- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Nem teljesen ide tartozik de mégiscsak mozizás és nem hiszem hogy lenne megfelelő topik ahol feltehetném a kérdést.
Meg lehet-e valahogy PC-ről USB-n keresztül osztani mappákat, illetve azok tartalmát? A cél az lenne hogy a számítógépet a TV USB-csatlakozójára kötve a TV-be épített médialejátszóval elérhetőek legyenek a filmek. -
rigo88
aktív tag
válasz
dabadab #19297 üzenetére
a pro verzió amin a nagy kocka 2 uncia réz van simán megy ventivel 70fokon. kiváncsi vagyok nyáron mi lesz :s
hamarosan kerül a htpc-be egy ssd, és akkor végre nem fog recsegni a wd green ami mellesleg a teljes alumíniumházat felfűti, mellesleg érinthetetlenül forró..
milyen legalább 1.5tib hdd-t érdemes beszerezni ésszerű ár-keretek közt? nem érdekel az elérés, a rpm, csak h halk és olcsó legyen.
jó lenne 2x750gb wd black noti de az horror. -
Patice
Topikgazda
-
rigo88
aktív tag
válasz
dabadab #19293 üzenetére
áh. ravasz
bár nem szeretnék szívrohamot kapni amikor a 60fokos borda ledobja a ragasztót
lehet, hogy ragasztó + odakötözöm valami viszonylag vastag cérnával is azért. a rezgéscsillapítás jó ötlet! van még egyoldalon ragadós gumim a macho hűtés dobozában is.
az e45 pro-n gumikesztyűből vágott gumigyűrűvel erősítettem a bordára a ventit. pro megoldás az is ám! kiváncsi vagyok mikor rothad úgy a gumi a bordák közé hogy az életbe nem szedem ki...Patice: közvetlenül a bordára erősíteném, igaz a borda+venti és a ház oldallapja közt maradni fog nagyjából fél cm max.
ebbe pakolom majd.
ház igencsak GAY-re sikerült slogenje: small is cute small is beautyful. amikor mondta az eladó majdnem visszaadtam h "nemkellviddinnen"... -
rigo88
aktív tag
válasz
#75912448 #19283 üzenetére
köszi a linket! leszedtem!
attól tartok pontosan ugyanezt az oldalt találtam meg én is, és bár unix analfabéta vagyok, ezért valószínűleg nem "jól" telepítettem fel a drivert, de telepítés után semmi hang nem volt a gépen, sőt még a tvkártyát sem találta
volt benne egy script amit simán futtatni kellett, ez néhány hibával futott le, itt lehetett a bibi.
a tvkártyára "no hardware present" a hangra pedig a system/audio alatt "error no sound device"
nem tudtam h sírjak v nevessek.aztán a végén nevettem. leginkább a csajomon h ott feküdt este 8kor az ágyban tévé/film nélkül.
először néztem nincs tv. mondom neki semmi baj, majd holnap bentről megcsinálom, nézünk filmet. indítom a filmet, no sound
szóval make uninstall, fglrx purge, 3.6 kernel purge, 3.6kernel install, fglrx install, reconfigure, és már ment is.olvastam, hogy az alsa sound drivert azt törölni kell ha csak nem kifejezetten szüksége van rá az embernek. ezt is kipróbálom bár fogalmam sincs h hogy. me' azt se tudom h mi az az alsa sound driver.
első körben a legelső ötletem és amit ti is mondtatok: kicserélem a kábelt, megkarcolódhatott, nem kímélem..
JA igen még valami: hogyan tudok a legkíméletesebben odafogni egy ventit az e45m1-i deluxe-ra?
nem szívesen csavaroznám szét a lamellákat, csak ha muszáj. -
tendetiti
tag
Xbmc Edennél azt szeretném megvalósítani, hogy a filmek médiatárban kialakítok mappákat és abban csoportosítom a filmeket. Leírná nekem valaki a hogyant ?
Köszi -
jeni
félisten
válasz
Celtis #19284 üzenetére
ha rendes 5,25-s PC-s DVD írót keresel akkor érdemes halkat venni.
A Samsung és az Asus mindkettő dobozos kivitel,esetleg a liteon amiből tudnál válogatni.
Esetleg olyan DVD írót amiben van még plusz Blu-Ray olvasó-ez kb.10000 Ft a PCX boltban Liteon néven keresd vagy rendes BD írót Asusnak (gyanítom,hogy el van írva az ára.ha mégsem akkor jó vétel) van 16500 Ft,de a BD írókból a Pioneer cuccaik a jobbak. -
Digger
senior tag
válasz
Celtis #19284 üzenetére
Sziasztok!
Reggel ajánlott valaki az MSI Media Live gépbe egy Realtek drivert, mert nem megy át a hang a HDMI-n. Sajnos nem jött be! Nem támogatott eszköz üzenetet ad. Van az eszközkezelőben egy fel nem ismert eszköz, úgyhogy küzdök még vele. Most már nem férek a kütyü közelébe, mert tv-zik a család! Majd folytatom holnap.
Van a készülék elején egy VFD panel, amin van még néhány hw gomb, meg egy kombinált WiFi/BlueTooth modul. Összesen 3 USB csatin keresztül csatlakoznak az alaplaphoz. Láttam az msconfigban, hogy a VFD programja induláskor betöltődik. Nézegettem az állományokat, le is töltöttem hozzá anyagokat. Szerintetek hasonlóan lehet vezérelni, mint a közkézen forgó kijelzőket? Jól tudom, hogy az XBMC egy add-on al tud ilyeneket vezérelni? -
Celtis
veterán
DVD optikai meghajtóból van ami HTPC-be ajánlott? Vagy tökmindegy milyet veszek?
-
rigo88
aktív tag
válasz
#75912448 #19281 üzenetére
felraktam a drivert aztán azt hittem h jó lett tőle, de mint utólag kiderült az egy lan driver volt
aztán most amerika kapitány alatt megint recsegett. van a pincébe még 3 kábel megpróbálom őket, bár az at3iont-i deluxe-szel u.ez a kábel jól működött ami nem zárja ki hogy az átszerelés közben megkarcolódott v valami.
tudnál konkrét driver-linket adni esetleg? mert nem leltem. köszi!
r -
rii
nagyúr
nagyon köszönöm ... szíjjelnézek az aprón akkor .-)
(#19279) dabadab:
alapvetően csak XMBC volt a tervbe.
de lehet h mpg1234 is megteszivagy mplayer .-)
nekemm az van még meg mikor '98 nyarán eladtam az 1,2 gigás Seagate-met ... és okróbberre tudtam összeszedni 36800 valamennyit egy 5,1 gb-os Quantum Fireball 5.1 -re .-) köztes időben meg 3,5"-os floppyról DOS 5.0 + Terep2
-
dabadab
titán
Szerintem a memória túl van misztifikálva, ha nincs egyéb különös igényed (pl. hogy low profile legyen, mert különben nem fér el tőle az akármi), akkor megveszed a legolcsóbb DDR3-at, főleg, hogy a lapban úgyis csak max 1066-on megy. Ha nem csak XBMC-t akarsz rárakni (mert elsőre így értettem), akkor menjen bele 4 GB, végülis tényleg olcsó a RAM (emlékszem, amikor valami 40k-t fizettem 64 MB-ert, brrr
)
-
rii
nagyúr
válasz
Pista0001 #19254 üzenetére
nagyon köszönöm!
mivel a Ti tudásotokban sokkal jobban bízok, mint a saját értékitéletemben, ezért szabad volna konkrét memória márkát-típust kérdeznem? DDR2 vagy DDR3 kell a vasba?(#19260) dabadab:
Debian vagy Slackware Linux jobban érezné magát 3 GB RAM-mal, mint 2-vel?
vagy Red Hat ... ha van még ...
.-) -
Peak
addikt
válasz
rigo88 #19272 üzenetére
nekem az alaplapi realtek optikai kimenet pattogott, ezért nem is használtam.
tipikusan adatszinkronizációs hiba, az asszinkron átvitel miatt is lehet, meg még sok minden.
viszont van v2.70 HighDefinitionAudio driver a www.realtek.com.tw oldalon, érdemes volna még azzal is megpróbálni. -
toto76
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani A10-5700-as procihoz hűtő ventit? Nem lenne tuning, semmi extra csak film nézés, zene hallgatás stb. (valami low profile kellene)
Köszi,
toto -
rigo88
aktív tag
szerintetek mennyit ér az at3iont-i deluxe egy kis csinos házban xbmc-vel előretelepítve?
ez így.
konkrétan a ház benne a lap, egy usb-pendrive-on a system, és 2gb ddr3 ram... semmi hdd/ssd/odd.
és persze nem nektek hanem egy laikusnakregger: nálam - és még pár embernél fórumok szerint pattog a hang, hiába pöttyözöm be csak a dolby digital-t meg a dts-t vagy egyiket sem, vagy mindet. olyan mintha túlvezérelt hangot kapna a vas. a nagyon hangos effekteknél pattog csak.
megj.: a sport1hd-n vagy eurosporthd-n a hang 5.1
-
zolaas
senior tag
Ha azt szeretném, h az erősítő kódolja a hangot, akkor xmbc-ben mit mire állítok? Illetve ha HD hangal ellátott filmet nézek akkor attól lesz még hangom?
-
sb
veterán
Igen, azt írtam először, mert mint utána írtam, nem ugrott be elsőre, hogy mi volt a pontos oka mivel már régen foglalkoztam vele.
szerk: 32 biten sem biztos, hogy 512 IGP ram mellett 4-ből 3GB látszik. Abból is láttam már laptól (nem Atom/Ion lapok) függően 3-3.25-3.5GB között mindenfélét.
Attól függ milyen eszköz kerül még bele a címtárba 4GB alatt.
-
sb
veterán
A csillag nem véletlenül van ott a mondat végén. Ezt kihagytad a weboldalról.
"*Due to the CPU limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® OS."Kb. 2 éve néztem utána, hirtelen nem ugrott be, de közben már eszembe jutott: ez az Atom proci limitációja. 3.5GB-ot címez max. Ebből lejön az IGP ram (ami nálam 512, ez a max), így lát 3GB-ot a 4 helyett. Szóval ez általános az összes Atom 330-as lapra.
Az oprendszer természetesen 64 bites (és Win). Win 7 Ultimate x64.
-
dabadab
titán
"Nekem Asrock A330 van és csak 3GB-ot lát a 2x2GB-ból."
Nem Windowst hasznalsz?...
(#19262) cekkk: A 32 bites Linux vigan latja mind a 4 gigat ilyenkor is, ez egyertelmuen windowsos betegseg (egyebkent ez az Atom is 32 bites, szoval 64 bites rendszer nem fog menni rajta).
(#19264) Digger: az Ionnak max. 512 MB-t lehet adni.
-
cekkk
veterán
Talán 32 bites oprendszert használsz?
Mert a honlapon ez van, hogy:Dual Channel DDR3 memory technology
- 2 x DDR3 DIMM slots
- Supports DDR3 1066/800 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 4GB* -
Patice
Topikgazda
válasz
Digger #19258 üzenetére
Milyen típusú az alaplapi hangkártya?
Ha Realtek, akkor lehet kell egy HDMI Audio vezérlő.
-
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Megvettem az MSI Media Live HTPC-t. Ha HDMI kábellel kötöm a TV-re, akkor nem megy át a hang! Nem tudtam kideríteni, hogy a rajta levő HDMI milyen verziójú. Az alaplap típusa MS7329. Egy AMD Brazos alaplappal épített HTPC-vel hiba nélkül megy, tehát nem a kábel, vagy a TV, beállítások hibája okozza. Merre induljak? -
Pista0001
addikt
Szerintem akár az 1*2 is elég lehet, ha mindenképp 4-et szeretnél akkor is inkább 1*4. Tudtommal az összes kis fogyasztású cucc (Atom/Brazos) egycsatornás memóriavezérlővel rendelkezik, így a két modulnak nincs jelentősége, nincs dual chanel. Az árak elég jók manapság, 1*4 gigás sima borda nélküli 1333-as modult szerintem olcsón lehet kapni manapság.
-
rii
nagyúr
sziasztok
nagyon régen nem vettem már memóriát ... nem vagyok jártas a kérdésben... azért szeretném megkérdezni, hogy egy
Asus AT3IONT-I Deluxe laphoz milyen modult ajánlanátok?
2x2 giga kellene, nem?
csak torrent, video player, meg valami music player menne ... meg valamilyen Liunux (reményeim szerint) -
törölt tag
Nyilvánvalóan másképp szólnak, de nekem elegem van belőle
, ha fülelsz a jövőben, kív leszek a véleményedre, nekem az eredeti felállás teszik, dekódoljon az erősítő. Néhány TrueHD anyagnál egyértelmű hangerő különbség volt, ez pedig nagymértékben befolyásolja a véleménynyilvánítást. Kerestem néhány jelenetet mikor nem a center-frontok, hanem a hátterek dolgoznak, helikopter áthúzás és hasonlók, amik feletted, mögötted szólnak. DD-DTS esetén sokszor eltérő hangerővel, eltérő térből indul ill végződig 1-1 effekt. Pl a Vasember c. film 40x percnél mikor beülnek beszélgetni egy autóba, majd a jelenetsor végén a hátterekből egy helikopter hangja hallatszik, ahogy elhúz feletted/melletted/mögötted. Visszhangot is találtam DTS hanganyagnál, melyen egész korrekten hallható volt az eltérés az erősítő javára. Esetleg ha megvan a gyári Transformers 3 BD. A film elejébe néztem bele, itt pedig konkrétan jelentősen hangosabb (ezáltal akár érezhetjük, hogy jobban szól) XBMC dekódolással.
Szóval játéknak jó volt, különbség van, a lehetőség adott mindenki számára, hogy hallgatózzon. A véleményem nem tekinthető véglegesnek, nem szántam túl sok időt rá, annyit tükröz, amennyit a saját rendszerem ill a helyiség akusztikai jellemzői nyújtottak számomra 1-2 óra alatt. Ennyi idő alatt néhány filmbe tudtam csak belenézni, koncertbe egyáltalán nem, talán ott még jobban elkülöníthető különbségeket lehetne felfedezni.
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék a nappaliba összerakni egy HTPC gépet. Van esetleg erről egy jó kis összefoglaló cikk? Ilyen How to féle, ajánlásokkal, mire kell figyelni stb. Keresgéltem, de nem nagyon találtam ilyen témájú irományt.
Mini-ITX-ben gondolkodom, ami nagyon fontos lenne, hogy hosszútávon tudjam majd bővíteni (tehát legalább 4db 3,5" hely a merevlemezeknek).
Árban miben kell gondolkodnom, ha szeretném hogy viszonylag hosszú távon megállja a helyét a kicsike? Esetleg ilyen rendszereket érdemes SSDre rakni? (nem ismerem ezeknek a rendszereknek a boot idejét)
Előre is köszönöm a segítséget! -
Celtis
veterán
Igen, két dolgot hasonlítasz össze, még ha fizikailag ugyanazok is az eszközök, vagy nem? Hogyan győződhetsz meg róla, hogy egyforma-e a hangerő? Mondjuk DTS-be kódolt mérőhangokkal.
Csatornánként rózsazaj. Ha a két üzemmódban a szintek egyeznek (lehet, hogy eltérő hangerő beállítást kívánnak az erősítőn) utána van értelme hallgatózni meg véleményt alkotni.
-
Pista0001
addikt
Felettébb érdekes dolog, nekem eddig kiírta hogy passtrough esetén nincs lehetőség hangerő állításra, de a némítás működött, meg is jelent az áthúzott piros hangszóró, tegnap viszont nem írt ki semmit amikor nyomkodtam a hangerő gombokat, a hangerő sem változott, a némítás működött, de kijelzés nélkül.
-
törölt tag
-
Peak
addikt
válasz
#75912448 #19243 üzenetére
még nem próbáltam, de szerintem nem jó szóhasználat a "jobb", helyette próbáljuk meg a "más" kifejezést használni, mivel mindenkinek más a "jó" vagy "jobb". inkább ird körül, hogy hol és miként hallottál különbözőséget. azzal szerintem mások is jobban el tudják képzelni, hogy milyen különbségre próbáljanak figyelni.
-
törölt tag
Egyebkent a konkret kerdest vizsgaltad xbmc-vel? Mivel nem vagyok sajat magam ellensege, ezert epp hallgatozom. Azt mar most kijelenthetem, h van kulonbseg. HD es nem HD anyagnal is. Legnagyobb meglepetesemre hol itt, hol ott. Van olyan HD hangu film ahol egyertelmuen jobb multichannelben, es nem egyszer forditva sima dts-nel, ha az erosito dekodol. Erre tobb ido kell.
-
Celtis
veterán
Én ezek alapján inkább valami alapvető beállítási különbséget feltételeznék és nem valami különleges minőségi eltérést. Valami gond van a mélycsatornával. De hát én csak egy mérnök vagyok, nem audiofil.
Amúgy egy valamirevaló összehasonlító teszt nem úgy indul, hogy egyenlőre szintezzük a két rendszer csatornáit? Lehet, hogy egyszerű hangerő különbség az, ami mögött valami nehezen megmagyarázhatót tételezel fel.
-
Peak
addikt
Egyetlen egy dolgot tudok elképzelni, hogy az erősítő másképp kezeli a megkapott LPCM jelfolyamot, mint amit a DSP nyit ki LPCM, tehát az egyikre valamiért végrehajtja az esetleges előre beállitott akusztikai módosításokat, kiemelést, vágást, mig a másikra nem.
Logikusan számomra az lenne az alapértelmezett, hogy minden ilyesmit végezzen el a kapott és a kikódolt LPCMre is, de ha valóban jobban remeg egy sub egy-egy hangon, akkor csak ezt tudom elképzelni, hogy az erősitő másképp kezeli a két streamet. -
dabadab
titán
"Ez mégis hogy a pcsba lehet placebo?"
Es hogy a csudaba kovetkezhet a dekodolas kulonbozosegebol? Most oszinten, el tudod magyarazni? Mert en nem.
Egyebkent a placebo nagyon-nagyon melyen mukodik, boven a tudatos szint alatt, egyesek kepesek meggyogyulni miatta, vagy ott a kedvenc kiserletem, ahol a nepeknek konkretan jobban izlett (nem azt mondtak, hogy jobban izlik, hanem tenylegesen jobban izlett, MRI-vel kimertek) ugyanaz a bor, ha dragabbnak hittek. Ehhez kepest az, hogy masnak hallottad a hangokat, siman belefer. Ha meg tenylegesen is van kulonbseg, akkor inkabb az erosito beallitasaiban keresnem, nem kizart, hogy az machinal valamit az LPCM vagy DTS MA jellel.
-
TCr
veterán
Azt azért magyarázzátok már el nekem kérlek, kicsit félretéve a felsőoktatási anyagaitokat, meg tudomisén még miket, hogy élesben tesztelve a DTS HD és LPCM hangokat - azokat oda-vissza, oda-vissza váltogatva ugyanazon forráson - mitől van az, hogy előbbinél 1-2 mélyhangnál olyan dörrenést produkált a sub, hogy megremegtek az üvegek, utóbbinál viszont nem? Aztán vissza, megint remeg, vissza, megint nem...
Ez csak az egyik jelenség volt a sok közül, ami egyértelmű különbségre utalt, de ez volt talán a leg"szembe"tűnőbb.
Ez mégis hogy a pcsba lehet placebo?Esküszöm, hogy nem kötözködésképpen írom, csak egyszerűen nem értem...
drdr: lehet elaludt a szenzor és a Passmark ébresztette fel.
-
Peak
addikt
válasz
dabadab #19199 üzenetére
http://www.mp3-tech.org/programmer/docs/dts_whitepaper.pdf
A DTS hang veszteséges tömörítésének "kinyitása" LPCM jelfolyammá, WhitePaper... csodás diagrammok, jackson-ábra és jól látható részletesség, amely akkora szabadságot ad a programozóknak, akik PC-re vagy konzolra irhatnak szoftvereket, illetve a chip-gyártó cégek számára, hogy egyáltalán nem látom 100%-ig garantáltnak, hogy mindenki pontosan ugyan azt az LPCM jelfolyamot fogja előállitani bitről bitre.
Ettől még nem kizárt, hogy az XBMC LPCM dekódere bitről bitre pont ugyan azt az LPCM jelfolyamot fogja előállítani, mint az erősítőm Cirrus Logic DSP-je, vagy éppen a VLC player, de (pontosan a fenti részletes sheet alapján) ostobaság kijelenteni azt, hogy márpedig minden LPCM jelfolyam azonos lesz azonos audiostreamből.
Ugyan ez van sima Dolby Digitalnál is, és minden más egyéb veszteséges tömörítésű eljárásnál is.A Loss-less kódolások, úgy mint a TrueHD és a DTS HD MA hangsáv formátumnak viszont pont az a lényege, hogy ott viszont bitről bitre ugyan azt a jelfolyamot kell visszakapni LPCM-ben is, mint amit a nyers forrásnál kevertek a hangstúdióban.
Itt viszont kb. 100% ugyan az az LPCM minden esetben, akár XBMC nyitja ki, akár a DSP. A placebó hatás itt tutira jelen lehet.Remélem igy most már igy mindenki számára megnyugtató választ kaphattunk, és szent a béke.
UFF!
-
drdr
senior tag
CPUID HW monitor is mutatja a cpu temp-et.... Passmark BurnIn testtel 56C-ra tudtam "felfűteni", mindezt 950RPM-es fordulat mellett... (A8-3870K és Big Schuriken2)
De valami nem kóser itt, játék közben is volt hogy a venti beindult nagyobb fordulaton. Tudtok ajánlani gyorsan vmi más tesztet ami rendesen meghajtja a gépet?
-
drdr
senior tag
Tegnap vettem észre, hogy az Asrock A75M alaplapom biosában a CPU Temperature mellett N/A van.
Nem emlékszem, hogy valamit elállítottam volna. Találkozott már valaki ilyennel? Az alaplap hőmérsékletét méri normálisan. -
beteg
őstag
Hmm? A PC-n állítom! A táv az xbmc-re van belőve. Teljes képernyőn fut és amikor hangerőt állítok, nem jelenik meg nállam semmi! Ezek szerint nem ez a normális?
-
beteg
őstag
tudtok olyan kiegészítőt az xbmc-hez, ami megjeleníti a hangerőszabályzó állását, ha nyomkodom a távirányítón?
köszi -
pupasz
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan program, ami egy filmből kinyeri a "metaadatokat"?
Konkrétan: Milyen felbontás, kódolás, nyelv(ek), esetleges feliratok, bitráta, stb. alkotja?
Ha ezt mondjuk egy ISO állományról is el tudná árulni, akkor az maga a tökély lenne...Gondolom az a progi (ha van ilyen), ami ezt tudja, azzal lehet exportálni is a végeredményt.
Köszi
P.
-
san2000
tag
Szép napot!
A cikkem a logout-on csak nem került még ki vasárnap óta.
Még is már 300 fölött jár a számláló.
Nincs valakinek ott az oldalon ismerőse aki kicsit meg tudná sürgetni a dolgot?
Már írtam egy adminank ,de még nem is válaszolt.Köszönöm.
san2000
-
sb
veterán
válasz
Mezga Aladár #19211 üzenetére
Nekem van csak időm nincs.
Meg igazából a scripted átküldése óta szűnt meg a frame drop hosszú szenvedések után, úgyhogy azóta nem bolygattam meg ami jó. -
Mezga Aladár
veterán
Erre valaki? Tényleg senki nem használ ion-t [link]
-
gorbep
senior tag
válasz
Patice #19206 üzenetére
Az én gépem kicsit haspókabb... sleep 5W , idle 110W full load 191w (a táp előtt a 230V-on mérve) Bekapcsoláskor elég halk, aztán pár perc és felbolydul benne a kas....
Mondjuk én nem csak HTPC-nek használom, bár legjobban Full HD interpoláció 60 fps terheli le 76-100%.
Akkor aszt hiszem ATX táp lesz az. Csak azt lenne jó tudni megér e a BQT 50% felárat az FSP vel szemben.....
-
-
Celtis
veterán
válasz
zolikaDB #19171 üzenetére
Brazos témában.
Nyáron raktam össze a szüleimnek egy Brazos configot.
Ház: Modecom Feel 202. Pofás. Ennek az árában benne van a külső notebook tápkocka és a belső paneltáp.
A házba épp befért egy 3,5-ös HDD és egy slim DVD is. Ezeket elbírja a táp.
A BIOSban a venti fordulatot leszabályozva gyakorlatilag zajtalan a gyári hűtővel. Meghajtva azért már észlelhető a hangja, de akkor is kifejezetten halk.
Azt nem tudom, hogy egy SSD belefér-e még, de valószínűleg be lehet valahova paszírozni.Jó kis gép.
-
M3nyus
aktív tag
XBMC nél a
"Képfrissítési frekvencia igazítása a filmhez"
"Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz"
"Hang/Kép szinkron ehhez:"Melyiket mire érdemes állítani?
Gondolom a "Képfrissítési frekvencia igazítása a filmhez" akkor a megjelenítő jelene esetben projektor átvált 24P módba. Ez meg is történik.
Ha ilyenkor be van pipálva "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" akkor mi történik?
Ennek akkor van értelme ha pl monitoron nézünk filmet és nem tud 24P módot?
-
Pista0001
addikt
válasz
gorbep #19189 üzenetére
Nekem is ilyen van (mármint BQ), mellesleg nem is túl új. Eleinte vagy én voltam kevésbé érzékeny erre vagy valóban egész halk volt, manapság azonban már elég zajos a ventije. Most egy 80+ goldos Seasonic van helyette, ezzel elégedett vagyok. Hogy 2 év múlva mi lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged