- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android szakmai topik
- Poco F7
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoqspok
tag
válasz
Celtis #17762 üzenetére
Na az ilyen öteltek miatt kell egyre nagyobb etető a gépnek
Nekem Intel® Atom™ D945GCLF2 deszkán 2 Gb RAM és kétdarb merevlemez mellet kevésnek bizonyult 90 W Pico táp.
Ha nagyon nyüstöltem film nézés + pár alkalmazás a háttérbe akkor nyári napokon volt hogy elég forró lett és magától kikapcsolt. Most hogy 120W cseréltem stabilan megy már 2 éve. Persze lehet csak peches voltam és hamar leoldott a hőkapcsoló de ugy érzem inkább kicsit fölfelé kell kalkulálni tápegységnél. -
rigo88
aktív tag
linux alatt tudom, gondolom w-re is van keyboard.xml fájl.
módosítani kell, illetve legjobb létrehozni a home folderben egy keyboard.xml-t ide:
/home/xbmc/.xbmc/userdata/keymaps/keymaps.xml
ezt xbmc fórumon mondták miután panaszkodtam, hogy a /usr/share/mittomén milyen úton fellelhető keyboard.xml egy update után visszaállt defaultra, hogy "mi nem mondtuk hogy módosíts system fájlt, próbáld a home folderedben"
tehát leginkább a /usr/share/xbmc/system/keymaps/keyboard.xml-t átmásolod /home/xbmc/.xbmc/userdata/keymaps/ ide és módosítod az alábbiak szerint:
kikeresed a <keymap>-on belül a <FullscreenVideo> alatt a <keyboard></keyboard> szekciót, és berakod az alábbi sort, amennyiben a "háromszög" a távirányítón pl az i-betűt küldi akkor így:
<i>AudioNextLanguage</i>
gondolom standard hogy linuxnál számít a kis-nagybetű valszeg vindoze-nál nem, nem tudom.
nálam mivel kevés gomb volt a next audio-t úgy oldottam meg, hogy az info azaz <i> gomb előhozta a <FullscreenInfo> ablakot és ezen belül adtam meg az <i> gombnak, hogy váltson audio-t. kicsit idegölő és a csajomnak ez már túl bonyolult úgyhogy jó lesz hogy a mc-1200 egy halom billentyűt fogad a távról.
vannak az xbmc-ben "window title-k" ott is érdemes nézelődni ha kevés a rendelkezésre álló billentyű. a fent említett keymaps link "6 Windows" pontjában tudsz olvasni róla. -
rbalint88
addikt
-
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #17785 üzenetére
evtest-tel megnézed melyik gombok mit küldenek, pl a .. "háromszög" (csak mondok valamit) küldi az i betűt KEY_I formában, akkor a keyboard.xml-be (kis segítség hozzá) beállítod, hogy <i>ShowSubtitles</i> akkor a "háromszög" gomb megnyomásakor a felirat ki-bekapcsolódik.
a "háromszög" gombot az eredeti távról a harmonyra rárakni pedig már.. gondolom megy.esetleg ezeket mind jól tudod, és megint hülyét csináltam magamból?
dabadab: lehet h van rá program is, egyszerűbb is úgy... ha tudnád a nevét az menő lenne!
-
sb
veterán
válasz
Celtis #17754 üzenetére
Ez milyen táp? Modecom Feel 202-é? Mert ha igen, akkor ott a külső kocka 96W-os valóban a belső paneltáp viszont csak 70-75W-ig bírja 12V-on. Ha jól emlékszem valaki ezt írta itt a topicban.
Amúgy emiatt kérdéses a táp. Hiába bír sokat komplett terhelésen, a paneltápok nagy része a 12V-os ágon jóval kevesebbet tud csak leadni. Egy rakás paneltáp van ami 120W-os és 12V-on mégis csak max 48W-ot ad le. Szóval nem elég csak picopsu-t nézni, ahogy írták.
A prociról:
Elvben a 24p-je az Intelnek is jó, de gyakorlati tapasztalatok inkább AMD-vel kapcsolatban vannak csak, ilyen szempontból az a jobb választás, de az Intel is jó lehet.
Erőben inkább én is a HD4000-es procit választanám, ha alig van árkülönbség. Filmhez bőven elég a HD2500-as T-s proci igp-je is, de hátha jó lesz egyszer valamire...pl. Madvr vagy más.
A fogyasztástól én nem tartanék a helyedben, ha egy sima proci órajelét lekorlátozod és lecsökkented a feszültséget akkor pont ugyanannyit fog enni, mint a T-s modell. Sőt, mivel általában több feszt kap a proci a szükségesnél ezért jó eséllyel csak sima feszcsökkentéssel, órajel visszavétel nélkül is próbálkozhat az ember. Tehát jó esetben lesz egy i3-3225-öd 40W fogyasztással, rossz esetben pedig egy i3-3220T szintjére visszavett i3-3225-öd 35W körüli fogyasztással. -
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #17776 üzenetére
a honlap szerint minden gond nélkül az usb1 (vagy usb0 nemtom), azaz a lanport melletti usb portra rádugja az ember a gyári ir-t és be kéne kapcsolódnia a gyári távval.
evtest "látja" a bekapcsológomb-parancsot, és sleepből is faszául felébred a poweron-gombra.
a tápról nem tudok nyilatkozni mert brick, és a dc/dc része az a lapra van integrálva. -
TCr
veterán
válasz
canniball #17779 üzenetére
Hát éppen ez az, amiért IR6 vevő kell, mert a Chinavision nem képes mindenre.
A Chinavision teljesen kiesik a képből, azt törölni kell a Harmony-ból, ahelyett kell a Harmony-nak eszközként megadni az "MCE Keyboard"-ot és egyesével minden, a sima billentyűzeten (amivel tökéletesen kezelhető az XBMC) megtalálható hasznos gombot ráprogramozni.
Így már világos? -
TCr
veterán
válasz
rigo88 #17764 üzenetére
Jól mondod.
Csak azért írtam ezt le, mert Canniball IR vevőjéhez (és most már az én vevőm is, tanulópénz) nem lehet a "MS keyboard"-ot használni, ahhoz RC6 (formátumú, kompatibilitású, szabványú?) vevő kell, hogy ezt a Harmony-ra beállítva kommunikálni tudjon a PC-vel.
Természetesen a Harmony-ra be tudod állítani a keyboard-ot gond nélkül, csak épp ennek a pici fekete kocka távosnak a vevője nem fogja érzékelni a jelet. -
rigo88
aktív tag
válasz
zolaas #17759 üzenetére
Üdv
igen vinné, ha megtanítod a harmonynak a beépített távot.rbalint88: sajna. most jött csak meg. és nem, nem akarok körszakállt
canniball: ja, a nem működő táv miatt. amúgy nagyon tetszik és PONT befér a kijelölt helyére.
ebaynál nyitva az ügy felhívtam az ügyfélszolgálatot azt mondják, h ahogy látják 100% h visszakapom a teljes vételárat postaktg-stül, és a visszapostát az ebay fizeti tehát 0 centet bukok, csak gondoltam valakinek jól jönne egy otthon - majdnem - féláron. és az eladó se szívjon a postaköltség-vesztesége miatt, ha van másik megoldás.bájdövéj már vettem egy ugyanilyet ami bontatlan érintetlen "visszáru" annyi lehetett a bűne hogy karcos a csomagolás és így itt ez már "eladhatatlan" a rendes 90-110euros árán, így 65ért postával hozzámvágták.
az ebay 14-áig dönt, ezért tűztem ki ma meló végét én határidőnek hogy mindenki időben értesüljön mindenről.
amúgy valami alaplap issue lehet az hogy nem tudom bekapcsolni távval, már írtam asus supportnak, h közöljék a megfelelő bios beállításokat, merthogy ha már mértem az infra panelt, és belelendültem a mérésbe, megmértem és az összes alaplapi usb-n van +5V kikapcsolt állapotban.
a kocka ir-jéről annyit, hogy arra a 25mp-re amíg működött úgy láttam, hogy a gép (linux-> evtest) úgy érzékeli hogy van KÉT infra a lapon, az egyik csak a bekapcsológombra reagált és normális esetben gondolom küldené a rövidzár-jelet az alaplap bekapcsoló "jumperére", a másik meg az összes többi gombra.
TCr: szvsz a távon található gombok számának függvényében tudod a gépet irányítani. amennyi jelet bevesz annyi funkciót tudsz beállítani ez már csak "programozás" kérdése. nekem pont azért nem jó az asus deluxe gyári távja mert csak 4-5 "extra" billentyűt tudtam használni. ami ugye normális kényelmes irányításhoz elég kevés.
tehát fog a gép egy jelet, te meg a programnak (pl xbmc) megmondod hogy erre a jelre azt csinálja hogy...
ha nem így értettétek akkor sorry. -
TCr
veterán
válasz
canniball #17760 üzenetére
Működik, de sajnos ezzel nem lehet úgy bekonfigolni a Harmony-t, mintha a billentyűzettel irányítanád.
Így néhány extra funkció kiesik.Tegnap rendeltem a Harmony-hoz egy ilyen RC6 vevőt, "ezzel" rá lehet lőni a Harmony-ra a Microsoft MCE Keyboard-ot, így bármelyik billentyű gombot be lehet állítani a távosra, vagyis teljes értékű irányítást kap.
-
rigo88
aktív tag
Tudom hogy ez a topic nem eladós topic, de itt gyülekeznek az esetlegesen érdekelt emberek, szóval egy [link]
-
bigdady
nagyúr
Én egy ilyet rendeltem htpc irányításához, de hardveraprón is árulják: http://www.ebay.com/itm/IR-Wireless-PC-USB-Windows-Media-Center-Remote-Control-Controller-Up-To-18M-/221097042153?
-
Celtis
veterán
válasz
Enszuke #17752 üzenetére
Nem akarok játszani, csak filmet akarok nézni vele. A ház, amit nézegettem 96W-os táppal rendelkezik. Ez elég kell legyen egy 35W-os processzorhoz, meg egy SSD-hez. +20W-ért vegyek másik tápot is? Valószínűleg bőven elég nekem a kisebb proci is. 3D-t is tud, azt már megtaláltam.
A 24 meg a 23,9xxp-s lejátszás a kérdés. Meg talán az, hogy a Linux mennyire támogatja az Intel GPU-t. Lehetne Windows is, csak félek, hogy az lassabban bootol.
Sajnos a benchmarkok inkább csak játékokkal hasonlítják össze a GPU-kat foglamam sincs, hogy arra, amire én használnám melyik mennyire lesz megfelelő vagy határeset és melyik a jobb választás.
Már a házzal is bajban vagyok, mert a CPU választás mondja majd meg, hogy mibe férek be.
-
Pista0001
addikt
válasz
KisApám #17751 üzenetére
Sorry, de nVidia fronton abszolút nem vagyok képben. Egyszer régen volt egy 6600-asom, de nagyon nem szerettem, főleg a vezérlőprogram miatt. Catalyst-hoz vagyok szokva, na. Ha a VGA-d driverében nem találsz ilyesmit akkor még próbálkozhatsz ugyanezzel a tévén vagy/és az erősítőn is.
-
KisApám
addikt
válasz
Pista0001 #17750 üzenetére
Háááááát akkó tényesileg öröm és bódottá... Neked.
Nekem NVidia van a Laptopomban, és úgy látszik,
hogy akkor állítgatnom kell ki tudja mit, hogy segrepacsi legyen a végén örömömbenMajd ha megint rákötöm a Laptopot az erősítőre, onnan a TV-re, majd az NVidia Control Panelon megjelenik remélem a csatlakoztatott eszköz, és akkor ott hátha lehet állítgatni ezt-azt.
-
Pista0001
addikt
-
KisApám
addikt
válasz
Pista0001 #17746 üzenetére
(#17743) Peak: Megpróbálom megkeresni ezt a Marantz SR5007 menüjében, hogy hogyan mit.
(#17746) Pista0001: Ööö........ hmmm? Nem tudom, hogy az Nvidia beállításoknál mit kell csinálni, hogy a laptopról kimenő jel tetsszen a Tv-n.
Hol állítottad be Te azt, amiről beszélsz? -
Celtis
veterán
Egy Core i3-3220T hogyan viselkedne HPTC-ben?
- Mennyire gáz a 24p lejátszás?
- HDMi 1.4-t (3D-t) tud? -
Peak
addikt
válasz
KisApám #17739 üzenetére
a videokártya meghajtószoftverében szépen kalibráld hozzá az erősítődhöz a képet, és/vagy tedd PASS THROUGH-ra a VIDEO jelet, hogy az erősítő ne nyúljon hozzá. ezt praktikusan a menüjében bizonyára meg lehet tenni. igy nem lesz OSDje az erősítőnek a TVn, de megszüntetheti az anomáliát.
-
-
cekkk
veterán
válasz
KisApám #17739 üzenetére
Azok a HDMI kábelek biztos, hogy jó? Esetleg kérj kölcsön ismerőstől kábelt és próbált ki azokkal, meg azt is megnézném, hogy rendesen be vannak-e dugva. Mert ugye elég könnyen eltudnak mozdulni a kábelek.
Vagy kipróbálnám egy másik géppel amin van hdmi, mert lehet a laptopodban lévő nem jó. -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Nem építek HTPC-t, de gondolom tudtok segíteni:
rákötöttem a Laptopomat HDMI-n keresztül
a Marantz SR5007 házimozi erősítőm HDMI GAME bemenetére.
Azért, hogy ha például filmet játszok le, az 5.1 hang is átmenjen.A TV-n (Samsung UE40ES7000) megjelenik a Laptop képernyőjének tartalma
(a Laptop "látja" is, ha rajta van az erősítő),
DE csak valami színes szivárványos valamit visz át rá az erősítő
(látszanak alaptopon lévő ikonok, mi egyebek kontúrjai,
DE csak valami színes izé az egész).Mi a megoldás arra, hogy a Laptop képe rendesen megjelenítésre kerüljön az erősítőn át a TV-re?
Jó lenne a filmeket rendes 5.1 hanggal élvezni.
Nem hiszem, hogy a TV USB-jére rakva a filmet
a TV átviszi a HDMI ARC-on át az 5.1 hangot az erősítő felé. -
canniball
nagyúr
válasz
rbalint88 #17735 üzenetére
Te vagy az én emberem! Hogy működik ez pontosan: minden Logitech egérrel/billentyűzettel kompatibilis (a régiekkel is) avagy van valami kitétel aminek meg kell felelni hogy unifying-kompatibilis legyen az adott eszköz?Mod. Látom nem minden termékükkel működik, akkor így részemről sajna bukta.
-
válasz
Toobee #17724 üzenetére
Nem ugyanazok a feszültségek, ne kösd oda.
Itt leellenőrizheted:
http://www.modding-faq.de/index.php?artid=200 -
-
bigdady
nagyúr
Ti mit hasznaltok fotelbol htpc iranyitasara illetve esetleg tv-n netezeshez? vezetek nelkuli egeret bill-t?
Apple mighty trackpad-hez hasonlo megoldast nem tudtok? -
pivi.l
tag
válasz
Toobee #17707 üzenetére
Esetleg itt: Elektro expressz
-
canniball
nagyúr
válasz
gyurczy #17709 üzenetére
Azért nem semmi hogy egy max. 2-300 forintos kábelért mit el mernek kérni...
Kb. ez az ami elfogadható ajánlat. -
kovi703
tag
Most elkezdtem nezegetni, hogy az alaplapi HDMI milyen hangot tud atvinni a TV-be, azt latom, hogy csak stereo es Dolby Digital-t (a Windows 7 Sound menujeben). Ha egy erositobe dugnam, akkor valoszinuleg 5.1 es DTS is menne? (csak meg nincs erositom). A proci egy sandy bridge i7-es, ehhez valo alaplappal. Probaltam keresgelni a topicban, de nem talaltam egyertelmu valaszt. Valaki tud erre valaszt adni?
-
Toobee
veterán
P4 4pin-es apa anya kábelt kapok valahol emberi áron? A biztonság kedvéért nem ér oda, ahova kéne neki. Ahol láttam olcsón, ott nincs raktáron. 1500-2000 ft-ért meg ne röhögtessenek már. Bp, XX. ker, Boráros, 4,6 vonala. Várom az ötleteket. Köszi!
-
sb
veterán
válasz
bigdady #17700 üzenetére
Nincs tapasztalatom, inkább tippnek vedd csak amit írtam.
Szerintem el kell bírnia, de a hivatalos (Abu) féle álláspont szerint nem elég.
Ha biztosra akarsz menni meg kell nézni vmi külföldi fórumon ahol használják, hogy az elérhető release-ekkel mi a valódi felhasználói tapasztalat. Eszerint mondom azt, hogy elég lehet kisebb proci/gpu is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest