Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
< CyberBob >
őstag
Ez a gép már megvan és nem akarom kidobni. Új gépet veszek játékra, de az a nappali másik sarkában lesz.
Megy a Win10 rajta. SSD-vel és 8 Gb ram-al, nagyon csendes hűtéssel szerintem megfelel. Csak a komolyabb méretű / tömörítésű filmekhez kell, amúgy a tv (Sony android) belső lejátszója van használva.Akkor AMD vagy Nvidia (akár használtan is innen) ill. melyik az a legolcsóbb típus ami jó a legdurvább 4K HDR filmhez is?
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Egy Intel Core 2 Duo E8400 3GHz-es gépet szeretnék tv-re kötni. Milyen videokártyát kellene vennem mellé, hogy 4K HDR-es filmeket is lejátsszon?
-
< CyberBob >
őstag
Tényleg ekkora kihívás a 4K (hdmi 2.0). Egy szappantartó is megbirkózik vele töredék áron: Xiaomi Mi Box 3 Android TV 4K set-top box (EU verzió) .
Akkor ezek szerint nincs integrált cpu-s megoldás amin lenne hdmi 2.0?
Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy mennyire használható desktop full hd felskálázva (böngészés)?
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Gondoltam összerakok egy filmezős gépet, de böngésznék is rajta és ha már úgy is megy akkor a háttérben mehetne a le fel töltés is (Digi200/100-as net).
Év vége felé érkezne egy 50 col+ 4K tv amire kötve lenne. Olyan hardver kellene ami meghajtaná natívan a fenti felbontást (persze ha felkonvertálva is jó...). Ugyan nem sok 4K tartalom van, de kb. 5 évre (vagy többre) tervezek és gondolom a Win desktop / böngésző is rosszul nézne ki full hd-ból felkonvertálva.
Kétféle megoldást néztem ki, mindkettő mini-itx méretben lehetőleg passzív hűtéssel vagy nagyon leszabályzott léghűtéssel.
Az egyik az integrált cpu-s alaplapok lennének:
pl.: BIOSTAR A68N-5745A másik külön alaplap / cpu:
pl.: ASROCK A68M-ITX R2.0
Processzor:
pl.: AMD A10-7870K 3.90GHz FM2+ BOXEgy ilyen COOLERMASTER Elite 130 vagy hasonló felépítésű házban lenne a nappaliban.
Persze ezek, csak egy gyors keresés eredményei. A fenti felhasználásra milyen konfigurációt ajánlanátok?
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Gép csere előtt vagyok és a jelenlegi gépemet (Core2 Duo 3Ghz, 4 GB ram) szeretném többek között film lejátszásra is használni. Melyik az a legolcsóbb vga ami FullHD-ban is visz mindent?
Amit találtam eddig: MSI R5450-MD1GD3H/LP HD5450 1GB GDDR3 PCIE .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest