- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53497 üzenetére
"Possible magyarázat miért nem megy sokszor itt sokaknak az UHD / 10bit / 444 / HDR beállítás"
Ezt eddig is tudtuk, azért, mert a HDMI 2.0 ennyit tud. UHD 10bit 444 HDR-hez HDMI 2.1 kell és HDMI 2.1-es TV is.
-
SunMount3r
nagyúr
Most téma lett valamelyik lejátszós Topic-ban és ezt találtam. Possible magyarázat miért nem megy sokszor itt sokaknak az UHD / 10bit / 444 / HDR beállítás. Igen, a kábel is lehet az oka...
-
canniball
nagyúr
válasz
csgy66 #53492 üzenetére
Mint írtam igen.
-
canniball
nagyúr
válasz
Visormail #53486 üzenetére
Én egy ilyennek a vevőjét használom Logitech Harmonyval, tökéletes. Ahogy írták is a gombok/parancsok személyre szabhatók, kb. bármi van amit szeretnél.
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #53491 üzenetére
Amúgy ezeken a légegér funkciónál mivel kell klikkelni? A kép alapján nem világos. A mostanimon bal/jobb egérgomb is van, meg esc (és nem is a hátulján) amivel ki tudok lépni böngészős videónál teljesképernyős módból, mert azt is szoktam vele vezérelni.
A kodit melyik gombbal nyitja meg? Csak a házikót látom aminél a leírásban az van, hogy nem programozható. Disadvantages
* The "+ Magnify Button" "- Magnify Button" "Recent Button" and "Browser" key do not show mappable code in Windows
A mostanimon van külön mediacenter gomb is.
Már látom a 3as után van egy picike media gomb, kissé eldugva, elég furcsa az elrendezésük. -
csgy66
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ha idáig jutok a fizikai megvalósításban, valószínűleg kérdezek még. Amúgy infrában gondolkodom, mert ahhoz lenne megfelelő távirányító. Csak nem tudom, hogy a LibreElec önmagában kezel-e valamilyen infra vevőt.
-
Visormail
addikt
válasz
SunMount3r #53490 üzenetére
Mondjuk OK gomb nem volt az eddigieken amiket használtam, így már barátságosabb (kivéve amelyikeken pörgetés sincs, azok nálam kiestek).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Visormail #53488 üzenetére
Ezeken a távokon a lejátszó programból is átállíthatod, hogy melyik gomb mit csináljon, nem kell hozzá IR tanítani. A középső OK gomb pl. alapból is Play/Pause-ként szokott funkcionálni (ez a legkényelmesebb is) és akkor a Play/Pause feliratú gombot meg be lehet állítani Play/Stop-ra. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy eltérés és tragédia. Na mind1, te tudod...
Szerk.: az én távomon is a hangsáv és a felirat váltó van az alsó gombokon beprogramozva. És sose nézem a gomb feliratát, mielőtt megnyomom, olyan pici is, hogy nem is látnám, csak a sorrend szerint rutinból nyomom. Dehát ez én vagyok... A többi média vezérlő és fontos gomb meg mind megvan és funkciója szerint van feliratozva.
-
PistiSan
addikt
-
Visormail
addikt
válasz
SunMount3r #53487 üzenetére
Viszont a színes programozható gombokat én már egyéb funkciókra állítottam, pl hangsávváltás/feliratváltás/felirat online keresése és utálom, ha alapfunkciókat is olyan gombra kell állítani amire nem az van írva és jegyezzem meg. Szerintem ez gáz, valamiben fejlődnek, másban meg visszafelé. A régieken még volt minden.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Visormail #53486 üzenetére
Nem tudom, te miket méztél azokból, amit linkeltem
, de pl. ezen is rajta van minden amit szeretnél.
Szerk.: Ja igen, konkrétan Stop JELÖLÉSŰ gomb valóban nincs egyiken se, de ezt KODI-ban, vagy akármilyen normálisabb lejátszó programban gyak. arra a gombra állítod be, amelyikre csak akarod.
-
Visormail
addikt
válasz
SunMount3r #53483 üzenetére
Szia! Én egy olyan távirányítót használok, ami már eltűnt az ebayről, nem tudom linkelni sem. Nem vagyok tőle elájulva, nincs benne légegér és túl kicsi az egész, olcsó is volt, de adnék több pénzt egy jobbra. A gondom, hogy akárhányat végignéztem (tonnányi időt belefektettem), beleértve azokat is amiket most te linkeltél, egyiken sincs előre/hátra pörgetés és/vagy stop gomb, de a kettő együtt végképp (én ezeket igen sűrűn használom). Ez nekem sokkoló, hogy az ilyen multimédiás legalapabb funkciókat sem sikerül rátenniük. Ezért nem tudom lecserélni a mostanit, mert így számomra használhatatlan kategória mind, még a linkeden lévő legdrágább is. Csak én vagyok így ezzel?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
csgy66 #53481 üzenetére
Infra hiányában egy rádió vevős légegér jó lehet. Ezek IR taníthatóak, tehát, ha lesz később valami infra, akkor arra is betaníthatóak.
A kikapcsolás is megy velük, de a bekapcsolás már bonyolultabb kérdés. Nem tudom LE-n van e olyan mód, mint Windows-ban, hogy nem kapcsol ki 100%-osan (alvó/hibernált/standby módban), hanem USB-ről vissza lehet még kapcsolni. Ez esetben a légegér is működhet. Illetve az alaplap BIOS-ában, ha van olyan, hogy Wake up/bekapcsolás USB-ről, akkor az is. De nem garancia, csak elvileg tudom, hogy lehetne.
-
csgy66
tag
Sziasztok!
Egy ilyen lap elég lenne HTPC alapnak, ha sem 4K, sem HDR nem szükséges?
A terv Windows, Kodi, HBOGO, YouTube, Transmission, local HDD. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Kis segitseg szeretnek kerni a tapasztaltabbaktol...
Rendeletem egy venti nelkuli HTPC-t amiben egy Gigabyte GA-Z390I alaplap volt a 2.0-as HDMI es a 60Hz vegett.
A szallitmanyozo elhagyta/lenyulta a csomagot igy most 3 het elteltevel kozoltek, h ugyanilyet nem fognak tudni epiteni mert jelenleg tobb alkatresz is hianycikk naluk igy ha ragaszkodom az eredeti tervhez akkor meg kezhezvetelig ujabb 2-3 hetet kellene varnom es lehet ugyanez az alaplap naluk mar nem is lesz elerheto mert kozben jott az ujabb(?) generacio.A konfig egyebkent ez volt:
- Streacom FC8WS ALPHA - Fanless Aluminium ITX,
- Streacom ST-NANO160 160W
- Gigabyte GA-Z390I-AORUS PRO WIFI LGA1151
- Intel 9th Gen Core i5 9600T
- Corsair DDR4 Vengeance LPX 16GB (2x8GB)
- Samsung 970 EVO Plus 250GB M.2
- Seagate BarraCuda 4TB 2.5in
- Win10 HomeAzt az alternativat ajanlottak fol, h adnanak egy UltraNUC gepet plusz meg visszakapnek egy nagyobb adag penzt (~300EUR)
Az B terv ez lenne:
- Akasa Turing Compact NUC
- Intel i5-8259U
- Corsair Vengeance 16GB DDR4 (2x8GB)
- Samsung 970 EVO Plus 250GB M.2
- Seagate BarraCuda 2TB 2.5in
- Win10 HomeHa fontos a 60Hz es a HDR ill, h kiszolgaljon meg gondtalanul 2-3 evig akkor melyiket valasztanatok?
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #53470 üzenetére
Főleg, ha az elején HDR képes megjelenítő hiányában HDR -> SDR konverziózni kell
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #53456 üzenetére
Korábban már más android kodi app-okkal is próbálkoztam, de azoknál is mindig ez lett a vége, hogy nem tudtak csatlakozni. Tűzfalon gondolom sokmindent nem kellene mókolni, hiszen 8080as port (amúgy a w10 beépített van csak), néztem a kiszolgáló szolgáltatás is fut, már ha egyáltalán kell hozzá.
Bármi ötlet? -
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Jó kis Kabini APU-s (Athlon 5350) HTPC-met cserélném le HEVC/4k/HDR/HDMI2.0 témákkal megbírkózó vasra.
Mivel az AMD-vel (Windows + KODI) nagyon meg vagyok elégedve, maradnék a vonalon.
Az Intel kompakt cuccai amúgy is húzósak árban...Ott van a "Bristol Bridge", ami nem friss vas és hibrid a VP9 support.
Lenne "Stoney Ridge" (szintén nem mai csirke), ha lenne...
Vagyis desktop (AM4) és integrált procis vonalon sem találtam belőle.
Viszont itt teljesnek látom a VP9 támogatást!Legjobban persze a Raven Ridge (Athlon 220GE - Vega 3) érné meg.
De itt hol azt látom, hogy az új elnevezést kapott videófeldolgozó egység (VCE 1.0) tudja a VP9-et.
Hol azt, hogy ebben még UVD 7 van, ami csak részlegesen.
Nem mellesleg ebből érkezőben egy új stepping (Athlon 220GE(Raven-2) (3.4GHz,35W,L3:4M,2C,B0)).Ha az APU meg van, már csak egy nem túl drága mITX ,vagy mATX lap kellene, amivel később nem lesz gond, ha átállok HDMI2.0-ra.
Ki merre mozdulna?
Köszi! -
Pakmara
őstag
válasz
< CyberBob > #53465 üzenetére
Ha van buhera vénád tehetsz bele egy kis 40/50 Tdp-s lga 771es 4 magod xeont is. Fillérekből megvan.
-
< CyberBob >
őstag
Ez a gép már megvan és nem akarom kidobni. Új gépet veszek játékra, de az a nappali másik sarkában lesz.
Megy a Win10 rajta. SSD-vel és 8 Gb ram-al, nagyon csendes hűtéssel szerintem megfelel. Csak a komolyabb méretű / tömörítésű filmekhez kell, amúgy a tv (Sony android) belső lejátszója van használva.Akkor AMD vagy Nvidia (akár használtan is innen) ill. melyik az a legolcsóbb típus ami jó a legdurvább 4K HDR filmhez is?
-
Valkűr
addikt
Nekem volt mindketto, 1050-et váltottam Radeon 560, utóbbi nekem sokkal jobban bejött..
-
PuMbA
titán
válasz
< CyberBob > #53457 üzenetére
Core 2 Duo E8400 alá tudsz egyáltalán Windows 10-et rakni?
Mert Windows 7-en nincs teljes HDR támogatás. 15k-ért veszel tök modern G4560 procit, ami ezerszer jobb, mint az E8400 és sokkal kevesebbet fogyaszt. Hozzá alaplap ugyanennyi, 4GB DDR4 RAM is olcsó.
-
PistiSan
addikt
válasz
SunMount3r #53460 üzenetére
Indoklás? Ahogy most áll a dolog, vga-ból az nvidia a nyerő, processzorról meg az AMD, kár hogy mini pc-t nem építenek rá.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
< CyberBob > #53459 üzenetére
Inkább valami AMD-t vegyél.
-
gerdei26
csendes tag
válasz
< CyberBob > #53457 üzenetére
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Egy Intel Core 2 Duo E8400 3GHz-es gépet szeretnék tv-re kötni. Milyen videokártyát kellene vennem mellé, hogy 4K HDR-es filmeket is lejátsszon?
-
Visormail
addikt
Hello, sure android app-ban sehogy sem tudok csatlakozni a kodihoz. [link] ezeket beállítottam, de akkor sem találja. Van még valami trükkje?
-
SunMount3r
nagyúr
Az SMPlayer-ről hallott már valaki? Állítólag 4K / HDR-re egész jó alternatíva és kevésbé erőforrás igényes. Itt is persze a képminőség és a 4K / HDR támogatás lenne a kérdéses. Ez utóbbi állítólag működik. Valami MPV meghajtót használ a dekódolásra és valamit a MadVR kapcsán is olvastam róla, hogy ráhegeszthető, de nem renderer-nek, hanem csak beállítás kezelőnek.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Gombinyó #53451 üzenetére
Szerintem a Synology NAS nem igazán alkalmas erre a feladatra, legalábbis nem arra van kitalálva. Azért kell a HTPC vagy legyen bármi a neve, mert arról indulna el maga a szerver s a szerver pedig a gép hardvereit használná ahhoz, hogy optimális sebességben küldje az adatokat a TV lejátszójának. Szerintem. Aztán lehet én vagyok a hülye.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
canniball #53449 üzenetére
Mert alapvetően nem az a célom, hogy HDMI-n keresztül menjen az adat, az sem biztos, hogy a TV közelében lesz maga az eszköz, ezért nem prioritás a dolog.
Pakmara: köszi, megnézem. Lehet az lesz inkább akkor.
erre gondoltál? SAMSUNG 500GB 860 EVO M.2 SATA M.2 2280 MZ-N6E500BW -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Zsolty20 #53446 üzenetére
Ha a játék is prioritás, akkor azt inkább már itt kérdezd. Talán a max. 200K-s keretbe belefér egy jobb (persze régebbi) vidi kari is. De ha csak koca-játék, akkor az APU is jó lehet.
Amúgy a BitFenix Formula 450W Gold-ot ajánlották nekem egy hasonló konfig-hoz.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
SunMount3r #53445 üzenetére
HDMI-s nem lesz, legalábbis akkor nem filmnézésre, mert ha rá is lesz majd kötve HDMI-vel a TV-re akkor is max az asszonynak azért, hogy játsszon. Milyen procit ajánlasz a 3400G-n kívül ami jó lehet ezen feladatok ellátására?
Most láttam csak a szerkesztettek, a táp egyébként megfelelő? Nagyon nem ismerem azt a márkát és nem akarom azt, hogy ha rákötök egy vga-t akkor puff legyen. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Zsolty20 #53444 üzenetére
Ha csak Plex server és a TV lejátszója végzi a többit, akkor felesleges az APU (vagy bármilyen erősebb proci) felára (és akkor is, ha dedikált VGA lesz benne a HTPC-hez). Ha viszont közvetlen (HDMI-s) lejátszás is lenne az APU-val, akkor min. 3000MHz-es RAM-ok kellenének hozzá. Ha játék és 720p a mai címekkel elég, akkor Oké az APU, ezen túl már komolyabb dVGA kellene, de akkor megint felesleges az APU és inkább egy erősebb sima Ryzen CPU mellé.
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy HTPC-t összerakni, már össze is válogattam a komponenseket amik jók lehetne egy ilyen eszközbe, de nem tudom, hogy jó döntés-e?
Alaplap: GIGABYTE B450M DS3H
Proci: AMD RYZEN 5 3400G 3.70GHZ AM4 BOX WRAITH SPIRE HŰTŐVEL
Ram: HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHZ CL16 HX426C16FB/16
SSD: SAMSUNG 500GB 970 EVO PLUS M.2 PCIE M.2 2280 MZ-V7S500BW
Ház: AEROCOOL CS-101 FEKETE
Táp: BE QUIET! SFX POWER 2 400W
HDD-t nem rakok bele, mert külső HDD házban vannak és USB 3.0-n keresztül megy majd az adatátvitel. Alapvetően PLEX Media Serverre használnám, s hálózaton keresztül küldeném át a TV-re a filmeket. 4K/HDR tartalmakat is szeretnénk nézni, illetve feleségem kérdezte, hogy lehet-e rajta játszani, szóval lehet, hogy még egy valamilyen videokártyát is belecsempésznék(természetesen amilyen belefér). Amennyit hajlandó lennék rááldozni az a 160, max 200 körüli összeg és AMD vonalon mozognék.
Köszi a válaszokat és véleményeket. -
Patice
Topikgazda
válasz
enginev3.0 #53441 üzenetére
A proci valszeg tudna többet szerintem, csak hát a hardver....
-
Patice
Topikgazda
válasz
enginev3.0 #53439 üzenetére
100 Mbitnél megáll a tudása (ugyanis csak 100 Mbites a hálózati csatija).
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata hogy ilyesmi gépek mekkora netet tudnak kihasználni? Gigabites telekomos netet kötnék rá, de nem tudom hogy hány száz megabit után akadna ki a proci
-
19620810
csendes tag
válasz
SunMount3r #53437 üzenetére
Köszönöm
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
19620810 #53436 üzenetére
Ha jobban teszik a kezelő böngésző felülete, akkor lehet a KODI is, ebbe aztán "beletehetsz" bármilyen másik lejátszót, hogy a a videók lejátszást már az intézze. Jriver-t, MPC-HC-t is, sőt e kettő közül valamelyik ajánlott is a MadVR miatt, mert az csak ez utóbbiaknál van.
A KODI-t a legtöbb platformon (kivéve az Amlogic), csak Jukebox/média böngészőként használják leginkább, konkrét lejátszóban PC-n van sokkal jobb is, lásd fentebb.
-
19620810
csendes tag
Szevasztok
Még egy kérdés
Jriver vagy Kodi -
python1
veterán
válasz
racskobalazs #53423 üzenetére
A te megoldásod,Powerline.
-
19620810
csendes tag
válasz
SunMount3r #53431 üzenetére
Gtx 1060Ti 4gb
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Szükségem lenne némi infóra. . Jrivert használok a htpc-ben filmezni. Elégedett is vagyok vele, de a mad vr állítgatások nem tiszta számomra. Mindegyik lejátszóhoz ugyan azt kell beállitani, vagy mindhez egyéni van? Az egyik problémám, h mikor elindítok egy filmet az első fél percben akadozik, ugyan ez a helyzet ha a menűbe próbálok belépni akkor is akadozik egy 10-20 másodpercig mint mikor próbál beállni. Soha máskor nem csinálja csak inditás es menűbe lépés esetén, ha nyelvet vagy feliratot szeretnék váltani. Mi lehet az oka, vagy milyen beállításokat kéne használnom, vagy mivel benne a mad vr a Jriverben hagyjam gyári alapértelmezetten? Köszi előre is az infókat!
-
19620810
csendes tag
Szép napot
Ez az összeállítás megfelelő?
Kontron I7-4860 (lap, integrált processzorral)
Kingston UV500, 120GB SSD új
Ram Kingston 2x4GB 2400 Beast
Thermaltake Core V1
Be Quiet! 300W
Videokártyával kiegészítve 4K filmnézésre? -
SunMount3r
nagyúr
FHD TV-vel csak azt tudom mondani: FHD Remux helyett, UHD/SDR (és nem utólag konvertált) 32GB-os, H265 verzió? Jöhet!
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #53426 üzenetére
Szerencsére egyre kevesebb szükség van rá, amúgy működik csak nem paraméterezhető, így túl sötét a kép.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
SunMount3r #53424 üzenetére
Értem, köszönöm.
Leszokni nincs miről, mert nem fogyasztottam 4k tartalmat
Csak gondoltam ha már 4K TV akkor értelme is legyen. De így eléggé offosnak tűnik.
A TV csere hangzik a legjobb megoldásnak. Mert amit linkeltél (Ez a Z9S) maga 70k, ha HTPC, az még több, most ha mondjuk rádobok még egy kicsit akkor már új TV. és lehet, hogy akkor kiváltja a külső lejátszót is. Valamint nyilván modernebb, újabb, "szebb képe van", többet tud stb... (mint laikus mondom, a TV vonalhoz egyáltalán nem értek)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
racskobalazs #53423 üzenetére
Akkor mindenképp külső lejátszó fog kelleni, mégpedig olyan ami tud HDR->SDR konverziót is (az Amlogic-ok pl. nem) mert a legtöbb 4K-s anyag HDR-es és konverzió nélkül nézhetetlen képet kapnál.
Zidoo Z9S a legolcsóbb és a legjobb ilyen megoldás jelenleg (ha a HTPC vonalat dobjuk).
Vagy leszokhatsz a 4K-ról vissza FHD only-ra, vagy TV-t cserélsz egy HDR-esre (én az utóbbi úton indulnék hosszú távon).
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Patice #53422 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Igen, a plex ezen a gépen fut, 2400G 16GB ram, GTX 1060, szóval nem kéne baja legyen.
Tudtommal igen, csak n-es vevő van a TV-ben. Amint haza értem kimérem, mit tud. Kábelezés egy opció, valahol átjön a falon két szoba között, felderítem a lehetőségeket. Már csak azért is lenne jobb mert wifire mindig csak "kényszerítve" csatlakozik, sokadszorra. Eléggé instabil is a kapcsolat. Akkor ezek alapján itt van a kutya elásva?
Valamint igen, elég olcsó 4K tv, ráadásul nem mai, 2016-os, LG 43UF680V. TV topicban olvastam, hogy azért nem tudja a 4k-t lejátszani, mert már HDR amit kap, de a TV pedig még csak nem is ismeri ezt az egész HDR dolgot.
-
Patice
Topikgazda
válasz
racskobalazs #53419 üzenetére
Ha ezen a gépen fut a plex, akkor először ellenőrizném, hogy a transzkódolást bírja-e (elméletileg kéne neki), de valahol el kell kezdeni a hibakeresést.
A következő lépés a hálózat, sok esetben itt lesz a szűk keresztmetszet. Szerintem van mobilos app, amivel a TV mellett tartva egy mobilt tudsz mérni átviteli sebességet (nekem sehogy sem jön ki a matek a korábbi hsz-edben írt sebességekből...) Az, hogy a router 300 Mbit-et tud, az csak a max. amire képes lehet(ne), de ugye az elmélet és a gyakorlat nem ugyanaz. Ha van egy betonfal az adó és a vevő között, pláne, ha van benne egy kis vas is, akkor az nagyon tudja árnyékolni a wifit. (pl. ezért szívnak sokan többszintes házban az emeletek között, mert a vasbeton födémszerkezeten már nem megy át a wifi.)
A TV az utolsó láncszem, annak is megvan minden baja. Olcsó 4K TV-kben a proci is harmatos, persze, hogy nem ismer sokféle kódolást. A másik gyenge pont szokott lenni ott is a wifi, olcsóbbakban még csak N-es van, akkor már inkább kábelezni kellene, még ha csak 100 Mbit, de stabil vezetékes hálózattal azért még ez is elég 1080p-ig.
Olcsó 4K TV-hez én a djnice által ajánlott AMlogic-os boxokat ajánlanám, elsősorban LAN-kábelre kötve.
-
Gombinyó
őstag
válasz
miniITX a cél vagy belefér az mATX is? mATX méretben én nem bajlódnék APU-val. Kell egy RX550 4GB VGA meg mellé egy full alap proci, lap meg ram és menni fog minden 4K-s videó.
APU-nál tényleg oda kell figyelni, hogy az alaplapon milyen HDMi csatlakozó van, milyen gyorsak legyenek a ramok, stb, de végeredményben nem leszel vele előrébb és olcsóbb se nagyon lesz. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
A RAM-on lehet vágni, írtam nekem miért kell ennyi, de 8GB azért manapság már mindenhez minimum. A gyors RAM-ok (amik mennek OC-vel 3000-3200Mhz-en) viszont ajánlottak az APU-s HTPC-hez a MadVR miatt és a jó alaplap is azért kell, hogy RAM-okat lehessen kicsit húzni/meglegyen a kompatibilitás. Hát ezért.
A tápon is lehet lehetne, én ezt nem részletezem, nekem ezt ajánlották a tápos Topic-ban a megfizethető/de jó kategóriában és hiszek nekik.
Más drágító tényező meg nincsen.
És akkor az SSD árát nem is számoltam.
Miért milyen árra gondoltál?
-
racskobalazs
senior tag
válasz
SunMount3r #53416 üzenetére
Ez így elég soknak hangzik, nekem konkrétan majdnem ugyanez a konfig az asztali gépem is...
(2400G, 16g ram, primex370pro,meg más ház /táp. De a lelke ugyan ez. Kicsit nem overkill arra, hogy csak filmet játssz le rajta?)vegyszer: Hát oké, de attól még a TV nem fogja tudni lejátszani a videót. Mert ott a probléma, hogy a TV nem képes dekódolni amit kap, nem ott, hogy hogy juttatom el odáig
-
vegyszer
addikt
válasz
racskobalazs #53415 üzenetére
Kitaláltak már ilyet, amit közvetlen rá tudsz dugni akár a tv-re, akár a routerre.
Úgy hívják lan kábel.
Ha más nem adott, akkor ez jó eséllyel kivitelezhető: hálózati kártyák 230V-os csatlakozóval -
SunMount3r
nagyúr
válasz
racskobalazs #53415 üzenetére
Én is hasonlóban GONDOLKODOM, mert még odébb a döntés:
2400G (én már valószínű megvárom a 3400G-t, ha majd az is jó áron lesz).
MSI B450M Mortar (ebből is a MAX verzió, mert a 3400G-hez már az kell. Itt mindenképp fontos a HDMI 2.0a kimenet a 4K/HDR-hez. Sajnos kevés lap támogatja, hivatalosan még a Mortar sem, de azért mégis, mert megoldották).
Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz (később rendes gamer gép is lesz belőle ezért a sok memó, de jó tudni, hogy a 4K-s videólejátszáshoz is 2GB-ot adni kell az IGP-nek. És az első Gen-es Ryzen-ek elég háklisak a memóriákra, de van pár biztosabb típus).
BitFenix Formula 550W Gold (dedikált videókártya nélkül elég a 450W-os én csak azért veszem a nagyobbat).
DEEPCOOL TESSERACT BF (az ára miatt, de ha kompaktabb, elegánsabb mATX-ek akar az ember akkor drágábban pl. a Bitphenix Phenom mATX).
Amit még tudok eddig: memóriák mindenképp min. 3000MHz körüliek legyenek, mert ez is kell a MadVR-nek.
Ez így a jelenlegi árak mellett összesen: kb. 127000.-
-
racskobalazs
senior tag
válasz
gerdei26 #53413 üzenetére
Router 300Mbps-t tud 2.4-en, amit játszani akartam, az 25MB/s datarate, Tehát elméletben 2.4-en ~1.5x akkora adatátvitelt tud biztosítani, mint ami kell a lejátszáshoz. Ha a betonfalat belevesszük még akkor is pont elégnek kéne legyen. De mégse. Sőt, 1080p-n is akad néha. Majd kimérem valamivel.
Ezért kéne valami amit közvetlen rá tudok dugni (htpc), szóval valakinek valami ár irány a létező legolcsóbb 4k képes HTPC-hez? Mert én első blikre valami Ryzen 2xxxG(E) procit vennék, a legolcsóbb alaplappal 4g rammal azt jónapot. De gondolom ez nem így működik.
-
gerdei26
csendes tag
válasz
racskobalazs #53411 üzenetére
4k lejátszásához a WiFi az nem elég...
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #53410 üzenetére
S905X2 vagy S922X + CE ng (4.9-es kernellel) már hibátlan a HDR. És egy gigabites X2-es már 40$ körül beszerezhető. A HDR10+ támogatás is folyamatban.
-
-
gerdei26
csendes tag
válasz
racskobalazs #53408 üzenetére
Erre elég egy android médialejátszó is, és olcsóbb is. A filmeket meg a szerverről streameled.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Mi az a minimum amiért manapság 4K képes HTPC-t lehet építeni?
1. pontosan mire szeretnéd használni? Film / sorozat nézésre tv-n. (min. 1080p, max 4k)
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá? Semmi, max kábelek.
3. mekkora összeget szánnál rá? Lehető legkevesebbet.
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet? Bármi.Nem kell semmi csodára, csak, hogy lehessen normálisan filmet nézni a "nagy" TV-n.
Jelenlegi megoldás: DesktopPC mint media server, PLEX-el, (tv-n is plex app). Ezzel több gond is van. 1. elég sokszor elég erősen akadozik / pufferel, 2. a TV hiányossága, hogy 4k tartalmat nagyon korlátozott számú formátumban tud megjeleníteni.
-
csiby222
aktív tag
-
csiby222
aktív tag
válasz
tupacamaru #53403 üzenetére
Értem rendben köszönöm a válaszokat.
-
tupacamaru
veterán
válasz
csiby222 #53401 üzenetére
Nem is a 24-el van a baj, hanem a 23.976-al. A filmek jelentős része ilyen képkockaszámmal fut. Az Nvidia nem tudja ezt, csak 23.98-at. Kiszámolható hogy emiatt meghatározott időközömként és rendszeresen röccen egyet a kép. Valaki érzékeny erre és zavarja, de van akinek fel sem tűnik. Ennyi a történet röviden.
-
cinemazealot
addikt
válasz
csiby222 #53398 üzenetére
Röviden: amikor a megjelenítő eszköz képváltási frekvenciája pontosan megegyező vagy pontosan egész számú többszöröse (és pontos szinkronban lévő) a videó tartalom képváltási frekvenciájának.
A nem kadencia helyes lejátszás úgy érhető tetten, hogy néhány képkocka bizonyos időközönként (1) kimarad, (2) beszúródik, (3) összemosódik a soron következővel, (4) időben két egymást követő frame-be csúszik, ezáltal vízszintesen "elnyíródik".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged