- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanos
aktív tag
válasz
canniball #9367 üzenetére
Én a htpc-m zenehallgatásra hegyeztem ki + a "lerántott" és egy másik gépen tárolt filmeket nézem meg rajta.
Erre tökéletes.
Tuner nincs a gépben (nem is kell), iso-s DVD-t meg még nem próbáltam (de ugye ebből könnyen lehet nem iso-sat faragni).
Akkor ezek szerint még nem 100. -
Vanos
aktív tag
A Soundgraph végre olyan Imediant hozott össze, amit öröm használni.
Az első verziókkal mindig volt valami nyűgöm, ezért "félredobtam", nem is használtam.A legújabb frissítést ~1 hete próba szerencse alapon felraktam (adok neki még egy esélyt).
Nem tudok belekötni.
-
Vanos
aktív tag
-
Vanos
aktív tag
válasz
Agostino #3352 üzenetére
Szerintem a HTPC kérdésben a legnehezebb a ház kiválasztása.
Én legalábbis ezzel molyoltam a legtovább. Vagy kompromisszumokat kötsz, vagy mélyen a zsebedbe nyúlsz. Ez van.
Szerintem amint jobban felfut a téma, több gyártó kezd ráállni, normalizálódni fognak az árak - talán bővül a kínálat. -
Vanos
aktív tag
A gyári procihűtő tökéletes. Nem fogod hallani. Én zenehallgatásra építettem a konfigom.
A táp ventijét hallani csak, de annak a zaja is minimális. Azt a tápot ami nekem van, csak ajánlani tudom. Igaz hogy 40 fok melegek még nincsenek, de nem parázok hogy kevés lesz a hűtésem. (Csak a proci és a táp ventije forog, a házé nincs bekötve). -
Vanos
aktív tag
válasz
NarvalTM #2963 üzenetére
Sokféleképpen el lehet jutni a htpc-ig.
Én speciel a meglévő sztereó erősítőm és hangfalam mellé akartam venni egy jó minőségű front egységet. Ekkor 2005-öt írunk.
Szóval először akartam venni egy jó minőségű CD lejátszót. Kihalófélben van. Néhány gyártó terméke került a látómezőmbe. Sok zenei cd-m van, de néhány ritkaság csak mp3-ban volt meg.Így aztán rájöttem, hogy jó lenne, ha nem csak gyári cd-ket tudnék lejátszani, hanem egyéb formátumokat is. Bejött a képbe a DVD lejátszó. Amelyik jó minőségű, az drága, és ez a front is rengeteg kompromisszumot kíván. Tesztek szerint zenei cd-hez cd lejátszót kell venni. A DVD lejátszó nem cd lemezekre van "kihegyezve".
És közben csak gyűltek és gyűltek az ape, flac stb. formátumú zenéim.
És ekkor jött a megvilágosodás. Nekem egy mindenevő masina kell egy jó minőségő DAC-al. Így lett nekem htpc-m E-mu 1212m-es hangkarival.
Nem kompromisszum mentes, de innentől kezdve minden zenei formátumot le tudok játszani, minden csak szofver kérdése.
Az már csak hab a tortán, hogy filmnézésre is ezt használom. Letölt-megnéz-töröl (néha kiír törlés előtt).
A sokféle asztali kütyü a múlté, de kell még pár év mire a htpc rendesen kifutja magát - szerintem. -
Vanos
aktív tag
válasz
Declare #2934 üzenetére
Ha okosan döntesz az alkatrészeket illetően nem egy zúgó-búgó PC lesz a végeredmény.
Én csöndes helyen lakom, totális a csend. A zenét ~4m-re hallgatom a PC-től. Ha "hegyezem a fülem", akkor hallom hogy megy a gép - totál csendes környezetben. Minimális hangerőn már semmit sem hallani a működési zajából.Ha egy htpc-t tele kell pakolni ventivel, az szerintem már régen rossz.
-
Vanos
aktív tag
Házat én se vennék ennyiért.
De a ház + a távirányító kijelzővel + a mindenféle memóriakárta, pendrive fogadására alkalmas egység + az, hogy teljes értékű frontként használhatom zenehallgatásnál (stop, play, hangerőszabályozás a házon stb) + az, hogy jó ránézni már megért nekem ennyit.
És aki hangkártyáért kiad ~40k-t?
De ha egyszer ár/minőségben nálam ez a best buy akkor nincs mit tenni. -
Vanos
aktív tag
Nekem a ház meg a hangkártya többe volt mint 100k...
-
Vanos
aktív tag
Milyen gyakran frissíted a szofvert?
Most engedtem a kísértésnek (untam, hogy állandóan frissíteni akar), és felraktam a legújabb Imediant (Imedian HD).
Csili-vili piros hátteres dizájn, de beállítgatás közben a második fagyás után visszaálltam a házhoz adott verzióra.
Azt hiszem az autómatikus frissítést kikapcsolom. Te melyik verziót használod?Mégegy kérdés.
Ha azt akarom, hogy az XP elindulása után a távirányítóval lehessen az optikai meghajtót nyitni/csukni, azt hol tudom beállítani? (Imediant nem indítom el).
Most azt írja ki a kijelzőre, hogy nincs definiálva.
(Ha be lehet egyáltalán). -
Vanos
aktív tag
Köszi, már kifilóztam. A képeket már összerakás alatt készítettem.
Rezgéscsillapításhoz láma vagyok. Mit hova érdemes rakni? Gumialátét a csavarok alá?
Érezhetően csendesebb lesz? Nekem így is kussba van, csak a táp ventijét hallani egy picit.
A zacsiba adtak egy nagyméretű karikát. Ez mire való? Erre se tudtam rájönni...A hozzáadott szofverhez miket pakoltál még fel? Kicsit a bőség zavara érzésem van.
Elsősorban zenehallgatásra, filmnézésre használom.
Mégegy kérdés. Meedioban olyan filmet indítottam el, ami rar-ba volt szétdarabolva. Néhány másodperc után mindig megállt. Ezt nem tudja kezelni, vagy más gond lehet? (Egy másik szobában lévő gépen volt az állomány, tehát LAN-on (vezetékes 100M-s) jött az infó).Még csak ismerkedem a SW-el. Egyelőre élveztem, hogy zenehallgatás közben nem kell felállnom a fotelből.
-
Vanos
aktív tag
A végeredmény:
Ami még kérdőjeles, hogy a táp (250W-os Delta Electronic Inc. GPS 300) ventije elég lesz-e a ház átszellőztetésére. A CP (BE-2350) ventije éphogy forog. A házban lévő ventiket egyelőre nem kötöttem be. A zaj minimális, csak a tápot hallani.
Már csak az asztalossal kell beszélni, hogy milyen állványt/szekrényt csináljon és a projektem ezzel végetér.
ui.:
A DVD meghajtót is sikerült végül 2 db csavarral rögzíteni úgy, hogy a házon lévő gombbal is nyitható. Egy ideig elszórakoztam vele... -
Vanos
aktív tag
Napközben nem voltam otthon. Este megint nekiálltam, mostmár minden szuper. (egy kábelt a dobozban felejtettem, ezért nem tudtam tápot adni a VFD-nek).
USB-ből meg rájöttem, hogy 6-ot tudok az alaplapra kötni. Reggel még korán volt.
Egy dologra nem lőttem még, hogy távirányítóval indítható legyen. Erről olvastam valahol, majd utánanézek, hogy mit hova kell kötni (beiktatni).
Egy dolog viszont nem tetszik (szépséghiba). Ha a házon lévő gombbal is szeretném az optikai meghajtó ajtaját nyitogatni, csak olyan pozitúrában működik, amikor is a meghajtót nem lehet csavarral rögzíteni a kerethez (SATA-s Pioneer, talán 212). A meghajtó alján lévő 4 "bemélyedés" és a kereten lévő 4 "köröm" egymásra találása rögzíti csak a meghajtót.
Fixen áll, de a csavaros rögzíthetőség mégiscsak jobb lenne...Még sokat kell reszelni, hogy az igényeimnek megfelelően működjön (összeálljon a rendszer).
De ez már csak SW-es meló, és látom hogy jó lesz. -
Vanos
aktív tag
Hali!
A Silverstone LC16-MR házam beüzemelésénél kicsit megsüllyedtem. Asus M2A-HDMI alaplapom van.
Bekötöttem mindent, de maradtak ki dolgok.Az egyik egy világosszürke és egy fekete vezeték ilyen kiosztással:
Ezek is USB-k lennének? Van 2db kék vezeték (szintén ilyen kiosztás) amit már rákötöttem az alaplapra (USB), de az alaplapon már csak 1 szabad USB helyem van.
Ha ezek is USB csatlakozók, melyeket kell mindenképpen rákötni az alaplapra, hogy a VFD működjön? (2db kék, 1 db fekete, 1db világosszürke).
(Az 1394 külön fekete kábel, már a helyén van).A másik ez a csati:
Tápcsatinak nézem, de nem tudom sehova bekötni (átalakító?).
Köszi!
-
Vanos
aktív tag
Az ~1 hónapja rendelt LC16B-MR házat végre a mai napon átvehettem.
Este lesz mivel foglalatoskodnom. -
Vanos
aktív tag
De azért Imont v. valamilyen "vezérlőt" csak raksz bele? Ez a htpc "lelke".
Táp:
Ezt is érdemes méretezni, mivel a tápegység hatásfoka terhelésfüggő.
Egy 150W-ot igénylő rendszerhez érdemesebb 250W-os tápegységet venni mint egy 500W-osat, mivel ilyen terhelésnél a 250W-os jobb hatásfokkal üzemel. -
Vanos
aktív tag
Nekem is Asus lap van benne. M2A-HDMI (690G).
Ezt a gépet vettem meg kiindulási alapnak:Procinál Én a BE-2350-est vettem. Két magos 45W-os, szemben a "sima" kétmagosok ~63W-jával. Ha a sima elmegy a csökkentett feszültségen, akkor nem kell megfizetned a BE-s felárát és lesz egy 45W-os procid. Csak elmegy-e? Rizikós.
Nekem a gyári hűtő van rajta. Tök halk, nekem ennél jobb nem kell. Ha jól tudom ezt rakják a 63W-os procikra is. Nálam csak 45W-al kell megküzdenie...
Integrált VGA-t használom, Radeon Xpress 1250-n van benne.
Tuner kártyát egyenlőre nem is nagyon tervezem. Majd ha digitális műsorszórás lesz akkor talán.
Én inkább hangra hegyeztem ki. A hangkari ára elég húzos volt. A ház után azért adtam a legtöbb pénzt. Most van egy mindenevő (wav, ape, flac stb.) jó hangú láncom.(Alapvetően a hifi lánchoz kerestem frontot, így jutottam el a HTPC-ig).
Szerintem kérdezd meg magadtól, mire akarod használni (kihegyezni a rendszert) - (mire van szükséged). Mik az elvárásaid, és ezek után összeválogatni a komponenseket.
-
Vanos
aktív tag
Hűtéssel nem lesz gondom szerintem. A konfigomat tegnap leírtam. Az Asus gépbe gyárilag szerelt táp ventije fog csak pörögni + a 45W-os CPU ventije, a házban lévők ki lesznek kötve. Ez a terv.
(250 wattos Delta GPS-300A táp van benne. Baromi nagy, lassan pörgő venije van). -
Vanos
aktív tag
Én először 2 éve kezdtem gondolkodni a témát. Először érintőképernyőbe gondolkodtam, aztán belebotlottam az Imonba (távirányítás).
Mikor rájöttem, hogy az Imont nekem találták ki, elkezdtem házat keresgélni. Mivel én a hifi láncba rakom, fekete fekvő házakat néztem. Imon Ulra Bay esélytelen. Ha optikai meghajtót is akarsz a konfigba (HTPC optikai meghajtó nélkül?) ezt el is felejtheted (2 dbb 5,25-ös hely kell neki). 3 db 5,25-ös külső hellyel rendelkező fekvő ház nincs.
Aztán rájöttem, hogy az Imon VFD kell nekem. 1db külső 5.25-ös hely kell neki. Az ára 18-20 k HUF.
2db 5,25-ös külső rackkel rendelkező fekete ház van egy pár darab, de ha megveszed hozzá a VFD-t, akkor kb. ugyanott vagy, mintha megvennéd a "drága" beépített VFD-vel rendelkező házat.Szóval én is az LC16B-MR-nél kötöttem ki. Mellesleg a memóriakártyák felfutóban vannak. A MR-es házban van beépített kártyaolvasó (3,5-ös külső rack). Ez később még jól jöhet.
54kHUF-ért ennél jobbat nem találsz - szerintem. -
Vanos
aktív tag
LCD-kel eléggé meghülyítették az embereket.
Nekem van egy 7 éves kifogástalanul működő 100Hz-es TV-m. Szerintem én csak akkor fogok váltani, ha beindul a digitális műsorszórás, a készülékek, fejlesztések rendesen "kifutják" magukat. Ez még szerintem min. 5 év.
Addig minek?
Ha a TV-m beadná a kulcsot, az már más tészta. -
Vanos
aktív tag
válasz
JagelloZ #2662 üzenetére
Calvados. A hangfal és a konyhabútor is ilyen színű. Egyik verzió, hogy a konyhabútort is elkészítő asztalossal csináltatok egy "állványt" (ajtaja lenne, felső részén lenne egy nyitott rész a PC-nek) v. veszek egy hifi állványt. A konyhában van króm, úgyhogy a króm-üveg kombót se vetettem még el.
Egér, billentyűzet nem lesz, mivel nem kell. A házban beépített Imon van, full távirányítású lesz a rendszer.
-
Vanos
aktív tag
Nálam egyenlőre így néz ki a konfig:
A htpc nálam a hifi része lesz, mivel elsősorban zenehallgatásra használom. Az új ház elvileg a jövő héten jön (egér, billentyűzet kilőve).
Álvánnyal kapcsolatban egyenlőre futom a köröket. -
Vanos
aktív tag
válasz
JagelloZ #2643 üzenetére
Még nem próbáltam. Hazamegyek, letöltök egyet és kipróbálom. Az olvasottak alapján lazán kell mennie...
Szerintem éppen most kezd el élesen elválni a játékra és az egyéb célra épített PC-k felépítése.
A HTPC egyik alapvető jellemzője, hogy baromi csendes legyen. Minél kisebb fogyasztású, minél kevesebb elemből álló PC-t kell építeni. A ventillátorok száma ideális esetben 0 azaz nulla db.
Játékra bika többmagos proci, bika többmagos videókártyára (jövő) lesz szükség. A termelődő hőtömeget brutál hűtőkkel, ventikkel kell elszállítani a házból. Zajos!!!!
Melleleg az energia egyre drágább lesz. Nem mindegy, hogy egy PC 150W, vagy 300W fogyival tudja ugyanazt... -
Vanos
aktív tag
Hali!
Én egy ASUS V3-M2A690G gépet vettem HTPC-nek, amit elsősorban zenehallgatásra használok. Kapott egy AMD A64 X2 BE-2350-es 45W-os procit, 1G RAM-ot, egy 80G-s laptop vinyót, egy Pioneer 212D optokai meghajtót, és egy E-mu 1212m-es hangkarit.
A gép stabil (torrentek miatt gyakran megy), csendes.
Mi kell még? Kényelem.
1 éves keresgélés, nézelődés után Silvertone LC16B-MR ház lett a befutó (beépített Imon). Nálam a kínálatból ez a best buy.Jelenleg várom, hogy megérkezzen...
Alaplapi hangarit használom a fimekhez, E-mu-t a hifi-hez. A sok kütyü a nappaliba a múlté szerintem. Egy db kis fogyasztású (csendes) kütyüt kell építeni.
Egy igényes darab nem olcsó, de egyszer kell megvenni, aztán x évente fejlesztgetni, az elromló részeket csereberélni. -
Vanos
aktív tag
Vagy az egyik, vagy a másik. Ez lenne a cél.
Ha videó formátumot indítok alaplapi hangkari szólaljon meg, ha zenét akkor a beépített.
Ne kelljen a gépen dugdosni v. szoftveresen matatni benne.
Nem kell, hogy mindkettő megszólaljon egyidőben.
Tipp?Thx!
-
Vanos
aktív tag
Lenne egy kérdésem.
A PC-mben 2db hangkártya van, a gépemen 64bites XP fut.
Azt szeretném, ha zenei fájloknál (zenehallgatás) az egyik hangkártya szólaljon meg (erősítőre van kötve), filmeknél (mozizás) pedig a másik (TV-re van kötve).
Ezt be lehet valahogy állítani?
Zenékhez winampot futtatok, filmekhez pedig Bsplayert és PowerDVD-t ha ez számít.Thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged