- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pare
csendes tag
válasz
NarvalTM #2961 üzenetére
Én is sokáig gondolkoztam, hogy nekilássak-e a HTPC építésnek, vagy asztali lejátszót vgyek.
HTPC mellett döntöttem, és előre lelövöm a poént nem bántam meg
Alap felállás szerintem az manapság, hogy a HD tartalmak menjenek rendesen.
Szóval asztali vagy HTPC?
És asszem ezzel el is dőlt a HTPC javára, ugyanis nem tudsz nekem mutatni értelmes HD lejátszót. Blu-ray lejátszók 90ról indulnak, nekem 70k volt a gépbe a belsőség + a ház 25k + 18k a távirányító.
Nem bántam meg a felárat ugyanis így van egy 250 gigás tárhelyem HD filmekre, ami bármikor tovább bővíthető( rá is férne márnem kell a lemezzel szarakodnom, tekerés lassabb korongról stb..
Házi szerverként is üzemel a gép mivel halk, ezen fut a torrent, ezen tárolom a képeket, sokszor netezek is erröl ami elég zoral dolog ágybol fekve távirányítóval
És akkor hol vagyok még attol amit bencee kolléga művelt a saját kecójábanÉrdemes elolvasni az írásait.
És akkor még nem beszéltünk arröl, hogy ez a gép a létező összes formátumot ismeri és el boldogul vele minden probléma nélkül.
Abban viszont igazad van, hogy szinte biztos hogy ehhez gép buzinak kell lenni. Fülig ért a szám 2-3 napig amíg raktam össze a gépet, tv-t hoztam haza, konfiguráltam, próbálgattam..
De egy olyan ember aki nem ért mind hardweresen mind szoftveresen a gépekhez, az inkább hozzá se álljon..
Ez egyfajta hobby.
Jelenleg így néz ki a rencer:
[link]A gép maga:
[link]A képek telcsivel készültek ezért ilyen gyenge a minőség, de a lényeg átjön.
-
Vanos
aktív tag
válasz
NarvalTM #2963 üzenetére
Sokféleképpen el lehet jutni a htpc-ig.
Én speciel a meglévő sztereó erősítőm és hangfalam mellé akartam venni egy jó minőségű front egységet. Ekkor 2005-öt írunk.
Szóval először akartam venni egy jó minőségű CD lejátszót. Kihalófélben van. Néhány gyártó terméke került a látómezőmbe. Sok zenei cd-m van, de néhány ritkaság csak mp3-ban volt meg.Így aztán rájöttem, hogy jó lenne, ha nem csak gyári cd-ket tudnék lejátszani, hanem egyéb formátumokat is. Bejött a képbe a DVD lejátszó. Amelyik jó minőségű, az drága, és ez a front is rengeteg kompromisszumot kíván. Tesztek szerint zenei cd-hez cd lejátszót kell venni. A DVD lejátszó nem cd lemezekre van "kihegyezve".
És közben csak gyűltek és gyűltek az ape, flac stb. formátumú zenéim.
És ekkor jött a megvilágosodás. Nekem egy mindenevő masina kell egy jó minőségő DAC-al. Így lett nekem htpc-m E-mu 1212m-es hangkarival.
Nem kompromisszum mentes, de innentől kezdve minden zenei formátumot le tudok játszani, minden csak szofver kérdése.
Az már csak hab a tortán, hogy filmnézésre is ezt használom. Letölt-megnéz-töröl (néha kiír törlés előtt).
A sokféle asztali kütyü a múlté, de kell még pár év mire a htpc rendesen kifutja magát - szerintem. -
beencee
őstag
válasz
NarvalTM #2961 üzenetére
Én nem tudom, hogy mit és hol sikerült elolvasnod ebben a témában, de sajnos te valami súlyos félreértésben vagy a témával kapcsolatban. A HTPC az egy PC alapú szórakoztatóelektronikai eszköz, amely műszaki cikkben a "szórakoztatóelektronikai"-n van a hangsúly, nem pedig azon, hogy ez éppen egy PC alapú valami. Tehát ott van a helye a nappaliban (a szekrényben, az állványon, kinek hogyan) ...
...és persze, hogy a hangkimenetei rá vannak kötve az erősítő megfelelő bementére (mint az összes többi műsorforrás), képkimenetei pedig a TV (projektor, esetleg az erősítő) valamelyik bemenetére. Funkciójában csak az egyik funkciója a filmnézés, de pl. DVD-t nyilván nem ezen nézek, hanem a sokkal jobb minőségű DVD lejátszón, mint ahogy természetesen a CD-t is a CD játszóba dugom...
-
Tim82
félisten
válasz
NarvalTM #2961 üzenetére
ha eltekintesz a címben lévő durva sajtóhibától, akkor íme, egy válasz a kérdésedre.
egy jól összerakott HTPC pedig mindig is többet fog tudni, mint egy házimozi-rendszer. pont az a lényeg, hogy főleg médialejátszónak való, de mást is tud. lehet, hogy drágább a költsége, de az általa tudott funkciókban veri is a célhardvereket.
érdemes megnézned róland és beencee fórumtársak írásait a témában. akkor látni fogod, van létjogosultsága a dolognak.
egyébként mindenkinek ízlése és igényei szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest