- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Szaisztok!
Mostnai HTPC-n Win10 mellé akarok egy Ubuntu-t feltenni, SSD-t particionálom 30GB-ra mert annyi szerintem elég lesz az Ubuntu+ Kodi + Transmission+Plex-nek.
Mivel kezdő vagyok azért Ubuntu 16.04-et fogok feltenni, mert kell nekem még a gui felület.
Kérdésem az alábbi:1. Transmission:
Link - Itt egy elég részletes leírás a Transmission Daemon-hoz , mégpedi telepíteni, installálni, konficurálni + service-ként betenni, automatikus indításba. Ezen kívül nem kell semmit sem tennem ugye?2. Kodi:
Intel VAAPI howto with Krypton v17 - Itt picit leakadtam , mert nemrág mikor próbálkoztam a libva1-es packege nem votl fenn, de úgy nézem javították:
sudo apt-get install ssh python-software-properties software-properties-common xorg xserver-xorg-legacy alsa-utils mesa-utils git-core librtmp1 lirc libmad0 lm-sensors libmpeg2-4 avahi-daemon libnfs8 libva1 vainfo i965-va-driver linux-firmware dbus-x11 udisks2 openbox pastebinitÉrdemes a 17-es kodit feltenni ami még alfa-beta változat, vagy érdemesebb valami stabil 16.1-et linux-ra?
3. Megosztás:
Ehhez találtam egy video-t is amihez linket nem tudok adni mert mellóban vagyok, de megmutatha Ubuntu-n a Samba emgosztást, hogy a hálózatra között Win gépekkel is lássam és érjem el.4. Plex : ez kb 2 sor parancsa megoldom.
Ezen felül kell bármi mást módosítanom, konfigurálnom?
Ez nekem azért is lenne kényelmesebb, mert csak pár hete tanulom az ubunu-t, és ha láma is lennék legaglább működne az eddigi Win10-es rendszerem, ha ubunut-t nem tudnám megfelelően konfigurálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OLED TV topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest