsz.
-
Declare
őstag
pl múltkor volt valamelyik számteches lapban pár ilyen blueray lejátszó, ott volt érdekes számomra hogy 120-140 körül már vannak sony is 200 alatt.
Én is szeretek építgetni, számítógépet. De ha nem is tudom teljes mértékben összehozni a dolgokat úgy ahogy szeretném meg még ennyit költsek is rá az úgy már nem oké. Pl én házakat amiket nézegettem pl zalman ami tetszik az 70k, + egy konfig bele ~130k (olcsón megszámítva). És akkor ugye ez még egy zúgóbúgó dolog, márpedig ha hd filmet nézel az azért mozgatja a prcit és kell neki hűtés, ahhoz hogy halk legyen, újabb +70k vízhűtés. Ha meg újabb gyorsabb valami kell azt úgyis csak nagyon szűk keretek között tudod bővíteni, hisz folyamatosan jönnek az új csatik, új foglalatok.....
Olvasgattam logoutokban htpcs írásokat, eg neten is több felé körülnéztem, látok benne fantáziát még most is, de ahhoz hogy összehozzam olyanra amilyen nekem tetszene az így már messze túl sok nekem hogy megnézhessek néha néha egy hd filmet. Ha lenne egy full hd plazmám, meg egy előfizetésem egy internetes htpc n keresztüli tv re (nem is tom melyik szolgáltató hírdeti, nagyon ötletes és klassz dolog) akkor belevágnék, de így én most ezt a projektete (még a tervezgetés fázisában
) felfüggesztettem.
Most megoldottam hogy a notebook rákötöttem a tv re, 1360x768 ban szépen megy is, szal lett egy extravékony htpc m.
-
Dorel
csendes tag
igen, én is a fogyasztásól félek. milyen erőmű kell egy full hd felbontás, zökkenőmentes lejátszásához? (ár még nincsen, mert kompletten lenne)
ami pedig a szoftver részét illeti, van olyan amivel ha sima dvd t teszek bele, fel tudom skálázni 1080p re (de legalább 720p re)?
-
DonDragonka
őstag
Ez konfig a 250GB-os Samu winyóval és egy ASUS DRW-1814BL DVD íróval 60E pénzembe volt. Egyenlőre szoftveresen még nem igazán HTPC mert egy sima XP pro-t kapott, de ez még majd változni fog ahogy egyre inkább kiismerem a konfiguráció adta lehetőségeket (PC vs. LCDtv via HDMI PC vs. JVC erőlködő via SPDIF stb.) No meg még tuner sincs a konfigban. Egyébként az is lehet, hogy marad az XP hiszen mint mondottam volt nem csak HTPC-ként fog üzemelni.
A fogyasztási kérdésre egyenlőre nem tudok válaszolni, ezt csak akkor tudom már megmondani ha a haverom oda adja a fogyasztásmérőjét és egy kicsit megkergetem a vasat ezzel azzal (Prime95, 3Dm06, 1080p-s video, digitalizálás stb…).
-
Declare
őstag
Hát a full hd filmet én a 2800+ os (3000+on hajtott) AMD bartonos procim nem tudja, de a hd ready is necces. A notimban lévő 1,8 as P-M viszont szépen viszi a hd readyt, és a full hdt is ( azzal max annyi van, ha pörgeted, akkor 1-2 másodperc eltelik mire "odaér"
)
Szal szerintem egy 1,8-2,0GHZ es core duo proci az minimum.
-
vallas
őstag
HI!
lopni megyünk lopni....
hát én úgy fogom megoldani, mert ez még nincs meg, hogy egy vékony fémlap lesz a kártyák hátlapi paneljén keresztülvezetve, és azt fogom két csavarral a hátlaphoz erősítei.
---------- i--i---------------------------
x i i x
-----------i---i----------------------------
i ivalahogy így, bár nem biztos hogy érthetőa vízszinte lesz egy vékony fémlap, a két x az a csavar helye, és ezzel fogom a hátlaphoz szorítani átmenő csavarokkal.
köszi a progit, már hallottam róla, és megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest