- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
Hát, esetleg ki lehet mérni azon a csatlakozón mi hová megy. Ha mindent sikerül feltérképezni, akkor tüskesor kapható (pl. Lomex-ben), már csak vezeték kell és csatlakozók az alaplapi tüskékhez...
Másik megoldás, elfelejted a soktüskés csatlakozót, az USB és egyéb csatlakozók vezetősávjait elvágod és direktbe ráforrasztasz vezetékeket, majd a végére csatlakozót az alaplapodhoz. Így a kapcsolókat (reset, táp, és ledeket is ). Megkeresed az alaplap manuáljában az alaplapon melyik tüske mi pontosan, az USB csatiról találsz infót a neten, hogy melyik láb micsoda....
Megoldható, de nem kevés munka... Gyakorlatilag az is megoldható lenne, hogy a képen látható méretű nyákot legyártod újra, az usb és egyéb előlapi csatlakozókat ami szükséges átforrasztod és kialakítasz egy saját csatlakozó felületet, amit tudsz illeszteni az új alaplaphoz, vagy direkt az új nyákra forrasztod a vezetékeketalaplapi csatlakozókkal ellátva (mint ahogy más házakban is van)...
Kell hozzá, egy multiméter, forrasztópáka, kitartás, idő és türelem.
-
band1103
őstag
Sajnos nem tudom hogy jó lesz e rá az a hűtő de leírom a tapasztalatom.
El akartam csendesíteni a karit és a rivatuner segítségével néztem a gpu hőmérsékletét miközben lehúztam a venti tápvezetékét. Szép lassan felment olyan hőfokra ami már veszélyes volt tehát az a borda ami most rajta van nem alkalmas passzív működésre. Láttam már Giga vga-kat amik passzívok voltak és azokon gyárilag hatalmasan brutális hűtőborda volt.Látom 2 "fej"-rész is van a zalman csomagban. Ha megtudod mondani a fejrészek méretét - vagyis a rögzítő tüskék távolságát amik átlósan helyezkednek el - akkor tudok segíteni.
-
G4ga
őstag
közben elolvastam az elözö hsz-ed is...
Nem is drága kari. nézegettem ezt a pasziv hütést: Zalman ZM80C-HP de nem tudtam kideriteni jó ez arra a giga kártyára...hátha ti...
igy igazából amenyiben az Asrock lap jónak bizonyul az Asus lap árából kitudom hozni a lapot és a karit!persze ha jónak bizonyul!
-
band1103
őstag
Ez a lap már mindent tud ami neked kellene kivéve a tv-out-ot. Tehát ha CRT tv-n akarod nézni a filmeket akkor én azt a a karit ajánlom amit a (#6631)-ban linkeltem.
De 2 választásod van:
1. A fenti karit jelenleg mindenképpen meg kellene venned a CRT TV-hez de akkor már választhatsz olcsóbb lapot is amin nincs igp mert azzal a karival az igp fölöslegessé válik.
2. DE! ha később veszel egy hdmi-s tv-t akkor mégiscsak jó lesz ez az alaplap de akkor meg a vga kari lesz majd fölösleges mert (ha a filmlejátszást nézzük akkor) ugyan azt tudja az a igp mint a kari.
-
band1103
őstag
Ha már letöltesz akkor miért kell felvenni? A sorozatokat nem lehet letölteni?
Indítópultban berakott media center? Az pont olyan lenne mintha egy rendes HTPC szoftver futna a gépen csak sokkal kevesebbet tudna. Ha visszaolvasol ajánlanak igen jó htpc szoftvereket amivel lehet, jobban járnál mint az indítópultba berakott media centerrel.
Egy kicsit meg vagyok kavarva. kkor most mi lenne a megjenelítő? CRT monitor LCD monitor vagy CRT TV? És azon belül is milyen csatlakozása lenne a tv-nek? Mert a CRTTV-s felálláshoz csak nagyítóval lehet találni olyan lapot amin van TV kimenet is de az a lap is már elavultnak számít. Ezért ahhoz a felálláshoz mindenképpen olyan vga kellene amin valóban használható tv-out van. -
kovasz
senior tag
az a baj a crt-s htpc-vel, hogy kb minden video kártya 640x480-as felbontást nyom tvout-on. és azt skálaázza fel. ráadásul szar minöségű scaler-el, ami elcseszi a szineket meg a kontrasztot is. és ezen az sem segit, ha rgb-vel kötöd a tv-re, mert az is ugyanazon a láncon megy át és nem a tv a gyenge láncszem.
a htpc áraábol inkább vegyél egy lcd tv-t. vagy egy olcsó nem hd-s projektort, jobban jársz. vagy vehetsz xbox360-at is az megvan 40..50k-bol és lejátsza a dvd-t, divix-et, meg a wmw-t is. ha összekötöd a gépeddel akkor ki se kell irni a filmeket, mert a mplayer11-en keresztül meg lehet osztani a zenét meg a videokat is a box felé.
-
band1103
őstag
Szia!
Bocs hogy belevauvau. Értem én hogy jó neked hogy adnak hozzá távirányítót. Az kell egy HTPC-hez. Na de milyen filmeket néznél. Hogy értsd felsorolok pár lehetőséget:1.Xvid (avi)
2.DVD (vob)
3.x264-es 720p-s HD (mkv) (kb. 5mbits)
4.x264-es 1080p-s HD (mkv) (kb. 12mbits)
5.Full Blu-ray (m2ts) (48Mbits)Mert az általad kiválasztott lapok jó vállaszás az 1,2,5 esetben mert azoknak a lejátszásával nem lesz gond tehát 100%-osan jó lesz hozzá. Ellenben a 3. és 4 esetében már csak 70%-os lesz az élvezhetően lejátszhatósági "ráta" mert az x264-el kódolt mkv filmek 30%-át még manapság is úgy készítik el hogy az ATI GPU-k nem képesek lejátszás gyorsításra (DXVA használatra).
Talán a jövő tartogat nekünk olyan codec-et ami képes lenne az ATI Stream támogatás kihasználására a lejátszás gyorsításában is de a jövő még bizonytalan.Egy szó mint száz: Olcsó lap + VGA (Cuda nVidia ) vagy min. nV GF8200-es IGP-s lappal és w7-el lehet manapság valódi 100%-os filmnézést megvalósítani mind az 5 kategóriában (vagy egy drága és magas fogyasztású CPU-val).
-
bikmakk
tag
Én még csak USB-re dugható távirányítót láttam: vagy konkrétan bele kell dugni az infra/rádiós vevőjét, vagy (általában kijelzővel is rendelkező vevővel vagy házhoz adott távirányító esetén) alaplapi usb csatlakozásra kell dugni a vevőjét. Amint a képeken látszik, az Asus megoldása is USB-s.
Egyébként úgy van ahogy mondod: vagy valamilyen HTPC lapnak kikiáltott integrált videókártyás alaplapot keress, vagy egy olcsóbb lapot és olcsóbb de HD lejátszásra alkalmas videókártyát. Utóbbi megoldás általában erősebb és hangosabb, attól függ mi a fontos. Meg ez egyéni preferencia kérdése is.
Persze hozzá kell tenni, hogy a gépet bekapcsolni nem minden távirányító képes (tudtommal, de javítson ki vki ha tévedek). És túl nagy választék sincs távirányítóból (lehet én vagyok kukacoskodó, de a gyártók többsége, olyan béna kinézetű távirányítókat gyárt), persze ha az ember akar, akkor tud venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest