- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezzel alapvetően egyetértek (bár pl. a látótávolság csökkentése tud csodákat tud tenni, de ez nem minden játékban opció) - pont ezért jó ez a teszt, mert több olyan játék is van benne, amit említesz, és elég tűrhetően teljesít a g555.
@regger: g1620, ivy bridge alapú. őszintén szólva, nem tudom, hogy a hd4000-nél kisebb ivy igp-k rendbe vannak-e téve kadenciahelyesség szempontból, de miután van egy realtek 1185-ös playerem is, és ez eddig sosem zavart, nagyon nem aggódom miatta. meg relatíve gyorsan be fog ugrani mellé valami vga is.
-
ha az ember tudja, mit csinál, akkor így megy
ha a pH! tesztben használt beállításokra rápakolok AA-t meg néhány egyéb postprocess csodát, ill. megemelem a felbontást, attól még a CPU fogja tudni ugyanezt a teljesítményt mind átlag, mind minimum téren.
abban persze igazad van, hogy ha felemelem a látótávolságot, a geometria részletességét vagy a fizika pontosságát, akkor szegény cerka hamar fel fogja adni - de ilyet nem tervezek, ez megköthető kompromisszum. no meg nem is BF3 meg Crysis 3 fog rajta menni.és igen, trinity-nek csak diszkrét VGA nélkül van értelme. ott meg az a feneség, hogy hajt a kíváncsiság, hogy valami újat próbáljak ki
mindegy, most már elhatároztam magam - első körben celeron, aztán ha kevés, akkor lépkedek feljebb.
köszi all
-
válasz
Pista0001 #18902 üzenetére
nézegettem, de 20 alatt nem látok i3-as sandy-t
ha pedig már 20k, akkor 3870k.
a tesztben az a nagyon nagy érték nekem, hogy látszik, hogy médium beállítások mellett teljesen korrekt fps-eket hoz a celeron + 6670 az 1440x900-as felbontásban, és a CPU még tudna többet is. ezért, ha berakok mellé egy 2x erősebb VGA-t, akkor fullHD-ben, esetleg 1-2 vizuális effekt feljebb emelésével még mindig bírni fogja a tempót. ha pedig egyes játékokban 20-30%-ban nemhajcsaki, azt pont széles ívben le...
-
igen, a kulcs a játék, és itt a gond. amire jelenleg kell, arra kényelmesen elég akár a llano, akár a trinity (talán még az intel IGP is, bár ott azért vannak kételyeim). játékra elsősorban a gyermekeim fogják használni, és náluk egyedül az SFIV, ami gépigényesebb (abból meg max. visszaveszünk). csak éppen sejtem előre, hogy ha ott lesz a 40"-os TV mellett a gép, akkor bővülni fog a repertoár fps-en kívül bármivel, és az sem kizárt, hogy mondjuk autóversenyezni én is odatelepszem egyszer-másszor
szóval köszi, amit írsz, az erősen az intel irányba billent.
ház terén igazából az SG05-ből indultam ki, mert nagyon dícsérik, mint konstrukciót, és kinézetre is pont passzol oda, ahová szánom. a CM az ára miatt jött szóba, meg később bejött a 80+Gold szempont.
@Abu: thank you, ez segített
5800K kihúzva
@canniball: holy f****** sh**, tényleg! ezt nem is értem, hogy bírtam ennyire benézni
köszi a korrekciót
-
válasz
Pista0001 #18861 üzenetére
jaja, már az is felmerült bennem, hogy b**** meg, veszek egy i5-2400-at az aprón
de sanszos, hogy a helyes út az lesz, hogy olcsósítok, és amivel nem vagyok elégedett, azt cserélem. ahhoz viszont meg kell hozzam az AMD vs Intel döntést, mert az AMD vonalon nincs ilyen választék.
btw., aki közelebbről ismeri ezeket a cuccokat - ha az a10-5800k-t visszatekerem 3.4GHz-re 3.8-ról, akkor várhatóan ugyanannyit fog fogyasztani, mint az 5700, vagy a takarékos APU-ban van egyéb trükk is? azért kérdezem, mert gyakorlatilag ugyanannyiba kerül a két CPU, és nekem a 3.4GHz is sok, legszívesebben visszacsavarnám 3 környékére.
@18853 canniball: egyrészt a miniITX vs microATX alaplapok választéka drámaian különbözik, másrészt Pista0001 szöget ütött a fejembe a 80+ gold táppal, amit az SG05 méretében szintén sokkal macerásabb beszerezni.
-
@Pista0001, Abu85, regger: köszi mindhármótoknak
okosabbnak okosabb lettem, de a megoldáshoz nem jutottam közelebb, sőt... bár a silverstone sg05 továbbra is jobban tetszik, a cm elite 120 praktikusságban egyre inkább beelőz, és most már elbizonytalanodtam a trinity vs llano kérdésben is.
és akkor hab a tortán, hogy az a10-5700 + lap az kb. annyi, mint a celeron 1620 + lap + 7750...
asszem alszok rá egyet-kettőt, hátha megálmodom a megoldást -
ezek szép dolgok, de szerinted fogom hasznukat venni médialejátszás és casual gaming terén?
ill. CPU-ban hektikusabb a trinity, mint a llano, és pont olyan dolgokban gyorsabb, amire nem fogom használni.
@regger: köszi, ezt jegyeztem - az egyik félelmem pont az a trinity-vel, hogy milyen a user experience. szoktad esetleg aludni küldeni a gépet - van azzal valami gondja?
-
válasz
Pista0001 #18826 üzenetére
A CM ház nem kompatibilis AMD rendszerekkel?
gondoltam, illetlenség lenne vagy 15 kombinációt felsorolni
Szerintem CM Elite 120/Codegen MX-31 valami 80+ gold ATX táppal (fogyasztás és kisebb veszteség miatti kisebb zaj miatt
aha, ez jó gondolat. olyasmire gondolsz, mint a Seasonic G-360 80Plus Gold? ezt most 20k körül látom, esetleg valami olcsóbbat ismersz?
Alaplap/proci téren szerintem a Llanot hanyagolnod kéne, a Trinity értelmesebbnek tűnik
ezen sokat agyaltam én is, de igazából nem tudom megfogni, mivel lennék előrébb a trinity-vel. egyedül a gyorsabb IGP meggondolandó (csak tartok tőle, hogy úgyis diszkrét VGA lesz belőle), cserébe a llano CPU fronton megnyugtatóbb a 4 fizikai maggal. a fogyasztásban túl sok különbség nincs, processzor upgrade-ben nem gondolkodom (tehát nem gond, hogy az FM1 már most hulla), más előnyt meg nem látok. az a10-5700 ezekkel együtt 7e pénzzel drágább - Te tudsz esetleg még valamit mondani a trinity mellett, ami felé billentené a mérleget?
köszi!
Intel fronton játék mellé nem biztos hogy frankó lesz a Celeron.
aye. ha ez a kétely nem lenne, akkor nem is haboznék
-
sziasztok!
multifunkciós htpc építésén töröm a fejem, a filmnézés mellett NAS-ként és casual játékgépként is használnám. utánaolvastam egy csomót, és arra jutottam, hogy alapvetően a ház-táp-alaplap-CPU tengely mentén tudok érdemileg variálni. szempont, hogy nem akarok nagyon többet költeni rá, mint amennyit muszáj. összeraktam két konfigot:
1. konfig - ideális
ház és táp: silverstone sugo SG05
alaplap: asrock a75m-itx
cpu: AMD 3870k vagy 38202. konfig - olcsó (de nem igénytelen mértékben)
ház: cooler master elite 120
táp: corsair vs350
alaplap: msi b75ma-e33
cpu: intel celeron g1620az nem kérdés, hogy az első jobb, az viszont igen, hogy jobb-e annyival, amennyivel drágább - ahogy néztem az árakat, durván 25e FT különbség van közöttük. nehezíti a helyzetet, hogy kipróbálás nélkül nem tudom biztosan, kell-e az AMD-s konfigba diszkrét VGA (az intelesbe nyilván igen).
amit kérnék tőletek, hogy lőjetek kézzelfogható előnyöket / hátrányokat a két konfig között. lehet teljesen szubjektív is.
köszi,
g
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EAFC 25
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Filmvilág
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Trollok komolyan
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged