- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
hali
telorol beallitottam es mar tudom vezerelni a htpc-t, de fel tudom vhogy ébreszteni tavolról az asrock e350m1-et? Nincs lanra kötve mert wifin kapcsolodik a roterhez.
Van 5letetek? -
Toobee
veterán
válasz
VW-Corrado #18397 üzenetére
Van, siralmas. Koaxot csinalom, ha megerkeztek a csatlakozok, amiket rendeltem. Remelem bejon a dolog, mert az optikai nem muzsikal tul fenyesen.
-
VW-Corrado
csendes tag
válasz
rbalint88 #18395 üzenetére
Köszi a választ. Biztos elég lenne, de szeretném majd használni normál gépként és kicsit játékra is, így jól jöhet egy kis tuning, ha éppen nem HTPC üzemben megy. 100W-ot filmlejátszás közben nem hinném, hogy eléri (kb 30-40% processzor használatot írtak), Így valószínűleg a kettő között nincs is olyan nagy eltérés.
Optikai hangkimenetre van ötlet? Akinek van LE, próbálta már?
-
jeni
félisten
válasz
VW-Corrado #18394 üzenetére
ez a ASRock FM2A85X Extreme4-M alap olcsóbb egy tízessel,és ugyan azt tudja mint a 33000 Ft ASUS F2A85-M PRO változata.
-
rbalint88
addikt
válasz
VW-Corrado #18394 üzenetére
Ezek olyan új lapok, hogy még nem válhattak be, nincs velük tapasztalat
Prociból A10-5700 nem elég? nem sokkal gyengébb, viszont nem 100W, hanem csak 65W a TDP-je, ami egy HTPC-nél mindenképp szempont. -
VW-Corrado
csendes tag
Sziasztok! Alaplap kérdésben nem tudok döntésre jutni. Proci: A10-5800K
Ami fontos lenne: HDMI (3D+hang), Optikai S/PDIF kimenetet, stabil működés.ASUS F2A85-M, vagy LE verziója, esetleg PRO. Mennyivel kevesebb az LE a memória foglalatokat leszámítva? Amúgy adatlapon csak a PRO-nál írják, hogy az támogatja az Optikai S/PDIF kimenetet, de másik kettőn is van, azoknál nem működik?.
Esetleg ASRock FM2A85X Extreme4-M?Kinek mi vált be?
Köszi.
-
McSzaby
őstag
válasz
Csicsóka #18365 üzenetére
Erről nem is hallottam még. Mondjuk ez nekem nem eleg, kevés lesz szerintem. Egy bővítő hely van csak rajta,ami eleve kevés a hangkari végett. Otthoni szerverbe 2 lan is kell és egy jobb hangkari a rendes hangzásért XBMC-n, szóval ez sajnos nem elég,de köszi az ötletet!
Mondjuk a proci elég lenne... Azt hiszem marad a 1155 vs. Fm2..
-
Pista0001
addikt
válasz
Krampesz #18384 üzenetére
Esc gomb nincs a távirányítómon
cannibal: Sajnos valamiért nem indul el az OpenELEC
Eddig csak a legújabbal próbálkoztam, se az Inteles, se a Generic, se az OSS nem indul, konkrétan lefagy. Kezdek kiábrándulni a "megbízható" Linuxból (GeeXbox-ban HDMI-n nem sikerül hangot varázsolni), szerintem ennek Win7 lesz a vége, viszont XBMC-vel. Sokkal jobb minőségben jeleníti meg a filmeket mint a MediaPlayer.
-
Garold
senior tag
válasz
Celtis #18387 üzenetére
Nekem LC Power LC-1320mi van, én teljesen meg vagyok vele elégedne.
-
Celtis
veterán
Mondjatok jó HTPC házat ezeken kívül: Modecom Feel 202, Gigabyte MIB I3140, Chieftec Flyer Fl-01B és FI-02BC, Vialan EPC2, SilverStone SST-ML03B Milo
- Lapos, fekvő Mini-ITX vagy Micro-ATX. Minél kisebb (kocka nem jó)
- viszonylag igényes kinézet
- legalább egy slim optikai meghajtó meg egy SSD
- lehetőleg táp nélkül
- kapható és az ára 20e alatt. -
bigdady
nagyúr
xbmc-n keresztül tudok torrentezni vhogy?
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #18379 üzenetére
Igények, te ilyen vagy mi meg olyanok. Ennyi. Ne keress benne értelmet. Fogadd el
Persze arra ugye nem gondolsz, hogy előtte az embernek volt média lejátszója azt kikellet szolgálni, plusz nekem csak laptopok meg table pc van itthon. A tárhely meg kell.Krampesz
Nekem ssdvel ott körül bootol a win is, és indul is az xbmc
-
Krampesz
tag
válasz
Enszuke #18379 üzenetére
a nast kiviheted a sufniba, csak egy ethernet kábel kell neki, meg a 220. ott úgy zúg a sok vinyó, ahogy akar. hosszú kábelek drágák, és a jel is sérülhet. openelec egy sima 2.0-s pendriveról fél perc alatt bebútol, így vinyó sem kell a htpc-be, tehát a lehető leghalkabb lesz, pláne paneltáppal vagy picopsuval.
-
cekkk
veterán
válasz
slashing #18376 üzenetére
Pedig a táp venti az süvít
SMB,http://www.openmediavault.org/ ezzel a rendszerrel. -
slashing
senior tag
Igen jó vétel volt az, én n40l-t vettem, 36 idején még nem tudtam hogy létezik ez a kis kuckó. Fél évig figyeltem az árát de a hülye hdd árak miatt a hdd-s verzió nem volt elég olcsó a sima meg nagyon tartotta a 40-45-t aztán egyszer lement 39-re aztán akkor gyorsan rendeltem, ennél olcsóbban nem is hiszem hogy lehetett kapni tavaly. De baromira megérte az árát és szerintem nem is hangos simán tudnék mellette aludni is.
Amúgy te mivel használod samba vagy nfs?
-
Pista0001
addikt
XBMC-ben (OpenELEC) hogy lehet MCE távirányítóval egy szintet visszalépni? GeexBox-ban a back gomb nem működött (elvileg a GeexBox meg az OpenELEC ugyanolyan, minimál Linuxon XBMC).
-
slashing
senior tag
ezért kell NAS-t használni
az mehet éjjel nappal is akár és oda rakod ahova akarod csak kábelezés kérdése, ami persze nem mindig megoldható. Én sose értem hogy egy htpc-re miért tekintenek úgy hogy azt mindenre kell használni, elindulnak azzal hogy menjen rajta a film aztán fusson rajta torrent aztán játékok stb stb...
Én mondjuk még jó időben vettem egy hp microszervert nasnak(új széria 100e fölött van én még 39 ért vettem a régebbit) ami kevesebbet fogyaszt nasként mintha a htpc-t használnám nasként is és persze nem kell hallgatni a szobában a hdd zaját...ez nem Samanbacsii szól neki van Nas a rendszerében ahogy olvasom, csak úgy általánosságban
neki azt javasolnám hogy ha már van nas akkor vegye a legkisebb házat amit kapni lehet és van rajta VESA aztán rakja a tv hátuljára ha az nincs a falon egy ssd-vel, nem is kell ördöngősen gyors ssd, csak a hdd hang miatt... -
cekkk
veterán
válasz
Samanbacsii #18369 üzenetére
Hát igények vannak
Mennyit akarsz rászánni.
AMD A8 proci ehhez tartozó FM2es alaplap, hűtő, picopsu amely ugye csendes. A csendességet ott bukod el, hogy merevlemez lesz benne, és azok ha járnak éjszaka hallani fogod. -
Csicsóka
őstag
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Több fórumon érdeklődem, hogy egy hdmi-vel rendelkező NAS elegendő-e médialejátszónak de a válasz összefoglalva: nem. Ezért építenék egy htpc-t (vagy ha van "célgép" akkor vennék készen) mivel úgy néz ki, hogy megkerülhetetlen az egység. Minél kevesebb kompromisszumot szeretnék (pl. BD filmek menüvel történő lejátszás, teljes 3D támogatása ha nem extrém ráfordítást igényel, teljes HD hang támogatása, stb).
De! Legyen a lehető legkisebb és legcsendesebb. Ebben kérném a segítségetek, javaslatotok. -
tomi319
tag
Lehet hülye kérdés, de egy elég érdekes és idegesítő problémába futottam, melyet nem újrarakással szeretnék megoldani, így inkább kérdezek. Találkozott már valaki olyannal, hogy betölt az xbmcbuntu és csak villog a tálcája? nem lehet rajta sehova kattintani, asztal az működik, és nem tudok belőle kijelentkezni. Valaki tudna tanácsot adni, hogy ez hogy lenne megoldható újra rakás nélkül?
-
TCr
veterán
A kis Brazos-on is érdemes havonta feltenni az új driver-t, vagy teljesen felesleges?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
HTPC-t akarok építeni, vigye a full-hd-t akadás mentesen linux alól és elvileg még otthoni szerver funkciókat fog ellátni. Mit ajánlotok? Én FM1 alatt egy A4 3300 procira gondoltam 4 GB rammal.
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #18349 üzenetére
Ezzel már minden különbséget látnál, ha nem rossz a szemed
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #18346 üzenetére
Őőő, nem tudom, Peakkel amikor beszélgettünk ő azt mondta nincs, én sem hallottam volna, hogy lenne, de ha akarod leírom, hogy van, és ha megvetted akkor majd tápláljuk benned , a hitet, hogy mennyivel jobb lett a képminőséged oké?
Játék miatt vette szerintem a kártyát. Meg gondolom jó pénzért jutott hozzá -
canniball
nagyúr
-
Peak
addikt
nálam hétvégén battlefield3 teszt lesz 120cm-en 7.1es hanggal
-
zolaas
senior tag
Üdv! A hétvégén teszem össze a gépet. Milyen op rendszert tegyek fel, ami elég ahhoz, h a videók menjenek és menjen usb-ről? Vinyót/ssd-t még nem vettem meg.
-
cekkk
veterán
Sikerült nekem is végre olyan anyagot találnom amivel nem bírt ez az xbmc
A CSI 11 évadjának a xvidjével. De az MPC-HC már le játszotta -
Celtis
veterán
válasz
Enszuke #18320 üzenetére
Ilyen házban?
Persze mindegy, hogy milyen házban használod, csak ugye hülyeségnek tűnik megvenni egy házat táppal, utána pedig a tápot kidobni.
Közben megnéztem, a chieftec ház tápja szabályozott fordulatszámú. 8 centis venti, és elhelyezéséből adódóan talán még a ház belsejét is hűti. Esetleg nem is olyan hangos? -
Celtis
veterán
Megjött a gomb a kabáthoz egy hadonászós egér formájában.
Féltem tőle, hogy nehézkes lesz vele az egerészés, de megdöbbentően könnyen és finoman lehet vele pozicionálni.
-
-
csenzi2
tag
Nagyon profik vagytok, köszönöm a segítséget, drdr és TCr fórumtársnak is!!!!!
Mindent kikapcsoltam amit lehet, tökéletes a BD50 2D és a Full3D lejátszás is!
Így hogy kikapcsoltam mindent
BD50: CPU-10%, GPU néha kileng egy kicsit max 20%, de legtöbbször nem is mutat semmit
Full3D BD Iso: CPU 25-30%, GPU ua. mint 2D-ben, de lehet, hogy ez nem mérvadó mert csak a catalyst terhelésmérőjét tudom használni.
Hőfok nem megy 62 fok fölé, eddig 85 is volt! -
G4ga
őstag
-
drdr
senior tag
Hát, esetleg ki lehet mérni azon a csatlakozón mi hová megy. Ha mindent sikerül feltérképezni, akkor tüskesor kapható (pl. Lomex-ben), már csak vezeték kell és csatlakozók az alaplapi tüskékhez...
Másik megoldás, elfelejted a soktüskés csatlakozót, az USB és egyéb csatlakozók vezetősávjait elvágod és direktbe ráforrasztasz vezetékeket, majd a végére csatlakozót az alaplapodhoz. Így a kapcsolókat (reset, táp, és ledeket is ). Megkeresed az alaplap manuáljában az alaplapon melyik tüske mi pontosan, az USB csatiról találsz infót a neten, hogy melyik láb micsoda....
Megoldható, de nem kevés munka... Gyakorlatilag az is megoldható lenne, hogy a képen látható méretű nyákot legyártod újra, az usb és egyéb előlapi csatlakozókat ami szükséges átforrasztod és kialakítasz egy saját csatlakozó felületet, amit tudsz illeszteni az új alaplaphoz, vagy direkt az új nyákra forrasztod a vezetékeketalaplapi csatlakozókkal ellátva (mint ahogy más házakban is van)...
Kell hozzá, egy multiméter, forrasztópáka, kitartás, idő és türelem.
-
sb
veterán
válasz
csenzi2 #18309 üzenetére
2D-ben a 100% gpu-ra nagyon sok.
Esetleg - ha van egyáltalán - akkor a catalyst-ben a képjavítókat érdemes lehet kikapcsolni.
Amúgy is, mert szerintem inkább ront a képen, de egy tesztben volt 6450 ami DDR3-al szerelve nem bírta el őket.Talán ettől lehet maxon a terhelés, mert amúgy ennél gagyibb vga-n is simán megy az XBMC+DXVA 2D-ben.
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
Megprobálom hátha valaki tud segiteni.
HTPC épitek éppen.
Van egy Dell lapos házam. Sikerült bele fabrikálnom egy micro atxs Asus lapot.Gondom a következö lenne.
Ez lenne az elölapi panel része a háznak.
A bekapcsolo gomb a front panel reszre van bekötve.
Az alatta lévö hosszabb csatirol megy az USB és a bekapcsolásért felelös szalag kábel a gyári alaplapra.
A kabel sajnos nem megy rá normál alaplapra igy megoldást keresek hogy tudnám bekötni.
Esetleg ebben valaki tud segiteni nekem? Javaslatot tenni hogy tudnám a bekapcsolo gombot rákötni arra az ASUS lapra? Esetleg a front USB-ket is?Segitséget elöre is köszi!
-
csenzi2
tag
Segített, most már csak 30% körül megy a CPU, de sajnos még mindig nem tökéletes, nem folyamatos a kép, GPU 100%-on van. 2D-ben az XBMC is közel 100% GPU terhelés és 10% CPU terhelés mellet megy, de legalább folyamatos. Esetleg lehet állítani valahol a CPU-GPU munkamegosztást, vagy cseréljem le a HD6450-et HD6570-re?
-
san2000
tag
Látott valaki ilyen tolatókamera monitor képét?
Felbontásban jóval nagyobb (Felbontás: 640*480.) mint a most használatos lcd-m (400x280) és árban sem vészes.
Csak kérdéses,hogy 3,5 " menyi látszik az XBMC-ből ?
Fele akkora méret ,de nagyobb felbontás.
Élesebbek lennének a kontúrok ?? -
mandju
senior tag
Kösz a válaszokat!
Az általam kiválasztott alkatrészek rendben vannak ahogy leírtam? win7+XBMC lenne a felhasználói felület...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest