- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56429 üzenetére
Közben köszi a segítséget, azonban megtárgyaltuk a lehetőséget a pénzügyminiszterrel(alias asszony) és úgy döntöttünk, hogy nem lészen HTPC. Tehát ez egy ilyen kör volt. Köszi mégegyszer.
-
-
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56425 üzenetére
Bővíthetőséget úgy értem, hogy mondjuk 2 ram slot van az alaplapon, meg mondjuk 3,5-es hdd-ből is lehet pakolni mondjuk kettőt, ha arra van szükség. Viszont összeállítottam néhányat, ha érdekel szívesen megmutatom véleményezésre.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56422 üzenetére
MicroATX-re pályázok, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja el, viszont fontos szempont a bővíthetőség. Prociban AMD vagy Intel, az már lényegtelen kb. Tárhelynek 4TB vinyó, ssdnek meg valami 120-as, only system. Kb ennyi az igény.
Ha 150-160ból kijön az már istenes, használt nem játszik.Calogero: szimpi rendszer, AMD felé jobban hajlok.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Calogero #56420 üzenetére
Nem köszönöm, arra nincs szükségem.
Nincs olyan TV-m, s várhatóan nem is lesz.
Viszont annyi még a csavar, ha egyáltalán számít, hogy lesz az egyetlenben egy erősítő is. Egy YAMAHA RX-V4A, nem tudom, hogy befolyásol-e bármit, de erre lesz rákötve a TV és ha megoldható akkor a PC is. -
Zsolty20
senior tag
Sziasztok
Arra gondoltam, hogy építenék egy HTPC-t(elsőkörben NAS volt a terv, de az valszeg nem lenne kielégítő) és kikérném a tanácsotokat, hogy milyen masinát lehetne kihozni 150-ből ami képes a 4K HDR-re transcode nélkül Plex szerverrel, bővíthetőséggel(HDD csere, ram csere)? Másra nem igazán lesz használva. -
Zsolty20
senior tag
válasz
Gombinyó #53451 üzenetére
Szerintem a Synology NAS nem igazán alkalmas erre a feladatra, legalábbis nem arra van kitalálva. Azért kell a HTPC vagy legyen bármi a neve, mert arról indulna el maga a szerver s a szerver pedig a gép hardvereit használná ahhoz, hogy optimális sebességben küldje az adatokat a TV lejátszójának. Szerintem. Aztán lehet én vagyok a hülye.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
canniball #53449 üzenetére
Mert alapvetően nem az a célom, hogy HDMI-n keresztül menjen az adat, az sem biztos, hogy a TV közelében lesz maga az eszköz, ezért nem prioritás a dolog.
Pakmara: köszi, megnézem. Lehet az lesz inkább akkor.
erre gondoltál? SAMSUNG 500GB 860 EVO M.2 SATA M.2 2280 MZ-N6E500BW -
Zsolty20
senior tag
válasz
SunMount3r #53445 üzenetére
HDMI-s nem lesz, legalábbis akkor nem filmnézésre, mert ha rá is lesz majd kötve HDMI-vel a TV-re akkor is max az asszonynak azért, hogy játsszon. Milyen procit ajánlasz a 3400G-n kívül ami jó lehet ezen feladatok ellátására?
Most láttam csak a szerkesztettek, a táp egyébként megfelelő? Nagyon nem ismerem azt a márkát és nem akarom azt, hogy ha rákötök egy vga-t akkor puff legyen. -
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy HTPC-t összerakni, már össze is válogattam a komponenseket amik jók lehetne egy ilyen eszközbe, de nem tudom, hogy jó döntés-e?
Alaplap: GIGABYTE B450M DS3H
Proci: AMD RYZEN 5 3400G 3.70GHZ AM4 BOX WRAITH SPIRE HŰTŐVEL
Ram: HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHZ CL16 HX426C16FB/16
SSD: SAMSUNG 500GB 970 EVO PLUS M.2 PCIE M.2 2280 MZ-V7S500BW
Ház: AEROCOOL CS-101 FEKETE
Táp: BE QUIET! SFX POWER 2 400W
HDD-t nem rakok bele, mert külső HDD házban vannak és USB 3.0-n keresztül megy majd az adatátvitel. Alapvetően PLEX Media Serverre használnám, s hálózaton keresztül küldeném át a TV-re a filmeket. 4K/HDR tartalmakat is szeretnénk nézni, illetve feleségem kérdezte, hogy lehet-e rajta játszani, szóval lehet, hogy még egy valamilyen videokártyát is belecsempésznék(természetesen amilyen belefér). Amennyit hajlandó lennék rááldozni az a 160, max 200 körüli összeg és AMD vonalon mozognék.
Köszi a válaszokat és véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest