- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Netfone
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yerix
tag
Sziasztok!
Mit tudnátok javasolni, ha olyan htpc/mini pc-t keresek amin parancssoros linux futna és csak torrent forgalmazásra használnám. Fel/letöltött anyagokat NAS-on tárolnám.
Fontos szempont, hogy sok kapcsolatot kezeljen, minél alacsonyabb legyen a fogyasztása és lehetőleg passzív hűtésű legyen, vagy legalább halk.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
MasterMark #55295 üzenetére
Szóval akkor nincs mód arra, hogy kép nélkül menjen a hang.
Ez sajnálatos. Alapvetően jól működik így, de Kodinál néha kadencia helytelen lesz kép, a HDR pedig megbolondul. Játékoknál meg olyan furcsa laggos lesz. De ez már inkább a GPU és a VGA ütközése lehet. Hát na, öreg nagy vas, ez tény. Viszont a hangja még most is felső kategóriás. Nem a funkcionalitása miatt lehet még ma is szeretni. De akkor a HDMI csak hangra nem jó. :/
köszönöm!
Ui.
A 7.1-et valóban nem tudja már, de az 5.1 megy neki szépen.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Adott ez az [őskövület] Asus E45M1-M PRO lap, amit nem szívesen dobnék ki. Elsődleges célom vele most, hogy ismét elő került a mélyből, hogy NAS-ról, vagy egyéb szerverről zenét játsszak le vele, valamint a meglévő CD kollekciómat is evvel pörgetném. Opcionálisan azért evvel nézném a szintén NAS, vagy egyéb szerveren tárolt filmeket. Tidal és egyéb streamer dolgok nem izgatnak, tehát csak a belső hálózaton való lejátszás. Erre kérnék ötleteket, hogy mi lenne a leginkább rá való rendszer. Aztán, hogy az Win, vagy linux már részlet kérdés. Azt tudom, hogy a Win10 csak igen haloványan döcög rajta. Viszont nem igazán találtam a Kodinál sem és más egyéb lehetőségeknél sem infót arról, hogy telepíthetem erre a deszkára.
A zenét egy külső XMOS kártyán kereesztül küldöm a DAC-ra.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Tomi
-
MasterMark
titán
válasz
Hobbbyt #55294 üzenetére
Az a HDMI szerintem olyan régi, hogy a hang része egyenértékű az SPDIF-el. Azaz még nincs 7.1 LPCM, stb.
Képet mindenképpen kell küldeni, mert egy csomagba van csomagolva a hanggal. Állítsd kiterjesztettre, vedd le a felbontást a legkisebbre, és állítsd be sarkosan a megjelenítőket, akkor nem lesz zavaró.
Így (2-es megjelenítő):
-
Hobbbyt
őstag
Szia,
Igen, senki nem mert belenyúlni ebbe a darázsfészekbe.
A Denon 3806 tud audiót fogadni HDMI-n, hisz van hangja akkor amikor rákötöm, a problémám az, hogy csak akkor tudom ráküldeni a hangot ha képet is küldök, amit meg nem akarnék. Kép nélkül viszont nincs lehetőségem a HDMI-t (Denont) kiválasztani mint audio eszköz.
Az SPDIF-el az a bajom, hogy DTS Connect nélkül csak 2 csatorna megy át, vagy már az ami eleve tömörítve van, viszont van pár Lossless 5.1-es zeném, ami nem fér bele az SPDIF-be. Ezért is szeretném a HDMI-t ahol megy az 5.1 PCM jel, nem kéne a Losslesst DTS-be (van DTS Connect az alaplapon) konvertálnom, hogy 5.1 legyen. -
Tuib
aktív tag
válasz
Hobbbyt #55268 üzenetére
Szia!
Úgy látom, nem válaszoltak még rá: a Denon 3806 nem tud audiót fogadni HDMI-n, csak switchelni tud, a feldolgozandó audió jelet mindenképp SPDIF-en keresztül tudod vinni.
De ezzel nem kéne gond legyen, SPDIF-en van DTS és DD is, plusz az erősítő is csak kb ezeket tudja dekódolni, a lejátszó proginak tudnia kell ezeket bitstreamelni az erősítőre, és ő majd dekódol.
-
MasterMark
titán
-
zoomon
tag
válasz
MasterMark #55289 üzenetére
Köszi!
Azért gondoltam, hogy kell, mert egy jó barátomnak is ugyanilyen samsung tv-je van mint ami nekem lett, de azt tapasztalta, hogy a TV beépített media lejátszója szebb képet ad, mint a mpc-be. Ami egyrészről örvendetes, másrészről viszont nem teljesen értem, hogy komolyabb vas + grafkari kombóval nem lehet felülmúlni a tv-t, mégha cél hardver+szoftver kombó is. -
zoomon
tag
Sziasztok!
Új 4k tv és egy crash miatt új winem. próbálok mindenből aktuálisat telepíteni, az FHD tévémhez mpc-hc volt medvr kodek, law filter, meg még valami amire nem emlékszem kb 3-4 évet ment. Aktuálisnak az mpc-be-t látom, felraktam ennél mi az ajánlott filter, kodek , stb? -
kelna91
senior tag
válasz
kelna91 #55108 üzenetére
Mivel az imént kiderült, hogy mi okozta ezt a hibát, leírom, hátha egyszer még segíthet valakinek az infó.
Nem szoftveres gond volt, és nem is a PC-vel volt probléma. A HDMI eszköz volt a hibás, azaz a Samsung Q70R hangprojektorom. Valami firmware baja lehet, pedig a legrissebb van rajta. Időnként lecsatlakozik a wifiről, és ezek szerint időnként elfelejt megszólalni, ha HDMI-n kapja a jelet. A megoldás mindkettőre, hogy áramtalanítással újra kell indítani. Mire rájöttem...
Amikor először fordult elő a problémám, akkor vaktában mindennel próbálkoztam, és egyszercsak újra ment a hang. A jelekből szoftveres (driver) hibára gyanakodtam, de nem tudtam pontosan azonosítani. Aztán egy ideje megint elment a hang, emiatt nem tudtam filmet nézni. Most volt időm újra nekiesni, és végre, nagy nehezen rájöttem, hogy hol a hiba. Elég idegesítő, hogy egy nyomorult hangrendszer is olyan bonyolult már, hogy szoftverhiba miatt nem működik, pedig csak a kábelen jövő jelet kéne megszólaltatnia. -
Tripower
tag
Sziasztok!
Lehet rossz helyen kopogtatok, előre is elnézést!
Ha tudod hova való, mutass utat, köszönöm!
A probléma amiben segítségeteket kérném, nem látja a 970gtx a sony 5.1 erősitőt hdmi kábelen keresztül... erre mi lehet a megoldás?
Az előző rendszert lecseréltem, mert sz@rul szóltak a mélynyomók...
Kenwood erősítő, optikai kábel, LG tv, HDMI kábel, 970 GTXGondoltam ha veszek egy HDMI-s erősítőt és direktben rácsatizok hdmi-n akkor szebb és jobb lesz de csak nagy kuss van....
a videókártya nem tárgyal az erősítővel semmilyen szinten, probálkoztam driveren kersztül, a win hangbeállításoknál is... de sehol semmi.
Hátha, köszi! -
Tuib
aktív tag
válasz
MasterMark #55283 üzenetére
No, meglátjuk :) ha esetleg nem, akkor azon gondolkodtam, hogy neked a logon script is jó, mivel az a user profil betöltődését lassítja, a kodi meg csak a user profilban indul az explorer helyett, mint shell.
-
Tuib
aktív tag
válasz
MasterMark #55278 üzenetére
Itt akkor van gond, mikor hideg indításkor bootol a rendszer? Gonoszul berakhatsz egy delay scriptet a gép indulásához kötve, hátha megoldja. Gpedit.msc computer policies, majd startup script. Egy TIMEOUT parancs az egész.
-
válasz
MasterMark #55278 üzenetére
Bassz...
Fura, mert a Linux kernelben már régóta benne van az UAC2.0 Meglepő, hogy a Suricata-hoz egyéni driver kell. -
válasz
MasterMark #55273 üzenetére
Más OP rendszer nem megoldás?
-
MasterMark
titán
válasz
Dorian #55274 üzenetére
Nincs rendes shell, és a HTPC-hez csak távirányítót szeretnék használni. Mondjuk 5-ből 1-szer túl későn jön fel a hangkártya ahhoz, hogy lássa.
Megoldásnak megoldás lenne, csak nem ilyet szeretnék.
Azt nem értem a beépíett delay-t miért rontották el. [link] És ez már nem is most volt, de úgylátszik kivették ezt a funkciót belőle.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55273 üzenetére
Megoldás lehet, ha a Kodi nem indul el automatikusan, hanem te indítod el miután már teljesen bebootolt a rendszer?
Nálam meg csomószor egyszer csak visszaáll a Win hangbeállítás 7.1 96/24-ről 2.0 16/44.1-re. Agyfszt kapok a PC-ktől...
-
MasterMark
titán
Van egy olyan problémám, hogy a Kodi néha előbb töltődik be mint a hangkimenet drivere, és így nem látja.
A Windows shell le van cserélve a Kodi-ra.
- A Kodi-t késleltetésre találtam
-p 15
argumentum de ez már nem működik.
- Nem találtam módot arra, hogy frissítse az eszközöket futás közben. Csak újraíndítás után jelenik meg.Bárkinek bármi ötlet?
-
Ha szűk helyre kell berakni egy csinos gépházat, akkor én lemondanék a teljesen passzív konfigról, inkább olyamit raknék össze mint a jelenlegid: csendes, de aktív hűtéssel.
Akasa Maxwell Pro új ház, opcionálisan lehet hozzá venni PicoPSU-t és külső tápkockát, nem muszály tőlük beszerezni ezt.
Vannak kisebb házak a jelenlegidnél, de akkor szerintem nem úszod meg a miniITX lapra váltást. J5005 nem rossz opció, 4K megy neki hardveres gyorsítással, de a HDR nem és nincs szinte olyan lap, amin lenne M.2 SSD slot (egy kivételt tudok: Odroid H2, vagy az újabb H2+). A jövőre való tekintettel lehet egy új AMD APU-s miniITX konfig jobb választás. Intel még csak most ébredezik HDR-t illetően. 10. gen procik IGP-je már képes lesz rá, de én még nem vennék ilyet.
Ház: Silverstone Milo házai, Fractal Design Node 202, vagy esetleg egy In Win Chopin. Ezekben vagy SFX/SFX-L tápegység megy, vagy TFX.
Ha mégis passzív konfigot akarsz, akkor Akasa, HD-Plex, Streacom vonal, de az áruk nem biztos, hogy fog tetszeni. -
MM
őstag
Közben sikerült megtalálnom a kompatibilitási listát az Akasa házaknál.
Ha minden igaz, az Akasa Maxwell Pro ház kell nekem, de a táp kérdés még mindig él.
Ez jó lenne hozzá? Hogyan lehet ezt a lapra kötni?8. gen Intel HD630 fölé van értelme lőni? (Itt az Euler M házhoz találtam lapot és 35W CPU-t egy 9700T személyében.)
-
MM
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, a jelenlegi HTPC-m fizikai méretei túl nagyok, nem fér be a tervezett nappali bútorba.
Jelenleg egy aktív hűtéssel ellátott, de gyakorlatilag hangtalan HTPC-t használok egy Antec NSK-2480 házban (2 x 400RPM házhűtő), i5-4570s CPU-val, integrált VGA-val, Win10 64-el. Külön NAS nincs, ebben van 1 SSD + 2 HDD.
FullHD filmnézésre (Kodi, HBOGO, Youtube) használom, illetve zenelejátszásra (Foobar2000, Tidal) hibátlan, ennél visszább nem szeretnék lépni. A zene USB-re kötött, pimpelt digit kijáraton keresztül megy, a kép HDMI-n jelenleg.
Két lehetőséget látok, kicsit keskenyebb / laposabb ház SFX / panel táppal, vagy Barebone.
A legegyszerűbb lenne egy kis barebone. A lényeg, hogy ne legyen lassabb, mint a mostani. később 4K lejátszás szempont lehet, HDR nem érdekel. A zajszint legyen minél kisebb, passzív lenne a legjobb.A témában keresgélve a Gigabyte Brix széria szimpatikus, de sehol nem írják, melyik modell passzív/aktív, illetve a zajszintről sincs semmi infó. J5005 már elég lehet nekem? 1 db M.2 2280 SSD + 1 db 2,5 SATA már elég lenne.
Illetve Akasa passzív házakat is néztem (Euler, Galileo), ott viszont azt nem találom egyelőre, hogyan lehetne belőni, milyen lap passzolna bele. Ebben az esetben I3-10100 vagy valami új Ryzen lenne a befutó, megint 5-6 évre szeretném letudni a HTPC fejlesztést.
Keretet nem adnék meg, ésszerű keretek között szívesen áldoznék rá megint pár évre.
Ha van barebone vagy ház/itx lap/táp tippetek, azt megköszönném. Esetleg ha van minőségi, méreteiben kisebb ajánlott ház, amibe a jelenlegi konfig átrakható. (mATX, 5 cm szélesség és 5 cm magasság csökkenéssel már kint lennék a vízből... itt 2 x 2,5" hely már elég lenne)
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni az SPDIF-et HDMI csatlakozásra, hogy az optikai kábel max. 2 csatornás PCM jelétől feljebb léphessek pl. olyan hangforrás miatt ami ugyan több csatornás de a Denon már nem támogatja, vagy a játékok alatti térhangzásért.
A 4K monitor és 4K projektor az 5700XT-be van kötve, de szerencsére az alaplapon van még 1 üres HDMI-m. Az Intel HD4600 és 5700XT gond nélkül működik egymással párhuzamosan, munka miatt nagyon sok monitort is kezelt már (egyszerre 4-et) szóval ezzel nem volt baj. Viszont, olyat hogy tudok csinálni, hogy az alaplapi HDMI kimenetet nem csak akkor engedi hangkimenetként használni ha Monitor -és emiatt kép is- van rajta?
A problémám most az, hogy csak akkor tudom a HDMI-t kiválasztani hangkimeneti eszközként, ha kiterjesztem rá az asztalt vagy tükrözöm. Tükrözésnél még csak-csak (függetlenül attól, hogy a valóságban nincs rajta megjelenítő) de mivel a Denon már öregecske így a 4K-tól és/vagy HDR-től hasra vágja magát, a kiterjesztett asztalnál meg hiába van beállítva, hogy a 4K-s eszközök az elsődlegesek, sok alkalmazás nem tudja jól kezeli a kiterjesztett asztalt. Na meg az érzés, hogy tök felesleges számítás.
Azt már meg sem említem, hogy hiába 7.1 az erősítő, valami miatt csak 6 csatornásként engedi kezelni.Az eszközpark:
Számítógép: IGP-vel (Intel HD4600) és VGA-val (5700XT). 1-1 HDMI kimenet, a többi DP port (meg az alaplapon lévő DVI-D meg D-SUB)
-4K Monitor, DP porttal
-4K Projektor, HDMI 2.0-val
-Denon 3806 eddig SPDIF-el összekötve a PC-vel.
Csillagpontosan összekötve, aminek a közepén a PC áll.Valakinek van rá ötlete, megoldása?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Calogero #55252 üzenetére
Lapnak nem feltétlen kell kezelnie, mármint ahogy a pcie-4-et is viszi a B450 lap, nagyjából, csak le van tiltva, így a HDMI2.1-et is lehet vinné a lap, mert igazából csak drót kivezetés. Magát a HDMI2.1-et a procinak (IGP)-nek kellene tudnia. De lehet nagyon nem így van.
-
CirrMee
addikt
válasz
Dorian #55261 üzenetére
Fiam HTPC gépén sem volt túlhúzva semmi (vicces is lett volna, lévén egy ThinkCentre M73 Tiny Desktop), Windows saját telepítésű Intel VGA drivere mégis bekavart. Régebbit automatikusan felülírta a szerinte frissebbel, még akkor is, amikor a driver update tiltva volt neki. Idővel sikerült kézzel ráerőszakolni egy annál újabbat, azóta a probléma megszűnt. Amíg rá nem jöttem a probléma okára, random befagyott, kidobta asztalra, kékre fagyizott, beállt+fekete kép hang mellett, máskor meg napokig ment rendesen.
Fél tucat HTPC dolgozik a családban win10+kodi (18) alapon, a fent említett esete(ke)t leszámítva soha nem volt stab jellegű problémám.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55257 üzenetére
Kodival tele a tököm. Legalábbis a Leia verziò állandòan fagy nálam. Mi van helyette mpc hc vagy be?
-
-
No.01
addikt
Z490 az alaplap tipusa ha jol emlekszem.
Kozben keresgelve nekem is az MPC-BE kerutl a latomezombe. Ajanlott?
HDR tarlamakkal is jol elbanik? Illetve van ra tamogatottsag, frissites? -
No.01
addikt
Sziasztok,
Vettem egy uj HTPC-.t Na jo igazabol nem az, csak olyasmi. Win10 fut rajta es az alaplapon van 2.1 hdmi kimenet, tovabba a proci egy i5-10600T. (Ha nem vertek at akkor ezzel mar mennie kell gond nelkul a 4K-s HDR videoknak is)
A lejatszo programot meg nem dontottem el. Kodit par eve probaltam, de sajnos rajongani nem tudtam erte. Ezzel kapcsolatban esetleg elfogadnek v.mi ajanlast.Mindentol fuggetlenul a normal PC-s beallitasok erdekelnenek. Gyarilag osszekotve a TV-vel (Samsung 75Q95T) alapbol 4K-s felbontasra allt ra 300%-as nagyitassal.
Jol sejtem, h ilyenkor ettol fuggetlenul a YouTube es a filmek eseten azok felbontasa fog dominalni?
(van par filmem regebbrol a HDD-n. Azok szinte kizarolag FullHD, BD25 es BD50, ujabban pedig a HDR tartalmakkal is kacerkodtam igaz megjelenito nelkulezen felul van Netflix - igaz mar nemsokaig - HBO GO es Apple TV-m)
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
cooi11 #55237 üzenetére
Standard HDMI Cable:
These cables are designed for common HDTV broadcast, cable, and satellite TV resolutions (up to 720p and 1080i) with bandwidth capacity up to 5 Gbps. It is optimized for HDMI versions 1.0 to 1.2a.StandardAutomotive HDMI Cable:
This cable type has the same capabilities as a standard HDMI cable, but it is used to connect portable or in-car DVD players and other devices to in-car video displays. Extra shielding is also provided to suppress interference from other car electrical systems and wiring.High-Speed HDMI Cable:
This type of cable is designed to handle video resolutions of 1080p and 4K (30Hz) as well as providing support for 3D, and Deep Color. Bandwidth transfer speeds up to 10 Gbps are supported. It is optimized for HDMI versions 1.3 to 1.4a.High-Speed Automotive HDMI Cable:
This type supports the same features as High-Speed HDMI cables but is optimized for the automotive environment.Premium High-Speed HDMI Cable:
This cable type is designed for reliable transfer of 4K/UltraHD resolution video, including 4K/60 Hz, HDR, and expanded color range. Cable bandwidth support is 18 Gbps and is optimized for HDMI versions 2.0/a/b.Ultra High-Speed HDMI Cable:
This cable type includes all of the capabilities of the others with added support for 8K video with HDR. It supports up to 48 Gbps bandwidth (transfer speed) and is less susceptible to EMI (electromagnetic interference) caused by some wireless devices. This cable type is optimized for HDMI version 2.1.Forrás : 2020. Szeptember 11-i cikk : Everything You Need to Know About HDMI Cable Types
Ezek alapján :
- Premium High-Speed HDMI Cable ( with Ethernet )
- Ultra High-Speed HDMI Cable ( with Ethernet )
feliratú kábelt kell venned.
Az , hogy melyik gyártó....szimpátia , ár , külső alapján döntsd el. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
6m HDMI 4K kábelt kell vennem,
melyik gyártót keressem?
eBay, amazon tele van de melyik jó? -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Beüzemeltem a régi htpc-met DLNA szervernek, az okos tv beépített lejátszóját használom a hálózatról. A kérdésem, hogy egy akármilyen 4K-s mkv fájlnak nem lesz-e kevés a TV 100-as ethernet portja?
Van itthon 'filléres' amlogic doboz is Coreeleckel, de az Openmediavault azért többet tud.
-
Tuto
tag
válasz
z123456789 #55231 üzenetére
Szia!
Egyértelműnek látszik, hogy az AVR belepiszkál a jelbe. Ha csak kikapcsolt állapotban nem engedi át az stand by pass throuth vagy hasonlónak hívják. A lényeg hogy a hangot és képet kikapcsolt állapotában átengedi magad. Alapban ezt régebbi gépek nem tudták. -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #55199 üzenetére
Sziasztok erre esetleg valaki? Vagy hogy még melyik topicban tudnék kérdezni?
-
törölt tag
válasz
cooi11 #55228 üzenetére
No, az LG-nél ez úgy működik, hogy amikor előhívod a menüt akkor megemeli a fényerőt. Szóval, ha kiválasztod a hdmi bemenetet, akkor meg kell adni, mi a forrás, mert pl. teljes RGB csak PC bemenetként van. Ezután elindítod a filmet a PC-n, beállítod a neked tetsző fényerőt, élességet, egyebeket, majd megkérdezi, hogy a beállításokat az összes, vagy csak erre az egy bemenetre akarod-e menteni? Valahogy így kéne legyen a Sony-n is. Szerintem ásd bele magad a manualba, vagy keress Sony topikot!
-
cooi11
senior tag
-
MasterMark
titán
-
cof
veterán
válasz
MasterMark #55219 üzenetére
Ez amit linkeltem végül is ennek a forkja, szóval csak más fejleszti most már.
Igen, de ott sem csinálnak vele sokmindent:
Oké, nem vagyok képben ezekkel, Kodi már csak a médiatár miatt is előnyösebb számomra.
@cooi11
A Netflix egy külön állatfaj... saját szabályokkal, csak Netflix által engedélyezett/plecsnis eszközökön megy a 4K, meg a hardveres dekódolás, kb. az összes modern TV ilyen.
Ehhez meg elengedhetetlen a Widevine L1, az meg egy mezei HTPC-ben nincs, csak kis BOX-okban elvétve.
-
MasterMark
titán
Ez a hivatalos: mpc-hc.org
MPC-HC is not under development since 2017. Please switch to something else.
Ettől még lehet valakik átvették a fejlesztését.
szerk.: De egyébként ehhez a projekthez is azt írják hogy nem fejlesztik csak pofozgatják: [link]
Helyettük ajánlott: MPC-BE
-
cof
veterán
válasz
MasterMark #55216 üzenetére
Ja, akkor elnézést, én Kodit használom. De megnéztem mielőtt írtam az MPC-HC-t, és nem úgy tűnik, hogy nem fejlesztik.
Latest version
1.9.7 / 1.9.7.34 Dev (August 22, 2020)
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Azt a infót kaptam,
akkor lesz 4K a film amit nézni szeretnék
a PC-ről,
(Netflix app-on vagy média lejátszó programon,)
ha letöltöm a plex-et és azon keresztül nézem!
Itt a topicba aki 4K-TV-n néz filmet PC-ről, ( PC-kábel-TV)
tű éles?
Mint a TV Netflix-en! -
Tuto
tag
válasz
Patice #55205 üzenetére
Köszönöm, ez konyhanyelven azt jelenti, hogy HD ok , de 4Kra nem megfelelő ez a NUC?
(nekem 4K lejátszás lenne fontos, mert HD lejátszóm van , de 4k (60hz es) lejátszóm nincsen ezt próbálnám meg a NUCal.)https://www.intel.com/content/www/us/en/products/boards-kits/nuc/kits/nuc6cayh.html
Intel® HD Graphics 500 van benneKöszönöm előre is!
-
piconuevo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Ide is beütött a jóvilág
(lett egy 4k HDR képes tv). Az eddigi pc-m (Pentium G3220, 8GB RAM) viszont full hd-s limittel bír. A ház egy Silverstone Milo ml04-es (csak low profilos vga-t fogad), és ezt nem is tervezem cserélni. A dolog lényegi része az lenne, hogy egy vga bővítéssel (itt azt olvastam rx550) vagy komplett cserével (lap, proci, ram) járnék-e jobban hosszútávon. Amenyiben az utóbbit javasolnátok úgy még annyit , megkérdeznék, hogy a Ryzen 5 3400G egy hozzá passzoló (pl Gigabyte B450M DS3H a hdmi 2.0 miatt) és persze magas órajelű RAM megfelel-e kompromisszumok nélküli lejátszáshoz (4K, Netflix HDR). Előre is köszönöm!
-
cooi11
senior tag
A TV-n át állítottam.
Most minden HDR igen és be.
de most sem tű éles.
Ötlet?
Nagy szükségem van a segítségre ! -
cooi11
senior tag
válasz
Calogero #55200 üzenetére
Ezt végig játszottam .
a végén a megfelelő felírat volt
Ott van egy rész ahol egymás alatt
felvan tüntetve —nem tudom pontosan
HDR nem ( itt valmi fojamatos lejátszás~)
HDR igen
HDR igen
és van valahol egy olyan rész ahol kapcsolni lehet.
HDR ( ki ) itt próbáltam a kapcsolást de mihelyt
át kapcsolna vissza áll.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest