-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
-
Peak
addikt
válasz
Pista0001 #19103 üzenetére
A HDMIn minden átmegy, SPDIFen meg asszem 6 csatorna / 48kHz / 16bit a max.
HDMIn : 6 csatorna 192kHz 24bit vagy 8csatorna 96kHz 24bit a standard DTS HD MA maximum.
Brutál difi van közte technikailag, de sajnos a forrástól is függ, hogy mivel kinálod meg.A másik topikban ( házimozi ) jó példákat látni, hogy a sima DTS core 5.1 hangsávja egy filmnek szebben szól, mint valami gagyi 8 csatornás TrueHD vagy HD/MA... nagyon sok függ a filmtől, hangmérnöktől, a használt technikákról, stbstbstb.
-
Peak
addikt
válasz
Pista0001 #19103 üzenetére
Attól függ, hogy milyen a formátum (eredeti) és mekkora adat bir átmenni a Toslinken, Koaxon, t.i. ezeknek kisebb a sávszélessége, kevesebb adatot, jelet birnak egységnyi idő alatt átvinni, mint a HDMI.
Ezért nem lehet pl. a DTS HD MA hangsávot Toslinken átküldeni, mert az túl sok adat egységnyi idő alatt.
Ezért pl. az XBMC (azt hiszem) megcsinálja azt is, hogy lebutitja a 7.1est 5.1re is.TOSLINK WIKI:
Digital audio bitstream. Originally limited to 48 kHz at 20 bits. Extended to support all modern formats (Depending on manufacture and specification).Gondolj bele mennyi adat egy 8 csatornás 96kHz/24bit hang.
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #19024 üzenetére
Esetleg őket keresd meg: http://www.usabazar.org/
vagy van valami amerikai cég akikhez lehet rendelni és utána ők elküldik neked. De nem jut eszembe, hogy melyik is ez -
válasz
Pista0001 #18902 üzenetére
nézegettem, de 20 alatt nem látok i3-as sandy-t
ha pedig már 20k, akkor 3870k.
a tesztben az a nagyon nagy érték nekem, hogy látszik, hogy médium beállítások mellett teljesen korrekt fps-eket hoz a celeron + 6670 az 1440x900-as felbontásban, és a CPU még tudna többet is. ezért, ha berakok mellé egy 2x erősebb VGA-t, akkor fullHD-ben, esetleg 1-2 vizuális effekt feljebb emelésével még mindig bírni fogja a tempót. ha pedig egyes játékokban 20-30%-ban nemhajcsaki, azt pont széles ívben le...
-
válasz
Pista0001 #18861 üzenetére
jaja, már az is felmerült bennem, hogy b**** meg, veszek egy i5-2400-at az aprón
de sanszos, hogy a helyes út az lesz, hogy olcsósítok, és amivel nem vagyok elégedett, azt cserélem. ahhoz viszont meg kell hozzam az AMD vs Intel döntést, mert az AMD vonalon nincs ilyen választék.
btw., aki közelebbről ismeri ezeket a cuccokat - ha az a10-5800k-t visszatekerem 3.4GHz-re 3.8-ról, akkor várhatóan ugyanannyit fog fogyasztani, mint az 5700, vagy a takarékos APU-ban van egyéb trükk is? azért kérdezem, mert gyakorlatilag ugyanannyiba kerül a két CPU, és nekem a 3.4GHz is sok, legszívesebben visszacsavarnám 3 környékére.
@18853 canniball: egyrészt a miniITX vs microATX alaplapok választéka drámaian különbözik, másrészt Pista0001 szöget ütött a fejembe a 80+ gold táppal, amit az SG05 méretében szintén sokkal macerásabb beszerezni.
-
válasz
Pista0001 #18826 üzenetére
A CM ház nem kompatibilis AMD rendszerekkel?
gondoltam, illetlenség lenne vagy 15 kombinációt felsorolni
Szerintem CM Elite 120/Codegen MX-31 valami 80+ gold ATX táppal (fogyasztás és kisebb veszteség miatti kisebb zaj miatt
aha, ez jó gondolat. olyasmire gondolsz, mint a Seasonic G-360 80Plus Gold? ezt most 20k körül látom, esetleg valami olcsóbbat ismersz?
Alaplap/proci téren szerintem a Llanot hanyagolnod kéne, a Trinity értelmesebbnek tűnik
ezen sokat agyaltam én is, de igazából nem tudom megfogni, mivel lennék előrébb a trinity-vel. egyedül a gyorsabb IGP meggondolandó (csak tartok tőle, hogy úgyis diszkrét VGA lesz belőle), cserébe a llano CPU fronton megnyugtatóbb a 4 fizikai maggal. a fogyasztásban túl sok különbség nincs, processzor upgrade-ben nem gondolkodom (tehát nem gond, hogy az FM1 már most hulla), más előnyt meg nem látok. az a10-5700 ezekkel együtt 7e pénzzel drágább - Te tudsz esetleg még valamit mondani a trinity mellett, ami felé billentené a mérleget?
köszi!
Intel fronton játék mellé nem biztos hogy frankó lesz a Celeron.
aye. ha ez a kétely nem lenne, akkor nem is haboznék
-
Skuzzy
csendes tag
válasz
Pista0001 #18737 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, nem biztos, hogy audió menü a hivatalos neve. Most megnéztem 'Hang beállítások' az ablak felirata.
Android-ot nem tudom. MCE távval: az OK vagy nálam zöld MS logós gombra feljön az OSD, azon alul, a kör alakú gombok közül a hangszóró ikonos, jobbról a második. Default skin-nel. -
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #18744 üzenetére
Az nem jelent semmit szerintem
Nekem volt ,hogy az xbmc launcherrel filmezés közbe került tálcára az egész valamiért holott azzal nem történhetett volna meg ilyen. De ha én is indító pultos mókát használok nekem se dobta még le semmi. Bár mondjuk már minden buborékos vackot kikapcsoltam
-
Krampesz
tag
válasz
Pista0001 #18715 üzenetére
Mit szeretnék: van egy alaplap, amin nincs integrált hangkari, csak egy alap vga. van egy AV erősítő, amin nincs HDMI. Ha vennék az alaplaphoz egy videókártyát, akkor HDMI-m már lenne, de SPDIF-em nem, tehát a TV-vel össze tudnám kötni, de az erősítővel nem. A TV-ből optikán csak sztereó jel jön ki, tehát az is kilőve. Ezért kérdezem.
Ha hangkártyát is kéne bele vennem, az nem férne bele a házba, max egy külső... -
-
elmouse
aktív tag
válasz
Pista0001 #18616 üzenetére
Beteszed az "Indítópult"-ba a parancsikonját.
Vagy pedig XBMCLauncher, ami egy nagyon jó kis dolog. Én is itt olvastam róla és most már pár napja használom.cekk megelőzött
-
drdr
senior tag
válasz
Pista0001 #18566 üzenetére
Igazából nem az átméretezéssel van baj, hanem a kivitelezéssel.Egy táblázatban felsorolva a felbontásokat mellette 1-1 számmal be lehetne állítani sokkal praktikusabb lenne...Maga az egész Catalyst manager elég kényelmetlen. Nem tudom miért nem alakítják már át jobban kezelhetővé... (nem kellene agyon csicsázni, csak használhatóbbá kellene tenni)
Azért van szükség erre, mivel egyes tv-k levágják a kép szélét, hogy bizonyos tv műsoroknál ne látszódjon semmi zavaró jel a széleken... (Én még ilyet nem láttam...) Ezért alapból kisebbre van véve, mint 100%. De a TV-ken azt is be lehet állítani általában, hogy "levágás nélkül" jelenítse meg a képeket... Szóval gyakorlatilag az lenne jó, ha max-on lenne alapból... Meg kell írni az amd-nek, hátha megfontolják...
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #18563 üzenetére
Ha van frekiváltás a film alatt akkor amiatt.
A catalystben minden használt módban be kell állítani az átméretezést/overscan-t 0-ra: 24, 25, 30, 50, 60Hz-en is, ha használod őket.És ezt minden catalyst install után... nem tudom ki találta ki azt, hogy nem 0 az alapbeállítás.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #18466 üzenetére
Cameron szerint vásári mutatvány a képből kijövő elemek sokasága, szándékosan nincsenek eltúlozva az Avatar-ban, inkább mellőzve. Lényeg a mélységérzet volt. Szerintem az egyetlen nézhető 3D alkotás a mai napig, 1-2 animációs film és demó anyag mellett. Egyetértek azokkal akik feleslegesnek tartják az egész 3D kérdést, igazából vásznon van némi létjogosultsága.
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #18472 üzenetére
Nálam tökéletes a lejátszás és a freki váltás is XBMCvel, a probléma ott kezdődik ha külső lejátszót akarok használni.
Ha a win mondjuk 50/60ra van téve, xbmc elindul majd kiválasztom a filmet és mondjuk a TMTvel akarom lejátszani a freki marad az alapbeállításon.
Ha a TMT-t simán a win alól indítom el, akkor ő is tökéletesen váltja a frekvenciát.De ha csak az xbmc-t használom akkor semmi gond minden jó
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #17903 üzenetére
Már ahol van tartalék tárterület.
Samsung 830-ason pl. nálam nincsen. A saját Magician szoftverébe ha bemegyek van ilyen menüpont, ami felajánlja, hogy tartaléknak kivesz 6GB-ot (64-ből), de alapból bármire formázhatod és ha nem ezzel teszed akkor nem is hagy tartalékot.A sandforce (régebbin biztos, az újakon nem tudom...) vezérlős ssd-ken alapból van gyári tartalék, az alapból 60/120GB-ra, stb... formázható max. nem 64/128...
-
KisApám
addikt
válasz
Pista0001 #17750 üzenetére
Háááááát akkó tényesileg öröm és bódottá... Neked.
Nekem NVidia van a Laptopomban, és úgy látszik,
hogy akkor állítgatnom kell ki tudja mit, hogy segrepacsi legyen a végén örömömbenMajd ha megint rákötöm a Laptopot az erősítőre, onnan a TV-re, majd az NVidia Control Panelon megjelenik remélem a csatlakoztatott eszköz, és akkor ott hátha lehet állítgatni ezt-azt.
-
KisApám
addikt
válasz
Pista0001 #17746 üzenetére
(#17743) Peak: Megpróbálom megkeresni ezt a Marantz SR5007 menüjében, hogy hogyan mit.
(#17746) Pista0001: Ööö........ hmmm? Nem tudom, hogy az Nvidia beállításoknál mit kell csinálni, hogy a laptopról kimenő jel tetsszen a Tv-n.
Hol állítottad be Te azt, amiről beszélsz? -
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17379 üzenetére
Kérdés milyen téren, bár tuning nélkül minden téren veri az xbmc a win media centert.
De még tuningolva is csak odáig lehet eljutni a wmc-ben mint ha lenne egy szűz xbmc-d.
Talán a Media Portal és a Boxee ami valamennyire felveheti az xbmc-vel a versenyt de még ők is messze le vannak maradva. -
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #17371 üzenetére
Mára vége a történetnek. A pendrive biztos hogy problémás erre a célra, telepítőt nem tudok rá létrehozni, ha erre telepítek az nem indul. Egy meghajtóval csak GeeXboX-ot tudok csinálni, az meg az USB-n rákötött 2 TB-os vinyóval nem szuperál. SATA-n nem tudom kipróbálni mert nincs szabad SATA tápcsatim. Jövő héten megjön az új táp a nagy gépbe meg a ház a kicsinek, utána tudok még kísérletezni a GeeXboX-al, aztán majd meglátjuk. Ezen a kártyán nem maradhat mert ez kell a fényképezőgépembe, meg nem is túl gyors a boot így. Valószínűleg fogok venni SSD-t, ha más megoldás nem lesz akkor Win 7 lesz rajta, amire nekem kell arra a Media Center bőven elég
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17367 üzenetére
Hát akkor csinálj elölről mindent fogsz két pendrive-ot mindkettőt leformázod win alatt, az egyiket fogod bedugod a gépbe a másikra meg csinálsz egy bootolható openelec verziót. semmi más ne legyen a htpc-ben csak a két pendrive és go. Maga a telepítés 2 bootolással sem lehet több 3 percnél.
Figyelj melyik pen-t választod ki mikor rámész a telepítésnél, ha végigfutott vedd ki a telepítő usb-t vagy állítsd át a boot sorrendet.
Elképzelésem sincs mi lehet a gond de tuti hogy valami pofon egyszerű dolog marad ki vagy adódik hozzá valami. Megfelelő openelec verzió-t szeded-e le stb stb..
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17363 üzenetére
hát akkor tuti valami nem sikerült jól ha fent van a rendszer de a boot választó után boot error-t ír. Ez a szopóága a több op. rendszernek. Sokat nem tudok hozzáfűzni mivel kb. 10 éve iskolás koromban volt utoljára két különböző op.rendszer egy gépemen belül az is kb. 1 hétig mert a linuxot sose használtam...
A legtisztább megoldás ha a htpc-be beteszel egy vinyót, pendriveot aztán arra felteszed az openelecet és csak azt...
Ha nincs külön htpc akkor az alap mindennapos oprendszerre(windows xp/vista/7/8) felrakod az xbmc-t aztán indítod onnan.
Ez így mindig is szívás lesz szerintem ha az egyik rendszerrel van valami akkor mindig szívás lesz újra megcsinálni jól a boot választást...
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17360 üzenetére
Most akkor nem egy pendrive-ra lett telepítve hanem egy win-es gép másik partíciójára? Mert ha ez utóbbi akkor ott könnyen összeakadhatnak. Nem tudom hogy az openelec tesz-e fel valami választóképernyőt a bootnál de ez mindig szívatós dolog, minimum két különálló vinyó kell szerintem egy rendes több oprendszert futtató géphez hogy a master boot record ne szálljon el, vagy valami bootválasztó menü (grub?!)....
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #17350 üzenetére
A GeeXboX liveusb-t arra a pendrive-ra készítettem el amelyiket az OpenELEC "kísérleteknél" cél pendrive-nak használtam (tehát amire telepíteni próbáltam volna ha eljut odáig a dolog), ez sem akar elindulni, a hibaüzenet "Load error - Boot error", a SYSLINUX 4.satöbbi sor végére írta ki.
A kártyaolvasó elvileg rendben van, a Win 7 telepítő rendesen elindul vele kártyáról (már ha ez jelent valamit ebben az esetben
)
Szerk.: A HTPC-nek szánt gép egy rendes asztali vas (Z77+G540+2*2 GB RAM).
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17348 üzenetére
Max. az Xbmcbuntu-t, de ha nem vagy egy Linux guru akkor inkább ragaszkodnék a helyedben az OE-hez.
Most ahogy gondolkoztam a hibaüzeneten, mintha nekem is dobott volna egyszer ilyet/hasonlót. Akkor azt a verziót nem is tudtam feltenni, de egy régebbit igen (valami előzetes verzió volt, még csak nem is béta). Esetleg ha megcserélnéd őket, és a telepítő pendrive-ra próbálnád meg telepíteni a másikról?
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17344 üzenetére
Sztem tedd át a telepítőt egy másik pendrive-ra ha van rá lehetőség...
GRaul: Csinálsz egy Filmek mappát, amibe beleteszed a filmeket (külön mappában ha lehet, sztem jobban átlátható így, de nem muszáj). A mappák és fájlok nevei a filmek magyar címei legyenek!
Belemész a Videók/Fájlok részbe -> "Forrás hozzáadása", megkeresed a mappá(ka)t, hozzáadod, és a tartalommegadásnál kiválasztod a port.hu scraper-t, majd elkezdi megkeresni a filmek infóit.
Ha valamelyiket nem találja, vagy rossz találatot ad rá akkor pedig szintén a Videók/Fájlok részen rámész a film mappájára, nyomsz egy i (info) gombot, majd elkezdi keresni az infókat, ha nem találja írd be a címét, és a találati listából keresd ki a megfelelőt.
A speciális karakterekkel (kettőspont, kötőjel stb.) eléggé hadilábon áll az összes scraper, ilyenkor csak azt a részt írd be a címből ami vagy a kettőspont előtt, vagy utána van.
Pl.:
Batman: Kezdődik -> Batman
Ál/Arc -> Arc
Néha nagyon sok találatot fog adni (pl. az előbb említett "Arc" szóra), de sajnos nincs más választás, ki kell keresni a megfelelőt a listából.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17336 üzenetére
Ez érdekes... én már telepítettem egy jó pár verziót, de még egyszer sem fagyott E-350-en.
Próbáld meg az általános verziót (Generic), lehet, hogy a hardveres gyorsítás nem fog menni, de később updatelheted, csak a telepítés sikerüljön. Vagy ha ez sem megy, akkor az 1.0-t, és szintén frissítsd.
Ha sikerül, akkor a frissítés tök egyszerű: letöltöd a megfelelő verziót, és a "target" mappán belül található összes! fájlt (kernel, system stb.) bemásolod a Storage/.update mappába (ha nincs ilyen, hozz létre egyet). A másoláshoz használhatod a beépített fájlkezelőt is ha a másik gépről nem éred el a HTPC-t, csak add meg a fájlkezelőben hálózati helyként (SMB) a másik gépet.
Mire telepíted egyébként? Mert ha pendrive-ra akkor az is előfordulhat, hogy a pendrive nem jó, próbáld másikkal.
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #14304 üzenetére
Látom jó nagy vita kerekedett a kérdésemből.
Írnék egy összefoglalót, hogy mi alapján és mire keresek rendszert, hátha átfogóbb képpel jobban le lehet tisztázni a helyzetet. Talán másoknak is segíthet.
Az ITX topicban és pm-ben is volt 1-2 részlet, ami innen kimaradhatott.Szóval:
Jelenlegi konfig:
Atom 330 + Ion. HTPC célokra tökéletesen megfelel, torrent fut még rajta, másra nem is használom igazán.Ami miatt felmerült a csere:
1. Az általános teljesítménye mégsicsak gyenge, torrent mellett, egyéb nas funkciókat ellátva, néha RDP-vel konnektálva vagy pl. tömörítésben igencsak lassú. Elkelne egy gyorsabb proci (és gpu). Nem muszáj, hisz a fentiek alapján elégséges most is a gép, ezt fontos látni. De az adott, következőkben leírt feltételek mellett LEHETNE egy ennél jobb konfig is.
Tehát a következők vannak fókuszban CPU teljesítménynél:
1.1. Általános sebesség. (Nem a kifejezetten jól párhuzamosítható feladatok, nem render vagy egyéb számítások fognak futni egy HTPC-NAS- kombón).
1.2. Tömörítés.2. Fontos a fogyasztás, de a jelenlegi procik fogyasztás és enegriamenedzsmet szintjén elértek arra a szintre, hogy nem kell Atommal és egyebekkel vacakolni, hanem már "normális" procikban is lehet gondolkodni.
2.1. Idle/torrent/lejátszás alatti fogyasztás. Ez a legfontosabb, mivel ahogy írtátok, a gép működése nagy részét ezzel fogja tölteni.
2.2. Full load fogyasztás: mivel bizonyos esetekben kapna terhelést is ez is fontos, hogy épeszű keretek között maradjon.
- HTPC a fő cél, HTPC házban, valószínűleg kevésbé szellőző helyen lenne elhelyezve, nem ehet 100W körül/felett.
- Paneltáppal menne, 120W a limit, de a mostani külső tápom miatt jobb lenne inkább 60-80W körül tartani.
- Egyébként is az a szint ez a 60-80W, amiből az Atomnál lényegesen gyorsabb proci kijön, így felesleges fölé menni. Ha csak 3-4x gyorsabb és nem 5x az irreleváns a fogyasztási előnnyel szemben.3. Mivel nem erőmű a cél és nem kötelező a váltás, fontos tényező a költségkeret is. Tehát a felsorolt alternatíváknál ezt is mérlegelni kell. Szintén nem kérdés, hogy +10-15k-t megér-e a minimum 3-4x gyorsulás feletti plussz.
4. GPU
4.1. DXVA és "tökéletes" 24p elvárt. Tökéletesen azt értem, hogy ne legyen 1db drop sem egy normál, 2 órás filmben. Ezt a mostani Ion vagy a 880G-ben lévő HD4250 hozza.
4.2. Erősebb GPU-val MadVR+LAV Filterekre váltanék. Ha már fejlesztés akkor jó lenne, ha ezt elbírná.Na eddig a bevezetés. Most az eddig összeszedett infók és válaszok a hsz-ekre:
@Abu:
Két kérdés:
- A MadVR támogatást hogy értetted? Kell rajta valamit támogatni? Nem csak a gpu sebességen múlik a dolog? Én úgy láttam fut mindenen, csak a kraft kérdéses.
- LAV filternél gondolom még ez sem kérdés, mert a dekódolás az alatt is DXVA (vagy cuvid, ami gondolom hasonlóan hatékony).@Pista0001:
Láttam én is a tesztet de más tesztekből nem azt látom, hogy a Llano jobban fogyasztana. Van ahol egálban vannak az Intelekkel, van ahol a Llano eszik többet. Ennek nem tudom mi lehet az oka. Abu driver módosításról írt, ami alátámasztaná azt, hogy esetleg régebbi tesztekben még gyengébbek voltak és menet közben javultak fel DVXA alatt, de a régi ph tesztekben is ugyanez az arány, tehát inkább a teszt forrásától függ a dolog. Nem tudom mi lehet az igazság.És most visszatérve a feltételeknek megfelelő opciókra:
1. Llano 2-3 maggal.
A 2-3 magosak gyengébbek sokkal mint egy SB-IB proci, az 1. pontban elvéreznek hozzájuk képest, ez már kevés lenne szvsz, ill. hasonló áron van sokkal jobb. G540-G620.2. Llano 4 maggal.
A 4 magosak már hozzák a megfelelő szintet, ha még mindig gyengébbek is kicsit. Viszont kérdéses a fogyasztás. Full load a 100W-ot nyaldossák, a HeavyToys-tól kapott infó alapján az alulfeszelt A8-3820 80W körül áll meg és még van benne tartalék. Árban viszont 20k felett van, egy G540-G620 teljesítményben (mindig átlagost nézve!) hasonló és 10k körül megkapható itt. I3-2100 jobb, ugyanilyen árban. Fogyasztásban 60-70W körül vannak, és erre jöhet rá olyan -15-20W körüli az alulfeszelésből.
Az 1. ponton jobb az Intel, de megfelelő.
A 2. pontot szintén jobb, de alulfeszelve ezt is hozzák.
A 3-4. pont megvan, ill. a MadVR kérdéses mennyire elég hozzá a GPU. Azt hiszem határeset.3. IB proci
Pentium vagy Core i3?
Igazából ragozni nem kell, mindent hoz. Kérdés az ára és a 4. pontban a MadVR. Egy tesztben láttam, hogy a HD4000 épphogy elbírja talán, bár nem volt teljeskörűen kitesztelve. Itt ez a legnagyobb kérdés. Plussz árban még tovább nő, mivel csak az i3-3225-ben van HD4000.
Ill. még egy: a képminőség. Abu, a Clear Video HD, amit a Pentiumokból kiiktatnak visszaveti a quality tesztekben?4. SB proci.
Pentium vagy Core i3.
Mindent hoz szintén, kivéve a 4. pontot. Diszkrét vga kell, ami árban beleférhet egy olcsó Gxx mellé, biztosabban elbírja majd a MadVR-t is, a fogyasztáson ugyan dobni fog, de alulfeszelve még így is a Llano alatt maradhat full load. Kérdés a lejátszás és az idle, amit azért legalább 5-10W-tal megdob a vga.A leguniverzálisabb/olcsóbb/gyorsabb megoldás talán az Gxx+vga. A fogyasztása kérdéses.
A legegyszerűbb egy Llano, mert mindent tud. Kicsit gyengébb mindenben, MadVR-re sem biztos, hogy elég teljesen.
IB fogyasztásra a legjobb, MadVR kb. a Llano szintjén kérdéses. Drága.Várom a tippeket.
Llano fogyasztási adatokat.
Diszkrét vga tippeket. (ránézésre egy GT430-520 lehet jó hozzá, AMD oldalról?)
MadVR tapasztalatokat. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pista0001 #14314 üzenetére
Az nem olyan egyszerű, mert azt az fogyasztást, amit a processzorfoglalatból vesz fel a termék, azt nem tudjuk mérni. A teljes rendszert kell mérni a lehető legtöbb azonos komponenssel.
(#14315) Enszuke: A Deluxe az az ára miatt volt kritizálva, mert a legdrágább Brazos alaplap. A fogyasztásával nincs komoly gond. A méréseid rosszak nem maga a termék, de ezt mások is megmondták neked, csak ők rád hagyták. Egy ideje én is ezt teszem.
(#14317) HeavyToys: 5-7 wattal magasabb lesz az idle fogyasztás Dual Graphics mellett, mert az extra VGA az hibernálás mellett is fogyaszt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pista0001 #14309 üzenetére
Itt inkább a driver az ami javult. A proci az baromira jó volt eddig is energiagazdálkodásban, de az IGP, az sokat evett. A 12-es driversorozat agresszívabb PowerPlay funkciókat kapott, amiből a Llano és a Brazos is sokat profitált. Arányaiban kb. ugyanannyit, de a Llano eleve többet fogyaszt, így ott az arányok nagyobb számszerűsített csökkentést hoznak.
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #14229 üzenetére
Én mindenhol drágábban látom ezeket. Az artic is nem 200euró , hanem valmi 300 dodó plusz posta áfa vám komló és itthon ebből megint lesz 100 ezer
Egyébként az egyik htpcjuket néztem ki, de pont a sok egyéb költség miatt tettem le rólaNekem egy bajom van ezekkel, hogy nem lesznek eladhatókat, míg egy alaplap, és procit hamarabb eltudok adni mint ezeket a kis kütyüket
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #14227 üzenetére
A ház már meg van, így ezek nem is jöhetnek már szóba, főleg nem 100 ezer körüli árukkal
Bár lehet, hogy mire össze rakom, én is annyiból jövök ki, de valamiért még sem szimpatikusak nekem ezek a kis kütyükMondjuk ha jó árban kapnék egy Asus E45M alaplapot akkor boldog lennék, és nem keresgélnék tovább
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #14225 üzenetére
Nekem évek óta nincs nagy gépem, a laptopom pont elég. Elég volt arra, hogy itt az infó karon megcsináljak mindent, lehet hülyén hangzik, hogy most meg a procik és alaplapok terén nem vagyok otthon, de évekig nem érdekelt, mert nem volt rá szükségem, és nem is követtem figyelemmel
Most meg a Dune lesz kiváltva egy htpcvel, úgy döntöttem
Ja igen Plazma TV van, azon nem fogok statikus tartalmat megjeleníteni órákon keresztül, ez a másik ok ami miatt nem lesz másra használva.
Igaz most még nem akarok 3D-t, de nem tudom mit hoz a jövő, viszont a E350 nem tudja az 1.4es hdmi-t, vagy is így kilőve a BD 3d, (tudom mkv-k mennek). Talán a e450 lenne jó, de az meg 50 ezer lenne, vagy a sima pro elég lenne?Nem hangos ami azon van venti? Zenét is akarok majd hallgatni és azért kérdezem
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #14012 üzenetére
HDMI kábelből nincs 1.4-es szabványú. Csak csatlakozóknál van verziószám (ennek ellenére a boltok megpróbálnak megtéveszteni mindenkit az 1.4-es kábellel). Érdemes High-Speed kábelt venni (ezt persze legtöbbször nem írják ki a webshop-okban), és ha lehet feleslegesen hosszú se legyen, de ha már megvetted akkor nem lényeg.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #13366 üzenetére
Megjött végre az új kábelem. A javaslattal ellentétben nem rövidebb hanem pont hosszabb, de sajnos muszáj mert nincs a tévé meg a gép túl közel egymáshoz. Ez a kábel is ismeretlen minőségű (lehet ezeket valahogy tesztelni?), de erről már biztosan tudom hogy kínai eredetű
. Mintha ritkábban lenne most a képeltűnés, de mivel eléggé hektikus a dolog erre egy film alapján nem vennék mérget. A kábel az eladó szerint tudja az 1.4-es szabványt is, ennek nem tudom hogy van-e jelentősége. Leginkább a VGA-ra gyanakszom, remélem a majdani újjal nem fogja. Egyelőre kipróbálom a monitorral, az eddigi kölcsön monitor helyett augusztus végéig egy másik kölcsön monitorom van, ezen van HDMI úgyhogy ki tudom próbálni. Catalyst nincs telepítve mert megpróbáltam kicsit húzni a kártyát, de nem értékelte a dolgot. Csökkentett módban eltávolítottam a Catalyst-ot, de újratelepítés után újra előjött a hiba, úgy tűnik hogy a beállítás "beragadt" valahová, úgyhogy újra eltávolítottam
. Ettől függetlenül a driver az AMD-től származik az eszközkezelő szerint, úgy tűnik nem a Microsoft fejlesztgeti a Windows saját drivereit
.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #13680 üzenetére
Ha a HDMI-t teszi alapértelmezetté akkor sajnos a PC-re dugott hangfalak nem mennek. Ezért jó az, hogy a Win7 meg tudja jegyezni képkimenethez beállított hangot (pl. Monitor = analóg; TV = HDMI).
Ha pedig a TV-n keresztül viszi át a PC/Lejátszó hangját akkor lekeveri sztereóra ha jól tudom. Szóval inkább: PC kép+hang -> HDMI; TV ---optikai---> Erősítő.
Így mindkettőnél átmegy az 5.1 hang is az erőlködőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged