Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bitlisz

aktív tag

válasz szabi__memo #8810 üzenetére

Na akkor leírom ezt is amit Enszuke-vel dumáltuk privátban (nem értettünk mindenben egyet, de az igények is különbözőek).

Szal nemrég kipróbáltam egy atom+ion-os gépen a VLC-n a letöltött WebM/VP8-as videókat.
    Néha be-beakad (bekockásodik, megakad), de a procit kb 15-25% között hajtja 1080p-ben.
    Youtube hmtl5-ben meg max a 720p élvezhető, de az is csak ablakban.

Szerintem amúgy a CUDA-ra (ION) alapozva lesz megoldás. Flash+VP8-ra lehet hogy lesz. Vagy máshogy, pl OpenCL, VDPAU...stb Linux alatt biztos megoldja majd valaki:)

A jelenleg HTPC-re szinte tökéletes ION/Brazos mellett...
    Az AMD vonalon valami 45W-os proci (pl AthlonII X2 250E, vagy alulfeszelve valami 65W-os),
    Intel pl E3300 (G41, vagy inkább a G45 chipset ahol GMA X4500HD van) vagy hasonló (ha többet akasz, i3...stb).
    Normális hűtővel (esetleg 12cm-es ventivel) halk. Valami mATX lap (PCI TV a tunernek, PCIe 16x GPU-nak).
    Hogy normális 24p legyen, meg HD Audio bitstream (de legalább LPCM), ajánlom az Intel VGA-val szemben az alacsony fogyasztású GPU-kat (pl GF210..stb), de csakis passzívan. (esetleg ATI, de az én nem preferálom annyira, majd ha UVD3-as lesz passzív, 10-20W fogyasztású),
    Tápnak csakis PicoPSU (ha nincs beépített).
    Így kordában lehet tartani a fogyasztást, valószínűleg az Intel rendszer alacsonyabb fogyasztású lesz.

Új hozzászólás Aktív témák