-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Harbinger85 #55898 üzenetére
Az integrált lapos dolgokat felejtsd is el kb kutyát dobálni jó.
IGP-vel HD okés, 4K tuti nem. (eleve nincs 2.0 HDMI se csak az újabb lapokon)Olcsóbbnak meg olcsóbb, de ha megfelelő távolságról nézed a TV-t akkor ott nagy probléma van ha nem látod a különbséget a FHD és a 4K között. 4K forrásra meg ott a torrent.
Ennyi erővel akkor inkább oszd meg a gépen a filmeket, és nézd a TV beépített lejátszójával, vagy tegyél fel Plex-et max.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Harbinger85
aktív tag
válasz Shkiz0 #55897 üzenetére
Jelenleg örülök hogy tavaly a gaminghez van kártyám.
iGPU abszolút hülye ötlet? Csak mert néztem integrált CPU-s alaplapokat is. De a legtöbben kétmagos Celeron van, de újabb iGPU-val. Olyat mATX lapot is találtam, ami jó lenne a mostani procimhoz és akkor a 4460-as meg a HD4600-as jó lenne. Persze ehhez az alap gépem kéne fejleszteni, de azt majd.FullHD-ban azért gondolkodom: 1. olcsóbb 2. a legtöbb tartalom gyakorta HD 3. nem igazán találtam forrás 4K tartalmakhoz - plusz a legtöbb esetben alig látom a különbséget.
-
nagyúr
válasz Harbinger85 #55896 üzenetére
Vga a lelke mindennek.
Én ezen a konfigom 4K-s filmeket is vígan néztem egy RX570 mellett.
Ha van dedikált kártya akkor nem kell erőgép.Ha már ott a 4K TV amúgy se értem miért FHD-ba gondolkodsz
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Egy 4K LG Tv-hez gondolkodok egy HTPC-ben. Van PC, de másik szoba, más feladat, stb. Szóval egyszerű gép kellene, ami FullHD filmeket simán lejátszik. Mehetne HDD-ről is, de a feliratozáson nem sok beállítás van szemben mondjuk a VLC-vel.
1. pontosan mire szeretnéd használni?
Filmlejátszás 1080p, casual-retro játékok
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá?
Nincs
3. mekkora összeget szánnál rá?
10-20000 Ft
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet?
Kezdésnek bármi jöhet!Sokat látok márkás irodai konfigokat Dell, HP típusok főkép mert fekvő házasak. De nem tudom egy Core2, Pentium E-széirás proci elég lenne, meg ugye HDMI port kell.
-
Gabesz87
veterán
válasz Patice #55889 üzenetére
Van egy Amlogic S905X3 SoC-os kis olcsó media lejátszóm, ahhoz vettem egy USB-s ventit. Ami mondjuk nem túl halk, szóval azért állandó üzemen az zavarna. Persze, amúgy nincs szem előtt a Pi sem, meg a nappaliban van, nem hálóban, de napközben legtöbbet azért a nappaliban vagyunk. Hűtés gyanánt nekem az jutott eszembe, hogy esetleg leszedem a házat, aztán nem is teszem vissza.
-
Patice
Topikgazda
válasz Gabesz87 #55888 üzenetére
Korrekt masina ennyiért. Szerintem sincs aktív hűtése és ez hosszabb távon tényleg lehet gond, bár terhelésfüggő, mennyire melegszik.
Én a helyedben megskalpolnám a burkolatát és egy USB-s ventivel hűteném aktívan. Nem lesz szép, de gondolom a Raspberry sincs szemelőtt.[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Tanácsot kérni jöttem ide. Jelenleg van egy RPi3 Model B-m, amin OMV fut, NAS-ként funkcionál, rajta lóg egy USB3 dokkolón egy 3TB-os HDD. Működik, minden ok, csak épp hardveresen érzem néha a korlátot, pl. amikor épp megy egy letöltés a HDD-re, akkor más műveletet igen lassan tudok végezni. Pl. közben egy feliratot szeretnék bemásolni a mappába, de ilyenkor mindig csomót gondolkodik, pörög. Egy hete jött velem szembe EZ a gép, ami kuponnal ~45k lenne, és erősen gondolkodom, hogy lecserélem rá a Pi-t. Korrekt az ár, és a hardver is szerintem. Amitől tartok, a tartós nonstop üzem. Nem derül ki a leírásból, de szerintem nincs aktív hűtése, és nyáron nálunk gagyarohasztó melegben előfordul, hogy akár 31-32 fok is van a szobában. Szóval mennyire kell vajon emiatt aggódni? Ilyen célra gondolom ez bőven megfelelne (NAS OMV-vel, esetleg Transmission Docker-ben. Ki tudja, aztán később még talán nextcloud).
-
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
J4105-ről mire lépnétek tovább egyenlőre csak full HD
Ryzen2200G-be gondolkodtam, hogy az majd egy VGA-val később megtámogatva a 4K igényt is kielégíti, de jelen HW árak mellett ha 4K képbe kerül lehet inkább dedikált médialejátszó lesz.
Nem lenne baj ha passzív lenne a hűtés, eddig is csak a HDD adott hangot."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Alee112
csendes újonc
Sziasztok! Oled tv vásárlás előtt állok már van egy kinézett darab. A kérdés az lenne hogy melyik lenne a legpénztárca barátabb megoldás egy htpc építés vagy NAS esetleg valamilyen boxot lenne érdemes vennem ?
-
Borisz76
veterán
válasz Dyraxx #55879 üzenetére
Ha van több TV és több PC is....
Érdemes lenne elgondolkodnod egy NAS-on...azaz egy hálózati adattáron.A NAS mehet non-stop 7/24-ben.
Torrentezhetsz vele.
Képeket, zenéket, filmeket tárolhatsz rajta.
Távolról elérhető.
Biztonsági mentést lehet készíteni, automatizálni.
....stb.....stb. SOK mindenre alkalmas.A belső hálózaton rá tudod akasztani a PC-ket , TV-ket stb....
Ezáltal elértsz minden adatot a PC-vel és filmeket,sorozatokat a TV-vel.Nagyon hasznos szerkezetek.
Nálam van 3 szoba.
Minden szobában egy TV és egy PC is.
( Minden PC alkalmas játékra de sokszor csak filmezünk rajtuk.)
Minden PC-ben csak egy SSD van a rendszernek meg egyéb programoknak. Minden más adat a NAS-on van.Telefonról , tabletről is elérhető az otthoni wi-fi hálózaton keresztül....vagy távolról mobil netről is.
A telefonnal készült képek / videók automatikusan kúsznak fel a NAS-ra is.Böngészhetem a régebben készült képeket...monjduk amit már töröltem a telefonról de a NAS-on még rajta van.
Távolról tudok vele torrent letöltést indítani a NAS-ra.Stb....stb....
Ha HTPC-ben gondolkodsz....az is jó mert bekapcsolod és csak a lejátszással kell törődnie.....az adatokat a NAS-tól kapja , dekódolja és HDMI-n küldi az erősítőbe majd azon keresztül a TV-be....vagy közvetlen a TV-be.
Mivel hálózati.....csak áram kell neki és egy UTP kábel.
Ezáltal lehet olyan helyre tenni a házban / lakásban ahol nem zavar senkit a folyamatos működése miatti minimális zaj.Tehát nagy valószínűség szerint neked kell egy NAS
Milyen NAS-t vegyek ? fórum ahol segítenek választani.
Nekem Synology van ezért belinkelem azt is : Synology NAS fórum
Valamint korábban írtam 1-2 gondolatot , észrevételt a Synology NAS-ommal kapcsolatban : Synology NAS összefoglaló.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dyraxx
tag
válasz CirrMee #55877 üzenetére
Ha ezt így nagyon körülményes megoldani, akkor a torrent "távletöltést" elengedem.
Ebben az esetben mire lenne szükségem, hogy a pc-n le tudjam tölteni a filmeket egy olyan eszközre, ahonnan a TV a Plex appon keresztül folyamatosan eléri a letöltött tartalmat? Kell ehhez egy komplett HTPC vagy van erre valami lightosabb, olcsóbb megoldás is? Optikai frizbit, DVD BD, stb. nem használunk.
-
-
Dyraxx
tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy van-e szükségem HTPC-re az alábbi igényhez, illetve ha van, akkor milyenre, mennyiért -- vagy elég csupán egy valami médialejátszó.
Tehát van egy 4K HDR (nem 3D) Android rendszerű TV-m.
Van egy PC-m, amin jelenleg nCore-ról töltök le HD filmeket és mindkét eszközre a Plex-et (és a Plex szervert) telepítve (Kodi nem vált be, feliratozás gondok miatt), és az nCore download mappáját megosztva nézzük a filmeket. Tehát a PC-n letöltök egy filmet és azt az Android TV-re telepített Plex appon keresztül megnézzük.A problémám ezzel egyrészt az, hogy a család nem tudja nézni a filmeket, ha a PC-m ki van kapcsolva, mivel a Plex szerver olyankor nem működik ugye. Másrészt, hogy meg kellene azt is oldani, hogy a családtagok a TV-n keresztül le tudják tölteni a kiválasztott filmet az nCore-ról a Plex library-ba, hogy aztán onnan megnézhessék letöltés után.
Milyen lehetőségek vannak, mire lenne szükségem nekem ennek az eléréséhez?
Találtam egy letöltés automatizáló valamit itt:
https://egyprogramozo.eu/torrent-automatikus-letoltese-htpc-n-debian-xbmc/
de ez nekem enyhén szólva is kínai.Előre is köszönöm az ötleteket!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Panthera #55874 üzenetére
2db de nem 2.5" hanem 3.5" megy bele. (mivel ugye marad a ház így mindegy.)
2x 3TB Toshiba P300 7200 64MB SATA3 HDD Desktop Storage HDWD130UZSVA
És igen Raid0 lesz, sebesség miatt. Mivel csak film lesz rajta az se gond ha esetleg valamelyik meghalna.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Panthera
őstag
-
nagyúr
válasz Panthera #55870 üzenetére
Igen. A mélyláda marad a PC helyén, a PC meg átköltözik a jelenlegi helyével szemközti hátsó sarokba. Aztán meglátjuk mennyit változik a hangkép ha közelebb kerül a falhoz.
Nézegettem amúgy HP EliteDesk ProDesk, meg Dell Optiplex SFF és DM gépeket is, főleg a DM tetszett, de azzal meg az a bajom, hogy 1db 2.5" megy bele és egy M2 SSD, és a G1-ek még nem is támogatják az NVME-t sem, meg hát ugye az 1db 2.5" hely sem elég.
Persze lehetett volna külső ház stb, de akkor meg már megint az is kiadás. Az újabb modellek meg már annyiba mennek amúgy is, amennyiből összeraksz bármikor egy sokkal bővíthetőbb erősebb gépet is. Illetve az ilyen Brand gépek esetén még az a hátrány, hogy ha mondjuk idővel kidől a lap akkor kuka az egész, mert nehéz találni hozzá bontottat.
Építettnél meg bármikor dobsz alá másik lapot és megy tovább mindenÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Panthera
őstag
válasz Shkiz0 #55869 üzenetére
Valóban sok víz lefojt. Ez így már biztos elég lesz teljesítményben, még ha nem is lett kisebb.
A mélyládától távolabb került így a PC? Ott lehet nem is szeretett annyira.Egyébként az ilyen kocka házakkal az a baj, hogy minden dimenziója túl nagy. Nézegettem HTPC házakat is, de többe kerül, mint a konfig bele. Az SFX tápok sem halkak általában. Én emiatt engedtem el ezt az építősdit és inkább kész megoldást vettem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Panthera #55868 üzenetére
Szia!
Azóta sok víz lefolyt a Tiszán
A hosszú hétvége alatt, volt időm matekolni, meg nézelődni házak között, de utóbbi baromi nehéz
Nálam is a fő gond, hogy így néznek ki a dolgok.
Ház esetén a Thermaltake Core G3 jó lenne, de abba tápot kellene cserélni mert hiába ATX méret, és SFF méret, a tápból csak SFX-et fogad. Az meg a ház csere összességében már tetemes összeg, és ugye előnye csak a hely kihasználása a hardver marad egy régi.
CM Elite-m már volt korábban, de az pár centi híján szintén nem fér be a tv alá.
Illetve ami jó lett volna ház, és befér (meg tetszik is) az mind ITX, szóval megint hardvert is cserélni kellene. Utánaolvastam az APU-s megoldásnak is, de kompromisszumos (madvr estén csak basic beállításokra jó) így a VGA is marad.
Így úgy döntöttem, hogy a ház marad, vettem bele egy új ASRock B365M Phantom Gaming 4-et mellé apróról egy I5-8600T-t, valamint szintén új 16GB DDR4 3000MHz-es ramot, és 2db új 3TB-os P300-as HDD-t amik RAID0-ba fognak menni, és ezen lesznek a filmek. A BQ gold táp, meg a vga és a rendszer SSD marad csak. Ja meg az IS50 hűtő is.
A háznak meg találtam egy helyet ahova pont szépen bemegy, útban sincs és egy 5M-es HDMI kábellal meg is oldódott a dolog.
Ugye megúszhattam volna ezen alapon csak egy HDMI kábellal is, de eleve fontolgattam már az upgradet is, mert a Giga lapon még csak Sata 2-es portok vannak, plusz a tárhely is szűkös volt, és a lap sem tud HW raidet mint az új, és feleslegesen nem terhelném a procit még egy szoftveres raiddel is, mert oda már lehet kevés lett volna.
De így legalább most jó időre megint le van tudva, van egy gyors, keveset fogyasztó HTPC-m, aztán ha esetleg találok valami szép házat idővel lehet majd költözik a TV alá, de egyelőre most így marad, a régi gép meg megy apróra.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Panthera
őstag
válasz Shkiz0 #55864 üzenetére
Szia!
Ha elég a teljesítménye én nem cserélném.
Viszont a ház nehéz ügy. Nemrég egy hasonló konfigot akartam összerakni, de nem találtam használtan számomra megfelelő házat. Ha ez microATX alaplap, akkor sajnos nem tudsz annyira csökkenteni - csak a hosszúságából jön le maximum 10-20 cm.Nálam szempont volt, hogy kis helyen elférjen a tv alatt és csendes is legyen. Így amennyi pénzt szántam a házra, abból vettem inkább egy alap miniPC-t PicoPSU-val.
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Sziasztok
A HDR-hez milyen a jo hdmi kabal? Marmint ami valoban tudja es nem holmi kinai vacak (felteve, h letezik ilyen es nem 100+EUR-ba kerul 1m)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok.
Adott egy THERMALTAKE Core V21 benne egy öregecske Gigabyte GA-H61M-S2PV v2.2 + I5-3330 procival és 2x4GB DDR3-1600 rammal és egy Asus RX570 4GB karival, ami egy Onkyo TX-NR686-ra van kötve arra pedig egy Samsung QE65Q70R.Nincs vele igazából semmi bajom, de kicsit nagy helyet foglal ebben a házban, és gondolkodom, hogy cserélem kisebbre. Ekkor ötlött fel bennem, hogy akkor már cserélném az egészet.
1: Egyáltalán van értelme cserélni ezt a konfigot vagy elég ha csak nézek egy kisebb házat aztán használjam tovább?
2: Ha csere lenne akkor elég 4K-ra mondjuk egy 2200G vagy egy 4650G (mind a kettő van kéznél) elhagyható lenne a dedikált vga, vagy inkább azt tartsam meg?
3: Esetleg valami extra kicsi barebone gép opció lehet, ha igen mi az ami ajánlott?
Válaszokat előre is köszönöm.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
mikrofon
veterán
válasz ratkaics #55861 üzenetére
Szia,
egy ilyen eszköz is lehet a megoldás, ha már van valamilyen lejátszód és a kimeneti paraméterek megfelelnek az igényeidnek: [ZY-HA001]
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Van olyan eszköz, ami nem HTPC, de van rajta két HDMI port (az egyik az AVR felé hangot ad, a másik a 4k-s TV-nek 4k-s képet) és rakható rá Kodi?Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Egy proci es adattarolo nelkuli HTPC-t / mini PC-t hol lenne erdemes meghirdetni?
Van ennek esetleg kulon reszlege itt a HarverApron? -
-
Patice
Topikgazda
válasz bnorci71 #55856 üzenetére
Ez HDR-es anyag?
Mert ha igen, akkor előfordulhat, hogy a vas nem elég a HDR-hez. Ez ebben az esetben szoftveres limitáció.
Nem tudom, hogy most hol tart a HDR kimenet fejlesztése Linuxon - intel adott-e ki IGP drivert Linuxra.
Windowson biztos nem megy a HDR ezzel a procival, ezis szoftveres dolog.
Ha akad, akkor lehetett tényleg Kodi bug is...Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bnorci71
addikt
Kodi másnak is összeomlik mostanában? Automata frissítésre van rakva így a legújabb megy.
Tegnap UHD BD HD Master Demo audio lemezt játszottam le és elég sokszor lefagyott, de annyira, hogy csak fekete képernyő maradt újra kellett indítani a HTPC-t
A vas J4105M 8Gb Ram vagy a vas lenne kevés?
Fut a torrent is vagy 200 torrenttel."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Air.Wolf
csendes tag
Sziasztok!
Adva egy ASROCK J4005M alaplap [link] ami HDMI kábelen csatlakozik az erősítőhöz.
A problémám, hogy sehogy nem tudom rávenni az alaplapot, hogy a HDMI kábelen küldje ki az 5.1 hangot.
Kérdésem egyáltalán alkalmas erre az alaplap , vagy én rontok el valamit.Köszönöm a segítséget előre is.
-
Skillet
addikt
válasz Skillet #55846 üzenetére
Úgy tűnik a fájl nevek, mappa nevek a legtöbb helyen megvannak. Viszont rengeteg az AVI (xvid), szóval van mit frissíteni. Sima x264 a cél, pár kedvencnél HD. Mappa és fájl neveket pedig hagyom majd úgy, ahogy jön az égből
KöszönömMess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
törölt tag
Sziasztok!
Használ valaki DVI-D kimenetet hanghoz? Az erősítőm nem 4K képes, szóval a kép menne HDMI-n, a hang DVI-on. Ha még egy monitort is elbírna max. FHD-n, az lenne a kánaán... -
Skillet
addikt
válasz Patice #55842 üzenetére
Sajnos nem. Én voltam az a marha.
Nem gondoltam végig. A katalógus mindegyik új bevitt filmnek adott egy sorszámot. Akkor még jó ötletnek tűnt, hogy fizikálisan is így rendszerezzem a filmeket. Hát nem volt az. Ennek már vagy 10 éve.
Borisz76 ötlete jónak tűnik, a mappa eredeti címmel, évszámmal, a fájl név magyarral...
Viszont a filmek mappáit csak betenném még valami mappákba... ABC? Gondolom azzal nagyon nem lövök mellé.
ABC mappák nélkül pár ezer film mappa egy helyen... Vagy nincs ezzel baj?
Bár ez már talán részlet kérdés.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Panthera
őstag
Üdv!
Tudtok olyan live módban futó rendszert, amit fel lehet dobni egy pendrive-ra? Egy 2 magos miniPC-n használnám néha, a HDMI kimenetét a tv-re továbbítva. Csak FullHD mkv, semmi extra. A hangot pedig SPDIF kimeneten kapná meg a DAC.
Az SSD-n Daphile van, az napi szinten menne, ezért akarom így elkülöníteni.Köszönöm.
-
Borisz76
veterán
válasz Skillet #55841 üzenetére
Nálam van Filmek mappa.
Abban sok-sok almappa.
Minden almappa a film eredeti nyelvű címe + évszám.
Ezekben a fájl magyar címmel.Keresésnél jól jön, hogy eredeti és magyar címmel is megnézheted...
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Patice
Topikgazda
válasz Skillet #55841 üzenetére
Ezt a rendszert az említett katalogizáló progi hozta létre?
Ha igen, akkor nincs benne olyan opció, hogy legalább megmutassa az adott fájl helyét?
Szerintem nem fogod megúszni, hogy ne kelljen egyesével átnevezni és áthelyezni a fájlokat, de ne legyen igazam...
Az.nfo fájl az hasznos, mert abból ki tudsz indulni, de nem tudom, hogy ezt a lehetőséget a Kodi-n kívül mely más program támogatja.
Én saját magamnak csináltam egyszerű mapparendszert és a fájlnév a film eredeti címe + zárójelben az évszám. Ezt eddig bármelyik scraper megette.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Skillet
addikt
válasz Patice #55840 üzenetére
Fájlnév fogjuk rá,hogy oké,de legalábbis minden fájl mellett ott van az nfo. Gondolom az előny, ahogy a kodis tmdb-nek is az volt. Jól gondolom?
Nekem az a bajom inkább,hogy fizikálisan nem tudom könnyen megtalálni a filmeket. Jelenleg úgy fest,hogy van egy 1-es mappa. Abban 01-100ig vannak mappák, 2-es mappában 101-199-ig stb stb. Mindegyik mappában 1-1 film, de nem tudom mi. Katalógus nélkül megtalálni a filmeket iszonyat. Erre a mappázásra kellene valami jobb megoldás.
Évszám mappák? ABC mappák? Ha utóbbi, akkor eredeti vagy magyar címmel írva? Gondolom The, A, Az-t elhagyni...
Zsákutca volt az a rendszer amit anno elkezdtem, és most jó volna kitolatni onnan de azért kérdezek, nehogy egy újabb zsákutcába hajtsak.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Patice
Topikgazda
válasz Skillet #55839 üzenetére
A filmkatalógizáló programok fájlnév alapján tudják a legkönnyebben megtalálni a filminfókat.
Tehát a fájlneveket kell rendbe raknod és akkor simán menni fog szinte bármelyik ilyen scraper proginak/agentnek.
Androidra nem tudom mi érhető el, de pl. Plex/Emby/Jellyfin (kliens) van és ezek aktívak is fejlesztési szempontból.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Skillet
addikt
Kodi alatt anno használtam valami filmadatbázisos ízét (talán tmdb volt)... Újra telepítés óta nem lett beizzítva, talán majd egyszer...
Viszont most segítséget kérnék. Van egy régi katalógusom. Ant movie catalog (win). Már ezer éve nem frissül és a film infókat sem sikerül vele leszedni a netről. Valami új kellene,aminek talán még jövője is van és androidon fut. Ha vindozon is menne, az sem lenne hátrány, de droidon mindenképpen fusson. Ha nem kellene minden filmet újra egyesével beírni, esetleg ki tudná olvasni az Ant movie catalog egyik kiexportàlt fájljából, az nagy előny lenne.
Igazából jó eséllyel már az alapokkal is baj van, mert minden újabb film a merevlemezen egy újabb számozott mappába kerül. Így a filmek megtalálása nehézkes, csak a fentebb említett Ant movie catalog-gal megy.
Van erre valami jobb megoldás? Gondolom bármi jobb ennél, de mégis mi a bevált nálatok? Akkor én is áttérnék arra.
Már évszám szerint is jobb lenne, de hátha van jobb...biztos van[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
bnorci71
addikt
Hardverapró
barabone/mini pc kategória vagy félgép kategória
én nem vennék bele semmit ha kel valakinek elviszi így majd vesz bele amit akar, pl nekem is az a bajom csak lap+ram kellene, de sokszor komplett gépet árulnak na meg jelenleg olyan árak vannak..... 2200g procis gépek szinte reggelről estére elmennek"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
No.01
őstag
Sziasztok,
2 kerdesem lenne: ugy alakult, h lett 2 HTPC-m az egyik igy folosleges igy szeretnem eladni.
- hol lenne erdemes meghirdetni szerintetek?
- jelenleg csak a haz, alaplap es memoria van benne. Eladas szempontjabol szerintetek elonyosebb lenne venni bele egy procit es egy SSD-t es ugy meghirdetni? -
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen DELL Optiplex DT3010 gépem (i3 3225 CPU- HD4000, 8GB RAM, SSD)melyet csak "HTPC"-ként használok:Jelenlegi felállás: a gép HDMI kimenete a SONY TV-re kötve,majd a TV-ből optikain keresztül megy a hang a sztereó erősítőbe.
Mozira- MPc-HCx64-et használok alap beállításokkal, max Full HD filmeket nézek.
Szeretnék zenét is számítógépről hallgatni, de amint kikapcsol a kijelző, a hang is elnémul. Sajnos a gép nem rendelkezik semmilyen más digitális hangkimenettel.
1. Van rá mód, hogy a HDMI-n a hang maradjon, amikor a PC elveszi a képet a kijelzőről? Az nem játszik, hogy kapcsoljam ki a PC-n a kép kikapcsolását: A TV kijelzőt is óvnám
2. Melyik megoldást javasolnátok "minőségi" hanghoz max 30eFt-ig (esetleg 50eFt-ig), amit erre a gépre tudnék kötni, vagy bele tudnék helyezni (USB-DAC, belső hangkártya, stb)? Esetleg konkrét javastot is szívesen hallgatok Az erősítőbe továbbra is digitális módon vinném a hangot, kivétel ha ez az eszköz "jobb" DAC-cal rendelkezik mint a jelenlegi ONKYO TX8050 erősítőm (akkor normál analóg sztereó RCA-val kötném össze őket)[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
válasz Patice #55829 üzenetére
Nagyon koszonom!
DP --> HDMI-re gondoltam en is, de nekem nincs ilyenem igy azt majd kerek v.kitol esetleg kolcson egy proba erejeig.
A driverek kozott majd szetnezek bar tegnap a win letoltott parat a friss telepites utan. Sajnos az eredmeny ugyanaz, mint elotte volt.
A HDMI portok kozul ugyszinten vegigprobaltam az osszeset mind2 kabellel ezert is batorkodtam kerdezni mert tobb lehetoseget mar nemigen tudtam sajat kutfubol letesztelni... -
Patice
Topikgazda
Gyári speckók szerint egy HDMI és egy DP port van rajta. A HDMI egy Parade Tech PS175 DP-->HDMI átalakító chippel van megoldva, ami a leírása szerint képes a 4K-ra, de a HDR-t sehol sem találtam a specifikációi között.
Ez egy 2015-ös fejlesztés amúgy.
Leginkább driveres limitációra vagy bugra tippelnék.
A TV-n mindegyik HDMI bemenet ugyan olyan?
Lehet még próbálkozni DP - - >HDMI kábellel.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Erdeklodni szeretnek, hogy Win10 kore epitett kis PC-nel mi lehet az oka, hohu a HDR tartalom nem aktiv? (marmint a windows menuben)
A TV kepes ra (Samsung Q95T) az alaplap tudja (Gigabyte ga-z490i) es a kabel is. (abbol 2 van es egyikkel sem jo)Van otlet esetleg, hogy hol lehet a hiba? Gondolom ez alap feltetel a kesobbi HDR tartalmak lejatszasahoz...
Elore is koszonom!
-
windlord
őstag
Asrock J5040 ki valasztas htpc alapnak?
4K/hdr, hdr+, dv lejarszasa halozatrol lenne a cel. -
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Cserélném a játékos gépemet és gondoltam leváltom vele a tévé mögötti AM1-es filmezős gépemet. Egy i5-4690k-s proci lenne megtámogatva egy GT1030-al(ez van itthon).
Mert a kis AMD-s csak full hd remux-ig bírja a 4k hdr-nél már elfogy a CPU.
Ez a gép elég lenne 4k HDR filmekhez?Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
törölt tag
Sziasztok!
Mivel AMD-t nem kapni, Intel UHD630 mennyire vállalható? 4k és HDR jó lenne. A másik kérdés, hogy Intel alapú ASUS lapok ténylegesen csak 30 Hz-et tudnak HDMI-n, vagy csak "titokban" megy a 60 Hz is, mint másoknál? -
robi-k
őstag
válasz Toobee #55812 üzenetére
Hát nekem annyira nem tűnik nagy számnak ez az DSD őrületet (bár a mostani DAC-om tudja mind USB-n, mind coax-on (DOP) keresztül is a natív DSD dekódolást PCM-be történő átkódolás nélkül), a legtöbb DSD nem más, mint PCM-ből átkódolt hanganyag.
SACD Ok, de az egy más eset.
-
Toobee
veterán
Sziasztok! Intel NUC vonal megfelelő 4K mellé, de ami igazából a fő profil lenne, az az USB kimenet a zenének. Itt felmerül az igény, hogy PCIe slot jó lenne, ha lenne rajta, egy paul pang kimenetnek. Gondolom kábellel össze lehet hozni + tokozni a kártyát külön. Konkrétan ezt néztem ki: Intel NUC 8i3BEK. Intel oldala szerint 4K@60Hz-et tud
-
-
Sziasztok.
Nem tom jó helyen járok-e.
4K-ra kellene valami Mini PC vagy Intel Nuc vagy ehhez hasonló kis aranyosság.
Kutattam rengeteget, de hiába talál az ember 500 féle ilyen gépet, HTPC-t nem tudja, hogy az elvisz-e egy 4K filmet vagy sem.
Tehát a feladat adott. 4K filmekre kellene egy ilyen Windows-os dolog.
Természetesen olyan ami megbirkózik a H265-el is.
Az ára ne nagyon legyen több mint 90K és lehessen bele SSD-t rakni.
Köszi előre is.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
mikrofon
veterán
válasz windlord #55800 üzenetére
Én Ugoos am6 plus-t és nvidia shield tv pro 2019 box-okat próbáltam, használok. Most mindkettő van. Mind a kettö tudja képben 4k hdr Dolby Vision-ig bezárólag hangban Pedig a Dolby Atmos DTS-Xig bezárólag.
Ugoos előnye hogy rendes android fut rajta gyártói módosítással, így a felülete jól használható akár távirányítóval is, valamit meg rajta az AFR (automatikus frekvenciaváltás) illetve olyan apro gyári módosítások, hogy egykattintásos root, beépített hálózati adattár megosztás vagy éppen felcsatolás a hálózat máik adattárának. Minőségi fém házban van két WiFi külső antennával, és abszolút nem melegszik. 45 fok fölé nem megy a CPU hőmérséklet.... Két gyári tervezési hibája van,:
- a légegér stick- jét nem szabad egyből az USB portba dugni, hanem kell egy USB hosszabbító kábel, amiből már egy rövid is elég. Elvileg valami hardver elem az alaplapon túl közel van az USB port-hoz és zavarja a stick vételi jelét. A gyártó tud róla. Az új verzióban am7 elvileg javítja.
- Ha lecsavarod a két külső antennát a Bluetooth se fog üzemelni....Nvidia hátránya az Android TV rendszer. Valóban nagy hátrány. Pl a kodi rácsatlakoztatott HDD-re csak az /[HDD]/Android/data/org.xbmc.kodi/file mappába tud írni...
Előnye a játék. Nvidia játékok és hogy max 4 gamepad-ot kezel. Én pont a játékok miatt vettem, mert most a három gyerek kicsit videójátékozhat. Meg nagyon kíváncsi voltam a média képességére is mert mindenhol azt olvasni, hogy a tvbox csúcsát. Hát őszintén erre az Ugosz sokkal jobb mondjuk leginkább a szoftvere miatt és a gyártói integrált szolgáltatások miatt, ha nem kéne a videójáték akkor néhány napos próba után visszaküldtem volna az nvidia-t......Mindkét boxon androidot használom, androidhoz pedig a kodi, vlc, WiMu player-t, és Nova player-t..... jobb képi és hangi tartalmak már kényesek a lejátszóra. Az új kodi és VLC egyelőre mindent visz.....
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz windlord #55800 üzenetére
Én CoreELEC-hez X96 Max Plus-t rendeltem az itteni ajánlások alapján. 13-15e Ft, és DV-n kívül szinte mindent tud: https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/friss.html
Mégsenem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest