- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
racskobalazs #53419 üzenetére
Ha ezen a gépen fut a plex, akkor először ellenőrizném, hogy a transzkódolást bírja-e (elméletileg kéne neki), de valahol el kell kezdeni a hibakeresést.
A következő lépés a hálózat, sok esetben itt lesz a szűk keresztmetszet. Szerintem van mobilos app, amivel a TV mellett tartva egy mobilt tudsz mérni átviteli sebességet (nekem sehogy sem jön ki a matek a korábbi hsz-edben írt sebességekből...) Az, hogy a router 300 Mbit-et tud, az csak a max. amire képes lehet(ne), de ugye az elmélet és a gyakorlat nem ugyanaz. Ha van egy betonfal az adó és a vevő között, pláne, ha van benne egy kis vas is, akkor az nagyon tudja árnyékolni a wifit. (pl. ezért szívnak sokan többszintes házban az emeletek között, mert a vasbeton födémszerkezeten már nem megy át a wifi.)
A TV az utolsó láncszem, annak is megvan minden baja. Olcsó 4K TV-kben a proci is harmatos, persze, hogy nem ismer sokféle kódolást. A másik gyenge pont szokott lenni ott is a wifi, olcsóbbakban még csak N-es van, akkor már inkább kábelezni kellene, még ha csak 100 Mbit, de stabil vezetékes hálózattal azért még ez is elég 1080p-ig.
Olcsó 4K TV-hez én a djnice által ajánlott AMlogic-os boxokat ajánlanám, elsősorban LAN-kábelre kötve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3513, 91% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest