- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
szabi__memo #17190 üzenetére
i3-3217U az eleve laptopba való, másrészt abból is a legalapabb, teljesen kiherélt. úgyhogy azt nem tekinteném referenciának
egy előnye van, a 17W tdp
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #16249 üzenetére
Én fentebb írtam kb. hogy viszonyulnak egymáshoz.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #16249 üzenetére
Az alulfeszeles a teljesitmenyt nem erinti, ugyanolyan gyors marad.
-
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15626 üzenetére
Te ne próbálj arról meggyőzni, hogy nem látom!
Tv Samsung 46A656
Nem agyalok rajta, mert ötvenszer leírtam, hogy nem érdelek az oka!
Én nem akartalak meggyőzni technológiai kérdésekben, én tapasztalatokról, tényekről írok, nem szubjektív dolgokról. Az nem tetszik, hogy te nem vagy hajlandó kipróbálni, csak hajtogatod a véleményed, amit soha nem tapasztaltál meg gyakorlatban! -
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15622 üzenetére
Beírásaid magukért beszélnek!
Nem érdekel a technológia, csak a végeredmény!
-
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15607 üzenetére
Ha vennéd a fáradságot, rájönnél, hogy igazam van, de biztos vagyok benne, hogy akkor sem ismernéd el.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #15604 üzenetére
tenyleg nyithatnank ennek egy sajat topikot, valami olyasmi cimmel h vizsgalodas a hdmi kabelekrol, aztan ott johetne a sok meresi eredmeny, osszehasonlito fenykep, esetleg mindenki altal reprodukalhato tesztelesi eljarasok (azonos tesztvideo, videolejatszo-beallitasok,stb). es szerintem korlatozzuk a hdmi-re (meg azt is mondanam h a hdmi videora).
-
gorbep
senior tag
válasz
szabi__memo #15598 üzenetére
Javaslom, hogy olvasd el az USB audio protokollt...... Ha tényleg mérnök vagy, rá fogsz jönni, hogy at USB audio adat nem szinkronizált, nincs védelem, és tulajdonképpen egy PCM adatról (gyakorlatilag analóg) van szó, ami miatt az időbeli bizonytalanságok miatt az analóg adat sérül....
Az adat és az USB audió átvitel teljesen más.
Akkor lesz igazad, ha az adat hibavédett adatként csomagokban megy majd a DAC chip-ig.....de ez sajnos a gyártóknak nem érdeke, mert a jitter hiba tartja fent a minőségi kábelek piacát....
-
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15594 üzenetére
Ez a baj, hogy NEM AKAROD megnézni! Ha én valamivel nem értek egyet, egy tesztet javasolnak nekem, és érdekel a téma, akkor rászánom az időt és megnézem. Utána el tudom dönteni, hogy megerősíti e a véleményem vagy megcáfolja! Engem nem érdkel mitől jobb egyik vagy másik hdmi kábel, nem érdekel a fizikai alapja, de LÁTOM, a szerinted lehetetlent!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #15598 üzenetére
szinte tudtam hogy csak pc-s topikban mersz arcoskodni,nyilvánosan olyan emberek között,akik százezreket vagy milliókat fektettek komoly felszerelésbe,már nyuszika vagy és mégsem adod elő hogy mi a jel.
tudod,ha igazad van,akkor nincs félnivalód.
szinte tudtam,megy a mellébeszéd,ennyit erről
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #15587 üzenetére
nem jössz át a pc-s topikból egy hifi vagy hm topikba,hogy felnyisd mindenki szemét ezzel a hatalmas tapasztalattal,amivel rendelkezel?
ezt a tudást ne tartsd magadban.
gondolom a hifishow-n is kint voltál hétvégén. -
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15591 üzenetére
Szerinted mindenki idióta, aki normális kábelt vesz, csak te nem, aki arra sem képes, hogy egyszer megnézze a saját szemével!
Gratulálok! Leülhetsz egyes!
-
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15587 üzenetére
Közgazdász vagyok nem fizikus!
Fizikától függetlenül, miért veszik meg tömegesen a 20, 30, 50, 100 ezer forint áru 1-2 méteres kábeleket? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #15583 üzenetére
két darab 60cm-es kábelről beszélünk,az egyik egy noname 3€-s usb a másik egy furutech gt2-es usb.
a kettő közötti hangbeli különbség azonnal hallható a furutech javára.(#15584) NTX:pedig látod ez ilyen egyszerű,ezt meglehet mondani a karosszékből,hogy van vagy nincs különbség,nem kell ahhoz a helyszínen lenni.
ez egy meddő vita informatikusokkal. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #15580 üzenetére
ezek szerint nem érted a kérdést.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #15577 üzenetére
észrevetted hogy nem a kérdésemre válaszoltál?
(#15578) liszi70 :akkor persze,vedd meg a videokártyát és remélhetőleg jó lesz.
nekem a notesszel is i7 ivy bridge és a mostani htpc-vel amd trinity jó a video. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #15574 üzenetére
az usb kábelen mikor a pc-ből a dac-ba megy digitális jel megy?
(#15575) liszi70:ha ezek a cuccok már megvannak,akkor egyértelmű a videokártya a legolcsóbb megoldás.
sztem simán vinnie kell.
ennél kisebb procik is viszik rendesen.ha csak ezeket tervezed megvenni,akkor én a trinity procira voksolnék.
-
slashing
senior tag
válasz
szabi__memo #15095 üzenetére
ha találsz egyáltalán valakit aki egy ilyen egyszerű dolgot elvállal. Kollégámék kazánján kellett valamit csinálni 5 szerelő mondta vissza hogy ő ezt nem tudja stb stb aztán aki elvállalta 10 perc alatt megcsinálta, kb. mintha egy csavart kellett volna kicserélni 5 ezer az új alkatrész 20ezer a szerelés kiszállás, 10 perc melóért de még ehhez is 5-6 szerelőt kellett felhívni, nincs itt mo-n munkanélküliség, dolgozni nem akarnak az emberek, erre már többször is rá kellett jöjjek vagy nekik ez kis pénz aztán nem éri meg. de ez nagyon off
-
slashing
senior tag
válasz
szabi__memo #15028 üzenetére
hogy honnan azt nem tudom de találtam árat 600$ ami úgy 130-140 ezer forintocska de baromi jól néz ki tényleg
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #15007 üzenetére
Arról én nem tudok érdemben nyilatkozni. De ezennel előrebocsátom: én ha Brazosról írok akkor azalatt az E350-et értem.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #15001 üzenetére
Akkor tényleg azok
Viszont az AMD is -
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14999 üzenetére
Látod az nem nyitottam le
Viszont amiket eddig láttam lapok , sehol nem volt írva, hogy 1.4Már mint amibe e-450 volt és mintha a laptopoknál sem láttam volna.
Mondjuk így pont magukkal szúrnak ki, bár nem értem, hogy az amd honlapján sem találok erre információt, vagy rosszul keresem. -
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14997 üzenetére
Akkor hivatalos oldalról ez miért nincs kommunikálva? Meg itt sincs tesztelve
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14995 üzenetére
Én sehol nem láttam arravaló utalást, hogy az E-450 tudja az 1.4 hdmi-t és ezáltal a 3D BD filmeket.
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #14645 üzenetére
Azért van valamiféle haladás e téren, de nem sok: [link]
cekkk:
"ujjamból szopjam ki, hogy a tévékbe milyen kártya olvasó és stb létezik?"A TV-be semmilyen kártyaolvasót nem tudsz tenni, mert van benne gyárilag. Nézz utána a TV specifikációjában, hogy támogatja e a CI+-t. Ha igen akkor valószínűleg kell venni hozzá egy CI modult, majd bele tudod tenni a TV-dbe a beltériben lévő kártyát.
Ha nem CI+-os a TV akkor viszont minden marad így (hacsak le nem cseréled a TV-t).
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14657 üzenetére
Köszönöm kedves sértésedet, de mivel tvben nem vagyok otthon melyik ujjamból szopjam ki, hogy a tévékbe milyen kártya olvasó és stb létezik?
Nem a htpcről volt végül szó.
Arra írtam is neki, hogy nem létezik, de viszont akkor olvashatnál figyelmesebben, vagy az értelmezési képességeidet javítsd, mielőtt beszólsz
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #14637 üzenetére
Dettó.
Peetry!
A digitális adókat nem tudod használni a HTPC-n legfeljebb az egyetlen m2-t, azt kódolatlanul tolják. Amit tudsz: az analóg adást használod vagy felszerelkezel a MindigTV-re (is). -
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14647 üzenetére
Ezt nem tudtam
Most tanultam valami új dolgot is . Köszi!
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14645 üzenetére
Ez nem jó hír sajnos .
Akkor marad a upc beltérije
De miért jó ez, hogy ilyennel szívatják a világot
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14643 üzenetére
Erre nem figyeltem bocsi
Akkor kapják be upcnél
De csak csinál valaki ci+ os modultEzt nem lehet bele dugni abba a modulba?
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14640 üzenetére
És ha veszel bele olyan modult ami fogadja a kártyát(pcma vagy milyen
) , és plusz egy tuner?
Ilyesmire gondolok, mondjuk ez dvb-e de c is biztos van
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14637 üzenetére
Nincs olyan tuner amely kezeli a kártyákat?
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #14401 üzenetére
Ha jó ára lenne kellene egy ilyen
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #14392 üzenetére
-
Otes
tag
válasz
szabi__memo #13827 üzenetére
Alulfesz + szép nagy borda, pontosan névre nem emlékszem, de a mini-itx forumban szeretik
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #13261 üzenetére
Egyébként sem működne olyan jól az alapértelmezett nyelv, mert a filmek nagyon kevés részénél van csak megadva a hangsáv nyelve (pedig tudtommal még avi-nál is meg lehet jelölni a hangsávokat, pl. hun jelzővel).
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #13259 üzenetére
Lehet, hogy én tudom rosszul, de alapértelmezett audio track nyelvet nem lehet beállítani.
Ha a lejátszás közbeni hangbeállításoknál kiváltoztatod a track-et, majd alapértelmezetté teszed a többi filmre is, az akkor is csak arra a filmre lesz alkalmazva. A "mentés a többi filmre is" csak a "komolyabb" beállításokat menti (pl. hangkimenet: HDMI stb.).
Állíts be a hangsávváltásra egy gombot a billentyűzeten/távirányítón, és át tudod váltani egy gombnyomással.
C:\Program Files (x86)\XBMC\system\keymaps -> keyboard.xml-t szerkeszted gedit-el, és beírod, hogy:
<u>AudioNextLanguage </u>
Jelen esetben az U gombbal megy majd a váltás, de azt írsz be amit akarsz (lehetőleg ne olyan gombra rakd amit használsz, pl. X=Stop stb.), itt vannak a gombok nevei.
-
Tomix24
addikt
válasz
szabi__memo #13141 üzenetére
Az alul konvertált HD filmekre gondolsz? Egy jó nagy mázlival maximum. A HD filmek elég nagy kategória.
-
Tomix24
addikt
válasz
szabi__memo #13093 üzenetére
Néhol GMA 600-at írnak néhol Atom2-öt. Nem sok szart érnek, linux és AVi . HD film , 24p, és HD hang kizárva ha tényleg így van.
-
Tomix24
addikt
válasz
szabi__memo #13091 üzenetére
Ha intel, és Atom, akkor azzal nem sok mindent tudsz csinálni, netezés talán menne rajta, meg pár Avi..
-
Peak
addikt
válasz
szabi__memo #13089 üzenetére
Ott van minden info.
CPU - Atom E680 1.6GHz
http://ark.intel.com/products/52497/Intel-Atom-Processor-E680-(512K-Cache-1_60-GHz)Az Atomokban levő Intel HD Graphics lehet benne, de ez rendszerplatformtól is függ. Lehetséges, hogy nincs GPU benne, csak sima valamilyen csatlakozós video kimenet és vezérlés 2D-re.
-
Peak
addikt
válasz
szabi__memo #13063 üzenetére
most épülök
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #13008 üzenetére
Van sok ilyen Pesten,Google ?
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #12746 üzenetére
"Ez már hdmi 1.4a-t támogat, 3D-t, stb... A spec-ben a dvi-hoz 1920x1200@60 van irva."
A dolognak két része van.
Van egyrészt az, hogy fizikailag mekkora adatátviltelt bír a cucc. Itt abszolút semmi különbség nincs, a HDMI meg a DVI is 165 MHz-et tud*, kész, passz, tök ugyanazok az erek vannak**, nincs különbség.
Aztán van az, hogy hogy néz ki az adatformátum. Alapvetően ez is abszolút megegyezik mindkettőnél, ugyanazt a jól bővíthető formátumot használják, abban van különbség, hogy milyen bővítések vannak definiálva. Ez viszont a gyártókat abszolút nem akadályozza meg abban, hogy a csak HDMI-nél definiált adatokat is ráeresszék a DVI-re (hangot pl.), mert ha a fogadó oldal nem tud vele mit kezdeni, akkor maximum eldobja, ha meg kezeli, akkor meg örömbódottá.
Az alaplapgyártónak abba nincs igazán beleszólása, hogy az APU mit küld rá a DVI-re, szóval ha Tomix24-nél megy rendesen a DVI-n a hang, akkor ezen az alaplapon is fog.
*: ez a HDMI 1.0 sebessége, de a házimozis meg PC-s cuccok továbbra is "csak" ennyit tudnak, ezen simán átmegy 1080p 3D-ben meg minden egyéb.
**: HDMI-n van egy plusz CEC ér, de az meg úgysincs bekötve a videókártyákon
-
zsigus
őstag
válasz
A Single-Link DVI van maximalizálva 1,920 × 1,200 @ 60 Hz-ben.
A Dual-Link-nél a kábel jellemzőitől, a DVI forrástól és a DVI szinkron korlátaitól függ a maximális felbontás/képfrissítés, ami minden bizonnyal nagyobb is lehet mint az előbb említett érték. pl. HDMI kábelből is van olyan profi kábel az 240 Hz-et is támogat, ez valószínűleg a DVI-nek sem okozna gondot.
-
Osibaa
senior tag
válasz
"Nagy barmok hogy nem a hdmi-t tették rá"
Szerintem egyszerűen az Asus nem HTPC lapnak szánja ezt a lapot, ezért nincs se HDMI, se digitális hang, se wifi, se távkapcs, stb. Házi szervernek viszont tökéletes.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #12741 üzenetére
Mondom, konkretan a C-60 lelkivilagat nem ismerem, Ionon (meg ugy altalban nVidian) gond nelkul kijon DVI-n a hang, regen az ATI-nal allitolag a driver csak akkor engedelyezte DVI-n a hangot, ha az ATI sajat atalakitoja volt radugva (aztan masok szerint meg nem, ment az mindenkeppen), a mostani helyzetrol kerdezz meg olyat, akinel van konkretan C60.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #12734 üzenetére
"Tuti 100% jol kijon?"
Nem tudom, kerdeztem, de ha csak valami extra okossaggal le nem tiltottak, mennie kell.
"ettol meg a HDMI a frissebb"
Jajj, ne farassz. A HDMI meg a DVI kozott Brazosnal egyetlen kulonbseg van: a csatlakozo formaja.
-
Otes
tag
válasz
szabi__memo #12734 üzenetére
HDMI mindenképpen kell sztem egy HTPC-re + digitális hang kimenet(nem hdmi-n) se árt szerintem egy HTPC-hez pl ezért nem jó egyik ismerősnek a foxconn at-5600 mert azon nincs digitális hangkimenet, de az erősítőse meg olyat nem tud szóval :/
+kíváncsi leszek az első xbmc tesztekre mennyire fog jól muzsikálni
csak várni kell 1-2hetet hogy youtube-ra kikerüljön
Nálam szerverben fog egy ilyen csücsülni az fix, csak idehaza is jelenjen meg
O.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #12730 üzenetére
"ezek a gyökerek nem tettek rá HDMI-t."
Es a DVI csatlakozojan nem jon ki a hang, vagy mi a gond?
-
Otes
tag
válasz
szabi__memo #12730 üzenetére
Ez nem is HTPC-nek... Csakis szervernek... Mediahoz azért én a nagyobb testvért(450-et) vinném...
Legjobb vétel szervernek... már nem tudom mióta keresek 6sata-s alaplapot, de mini-itxben szinte nincs :/
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #12719 üzenetére
-
Otes
tag
válasz
szabi__memo #12576 üzenetére
Általában a google a barátom, de most az istenért nem ad olyan találatot ahonnan lehetne venniTe merre találtál(külföld persze)? se ebay, amazon
-
stratova
veterán
válasz
szabi__memo #12565 üzenetére
Az E-450-es AT-5600 is? Multimédia szempontjából sokkal életképesebb megoldás, ha HTPC a cél; igaz D2700 CPU-ban (X86) erősebb.
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #12563 üzenetére
Az AT-5300 ingyen sem kellene mert a D2700-nak már harangoztak.
-
Stirbi
addikt
válasz
szabi__memo #12565 üzenetére
Magyar ill. Szlovák piacra is befuthatna
.
-
Stirbi
addikt
válasz
szabi__memo #12563 üzenetére
Egy ilyen nagyon tökéletes gépezetek lennének a számomra.
1080p képes ugye
?
-
Otes
tag
válasz
szabi__memo #12554 üzenetére
Llano nagy előnye számomra a szabványos hűtés....
Körbe is nézek hogy állnak
szerk.:
It is scheduled for release in June 2012.akkor ezzel még várok
de azért 65W? háát :/
-
slashing
senior tag
válasz
szabi__memo #12554 üzenetére
nah ez jó hír
-
Otes
tag
válasz
szabi__memo #12551 üzenetére
Mivel épp cserélném a kis ION-om akkor már inkább várok még 1-2 hónapot, és veszek aktuális technológiát és megint jó lesz 3évig
(nem mintha nem lenne elég a jelenlegi is)
GPU-ban már a 7-es széria lesz benne és erősebb proci remélhetőleg fogyasztás emelkedése nélkül
-
P@ly
tag
válasz
szabi__memo #12544 üzenetére
Tetszik az Ivy, de az ára még horror
Gondolom lesznek olcsóbb változatok HD Graphics 4000-el.Ha ennek lehet hinni:
[link]
A 3770T az kimondottan tetszik. Bár az ára biztos horrorHD 2500 vajon mit tudhat?
-
Peak
addikt
válasz
szabi__memo #12349 üzenetére
Amint már emlitettem 720p felbontású Hi10b kórolású anime filmet teszteltem rajta 35% CPU terheléssel. Szóval ez sem kifogás.
-
slashing
senior tag
válasz
szabi__memo #11948 üzenetére
hát nem is tudom pontosan, mikor elkezdtem (ma telepítettem először az after effect-et) akkor csak ilyen próbaképpen elkezdtem csinálni egy tutoriált aztán addig farigcsáltam míg ez jött ki belőle... mondjuk sok munka nem lenne átrakni 1080-ba, az effektek kezdő és végpontját kéne kitolni a szélekre, lehet meg is csinálom majd...
-
Joshi
titán
válasz
szabi__memo #11634 üzenetére
"De ez egyrészt nem médiaplayer"
Igazából még nem tudni mi lesz, szerintem lehetne egy média lejátszó alapja is.Esetleg kisebb lesz mint a jelenlegi mobilod.
Ja és a TV gyártók verekedni fognak érte.
"a mov nem csak container?"
Gondolod hogy ha a MOV kiterjesztést kezeli akkor mondjuk az MKV, TS, M2TS kiterjesztés hanyagolva lenne? A mostani belépőszintű Androidos mobilom is viszi a Divx/Xvid filmeket, talán valamelyik komolyabb csúcskategóriás mobil még az MKV-t is.
Én inkább a Full HD WMV-re (VC-1) lennék kíváncsi mert az bizony meg tudja izzasztani a hardvert. -
Joshi
titán
válasz
szabi__memo #11632 üzenetére
A videók alapján lejátssza a MOV kiterjesztést is amit nagyon kevés médialejátszó kezel, ez több mint biztató.
Arról nem is beszélve hogy a jelenlegi élezett piaci helyzetre való tekintettel egyetlen egy gyártó sem lehet felületes egy termék piacra dobásánál.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #11361 üzenetére
Mondjuk ez igaz, de egyreszt a Llanonak megy a 3D is (mas ujdonsag meg nincs a lathataron), masreszt meg azert az az Ion se tegnap volt, ket es fel eve jott ki, harmadreszt meg eros a gyanum, hogy az ionosok jo reszet nem igazan erdekli ez a problema (bar lehet, hogy csak a hamis konszenzus hatasa miatt mondom ezt).
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #8973 üzenetére
XBMC-ben. 720p változaton próbáltam ki, mert azt viszi az ION DXVA nélkül is.
Nálam DXVA2-t ír az XBMC 10.0-ban, bár sztem mindegy. -
zsola32
őstag
válasz
szabi__memo #8963 üzenetére
szia
ha win7 van rajta, akkor szerintem normális
nekem is így működött. (zotac ion a-e, ddr2-2 giga ram, win7 home) -
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #8897 üzenetére
Van olyan bitráta ami tartósan játszva meg-meg tudja akasztani.
(mkv-ból ritkább az ilyen, nem a DVD9 méretűek)
A Dual Channel főleg a DDR2-ből ajánlott.
(Linuxon ez érdekes módon nem okozott gondot)
Nekem eddig ez 2 gépnél is így játszódott le (az egyik amit lecseréltem, én linuxon nyomtam xbmc-vel, majd win7 lett rá, ahol akadt. XBMC Live pendrive be, megin nem akad...2x2GB betesz win7, nem akad...). -
zsola32
őstag
válasz
nálam is csak 2 giga van, (single)
ddr2 800 mhz
(KVR800D2N6/2G)
linuxos xbmc alatt eddig minden ment - megy, de igazság szerint win7 alatt is próbáltam és ott sem tapasztaltam semmilyen problémát.
mondjuk engem zavart win7 rendszerrel, hogy az első 2 másodpercben szétesett a kép. utána már semmi gond nem volt vele.
Live alatt pörgeti szépen 16x-os sebességgel is. (jelenleg is ezt használom, Bitlisz sokat segített a beállításokban)"éljen Pécs"
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #8899 üzenetére
Asrock ION lapot és 1x2 GB Kingmax DDR3-1333-at raktam a sógor gépébe, mielőtt odaadtam neki, 2 hónapig használtam, semmi gondom nem volt vele.
Nekem 2x1 GB Kingston HyperX van, DDR3-1600-as.balage25: Én használok MPC-HC-t és XBMC-t is. XBMC-ben is van valamilyen képjavítás (Beállítások / Videó / Lejátszás menüpont), de ez valóban nem közelíti meg az MPC-HC-t. Az XBMC fórumán lenne érdemes szétnézni, hogy lehet-e további szűrőket alkalmazni.
Visszaolvastam a beszélgetés elejére, ha jól értem az a gond, hogy MPC-HC alatt vannak olyan filmek, amiknél a hang és kép elcsúszik. Ha a killa sample szépen megy, akkor én abból én arra következtetek, hogy a videó dekódolás jól van beállítva. Amit írtál példát, ott DTS-MA hang van és az audió-videó szinkronizáció okozhat gondot; a 8 csatornás hanggal nálam is meggyűlik a baja az MPC-HC saját kodekjének, viszont az ffdshow True-HD kodekje egész jól működik. Tudsz még mondani filmeket, ahol gond van a lejátszással MPC-HC-val? -
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #8899 üzenetére
Bocs, hülye kérdés volt... látok pár adatot.
Bár a HyperX memória nem tudom mennyire egy termék DDR-800ast látok. -
Osibaa
senior tag
válasz
Nálam 15 Mbites H.264 kódolású HD anyag elmegy single channelben.
-
Garold
senior tag
válasz
szabi__memo #8827 üzenetére
Szívesen várom a linket arról a magyar boltról ahol meg lehet venni, rendelni.
Vagy erre gondoltál? link - itt sincs várható szállítási idő -
DeckardCain
senior tag
válasz
szabi__memo #8815 üzenetére
Egyelőre nincs tervben.
De azért még meggondolom az asrock 350m1-et. Kb +5k lenne. Nehogy az legyen, hogy később megbánnom.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #8810 üzenetére
Na akkor leírom ezt is amit Enszuke-vel dumáltuk privátban (nem értettünk mindenben egyet, de az igények is különbözőek).
Szal nemrég kipróbáltam egy atom+ion-os gépen a VLC-n a letöltött WebM/VP8-as videókat.
Néha be-beakad (bekockásodik, megakad), de a procit kb 15-25% között hajtja 1080p-ben.
Youtube hmtl5-ben meg max a 720p élvezhető, de az is csak ablakban.Szerintem amúgy a CUDA-ra (ION) alapozva lesz megoldás. Flash+VP8-ra lehet hogy lesz. Vagy máshogy, pl OpenCL, VDPAU...stb Linux alatt biztos megoldja majd valaki
A jelenleg HTPC-re szinte tökéletes ION/Brazos mellett...
Az AMD vonalon valami 45W-os proci (pl AthlonII X2 250E, vagy alulfeszelve valami 65W-os),
Intel pl E3300 (G41, vagy inkább a G45 chipset ahol GMA X4500HD van) vagy hasonló (ha többet akasz, i3...stb).
Normális hűtővel (esetleg 12cm-es ventivel) halk. Valami mATX lap (PCI TV a tunernek, PCIe 16x GPU-nak).
Hogy normális 24p legyen, meg HD Audio bitstream (de legalább LPCM), ajánlom az Intel VGA-val szemben az alacsony fogyasztású GPU-kat (pl GF210..stb), de csakis passzívan. (esetleg ATI, de az én nem preferálom annyira, majd ha UVD3-as lesz passzív, 10-20W fogyasztású),
Tápnak csakis PicoPSU (ha nincs beépített).
Így kordában lehet tartani a fogyasztást, valószínűleg az Intel rendszer alacsonyabb fogyasztású lesz. -
DeckardCain
senior tag
válasz
szabi__memo #8812 üzenetére
Igen ezen csak vga kimenet van.
Egy 22-es lcd monitorral használnám. Kb napi fél óra net, meg egy 720p-s film vagy sorozat max, többre nincs időm, a torrent meg elvan magába...
Ha erre elég akkor nekem elég lesz. Mondjuk nem tudom mennyivel lesz rosszabb d-sub-bal mint dvi-vel. -
róland
veterán
válasz
szabi__memo #8806 üzenetére
Az AMD Brazos platformja nem támogatja?
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #8806 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #8288 üzenetére
Azért, mert nem 1-es.
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #8223 üzenetére
Igen, nemrég még az ION1 Deluxe annyiba került, mint az alap ION2 lap.
Utóbbi ára mára picit csökkent, de ma is 12K pénz a különbség (az alap ION1 és alap ION2 között).
#8224 sb: Köszi az infót! Én valahogy mindig felül becsülöm a fogyasztást, ezesetben 5-10W-tal.
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #8221 üzenetére
Én konkrét számadatot nem tudok mondani a fogyasztásra, csak egy gondolatébresztő kérdéssel tudok szolgálni...
Vajon megér 12K pénzt (Asus AT5IONT-I vs. Asus AT3IONT-I) az a fogyasztás különbség, ami egy ION1 és ION2 lap között van? És akkor olyanokról nem beszélek, mint a kevesebb kimenet, kevesebb SATA port, RAID hiánya, PCI-E x16 hiánya, alacsonyabb memória órajel, stb. -
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #8219 üzenetére
Nem sajnos, pedig nekem is kellene egy géphez valami, amivel lehet hadonászni. Szimpatikus, mert ismeri a Logitech Harmony szoftvere (a PH!-s kínait nem ismeri és nem is 100%-os, ahogy kezeli), de az nem tetszik, hogy ennek böhöm nagy az infra vevője.
-
zsola32
őstag
válasz
szabi__memo #7886 üzenetére
ezen az oldalon (prohardver) van egy külön asrock ion topic, ott minden le van írva részletesen.
a hűtőcsere is konkrétan.ha nem találod belinkelem az oldalt...
szerintem jó kis alaplap, a második ion-om nekem is ilyen lesz szerintem.
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #7874 üzenetére
A gyári venti ugye egy kis 4 centis tekergő, ennek sem vészes hangja, főleg mióta egy BIOS frissítés kijavította a fordulatszám szabályozást. Tőlem olyan 3 méterre van a gép; nappal használva nem volt zavaró a venti, a filmnézés vagy zenehallgatás elnyomta a hangját. Azonban ha éjjel használtam, akkor már nem mentek a filmek olyan hangerővel, hogy elnyomják, így én is kicseréltem a ventijét.
A rögzítés ugye függ a háztól. Ha a ház tetején lévő rácsra fel tudsz szerelni egy ventit (pl. Modecom háznál), akkor a gyári bordát érdemes kicserélni egy Zalmanra, ami jelentősen csökkenti a hőmérsékletet is. Én nem tudtam a ház tetejére szerelni ventit, ezért közvetlenül a gyári bordára rögzítettem fel egy 10 cm-eset. Mivel a gyári borda kicsi, ezért a hőmérséklet így magasabb.
Én ventinek egy 1000 rpm-es Scythe Kaze Jyu-t használok, folyamatosan max fordulaton pörgetve, így sincs hangja (14 dba asszem). Azért ezt a típust, mert adnak hozzá egy fém rögzítő sínt, amivel lehet rögzíteni mindenfelé (merevlemezre, bordára, házra).
Ha most építeném, akkor magasabb fordulatszámút választanék és bekapcsolnám a szabályozást, mert nyáron elkelne a nagyobb légáram. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #7874 üzenetére
Senki nincs képben (#7874) ezzel? Valamelyik másik fórumban próbáljam?
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #7492 üzenetére
Igen, de az intel gyerekcipőben jár ebben a témában az nvidiához és amdhez képest. Ez látszik a G45-ös tesztben is, amit linkeltem.
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #7490 üzenetére
Utána néztem melyik intel chipset támogatja a HD lejátszást: [link]
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #7487 üzenetére
Úgy kerestem, hogy megnyitottam az árgépen az alaplapokat, ott van mellettük fénykép. A microATX-en csak 3-4 slot van és ha nem négyzet alakú, akkor a méret jó neked.
A chipset általában kiderül a nevéből, rosszabb esetben rákattintasz és kiírja - AMD 780G, 785G, nVidia 8200 (AMD), 9300 (intel) támogatja a HD gyorsítást és rengeteg van a piacon. (Pl. 780G-s alaplap 8-10 db van ilyen méretben.) Az Intel G41 viszont tudtommal nem gyorsítja a video lejátszást (elvileg a G45 támogatja, de én az intel chipseteket nem preferálom).
Ahogy írtad is, ha 24/7-ben megy, akkor az ION magasabb beszerzési árát képes ellensúlyozni az alacsonyab áramszámla, a fene se tudja melyik éri meg jobban.
Az ION mellett szól még a kis méret és az egyszerűbb (halkabb) hűtés is.
A chipsetek fogyasztásának a tesztekben tudsz utána nézni: [link] [link] [link]
Én 2006-ban építettem HTPC-t hasonló alapon, ahogy Te leírtad. Akkor egy brisbane procit húztam vissza (megnéztem mi a max órajel, amit 1V mellett bír és azt állítottam be rmclock-kal). Így nyitott házban elment passzívan, zárt házban viszont kellett valami légkavaró (akkoriban még nem volt választék az alacsony hűtőkből). Fogyasztást sajnos nem tudok mondani (nem volt a méréshez kütyüm), de a (majdnem) passzív hűtés nekem arra utal, hogy nem ehetett túl sokat.
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #7485 üzenetére
Tényleg sok ilyen van, de ez tuti bejön neked: [link]
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #7483 üzenetére
Válaszoltam másik topikban, de ...
Az MSI hajlamos eltérni a szabványtól, több lapja is keskenyebb, pl. [link]
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #7433 üzenetére
Naja, biztos bevált
Mondjuk itthon az ejró sem kedvez most neki. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #7431 üzenetére
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #7396 üzenetére
A kép és a leírás alapján nekem egyértelmű, hogy széltében nagyobb.
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #7393 üzenetére
Ott a linken a kép
Depth, vagyis a mélysége 245. De ott a felállított mérete is, ott a magasság 305mm és nyilván nem felfelé néz az előlap... szóval a szélessége a 305.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #7391 üzenetére
Ránézésre szélesebb.
-
tlala
addikt
válasz
szabi__memo #7382 üzenetére
Pedig nem sokat kell keresgélni hozzá!
KATT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest