- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordAndrew
tag
Sziasztok. Van egy ilyen HTPC konfigom, amit immár kb több, mint 2 éve használok elégedetten.
Ház - Antec Minuet 350
Alaplap - Gigabyte GA-MA78GM-S2H v.0
Processzor - AMD Athlon 64 X2 4850e (2.5GHz) - Dobozos
Memória - Kingston DDR2 800MHz * 2
Merevlemez - 2.5" WD 5400 RPM
Kijelző - iMON VFD
Távirányító - iMON Pad
TV - 3 éves Philips 42" HD Ready
Kábel - DVI-HDMI kábelNagyon tetszik a 3D és a torrent oldalakon is egyre több film kerül fel 3D változatban. Hamarosan tervezem, hogy lecserélem ezt a TV-t valamilyen 3D LCD-re és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim/kéréseim:
-Tudja-e az ImedianHD (Az iMON saját lejátszószoftvere) a 3D lejátszást? (Egyáltalán, a szoftvernek vagy a TV-nek kell tudnia a 3D-t? A 3D filmek RIP-jében a két szemnek megfelelő kép egymás mellett látszik. Lehet, hogy a TV különíti el őket?)
-Kell-e, és ha igen, akkor mivel bővítenem a konfigomat, hogy 3D kompatíbilis legyen?
-Ha az ImedianHD nem tudja a 3D lejátszást, akkor milyen szoftver fog kelleni (lehetőség szerint olyat ajánljatok, ami hasonlóan az iMedian-hoz, minimális időráfordítással (és minimális tudással) telepíthető. Nem szeretnék napokig tökölni a VFD bekonfigolásával pl XBMC alatt.... Pár éve néztem, akkor még nem volt natív support az iMON cuccokhoz)Sajna időm nagyon kevés van, ezért a lehető legegyszerűbb megoldást keresem (nincs rá sajna kapacitásom, hogy vacakoljak a beállításokkal. Az iMON ilyen szempontból telitalálat, mert next-next-finish és fenn van, működik és mindent lejátszik)
-
LordAndrew
tag
válasz
mgergoo #3794 üzenetére
Már írta valaki a hűtést, én csak megerősíteni akarnám. 3 éve volt egy elfuserált HTPC építésem, amit egy sima asztali gépből alakítottam ki. Szintén szekrényes volt, a TV mellett csak at infra vevő volt kivezetve, meg a rádiós billentyűzet vevője. A gép állandóan pusztult a melegtől. Hiába volt jó a PC hűtése (szabadon), a szekrényben felgyülemlő hő egy idő után pusztító erejű volt. A mostani gépet a TV alá tettem ki, mint egy DVD-t, így legalább tud hülni.
-
LordAndrew
tag
Megemlítette valaki a HD adásokat az előbb. Ezzel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem, mert most csak "sima" kábel TV van bekötve hozzánk, de jó lenne kihasználni a HD tévé lehetőségeit. A kérdések:
-Van olyan HD adás, ami a "levegőből" fogható? Mi kell hozzá, hogy ezt megnézzük?
-A UPC HD adásához adnak egy asztali végberendezést, amivel timeshift és felvétel is lehetséges. Erről lehet fájlokat lementeni külső meghajtóra? (Pl mobil HDD, pendrive)
-Milyen lehetőségek vannak HD adások vételére a UPC-n kívül még? -
LordAndrew
tag
Sziasztok, korábban már beszélgettünk a HTPC-be elégséges procikról. Abban maradtunk, hogy az AMD 4850e tökéletesen képes kiszolgálni a full HD lejátszást ffdshow és postprocessing mellett. Az lenne a kérdésem, hogy ugyanezt tudná-e a proci "kistestvére" a 4450e jelű csoda? Mostanában nem nagyon látok sehol sem 4850e -t.
-Van esetleg még valami, amit tudnom kéne a 4450e-ről, ami miatt más, mint a 4850e? (Az órajelen kívül, ami 2300 MHz 2500 helyett)
-Ha esetleg tudtok 4850e lelőhelyet, ahol tényleg kapható ilyen, megköszönném -
LordAndrew
tag
Gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplaptulajokhoz egy kérdés. Sima 5.1-es rendszerre szeretném majd kötni (dekóder nélküli occsó' Géniusz 5.1 hangfalszett), ehhez (a manualban olvastam) be lehet állítani, hogy a hátsú csatikon adja a ki a jelet. Eddig világos minden... A kérdésem az, hogy az előlapi fejhallgató bemenetre rácsatlakozva (Antec Minuet 350-es ház) megoldható-e, hogy a fejhallgatón adja ki (downmixelve) a teljes hangkimenetet ebben az esetben és a hátsókat némítsa el. Persze automatikusan, hangkártya-mixer állítgatás nélkül.
-
LordAndrew
tag
Most olvasom a PH tesztjét ilyen procival és 25%-os terhelést írnak 1080p lejátszásra. Azt mondjuk nem mondták, milyen progival és kodekkel (valószínű, hogy PoverDVD).
Ebből én arra következtetnék, hogy ffdshow és postprocessing sem fog gondot okozni. Mondjuk kíváncsi lennék a terhelésre átméretezéssel, post processinggel együtt...
-
LordAndrew
tag
válasz
PeterPH #3511 üzenetére
Köszi szépen. Gyakorlatilag bármely X264-es filmmel tesztelhetnél (ami kéznél van és 1080p-s). Rákapcsolsz postprocessinget meg átméretezést aztán meglátjuk. Emberi számítás szerint elég kellene legyen ez a CPU...
Az 1.73 GHz-es Pentium M notebookom pl a 720p-t szó nélkül viszi, igaz 85%-os prociterhelés mellett (haali+ffdshow+méretezés+no post processing)...
-
LordAndrew
tag
válasz
Pretorian06 #3488 üzenetére
Találtam egy [Ilyen] házat, ami elvileg álló is, fekvő is, szép is, egyenesen lehet bele kártyákat tenni és a 12 centibe is belefér. Már csak az a kérdés, hogy a standard AMD hűtőborda nem ütközik-e bele a ház 9.4 centis magasságába. Egyáltalán, milyen magas egy standard borda az AMD-nél, ami az Athlon 64 X2 4850e proci dobozos verzióján van?
-
LordAndrew
tag
válasz
Pretorian06 #3486 üzenetére
Szia, sajna ebben az alaplappal párhuzamosan lehet csak PCI kártyákat elhelyezni. A Gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplap alkalmas ilyen PCI bővítő berakására, amiben PCi helyek vannak oldalirányba? Egyáltalán: ilyen bővítők nem csak spéci slotokba tehetőek be?
-
LordAndrew
tag
Köszönöm szépen a linkeket.
Sajna beleütköztem egy problémába. Az általam tervbe vett ház nem fér be a 12 centiméteres magasságú helyre a TV alatt... Szar ügy, mert ez a ház tényleg tetszik, kár, hogy 14 centis...
Két kérdés:
-Micro ATX-es alaplaphoz van olyan fekvő ház, ami szép és befér 12 centibe és nem iszonyat drága? (25e forintnál nem ér többet egy ház táppal)
-Ha nincs ilyen, milyen minitornyot tudnátok javasolni MicroATX alaplapnak, ami kicsi, szép, lehetőleg hangszigetelt és táppal együtt van (és persze max. 25e)Plusz egy harmadik kérdés:
-Milyen szép és olcsó billentyűzet+egér kombót ajánlotok? (Rádiósnak kell lennie). A Logitech Dinovo Edge pl nagyon tetszik, de valami 40e forint (majdnem megállt a szívem, amikor megláttam az árát). Hasonlóan dizájnos, de 10e körül kapható billentyűzetre gondoltam... Van ilyen? Nem kell márkás, csak nézzen ki valahogy a nappaliban... -
LordAndrew
tag
Sziasztok,
az alábbiakat néztem ki egy számomra elfogadható HTPC-be otthonra:
Komponens Tipus Ár (Nettó) Ár (Bruttó)
Ház Antec NSK 2480 (300W-os táppal) 20,991 25,189
Alaplap Gigabyte GA-MA78GM-S2H 13,760 16,512
Processzor AMD Athlon 64 X2 4850e (2.5GHz) - Dobozos 14,900 17,880
Memória Kingston DDR2 800MHz * 2 8,436 10,123
Merevlemez Seagate 500GB 7200rpm 32MB SATA2 15,120 18,144
Távirányító iMON VFD ezüst 14,490 17,388Kérdéseim:
-Ezen komponensekkel ugye tökéletesen lejátszható lesz egy full HD felbontású film, akármilyen kódolással?
-Van olyan komponens, amivel nem értetek egyet és cserélnétek?
-Milyen tunerkártyát vegyek, ami tökéletesen együttműködik az iMon távirányítóhoz adott iMedian HD frontend rendszerrel? (És a Vista mediacenterével) Hol lehet kapni?Előre is köszönöm a válaszokat
-
LordAndrew
tag
válasz
Enszuke #3468 üzenetére
Szia, köszönöm a kérdéseket és a segítséget. Lássuk sorban
-Milyen hangos lehet: Hangra nem vagyok érzékeny. Ne legyen turbinahangja és ne rezonáltassa be a szerényt maga alatt, de egyébként szinte mindegy. Pár ventillátor és halk duruzsolás simán elfogadható (kb 4-5 méterről nézem a tévét)
-Mennyit fogyaszthat: Mindegy. Ne fogyasszon eszement sokat, a full HD filmek és zenelejátszáson kívül max tv felvételre és torrentezésre használnám. Nem kell atomerőmű, de HD-t tudjon lejátszani gond nélkül úgy, hogy a háttérben esetleg megy egy letöltés. Persze nyilván minél kisebb fogyasztás a kedvező, ha egész nap letölteni is akarnék vele, de erre vonatkozóan nincs megkötésem
-Hogy nézzen ki: Max olyan magas legyen mint két egymás tetejére tett DVD lejátszó, hogy beférjen a TV alá és fekvő elrendezésű legyen. Más megkötés nincs. (Persze ne legyen ronda, de egy szimpla, letisztult kinézetű házzal, kevés gombbal, simán kiegyeznék. Pl. [link] ez tetszene, de ehhez hasonlók is. Egyszerű, letisztult, szép.A fentiek fényében mit tudsz ajánlani?
-
LordAndrew
tag
Sziasztok, sokat nézegettem a Popcorn Hour nevű HD lejátszót, de annyi szenvedést tapasztaltam a lejátszó fórumában, hogy végül is lemondok róla (és a szenvedésről is). Viszont szeretnék HD mozizni, tehát kéne egy HTPC gép. Amit szeretnék vele:
-HDMI kimeneten lejátszani mindenféle videót
-Full HD lejátszási képesség (elégnek kell lennie Full HD X264, WMV és MPEG2 lejátszásához)
-Távirányítás (az iMon VFD-hez van valami frontend szoftver is?)
-Barátságos frontend (a feleségemnek is tudnia kell kezelni, mindenféle útmutatók elolvasása és magyarázatok nélkül is. Ha ennek nem felel meg, akkor kapok a fejemre)
-Rádiós billentyűzet+egér (vagy billentyűzet tapipaddal)Opcionális jó dolgok (ami nem feltétlenül kell, de jó lenne, ha lenne benne, illetve kíváncsi vagyok, hogy mennyi plusz pénz)
-Tuner (amit kezel a frontend is, felhasználóbarát módon) és időzített felvétel, timeshift lehetőség
-Firewire
-TV nélküli zenelejátszás (kijelző+gombok)Ami fontos még: legyen olcsó.
Kérdéseim:
-Van-e olyan bolt, ahol készre szerelt HTPC hardvert lehet kapni (ha nem muszáj, akkor nem akarok szenvedni a szereléssel, beszerzéssel)
-Ha nincs készre szerelve ilyen hw, akkor milyen komponenseket ajánlotok a gépbe? (Lehetőleg egy helyen lehessen megvenni őket, de 2 helynél ne legyen több a beszerzési helyek száma)előre is köszönöm a válaszokat
-
LordAndrew
tag
Sziasztok,
adott egy PC, ami szerintem alkalmas lenne HD anyagok lejátszására (AMD Athlon64 3500+, 1GB RAM) és egy LCD televízió HDMI bemenettel. A kettő között X méteres távolság van és normál cat6-os UTP kábel. Más nincs. Nincs módom monitorkábelt, vagy bármilyen más kábelt kihúzni, valahogy az UTP-n kéne átvinnem a képet és a hangot a TV-re. Teljesen tanácstalan vagyok. Milyen kütyüvel (lehetőleg olcsó) lehetne ezt megoldani?
Ha esetleg dekóderes kütyüben gondolkodna valaki (tudom, hogy már ilyen is van, bár az 50e ft feletti ár eltántorítana), akkor a most divatos Matrjoska fájlokat szeretnék nézni és persze Xvid/Divx, magyar feliratokkal.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest