- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garold
senior tag
válasz
Skillet #33351 üzenetére
Csak rávezettél a megoldásra!
Nekem a teljes meghajtó meg van, volt osztva, ott is van egy Mindenki, de a mappáknál szintén van külön megosztás és ott tényleg hozzáadva a mindenki-t már látja is az adott mappát a KODI. Ez még annyiben jó is, hogy csak a rajzfilmek mappát látják a gyerkőcök és ahhoz is csak olvasás jogot kaptak. -
Garold
senior tag
válasz
Skillet #33349 üzenetére
A win megosztásnál nekem is ott van a MINDENKI és írás/olvasás jog is van adva hozzá.
A win7 gépemről simán el is érem, tusok írni/olvasni, csak a Kodibuntu nem akarja az igazat.
Már töröltem és újra megcsináltam az Otthoni csoportot, de a Kodi még így is felhasználónevet és jelszót követel. -
Garold
senior tag
Egy kis segítséget kérnék:
Van egy AM1-es HTPC-m win8.1-es és KODI-val, meguntam hogy a gyermekeim miatt nem férek hozzá így összeraktam nekik egy Brazos konfigot az otthon elfekvő cuccokból. Vinyót nem találtam így pendriveról megy rajta a Kodibuntu.
Viszont az istenért sem tudom elérni vele a "nagy" HTPC-n lévő tartalmakat. Próbáltam már mint hálózati hely hozzáadni a gépemet SMB-ként, látja a workgroupban lévő gépemet, azt is látja, hogy a D meghajtóm van megosztva, de nem éri el, felhasználónevet és jelszót kér. Itt nem fogad el semmit.
Az otthoni csoportban ki van kapcsolva a password protected sharing.Upnp nem jó nekem, nem mindig fut a nagy gépen a KODI.
Mit rontok el?
-
Garold
senior tag
-
Garold
senior tag
Főgépnek én sem használnám a Pi-t.
A fő gépem egy i3+8Gb memória+SSD+R9 270, a házi mindenesem (nas, torrent szerver, htcp) egy AM1 itx lap+5350 proci+4 Gb memória. A brazos csak 3-4. gép lenne (a táblagépen is fenn van az xbmc), mert már kezdem unni, hogy soha nem tudok ahhoz a géphez ülni amelyikhez szeretnék.
Annak meg megint semmi értelme hogy a szekrényben porosodjon a brazos.Az ára miatt a HDMI-CEC adapterről leteszek, akkor inkább veszek egy MCE távirányítót.
mano42: Mivel minden hardverem megvan, így nem drága a Brazos.
Eladni meg nem éri meg, elcserélni meg nem akarom egy jóval kisebb tudású Pi-re.
Ja, és Brazos elég távol áll az erőgéptől. -
Garold
senior tag
Azért mert van egy elfekvő Brazos konfigom házzal, paneltáppal, memóriával, vinyóval...eladni nem akarom, mert kb semmit nem kapnék érte.
A Pi-nél meg azért csak többet tud ha a gyerkőc később mást is akarna csinálni rajta mint mesét nézni.ui:
Boldog karácsonyt mindenkinek! -
Garold
senior tag
válasz
Celtis #18387 üzenetére
Nekem LC Power LC-1320mi van, én teljesen meg vagyok vele elégedne.
-
Garold
senior tag
válasz
canniball #13563 üzenetére
"ha találsz a telefonra olyan alkalmazást ami wol ébreszti a gépet az is jó lehet."
Nem is kell hozzá alkalmazás:
Csak akkor van gond ha a szolgáltató gyarkan változtatja az ip címet, de ez is kideríthető könnyen dynDNS-el.
Én így ébresztem a gépet, de általában 0-24-ben megy.
-
Garold
senior tag
válasz
szabi__memo #8827 üzenetére
Szívesen várom a linket arról a magyar boltról ahol meg lehet venni, rendelni.
Vagy erre gondoltál? link - itt sincs várható szállítási idő -
Garold
senior tag
Sziasztok!
Tanácsok szeretnék kérni, HTPC építésén töröm a fejem, már csak azt nem tudom milyen alapon (szó szerint) is kellene elindulnom.
Amire használni szeretném, amit tudjon:
- legyen 1db bővítőhely TV kártyának (DVB-T adás nézése timeshift, rögzítés funkciókkal, lehetőség szerint 2 tuneres kártyával)
- fullHD-s anyagok nézése
- torrent - linux képfileok megosztására
- távirányítóval lehessen használni
- lehető leghalkabb legyen, az sem baj ha nincs benne ventillátor
- minimális fogyasztásA méret már biztos hogy ITX a méret, és szeretném ha a lehető legtöbb dolog integrálva legyen.
Elsőre a AT3IONT-I DELUXE lett szimpatikus a sok extra (saját külső táp, wifi, hdmi, távirányító, passzív hűtés), de az atom 330 már nem új dolog és hát az ára...
Másodjára a E35M1-I DELUXE fogott meg, ami elbizonytalanít, hogy "élő" embertől még nem hallottam róla kritikát.
Sandy Bridge - úgy tűnik aranyárban van.Lap/proci/videó gyorsítóra 40-50k körül számoltam.
Ezen felül 10k körül szántam a házra, menne bele 2 Gb ram, 1 Tb-os WD Green vinyó és egy TV kártya.Várom a tanácsokat, tapasztalatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- További aktív témák...
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged