- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
G4ga
őstag
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
Megprobálom hátha valaki tud segiteni.
HTPC épitek éppen.
Van egy Dell lapos házam. Sikerült bele fabrikálnom egy micro atxs Asus lapot.Gondom a következö lenne.
Ez lenne az elölapi panel része a háznak.
A bekapcsolo gomb a front panel reszre van bekötve.
Az alatta lévö hosszabb csatirol megy az USB és a bekapcsolásért felelös szalag kábel a gyári alaplapra.
A kabel sajnos nem megy rá normál alaplapra igy megoldást keresek hogy tudnám bekötni.
Esetleg ebben valaki tud segiteni nekem? Javaslatot tenni hogy tudnám a bekapcsolo gombot rákötni arra az ASUS lapra? Esetleg a front USB-ket is?Segitséget elöre is köszi!
-
G4ga
őstag
válasz
band1103 #6634 üzenetére
akkor mindent tudok amit akartam, ha tudsz még válaszolni a lentebb kérdésemre azt nagyon megköszönöm.
inkább bukjak 6K majd egy karin, mint most ne vegyem meg azt a lapot ami késöbb kamatoztatja tulajdonságait. ugy gondolom annyira nagyott nem fog változni a HTPV lap kinálat hogy cserélni kelljen.. bár a számitástechnika kifürkészhetetlen!
-
G4ga
őstag
közben elolvastam az elözö hsz-ed is...
Nem is drága kari. nézegettem ezt a pasziv hütést: Zalman ZM80C-HP de nem tudtam kideriteni jó ez arra a giga kártyára...hátha ti...
igy igazából amenyiben az Asrock lap jónak bizonyul az Asus lap árából kitudom hozni a lapot és a karit!persze ha jónak bizonyul!
-
G4ga
őstag
ebben lehet hogy igazad van. de
csak ezért boxot nem akarok venni. nem kell még 1 játszos gép. nem szeretném megosztani, sem erröl nézni. egyenlöre tvt se szeretnék venni. a projektorral se megyek semmire, mivel az lenne a lényeg hogy kiváltsam a játékos gép müködését.
lehet hogy igazad van, de sokkal többre tudom igy is használni mint egy kompakt házi mozit. mivel egyenlöre nincs lejátszom, eladtam öket igy kénytelen vagyok venni valamit. mivel ez a jövö és ezt elöbb tudom megvenni mint egy tv-t igy emelett döntenék.
valahogy éreztem hogy nem ez lesz a legtükéletesebb kombo, de egyenlöre ennyire futja! -
G4ga
őstag
válasz
band1103 #6614 üzenetére
egyáltalán nem belevau volt. számomra tök hasznos dolgott irtál.
Elsö nekifutásra az 1 - 2 kategóriát céloznám meg.
Mivel nincs HD tvm. 72 cm képcsöves tvm van, igy a HD kilöve. Bly ray számomra drága, és nem szeretem a Sony-t.
Ezek után jogos a kérdés... minek nekem HTPC...
Nem ecsetelem a dologaimat, mint minden ember én is letöltök, ezt nem fogom tagadni. A játék gépem ha megnézed az adatlapom nem keveset eszik. Hangos is igy elegem lett abból hogy evvel töltögessek. Plusz ott van a rengetek dvd. Ezeket váltanám ki a HTPC épitésével. A Dvd lejátszok persze kompaktok, de a tököm tele lett avval hogy válogatnak a lemezekkel.
Plusz van egy Leadtek Tv tunenerem. igaz nem nagy szám de arra jó hogy feltudjak majd venni egy esti sorozatott amit nem tudok megnézni.
Igy szivesen fogadom a tanácsokat, hisz ehhez a részéhez nem nagyon konyitok.
Arra amire én gondolok szavaidból értve megfelelö lesz nekem az általam leirtak?
Mint irtam az elején nem akarok rögtön milliokat költeni a cuccra. HD tv hiányában ugy érzem jogos is a dolog. Ha késöbiekben változtatni akarok gondolom ahhoz a laphoz megtudom majd venni plusz videó karit és az erösebb procit!Irtad az Op rendszert is... ez is fontos dolog. Igazából vagy XP media center edition raknék rá vagy ha vista vagy win7 esetleg menne rajta akkor azt. ugy gondoltam hogy egy inditopultba berakot media centerrel müködne a dolog. kivitelezhetö?
-
G4ga
őstag
válasz
bikmakk #6611 üzenetére
Igazából ( ha már itt tartunk ) valami hasonlóra gondoltam ugy összkép ügyileg:
Lap:
Asus M4A78-HTPC/RC
Asus M4A785G-HTPC/RCProci:
AMD Athlon64 4850e Boxed - fogyasztása miattMemória:
2* Apacer DDR2-RAM 1GB PC2-800+ egy kisebb sata vinyo, dvd iró, tv tuner kártya és egy dvd iró az egész egy régi IMB fekvö házban. Ezek vannak elfekvöbe nálam.
Ugy gondoltam hogy igy az elején, kts hatékonyság érdekében a gyári procihütövel hüteném, egy kisebb vinyoval támogatnám meg. Ezeket persze késöbb cserélném.
Fontos szempont a halkság igy ha nem muszály VGA-t nem raknék a szerkezetbe. igy ugye marad a kimondott lap. Szvsz a olcsobb lap és VGA komobo kb ugyan annyiba fájna mint a HTPC lap, viszont nincs még egy hütö a gépbe. Persze javitsatok ki ha tévedek.
Nem játékra szánom a cuccot. Filmnézés, le fel töltés, esetleg netezés. A játékra megvan a vas -
G4ga
őstag
válasz
bikmakk #6596 üzenetére
köszi a vélaszt.
szavaidból értve akkor bármilyen laphoz lehet távot kötni?
mert akkor nem kell kimondottan HTPC lapot vennem. igazából akkor egy olyan lap kell amire viszonylag használható alaplapi VGA kártya van integrálva...vagy egy valamivel olcsobb lap és mellé egy vidó kártya.
Ha jól értem... javits ki ha nem... -
G4ga
őstag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok..
HTPC épitenénk. Alaplapból az Asus két lapját néztem
M4A785G HTPC/RC
M4A78-HTPC/RC
ugyanis hozzájuk van távirányito.
Tudtok esetleg más gyártotol olyan lapot amihez van táv?
Vagy van valami más ötletettek hogy mit érdemes venni?
Mindenféleképpen AMD rendszert szeretnék épiteni!
Segitségeteket elöre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest