- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
-
ChRiS_RS
aktív tag
válasz
JagelloZ #2722 üzenetére
Köszi! Egyébként szerintem nem drága 20400 forintért már hozzájuthatsz, mondjuk itt.
Hogy mentsem magam 2 hónapja még nem is ismertem ezt a márkát.
Azóta már összeépítettem a cuccot, és kendácsolás nélkül 37 fokos a 6400+, ami szerintem jó értéknek számít.
Az a rács, amit linkeltél nagyon szép. Olyan kis filigrán, semmi tolakodás, izléses. -
kovasz
senior tag
válasz
JagelloZ #2718 üzenetére
lehet raw formatumba. de ha mjpeg-be rogzitel az mar eleg kozel van hozza es sokkal kevesebb hely kell.
de egy 5000+-os x2 olyan 15..20% cpu terhelessel rogzit mpeg4-be 720x576-ot 5Mbps (ami talan tul sok is az sd-hez) rataval az ffdshow lib-et hasznalva. szoval nem erdemes raw-ba menteni.
-
canniball
nagyúr
válasz
JagelloZ #2688 üzenetére
"De a HTPC alapvetően azért alakult ki..."
Ez legfeljebb nálad van így..."1+2xfélszoba lakás."
Ismét igazolva érzem azon döntésemet, mely szerint jobban jár az ember egy vidéki házzal, mint egy nagyvárosi lakással."Dede, tessék csak mondani..."
Röviden: LOL.
Hosszabban: nézd már meg egy erősítő (fizikai) méreteit, majd képzeld el, hogy mennyivel lenne nagyobb, ha még egy PC-vel is össze lenne hegesztve. És akkor most nézz rá a linkelt házra...
Ráadásul ez a ház...sokat kéne valakinek fizetni, hogy elcsúfítsam vele a nappalit... -
-
canniball
nagyúr
válasz
JagelloZ #2649 üzenetére
"Na most én egy nappaliba helyezett gépet (HTPC) úgy képzelek el..."
Én meg egy HTPC-t úgy képzelek el, hogy a rá dobott szoftver ad egy kezelőfelületet, így egy távirányítón kívül nem kell az irányításához semmi."Video, rajta az erősítő..."
Ha már ennyire egyszerűsítünk: úgy igazán mutatós a nappali, ha a hifi-állványon és az ülő-alkalmatosságon kívül nincs benne bútor. DVD-szekrény? Minek az?Komolyra fordítva: szvsz HTPC a nappaliba, ha meg valaki PH-zni meg játszani akar fáradjon át a másik szobában lévő bika PC-hez.
"...az alienware még az erősítőt is belecuppantotta a HTPC-be."
Erre inkább nem mondok semmit... -
Declare
őstag
válasz
JagelloZ #2672 üzenetére
ááááh, köszi
de nekem nem kell egy csúcs játék vga
, szerintem pont ez az ami nem való egy htpc be (mármint egy tényleges htpc be, ami nem játékgép). Hogy ennek a hőjét kividd a házből valóban belepakolhatsz két ventillátort, ami lehet akármilyen ultrahalk, félév-egy év és a por meg a kopás miatt az is zúgni fog.
Én a HD s vga t valami olyannak képzelem el hogy pl 30k, passzív, hdmi kimenettel.
-
Declare
őstag
válasz
JagelloZ #2663 üzenetére
Miért ne lehetne ma kihasználni a nagyobb felbontású tv ket? Számítógépen keresztül megszámlálhatatlan mennyiségű hd-ready, full hd felbontású filmet tudsz már nézni, amit kiírsz egy DL-DVD lemezre és egy mezei 10 ezer forintos dvd olvasóval is játszhatod.
(meg mondjuk blueray olvasó is van már 60k alatt is)HD támogatású kártyákon mit értesz? mert nézegettem már webáruházakban, de erre vonatkozóan nem igen adnak meg adatokat. A legtöbbhöz csak mondjuk részletes leírásban lehet látni, hogy van e hdmi csati pl. Amin az van az a HD támogatású kártya?
-
Vanos
aktív tag
válasz
JagelloZ #2662 üzenetére
Calvados. A hangfal és a konyhabútor is ilyen színű. Egyik verzió, hogy a konyhabútort is elkészítő asztalossal csináltatok egy "állványt" (ajtaja lenne, felső részén lenne egy nyitott rész a PC-nek) v. veszek egy hifi állványt. A konyhában van króm, úgyhogy a króm-üveg kombót se vetettem még el.
Egér, billentyűzet nem lesz, mivel nem kell. A házban beépített Imon van, full távirányítású lesz a rendszer.
-
canniball
nagyúr
válasz
JagelloZ #2644 üzenetére
"A HTPC szerintem pont az, amit játékra is lehet használni."
Nézd meg a topik címét! HTPC=Home Theater PC. Szó sincs játékról. Vanos kolléga azt hiszem remekül leírta a lényeget (bár a 0db ventit én inkább halk ventikkel helyettesíteném)."Emellé még jön a merevlemezre TV adás mentés..."
Ahhoz nem kell HTPC, csak egy tuner a gépbe. -
Vanos
aktív tag
válasz
JagelloZ #2643 üzenetére
Még nem próbáltam. Hazamegyek, letöltök egyet és kipróbálom. Az olvasottak alapján lazán kell mennie...
Szerintem éppen most kezd el élesen elválni a játékra és az egyéb célra épített PC-k felépítése.
A HTPC egyik alapvető jellemzője, hogy baromi csendes legyen. Minél kisebb fogyasztású, minél kevesebb elemből álló PC-t kell építeni. A ventillátorok száma ideális esetben 0 azaz nulla db.
Játékra bika többmagos proci, bika többmagos videókártyára (jövő) lesz szükség. A termelődő hőtömeget brutál hűtőkkel, ventikkel kell elszállítani a házból. Zajos!!!!
Melleleg az energia egyre drágább lesz. Nem mindegy, hogy egy PC 150W, vagy 300W fogyival tudja ugyanazt... -
Joe fiú
senior tag
válasz
JagelloZ #2592 üzenetére
Egyáltalán nem,a torrentoldalakon levő sorozatok képe vagy 100*szor jobb minőségű
ha csak abba belegondolsz h a kábeltv-n jövő jel ilyen 5xx-anyas felbontású az LCD tv-k meg ugye 1360*768 így elég ratyi képe lesz szvsz,de ez embertől is függ h kinek milyen minőség a jó,de sztem magas felbontású tvk-nél,monitoroknál nemtud jó képet produkálni teljes ablakban nézve egy tunerkártya
-
canniball
nagyúr
válasz
JagelloZ #2593 üzenetére
Bár nem tőlem kérted, de parancsolj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest