- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
LordAndrew #8631 üzenetére
És tényleg!
-
zsola32
őstag
válasz
LordAndrew #8632 üzenetére
van alacsony profilú is
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
LordAndrew #8632 üzenetére
Na ezt inkább a boltban nézd meg mielőtt kifizeted (vagy telón).
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
LordAndrew #8620 üzenetére
PC-n ez kb VGA kártya kérdése. Asszem ami megfelelhet PC-ről a HDMI 1.4a-t kiküldeni az az nVidia GT 430.
Állítólag az NV-nek jobb is a 3D támogatása (beállítások, driverek, programokkal együttműködés).
iMedian cuccokat nem ismerem, de szerintem nagy esély van rá, hogy nem tud semmi 3D-hez közelit (max a színesszemüveges múvikat, de azt bármi).
Ami tuti tud, az a PowerDVD meg WinDVD cuccok. -
Jag
senior tag
válasz
LordAndrew #8620 üzenetére
Nem vagyok 3D guru, de bármin meg tudsz nézni 3D-s filmet, ha van hozzá szemüveged.
Filmje válogatja, hogy milyen szín összeállítású szemüveg kell hozzá.Sztem a TV-k is hasonló elven működhetnek.
-
Palika71
őstag
válasz
LordAndrew #3731 üzenetére
Van még egy szabadon fogható HD adás-lehetőséged. Úgy hívják: torrent
-
mr_ricsi
veterán
válasz
LordAndrew #3731 üzenetére
"-Van olyan HD adás, ami a "levegőből" fogható?"
Van. Budapest környékén az Antenna Hungária kísérleti adása aug 8 és 31 között, 38-as csatorna, m1 és m2. (Hosszabbítás lehetséges.)"Mi kell hozzá, hogy ezt megnézzük?"
MPEG4 képes DVB-T tv, vagy ugyanilyen settopbox, vagy ugyanilyen DVB-T vevő a számítógépedbe, plusz külső antenna.A többi passz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
LordAndrew #3654 üzenetére
Ez az én meglátásom szerint két dologtól függ:
- Használt szoftverek
- A videó kódolásaFentebb nemrég már írtam, hogy egy amd sa 2500+ procin is játszottam már le 720p-t.
De számomra még mindig rejtély, hogy pontosan mennyi gép kell neki.
Az is szempont lehet, hogy egy erősebb hardver kevésbé dolgozik - pl: proci csak 30%-on - így elvileg kevesebb a fogyasztása gyengébb társánál 90%-al.Erről mi a véleményetek?
-
Vladi
nagyúr
válasz
LordAndrew #3652 üzenetére
Mutassatok már valami durva full hd trailert, mert szerintem ezek a vasak max lötyögnek velük.
-
PeterPH
senior tag
válasz
LordAndrew #3522 üzenetére
A VLC egy olyan lejátszó program, ami sokféle integrált codec-et tartalmaz, tehát nem kell hozzá külön telepíteni semmit. Ehun van ni.
-
PeterPH
senior tag
válasz
LordAndrew #3512 üzenetére
Most hirtelen csak a Beowulf MKV-t találtam a gépemen (fourcc: AVC1). Cirka 8GB a mérete.
A lejátszó: bsplayer+haali+ffdshow.
Átlagosan 40% a prociterhelés ,de mivel úgy nézem csak az egyik magot használja így azon kb 80%. De van olyan rész, ahol ezen a magon 100% a terhelés, de akadozást ilyenkor sem látok. A full screen egy fikarcnyit sem terhel plusszban. -
joe999
tag
válasz
LordAndrew #3513 üzenetére
Hardveres gyorsítás mellett lehet 25% a proci terhelés( bár így kicsit soknak tűnik), ekkor azonban nem használhatsz külső feliratozó filtert és ffdshow postprocessing-et. Szerintem egy 4850 nem elég minden 1080p-s anyaghoz. A postprocessing alatt pedig nem azt kell érteni, ami az ffdshow- ban a postprocesing fül alatt található, szerintem az nem jó semmire, DivX-ekhez találták ki, de ott is inkább ront a képen mint javít. Én inkább az avisynth+Lanczos4Resize+LimitedSharpenFaster variációra gondolok. Ez azonban nagyon eszi gépet, kisebb proci használattal is meg lehet oldani alig gyengébb minőségben (ffdshow+Lanczos resize+unsharp mask).
-
PeterPH
senior tag
válasz
LordAndrew #3510 üzenetére
Nekem eddig nem volt gondom vele, de ha adsz egy linket valami 1080p-re amit megnézzek, akkor este lecsekkolom.
-
canniball
nagyúr
válasz
LordAndrew #3494 üzenetére
Örülök ha tetszik. Csak aztán mérd le pontosan azt a helyet, nehogy egy-két milliméteren múljon hogy nem fér be...aztán meg engem szidj...
-
canniball
nagyúr
válasz
LordAndrew #3489 üzenetére
Hogy milyen magas az AMD-borda azt leginkább valamelyik AMD-topikban tudnák megmondani.
Ház-alternatíva: Antec NSK1480 - hasonlít a 2480-ra és pont 12cm magas. -
zsadnok
tag
válasz
LordAndrew #3479 üzenetére
Szia LordAndrew!
Az Antec NSK 2480 házba bele férne egy rendesebb videókártya, amivel már menne mondjuk egy GTR 2 szimulátor is?
-
Pretorian06
csendes tag
válasz
LordAndrew #3487 üzenetére
Igen, sajnos ebbe csak fektetve lehet kártyát berakni. Az ilyen házakhoz szoktak adni - ha jól emlékszem a nevére - reiser kártyát. Elméletileg ezek a házak minden szabványos (milyen más
) alaplappal kompatibilisek + ezek a fordító kártyák is, de azért érdemes utána érdeklődni mielött megveszed a cuccokat. Korábban olvastam itt a ph-n egy cikket, ahol htpc házakat teszteltek, no ott volt egy márkás típus (CM?) amiben a reiser kártya beleütközött a chipset-be, így más alaplappal próbálkoztak. Szal semmi sem garantált...
-
Pretorian06
csendes tag
válasz
LordAndrew #3485 üzenetére
Szia,
Esetleg ez? [link]
ez 25e körül van, a MediaLab-os verzió 50e körül. Ezek sajnos táp nélküliek... -
canniball
nagyúr
válasz
Az Antec NSK2480-ban 380W-os táp van. (Ha jól emlékszem az NSK2400-ban volt 300-as.)
Az iMonról itt tudsz olvasgatni:
Imon vfd távirányító
[Re: Teszt] iMON: a házi-mozi új dimenziója -
PeterPH
senior tag
válasz
LordAndrew #3481 üzenetére
Nézd meg az adatlapomon a konfigom.
Igen chipset hűtő. Gondolom a gyári chipset hűtő is elég, különben nem így árulnák, de qrva forró a bordája.
A gyári procihűtőt én ki sem próbáltam, mert úgy voltam vele, hogy minél kevesebb zajforrás legyen. A Ninja Mini meg pont ehez a házhoz van kitalálva méretben. -
PeterPH
senior tag
válasz
Szinte teljesen ugyanez a konfigom van, jó választás.
Én még megtoldottam egy Ninja Mini-vel, ami venti nélkül is elég, és az alaplapra egy HR-05-tel, mert nem szeretem, ha valami olyan meleg, hogy nem tudom tartósan megfogni.
A gép a két gyári 12cm ventillátorral gyakorlatilag zajtalan.Tuner kérdésben nem tudok segíteni, mert nekem sincs.
-
senerit
csendes tag
válasz
LordAndrew #3466 üzenetére
-Távirányítás (az iMon VFD-hez van valami frontend szoftver is?)
-Barátságos frontend (a feleségemnek is tudnia kell kezelni, mindenféle útmutatók elolvasása és magyarázatok nélkül is. Ha ennek nem felel meg, akkor kapok a fejemre)
Szia
Magyar menü, magyar install! Nem hiszem, hogy gondot okozna
Ha nem kell a kijelző, elég csak a szoftver és egy kisebb távirányító olcsóbban, akkor iMON Mini a nyerő választás
-
canniball
nagyúr
válasz
LordAndrew #3469 üzenetére
"Pl. [link] ez tetszene..."
Csak ajánlani tudom, ha tetszik szvsz best buy."az iMon VFD-hez van valami frontend szoftver is?"
Van, az iMEDIAN. (Ha rákeresel Youtube-on biztosan találsz pár videót a működéséről.) -
Pretorian06
csendes tag
válasz
LordAndrew #3466 üzenetére
Én is a közeljövőben szeretnék a gépet összerakni ilyen célokra, ezért egy jó konfig engem is érdekelne! Lehet AMD ill. Intel platform is. Mondjuk a készre szerelt cuccok nem igazán érdekelnek, én szeretnék vele kínlódni...
Ha 'gyári' gépet szeretnél, akkor itt lehet nézelődni: [link] . Magyar cég csinálja.
Az is érdekelne, hogy ki hogyan oldotta meg a távvezérlést.
Az én esetemben a filmnézésen/zene hallgatáson kívül szóba jöhet netezés, emailezés esetleg egy kis játék is.
Távirányító és rádiós bill. (tapipados?) mindenképpen kell.
Egér: mivel fotelből/kanapéról irányítanám a HTPC-t, trackball lenne az ideális, csak még sosem használtam. Nehéz megszokni? Játszani milyen vele?
Jópofa ez a logitech dinovomini is, de nem láttam magyar kiosztásban (gondolom nem is lesz), de azért érdekelne, hogy aki esetleg használta már mik a tapasztalatai vele. -
freddirty
senior tag
válasz
LordAndrew #1918 üzenetére
Na nézzük. Ugye egyik helyiségben van egy PC a másikban az LCD TV. Mivel HDMI bemenetről írsz, ezért gondolom azon akarod lejátszani a HD anyagokat. Két lehetőség van: vagy magát a tömörített adafolyamot küldöd át az UTP kábelen (ezt még elbírja az UTP sávszélessége), vagy tömörítetlent küldesz át a HDMI kábelen. Az első esetben kell egy HD lejátszóképes HTPC a TV mellett amit összekötsz HDMI-n a TV-vel, második esetben kell egy hosszú HDMI kábel.
Más megoldást nem látok. A HDMI sávszélességét elméletileg nem bírja el a CAT6 szabvány (max. 5 Gbit/s). Ha barkácsolni próbálnál akkor egy kábel nem is lenne elég, mert a CAT6 egy 8 eres tyúkbél a HDMI meg 19.
Dedikált HTPC a megoldás (ami nem olcsó), vagy vársz addig, amíg meg nem jelennek a h.264/x.264 képes asztali lejátszók+még egy kis ideig amíg le nem megy 20e alá az áruk... -
hati
addikt
válasz
LordAndrew #1920 üzenetére
Én próbaképpen két utp kábellel átvittem már 10m-re analóg vga jelet, de nem volt túl szép a képe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- VR topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest