- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Összehozható-e Widevine L1 képes eszköz pl. egy Raspi-ből vagy Bananapi-ből?
Ha igen, ez csak android OS alatt lehetséges?
Vagy ezt kizárólag certificated box-szal vagy a TV-vel tudom elérni.A "bajom", hogy az x86-os KODI-s PC-n Disney+ max. 720p, HBO Max (most már csak Max) maximum SD felbontással jön. Mindegy, hogy a KODI 3rd party app-ját vagy egy böngészőt használok.
Lejátszó és rövidesen TV is cserélve lenne.
Ha egy SBC-n ugyanúgy nem lesz WV L1, mint az x86-os PC-n, akkor az új TV-t kell úgy kinéznem, hogy minél időtállóbb legyen. Mellette fent tartanék egy KODI-t valamin ugyanúgy, de akkor a streaming dolgokat azon elenegedem...
Köszi a válaszokat előre is!
-
Milánka
csendes tag
válasz
SunMount3r #53470 üzenetére
Az Athlon 220GE HDR nélkül elég lehet 4k-hoz?
Találtam olcsóbb, de normálisnak tűnő lapot HDMI2-vel, B450 chipset-tel!
Ebbe talán később is jöhetnek alacsony fogyasztású új Zen cuccok...Köszi!
-
Milánka
csendes tag
válasz
csgy66 #53477 üzenetére
Szia!
Bár látom, elég olcsón mérik, én lehet szétnéznék használt piacon!
Athlon 5350 10w-tal eszik többet, cserébe több mag, magasabb órajel, magasabb RAM sávszél.
Ugyanúgy Kabini, csak a desktop vonal:
http://www.cpu-world.com/Compare/808/AMD_Athlon_5350_vs_AMD_E1-Series_E1-2500.htmlÉn régóta nagy megelégedéssel használom (Asus AM1M-A lappal).
Most kacérkodom a csere gondolatával, mert HEVC-et ugye már nem visz, de lehet, marad még egy kis időt! -
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Jó kis Kabini APU-s (Athlon 5350) HTPC-met cserélném le HEVC/4k/HDR/HDMI2.0 témákkal megbírkózó vasra.
Mivel az AMD-vel (Windows + KODI) nagyon meg vagyok elégedve, maradnék a vonalon.
Az Intel kompakt cuccai amúgy is húzósak árban...Ott van a "Bristol Bridge", ami nem friss vas és hibrid a VP9 support.
Lenne "Stoney Ridge" (szintén nem mai csirke), ha lenne...
Vagyis desktop (AM4) és integrált procis vonalon sem találtam belőle.
Viszont itt teljesnek látom a VP9 támogatást!Legjobban persze a Raven Ridge (Athlon 220GE - Vega 3) érné meg.
De itt hol azt látom, hogy az új elnevezést kapott videófeldolgozó egység (VCE 1.0) tudja a VP9-et.
Hol azt, hogy ebben még UVD 7 van, ami csak részlegesen.
Nem mellesleg ebből érkezőben egy új stepping (Athlon 220GE(Raven-2) (3.4GHz,35W,L3:4M,2C,B0)).Ha az APU meg van, már csak egy nem túl drága mITX ,vagy mATX lap kellene, amivel később nem lesz gond, ha átállok HDMI2.0-ra.
Ki merre mozdulna?
Köszi! -
Milánka
csendes tag
válasz
SunMount3r #51324 üzenetére
Halihó!
Én is sok éve elégedett vagyok a következő AMD-s konfiggal (Win8.1 + KODI):
Athlon 5350 Kabini APU (25W TDP) + Asus AM1M-A + Xonar DX
1 x 4 GB RAM
HDMI to FullHD TVEddig mindent megevett és nagy gondok soha nem voltak vele.
HEVC (H.265) videót már csak CPU erőből (software rendering) tud lejátszani 720p-ig.
Szóval lassan cserélni kell... -
Milánka
csendes tag
Szia / sziasztok!
Én most ezzel a modellel szemezek:
https://bulk.fsp-europe.com/fsp250-60hhn-85Ismert gyártó, jó hatásfok (85+), a lehető legalacsonyabb teljesítmény normál ATX méretben, amit találtam.
Árban sem vészes (főleg egy mormális paneltáp + adapterhez mérve) és itthon is lehet kapni pár helyen.Tudom, hogy még ez is felül van lőve egy 50-70W-os HTPC fogyasztásához, de ez van.
Van egy (marha) régi TFX formátumú 250W-os FSP-m, amit fogyasztámérővel megsasoltunk, miközben minden funkcióját végignyomtuk a KODI-nak.
50W-os csúcs volt, de az is ritkán.
Gép: Athlon 5350 (25W), 4GB RAM, SSD, Xonar DXMiután sokszor van idle-ben és nem megy 7/24-ben, én elengedtem a túlméretezésen görcsölést.
Remélem, hasznos infóval szolgáltam!
-
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy kis segítséget szeretnék kérni!
Jelenleg egy Athlon 5350 (Kabini, 25W) cuccot használok KODI v17-tel Windows alatt, nem mellesleg nagy megelégedéssel.
A családban tovább "örököltetném" a vasat, ezért új HTPC alkatrészeken tanakodom.
Bár a TV, sima FullHD, felkészülnék a 4K, HDR, 10bit érára.SSD, táp, ház van, szóval csak alaplap + proci/SoC kellene.
Érdemes valamilyen Intel Apollo Lake cuccba fektetni?
Pl: J4205-ITXNem túl olcsó cucc (vagy anno az Athlon 5350 túl jó áron volt).
Olvastam, hogy az Intel driverekkel van a legtöbb küszködés.Esetleg egy desktop AMD Godavari-t lassítsak le, feszeljek alul a célnak?
Árban ez sem lenne szerintem optimális.Várható valamelyik oldalon a célt teljesítő, alacsony fogyasztású, de desktop platformra szánt megoldás a közeljövőben?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest