- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
stigma #50039 üzenetére
Igazság szerint a filmeket maga a TV is viszi, webOS 2-es LG, eddig mindent evett, nagyon kellemesen csalódtam benne. NAS is oké lenne, egy szoftveres raid 5-öt összerántok egy Debiannal bármikor alá.
A zene a kritikus, mert azt azért mégsem optikán küldöm ki, sokféle hi-res formátum van, ezeket jó, ha van valami értelmes cucc továbblökni.
A tippeket köszi, ez még agyalós kicsit akkor.. Mindenesetre néznem kell a Foobar-hoz plugint zenére, ez biztos (mármint ha van egyáltalán, valami távszabályzó component)..
-
canniball
nagyúr
-
hm15
senior tag
válasz
stigma #49666 üzenetére
Köszönöm, végig fogok ezen is menni kíváncsiságból, most hálózati meghajtóként csatolva látja a meghajtókat.
Kis kitérő: 1043ND V4 USB bemenetére dugott pendrive megosztásra is írta a Windows, hogy a router SMB1 protokollt használ, váltsak biztonságosabbra. Windwos 10-ben vissza kellett az SMB1-et kapcsolnom, hogy egyáltalán a router USB-t elérjem.
(#49667) Dave567
Power DVD-vel, de MPC és LAV+madVR kombináció is képes lejátszani menü nélkül.
-
Skillet
addikt
válasz
stigma #49556 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, akkor 2 pen...
Okés. Az elsőn már rajta van a telepitő...
Másodikat majd vasárnap megoldom.(#49559) canniball
Ennyire sajna nem lesz egyszerű. Ma pl egész nap semmi hibát nem produkált, pedig reggeltől estig ment a kodi.(#49564) bnorci71
Ugyanezt csinálta nálad is, mármint a hang hibát, búgást?
És nálad meg pont a 10-es vált be? Érthetetlen, hogy mitől csinálhatja ezt az egyik rendszerrel, a másikkal meg nem.
Na sebaj, majd egyszer csak kiderül. Nagy dedikált win 10 lap -
Celtis
veterán
válasz
stigma #49556 üzenetére
Nem egészen így működik.
Az USB-re kiírt image fájl egy telepítő. Valóban erről kell bebotolni, de ezzel csak az LE telepítője indul el. Kell egy második pendrive, amit a telepítőben kell kiválasztani cél meghajtóként. Pillanatok alatt települ a rendszer.
Utána ezzel a második pendrive-val bootolva indul a Kodi. -
Patice
nagyúr
válasz
stigma #49438 üzenetére
OMV topikban olvastam, hogy az OMV és a Kodi együtt egy gépen nem igazán szerencsés választás. "Összevesznének"....
A Debian 9 + EGL KODI kérdésedre: szerintem nem sokan próbálták, de ha van tartalék SSD-d, akkor kipróbálhatod, hogy működik-e. Előre nem lehet megmondani.
A NAS részével amúgy milyen feladatokat látsz el?
Mert ha csak egy megosztás kell, meg torrent, ahhoz nem kell OMV-s felület. Kodi tudja a SMB megosztást, egy Transmission-t meg nem nagy dolog alá rakni, amit másik gépről TransGUI-val tudzs vezérelni. Így egy gépen megvan az adattárolás, a torrent és a megosztás is.
-
Patice
nagyúr
válasz
stigma #48813 üzenetére
AMD oldalról a (régi architektúrás) Bristol Ridge APU-k után várjuk jövőre a Zen magos Raven Ridge APU-kat.
Kíváncsi leszek rájuk.
(#48814) Janaboy:
Passz. Nem követem azokat a lapokat. Érdemes itt Ph!-n a híreket olvasni, mert pl. hétvégente hazai boltok kínálatát tekintik át és azokban szoktak lenni alaplapok is.
Sajnos követni kell a híreket, ha nem akarsz lemaradni.
-
Patice
nagyúr
válasz
stigma #48799 üzenetére
Nekem a hangsáv tűnik problémásnak.
A Dolby Atmos-t dekódolja szoftveresen (erre utal a 8 db RAW (nyers) ~ 7.1 szó az Audio Stream-nél), ezért magas minden proci magon a terhelés és nekem elég furcsa, hogy 8 bit + 48 kHz szerinte a kimenet, ami nagyon nem szabvány (16/48, vagy 24/48-nak kellene lennie).
Vagy a program dekódolja szarul, vagy az anyaggal van a baj.
Legalábbis szerintem.(#48802) Calogero:
Ha nem vagy elég járatos a Kodiban, akkor jól gondold meg a váltást, mert teljesen új lesz a felület. A motorháztető alatt elég sok változás volt a 16 --> 17 váltáskor, amit nem biztos, hogy fogsz érzékelni a működésben. De a felület az nagyon át lett szabva.
-
törölt tag
válasz
stigma #48683 üzenetére
Ááá
Feltettem gyors a Libre ELEC-et, mondom milyen kafa, 2 perc alatt fenn van.
Persze hangkártyám élből nincs, scrapert nem találja (unable to connect remote server)
De Linuxhoz meg annyit értek, hogy azt sem tudtam, hogyan kell törölni a médiaforrást. DEL-re persze semmi.
Ha a Get More-re klikkelek a scraperek hozzáadásánál, meg egyszerűen nem csinál semmit.Borzalmas, komolyan mondom.
-
törölt tag
válasz
stigma #48681 üzenetére
Hali. Igen, és igen. Win alól minden látható. Tűzfalat kikapcsoltam, hátha, bár eddig nem volt ilyen gondom.
Ha az UPNP-t választom az SMB helyett, bejön a file rendszer, el tudok odáig tallózni. De nem ajánlja fel a scrapert sem, csak sima file lista látszik. Kb mint a korai MP-k esetén, mikor a mappanevek voltak kiírva.szerk:
Tallózgatok itt a Libreelec környékén, feltenném, csak félek, hogy a külső hangkártyámmal problémái lesznek ... na mindegy, egyszer csak ezt látom:"!!! SAMBA UPDATE – IMPORTANT !!!
The latest “Creators Update” for Windows 10 removes SMB1 client/server support and many NAS devices now ship with configuration that only supports SMB2/3, which causes problems because all versions of Kodi before 17.4 can only make SMB1 connections."
LinkAkkor, ha jól értem, ennyi volt?
(vagyis ugye a 17.4 előttiekre mondja, de nekem meg 17.4 van fenn)
-
Celtis
veterán
-
adam89
csendes tag
válasz
stigma #47970 üzenetére
EGL-es Kodit nem próbáltam, mindenképpen kellene GUI.
Mérgemben megint felraktam egy Win10-et, ugyanúgy nem volt jó a képrontók kikapcsolásával sem. Majd megint végigmentem az opciókon és a kontrasztjavítás be- és kikapcsolásával pedig hirtelen megjavult. Ez csak azért érdekes, mert ugyanazt a drivert pakoltam fel, mint a múltkor. Ugyanúgy állítottam be mindent. Rejtély.. de most lekopogom, jónak tűnik. -
Patice
nagyúr
válasz
stigma #47921 üzenetére
WASAPI csak Win-nél lesz. Linuxon ALSA, vagy PulseAudio szokott lenni. ALSA-val simán mennek a HD hangok Linux alól is.
Ha durván sarkítani akarom a példát, akkor ami Win alatt a WASAPI, az Linux alatt az ALSA, ami Win alatt a DirectSound, az Linux alatt a PulseAudio.
-
HRicky
tag
válasz
stigma #47894 üzenetére
Üdv.!
Tudom, hogy még jelenleg kevés 4K-s anyag van de elég sok időbe telt elmélyedni a témában így ha már megtettem akkor legalább olyan gépet szeretnék ami 5-8 évig biztosan kiszolgál.
A műsor felvétel azért lenne fontos, mert az N-es oldalon leginkább magyar és angol anyagok találhatók meg, német és spanyol anyagok kevésbé így hasznos lenne ha fel tudnék venni műsorokat a gyakorlás kedvéért.
De ez tényleg csak extra, nem elsődleges szempont.Azért Z270-es alaplapot választottam mert tudtommal ez az egyetlen amelyik 4K 60Hz-es jel leadására képes.
Mivel egy nagyon apró mini itx házban tervezem az építést ezért két elképzelést látok:
Vagy ez az alaplap vagy egy olcsóbb lap és amellé egy egy slotos videókártya ( RX550, RX 460).( Csak 1 slotos fér be)
-
Prosectura2
tag
válasz
stigma #47881 üzenetére
A nextcloud érdekelne, de csak akkor, ha tudom úgy használni, hogy nem minden bejövő kapcsolat kötelezően a https titkosítást használja. Mióta megpróbálkoztam vele, kívülről semmit nem érek el (router felülete, transmission, stb). És leszedtem mindent, de így maradt, nagyon idegesítő!!!
-
hétalvó
addikt
válasz
stigma #47827 üzenetére
512gb nvme ssd bele és nem kell sata se
egyébként ez lett -
hétalvó
addikt
válasz
stigma #47815 üzenetére
és még hol a vége ez 150 az alap. fractal node 304 lenne a ház ami szerintem jó is +12k. azért egy normális cpu hűtő is jöhetne bele +10k. 3tb wd red mellé akkor már nas se kell +30k, ha játék is cél akkor még a vga-ra lehet költeni,madvr-hez rx470 kellene pl.+30k ha zenélni is akarna egy evga 550 g3 táp +20k. hol is tartunk
-
Ispy
nagyúr
válasz
stigma #47811 üzenetére
Hát azért egy prodigyt nem tennék be a nappaliba a tévé alá, no offense
Szerintem maradjunk annyiban, hogy a HTPC egy összefoglaló név, ami nagyon sokfajta felhasználást lehetővé tesz, mindenfajta kombinációban, ezért nem is lehet általánosítani.
Van akinek netezős pc-ként is funkciónál, van akinek a minőségi zenehallgatás is ide tartozik, más meg torrentezni is ezen akar, vagy éppen nasként akarja használni, más meg ftp szervernek is használja.
Én meg csak filmezni, zenét hallgatni, minden egy külső nason van tárolva.
-
hétalvó
addikt
válasz
stigma #47811 üzenetére
persze lehet csökkenteni faragni az árat, de ez így bemész a boltba és meg tudod venni. hardveraprón is lehet horgászni persze. de ezzel kis játék is belefér és nem okoz neki semmi gondot. netezés élménye is jó lesz.
sztem. ajánlunk jót, hogy szeressék használni.
a htpc nem a költséghatékony kategória, mit fog kiszolgálni ahhoz képest kellene nézni az árat. 300k tv 500k hifi és 60k-ért legyen egy htpc, hát szerintem nem. -
Patice
nagyúr
válasz
stigma #47709 üzenetére
Szépen összeszedted, gratula hozzá.
Észrevétel:
A GUI lehet hasznos a telepítésekhez, de utána csak arra használod kb. a GUI-t, hogy elindítsd a terminál ablakot ugyan azon a gépen.Az SSH és egy másik gépen a PuTTY pont ugyan erre való.Csak nem kell így GUI, mert másik gépről ugyan ezt fogod megcsinálni egy terminál ablakban, ugyan így kiadod a parancsokat és megcsinálja a célgép. Így még kevesebb dolgot raknál fel. Minden megy szépen a háttérben, egészen az EGL-es Kodi beröffentéséig. Onnantól kezdve ad képet is, a Kodi főmenüjét. Innentől kezdve meg távirányítóval ugyan úgy kell csak belőni grafikus felületen, mint más OP rendszerek esetén.
Amúgy a J3150-es gépemen is szerintem át fogok állni LibreELEC-re, mert nekem már a Server is túl sok fölösleges dolgot rak fel, amit betölt induláskor. LE alatt meg tényleg csak annyi az OP rendszer, ami éppen elég a Kodihoz. Ami a célja is volt az LE-nek. Most már van Krypton verzió is belőle.
Nekem külön gép a szerver, amit már korábban összeraktam és tökéletesen teszi a dolgát. Agyaltam amúgy rajta, hogy egyszer össze lehetne olvasztani a két funkciót, de mindig arra jutottam elméletben, hogy mivel már megvan a két külön célgép felesleges tovább kütyüznöm. Le kell állnom.
-
Geree
senior tag
válasz
stigma #47489 üzenetére
jahogy kodi... kodin be van állítva. ubuntu 16.04.2 desktop. az ubuntus speaker-tesztről beszéltem.
(kodiban egyébként ugyanaz volt a jelenség... 5.1-es tesztivdeónál első 2 szólt, többi nem.)
most próbálok egy 16.10-et a legujabb intel graphics stack-el..hátha....@MasterMark: Nem hiszem...a régebbi setuppal szépen szóltak 5.1-ben az olyan videók - most meg sokkal halkabb, csak 2 csatorna hallatszik.
-
bnorci71
addikt
válasz
stigma #47430 üzenetére
ja az egy lopott kép a megoldás miatt, desktopon nem okozott volna gondot indítni mert mindehol abba a megoldásba botlottam
Samba megosztással nincs gondom. Intéző/TC látom a mappát tudom írni olvasni stb.
A TV nem látja a megosztott mappába lévő média tartalmat illetve a mappát se ezt meg gondolom valahol a DLNA-ba kellene buherálni -
bnorci71
addikt
válasz
stigma #47423 üzenetére
köszi
a Kodi menni fog 1x elindítom onnantól úgyse lesz leállítva, ja nekem nincs GUI csak terminál ablakból dolgozok, ha kihívás legalább legyen nagy
bár tegnap este nagy kisértést éreztem hogy felrakjam mert ezt a hogyan indítsam el ezt nehezen gugliztam ki
DLNA-ra valakinek ötlet miért nincs benne semmi?
-
stigma
addikt
válasz
stigma #47281 üzenetére
Nem voltam olyan gyors, de ezt találtam még , hogy megoldja a problémát.
[Kodi 17 Krypton] no more picture (black screen) when playing vids - http://209.105.237.146/printthread.php?tid=306838
Ditherelés nekem nem mond semmit sem, de kikapcsoltam , kíváncsi vagyok megoldja -e a problémát.
-
bnorci71
addikt
válasz
stigma #47244 üzenetére
azt tudom, hogy segítségbe nincs hiány a PH-n szerencsére nagyon jó a banda, bárhová is megy az ember segítségért
Tp-Link ND1043 router LEDEsítésével kezdtem úgy hogy előtte sose láttam Linuxot, de a topikba türelemmel voltak és a végén minden ment amit akartam, csak ép rapszódikus nem ehhez van kitalálva mégis csak egy router persze hogy lefekszik 40-50 torrent ami 800Mb és 18efájl, szóval gyorsan beláttam több kelaztán evés közben megjött az étvágy és rájöttem miért akarok NAS-t meg TV okosító média lejátszót ha a NAS-nak szánt gépen van HDMI akkor már mehet a TV mögé és azokkal a filmekkel amikkel nem bír el a Samu vagy a feliratot nem kezeli a NAS/HTPC majd megoldja.
Ja a vas ez lesz
Spire Powercube ITX ház
Intel DN2800MT ITX lap
2Gb DDR3
1Tb HDD -
Patice
nagyúr
válasz
stigma #47197 üzenetére
"Lehetett hogy képfrissítési problémám volt?"
Ezért:
"Adjust display refresh rate: On start / stop (itt nekem alapban ki volt kapcsolva)"
+ Esetleg még az is bekavarhat, hogy a GUI az - ha jól tudom - nem hardveresen renderelt, azaz szoftveresen (procierőből) kell a vasnak kiszámolnia a GUI réteget, ha lejátszás közben hívod elő.
Gyengébb gépeknél (pl. Raspberry, Cubox-i, Odroid, Amlogic S905, S912, stb.) a GUI frissítési gyakoriságát lehet limitálni is, pont ezért, hogy a gyenge proci is ki tudja számolni.
Nem tudom, hogy te min futtatod, ha az adatlapodon lévő cuccon megy, akkor ez nálad nem játszik.
-
drdr
senior tag
válasz
stigma #46787 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért, Intelről beszéltek igaz?
AMD vonalon W10 és Kodi 17 tökéletes HD audiora (beleértve a DTS:X és Atmos-t is), felezett (SBS/OU) 3D is megy. Kodi MVC-vel a frame packed 3D is jó volt 1-2 hónapja. Nekem viszont Ubuntu desktopon nem sikerült Kodi-val HD hangokat előcsalni (legalábbis stabilan AMD-n, ahogy a Kodi wikiben is van)..
-
Borisz76
nagyúr
válasz
stigma #46692 üzenetére
Esetleg itt is felteheted a kérdést : Kodi ( Linux/Win ) topik.
Amúgy nekem 2 napja azt válaszolták az ottani tagok, hogy még most korai a váltás mert csak RC fázisban van a 17. verzió.
-
cinemazealot
addikt
válasz
stigma #45626 üzenetére
Én 16.04 LTS-sel azt tapasztalom, hogy a Chrome-nak egyes téglalap alakú felületelemei időközönként villogva rajzolódnak újra (könyvjelző sor, oldalakon lévő animációk stb.), amit csak úgy tudtam eltüntetni, hogy kikapcsoltam a hardveres gyorsítás, ekkor persze minden nagyon lelassult (i3-6100). Ez persze nem a Kodi (ott eddig ilyen nem vettem észre), de lehet, hogy a háttérben ugyanez a jelenség bújik meg.
-
Mankó
veterán
válasz
stigma #44175 üzenetére
Újragondolva az írásaitokat (Patice-ét is) sok kompromisszumot kellene kötni ezért a házasságért. Mivel tv alá, úgymond hálószobába menne a nas+médialejátszó, a nagy ház, venti sok winyó párosítást ki is húzhatjuk.
Jók a leírások, de rengeteg türelmet igényel a megvalósításuk, és valószínűleg több hiba lehetőséget is hordoznak magukkal, ami viszont már a stabilitás, használhatóság kárára menne. -> azt pedig kár lenne beáldozni.Egyszóval marad a dedikált nas, valahova a szekrény mélyére száműzve, hogy ne legyen szem előtt. A kodi féle megoldást lehet egy rasberri pi-vel is elérem, ennek még utána kell járnom, s lehet a mostani lejátszóval is elérhetek hasonló eredményt.
Ettől függetlenül mindenképpen hasznos volt gondolatban végig járni a lehetőségeket, mielőtt beleugrok valami hülyeségbe. -
Patice
nagyúr
válasz
stigma #44040 üzenetére
"Ubuntu server + telepítettem hozzá desktopot..."
No, akkor ezért kerül fel a pulseaudio meg az alsa is. Ez a hiba a történetben.
Ha ez egy dedikált HTPC, akkor szerintem felejtsd el a desktopot.
Vagy
Ubuntuból miért nem egyből a Desktop image-et rakod föl?
Kodi-t a hivatalos repóból rakod föl a desktop felületen? Mert azt sem azt kéne, ha HD hangot akarsz.
Parancssoros varázslás kell neked. Ne félj tőle! Nagyrészt copy & paste a leírás, csak nem Ctrl + C-V-vel csináld, hanem jobb klikk + másolással és így a parancsokat egyszerűen csak bemásolod a PuTTy ablakába.
Ahol meg egy fájlt kell szerkeszteni --> 'sudo nano' kell a sor elejére, aztán jobb klikkel bemásolod a fájl elérési útvonalát a leírásból.
Ubuntu Server-t meg nem árt, ha egyből SSH-val rakod föl, hogy az OP rendszer felrakása után egyből legyen kapcsolat.
-
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz
stigma #44035 üzenetére
És hogy sikerült felrakni a PulseAudio-t?
Ha a leírás szerint csinálod a telepítést, akkor csak ALSA lesz, amivel tuti mennek a HD hangok.
Ha egyszerre van fönt az Alsa és a PulseAudio, akkor a PulseAudio lesz az elsődleges. El kell távolítani, hogy menjen a Kodi + Alsa...
PulseAudio Wiki is lehet hasznos lesz.
-
vtechun
veterán
válasz
stigma #43590 üzenetére
Bocsi ha félreérthetőség miatt, egyelőre nem Raspi, hanem sima pc. Csak tesztelés miatt. A NAS-om elérése távolról plex vagy FTP módon zajlik. Beletekerés után akármilyen advancedsettings fájl beállítással jó volt. Ha ne tekerek bele, csak elindítom, akkor tököl az elején sok-sok másodpercig, az lenne a kívánatos, hogy amikor elindítja a lejátszást, akkor már szépen vigye, ne kelljen vele szórakozni (mint most a beletekeréssel).
-
vtechun
veterán
válasz
stigma #43588 üzenetére
a fenti képeken lehet látni a buffer méretét, ahogy nézem a forward jelzi ezt, elindításkor 0, és marad is 0 sokáig, ha beletekerek, akkor valahogy egyből elkezd nőni, míg el nem éri a kitűzött célt. A meglátásom szerint az a probléma, hogy egyből elindítja a lejátszást, nem pedig a buffert kezdi el tölteni. Ezt lenne jó valahogy megoldani. Mert amikor beletekerek, akkor egyből megoldódik...
-
vtechun
veterán
válasz
stigma #43259 üzenetére
hello, elindítok egy filmet, plex-xel távolról vagy ftp-vel szintén távolról (onnan ahol 3 MBit a feltöltés), a filme bitrátája 1MBit körüli. Elindul, aztán egy másodpercig van hang, aztán diavetítés, akárhogy is állítom az advancedsettings fájlt.
De, ha beletekerek, akkor azonnal helyreáll, és minden a normális kerékvágásban megy tovább. Valakinek ötlet, mit tehetnék, hogy, ha nem is indul el azonnal, de amikor elindul, akkor folyamatosan menjen már. Valami olyan kellene, hogy pár másodpercnyi videót előre buffereljen be elindításkor is, aztán azzal dolgozzon a továbbiakban. -
Patice
nagyúr
válasz
stigma #43559 üzenetére
Szerintem a fele is elég lesz az Ubi-nak, meg a többinek, nem foglal az annyit.
De ha van elég helyed az SSD-n akkor hajrá.
1. Ennyi elég. Max. kliens gépen még felrakhatsz egy TM GUI-t, hogy olyasmi felületed legyen, mint egy uTorrent.
2. Igen, én is úgy láttam, hogy már javították és frissült a csomag 16.04-hez is. Szvsz. érdemes a 17-t kipróbálnod, napi használat mellett nem sok bug-gal találkozom.
+ Azért ha Ubuntu Server helyett a Desktop-ot rakod föl, akkor számíts pár inkompatibilitásra és megoldandó feladatra pluszban. A Desktop felület szerintem nem lesz jó haverságban az Openbox-szal.
3. Ez sem lesz nehéz feladat. Van sok leírás neten.
Ezen felül rakhatsz még fel különböző szolgáltatásokhoz service-eket, igény szerint. De kezdetnek elég lesz a fenti lista is.
-
canniball
nagyúr
válasz
stigma #43529 üzenetére
Ja hogy most volt verzióváltás! Ezt eddig nem említetted. Hogy az okozhat-e ilyet azt sajna nem tudom. De azt hiszem mást nem nagyon tehetsz, mint hogy megpróbálkozol egy másik verzióval.
fo_di!
Ennyi mindennek kelleni fog a hely; nézz rá pl. a Silverstone GD szériára (az aprón is elő szokott fordulni).
A média/fájlszerver/torrent menni fog a konfiggal, a többit nem ismerem. -
stigma
addikt
válasz
stigma #43522 üzenetére
Hát most brutál, mert az alábbi filmet elkezdtem lejátszani 1-2 percet belepörgettem és az alábbi adatokat mutatja:
The.Runner.2015.1080p.BluRay.DD5.1.x264.HuN-CRYOCOREAz ugrást az 1080p-s DareDevil utolsó 2 részénél volt észrevehető, mert ott volt úgy hogy több másodpercet is ugrott.
A mostani filmnél percek óta csúszik a kép és hang.
-
Celtis
veterán
válasz
stigma #43259 üzenetére
Örülök, hogy tudtam segíteni.
Viszont ez a <cachemembuffersize>0</cachemembuffersize> dolog azért érdekes.
Enélkül nem múlt el a hiba?Ugyanis ez a beállítás a RAM helyett a háttértárra dolgozik. Ha SD kártyán vagy USB kulcson fut a rendszer (Pi), akkor ez jelentősen rövidítheti a meghajtó élettartamát. Ezzel tisztában vagy?
Szerintem van elég RAM a Pi-n is. Inkább növelni kellene a méretet a RAM-ban, mert alapértelmezetten 20MB a cache (60MB a RAM foglalás). -
dugesz77
őstag
-
Patice
nagyúr
válasz
stigma #42920 üzenetére
Újrarakás után nekem a 4.2-es kernellel most OK a lejátszás.
A trükk annyi volt, hogy a második hsz.-ben leírt dolgokat csak akkor csináld meg, ha valami gond van.
16.04 Kodi szempontjából nem tudom milyen új funkciókat fog hozni, max. 4.4-es kernelt.
Eddig is kezelte a Kodi Linux alatt is a BD50.iso-t vagy a remux .mkv-kat, akár HD hangokkal is. A Kodi menüjében állítható, hogy a teljes menüt, vagy az egyszerűsítettet akarod látni. Utóbbit már próbáltam, működik, akár írott (védelem nélküli) BD25/50 lemezzel is.
-
gery2123
őstag
válasz
stigma #42466 üzenetére
"Itt lehet a torrent oldalal lehet a gond mert egy másol oldalról seedel rendesen. Ötlet?"
Ha másik oldalról megy rendesen akkor már meg is válaszoltad a kérdést.illetve a beállításokat nézd át, ki tudja hány torrent van engedélyezve.
A wines smb megosztást nem ismerem annyira, azt lehet a win 10 topicban kéne megkérdezni.
Mi lenen ha fixre felcsatolnád az openelecben az smb meghajtót? -
Patice
nagyúr
válasz
stigma #42300 üzenetére
Ha haza kerülök majd ránézek, mert pár napja újraraktam a HTPC-men és az új Kodi felület + valami miatt nekem droppol mint állat. 4.2 kernel után a 4.3 sem oldotta meg, és még nem is figyeltem, hogy van újabb.
Topik témához:
Osztom Canniball véleményét, ha mindenek lenne külön topik, akkor sehol sem lenne élet. A mélyvizes topik szvsz. tök jó lesz a madVR-nek, itt meg mehet a Kodi. Hardver választás meg úgy is mindkettőben elfér, mert más vas kell a két irányzat alá. -
Patice
nagyúr
válasz
stigma #42223 üzenetére
Onnan tudod, hogy jól sikerült, hogy egyből bejön a Kodi felülete és ha beállítottad a Kodi-t a leírás alapján + egyebekben saját igény szerint, akkor OK.
Igen, a 4K-s videóval ezt kell csinálnia.
Memória kérdésre nem tudok válaszolni, próbáld ki így, aztán ha akadást, lassú működést tapasztalsz, akkor érdemes ezen gondolkozni.
-
stigma
addikt
válasz
stigma #42149 üzenetére
Problémát sikerült magamnak megoldani, akit érdekel leírom:
1.Kodi parancsikon létrehozása
2. Parancsikon elérési útjának módosítása: "c:\....\Kodi\kodi.exe" -d 15 ( ez mindössze annyi hogy delay 15mp)
3. start/futtatás => shell:startup
4. Parancsikon beteszed a startup mappába
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- OLED65C43LA 3 ÉV GYÁRI GARANCIA !!!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest