- Bemutatta első aktív zajszűrős fejhallgatóját a 1More
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Alaplap választásban kérek segítséget. Úgy néz ki FM2-es lesz A6-5400K processzorral.
Mit jelentenek és mennyire számítanak nekem, hogy az alaplap tudja a 2600+(OC)/2400(OC)/2133(OC) RAM sebességeket?
Azért kérdezem, mert az épp kinézett Gigabyte GA-F2A75M-D3H alaplap specifikációjában ezek a sebességek nem szerepelnek, míg mondjuk egy ugyanilyen chipset-es Asrock alaplapnál igen.
A Gigabyte az SPDIF header miatt lenne jó. -
nagyúr
válasz Pista0001 #18889 üzenetére
majd' lefordultam a székről, amikor megláttam
@sb: egyre gyanúsabb nekem a g1620 + 7770 kombináció. onnan csak a cerkát kell cserélni, ha nem tetszik valami, az meg kevés veszteséggel megtehető.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mandju
senior tag
coolink swif2 800 nem lenne jó bele? az egy nagyon jó darab
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Peak
addikt
válasz mandju #18890 üzenetére
a chiftek 200wos tápja a BI házban ( nekem is az van átlagos zajú darab ), terhelés alatt sziszeg, nincs mese, kb. 8centis slim lapátos.
de te azt szeretnéd, hogy a kecske is jóllakjon, s a káposzta is megmaradjon.
ebben az esetben a Brazossal is jól megleszel.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
mandju
senior tag
Egyelőre marad a popi is.
Peak:
A trinityvel annyi bajom van, hogy nagyobb táp kell neki. Már előre félek, hogy a chieftech hangos lesz... ha pedig picopsu-t vásárolnék mellé, az már megint 15.000 plusz... ha lehetne cserélni a tápventit valami halkabbra, az jó lenne...nem tudjátok, mekkora ventilátor van a chieftech belsejében? Flyer 200W
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Peak
addikt
válasz mandju #18886 üzenetére
amennyiben nem életbevágóan fontos az a 20kHUF, az esetben trinity.
egyszerűen azért, mert nem tudhatod, hogy a jövőben mikor esik valami a fejedre és találod ki, hogy "úúú de jó lenne a battlefield3at kipróbálni 120 cm képátlón...", mint nekem a múlt hétvégén!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
mandju
senior tag
Hát még mindig vacilálok... brazos kontra trinity... E350 vagy A6-5400 megéri a 20.000 forint többletet a trinity, ha csak tényleg mint média pc üzemelne?
-
sb
veterán
Abu, kösz, értem.
Még egy kérdés: a turbo fesz az alapfeszhez képest plusszként jelenik meg? Ha feszt csökkent az ember akkor az lesz a referencia amit arányosan emel a turbo? Vagy p-state-enként állítható a fesz, mint Phenomnál volt?Gyk. van-e esély akkor turbo bekapcsolása mellett alulfeszelni érdemben?
Ha csak egy (alap)feszt lehet állítani akkor kevésbé, mert akkor a turbo órajelekhez kell belőni a feszt, hogy stabil legyen, ehhez meg vélhetően több fesz kell arányaiban is, mint a normál órajelen.
(Pl.: A10-5700: 3.4GHz-en mondjuk 0.1V-ot alul lehetne feszelni, de a turbós 4GHz-en már csak -0.05-öt bír.)Fogyasztást visszafogni vagy így lehet(ne) vagy a turbo teljes kikapcsolásával.
gbors: Ezt kell akkor eldöntened.
Ha elég az ipg akkor amd, ha kevés akkor egy i3(esetleg-i5)+7750 vagy vmi hasonló vga. Szerintem általános célokra ez elég.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
igen, a kulcs a játék, és itt a gond. amire jelenleg kell, arra kényelmesen elég akár a llano, akár a trinity (talán még az intel IGP is, bár ott azért vannak kételyeim). játékra elsősorban a gyermekeim fogják használni, és náluk egyedül az SFIV, ami gépigényesebb (abból meg max. visszaveszünk). csak éppen sejtem előre, hogy ha ott lesz a 40"-os TV mellett a gép, akkor bővülni fog a repertoár fps-en kívül bármivel, és az sem kizárt, hogy mondjuk autóversenyezni én is odatelepszem egyszer-másszor
szóval köszi , amit írsz, az erősen az intel irányba billent.ház terén igazából az SG05-ből indultam ki, mert nagyon dícsérik, mint konstrukciót, és kinézetre is pont passzol oda, ahová szánom. a CM az ára miatt jött szóba, meg később bejött a 80+Gold szempont.
@Abu: thank you, ez segített 5800K kihúzva
@canniball: holy f****** sh**, tényleg! ezt nem is értem, hogy bírtam ennyire benézni köszi a korrekciót
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kikapcsolható, de állítani nagyon limitáltan lehet. Az AMD turbója bonyolultabb mint az Intelé, sokkal több tényezőt figyelembe vesz, így akkor is képes órajelet emelni, ha esetleg a processzormagok kihasználása elég magas.
A szorzó fölfelé csak a K-s modellekkel állítható. A turbó az a nem K-s modelleknél védett szorzóval megy, vagyis azt a BIOS nem állíthatja be alapnak.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Peak
addikt
szabad, persze hogy szabad, de szerintem nincs az az alaplapgyártó, aki beleállna jitter mérésbe a kiadott alaplapjuk HDMI és Koax portján.
úgy 99%, hogy erről nem lesz adat, még gyártótól sem.
de azt gondolnám, hogy a hdmi szinkronizált adatátvitele talán "remegésmentesebb"...Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
canniball
nagyúr
Ne tévesszen meg a méret: az Elite 120 is csak mITX lapokat eszik.
A tápban valóban van ráció. Illetve talán abban is lehet igazság hogy mivel nagyobb könnyebben lehet szerelni. Ugyanakkor a mérete mITX létére lehet negatívum is, valamint számomra az sem tűnik túl biztatónak hogy a mITX topikban valaki már neki is állt a ház faragásának. Persze lehet ez valami egyedi igényen alapul, annyira nem figyeltem és személyesen nem ismerem a házat, ha gondolod nézz át abba a topikba is. Amúgy itt van róla egy friss vélemény.Mod. Meg is van a CM-mod bejegyzés.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Peak
addikt
meg a koax asszinkron hibajavítás nélküli-, a hdmi szinkronizált adatkapcsolatot biztosit hibajavítással elméletileg. aztán a két eszköztől is függ ám.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Tamoo
MODERÁTOR
Van valami "hivatalos", megmagyarázható oka, hogy miért lenne előnyösebb hdmi-t használnom mint koaxot? Csak "hangátvitel" szempontjából érdekel a dolog sztereó zenehallgatáshoz. Mint szabvány érdekelne, hogy miért jobb (ha jobb) ilyen téren? Nem hd tartalmak blabla, szimplán flac lejátszás pc-ről.
-
robim
tag
válasz mandju #18874 üzenetére
Igazából tegnap este raktam össze (2 hetet vártam az alaplapra, azóta minden dobozban volt), még nem nagyon volt időm kipróbálni, épp csak feltelepítettem rá a Win8-at, XBMC-t, Media Center-t. Egy koncert dvd-t tettem be utána, azt tökéletesen, mindenféle probléma nélkül lejátszotta, ami a Popcorn után elég megnyugtató.
A sebességével nem volt gondom.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
bár az lenne a legjobb, ha elbírná a konfigot a modecom feel 202 95 wattos tápja...ez volt az első kiszemeltem. szerelem első látásra...
MSI FM2-A75IA-E53
AMD A6 5400K
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
KINGSTON 2x2Gb DDR3 1866Mhzrobim
egyébként hogy vagy megelégedve a konfiggal?
én brazost szerettem volna először, aztán végül itt kötöttem ki...
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Én is jobban örültem volna paneltápos megoldásnak, de nem találtam olyan házat, amiben 150Wattos táp lenne...
vagy tudtok ilyet?
hál isten netto áron tudok vásárolni, a használt piaci árak ott a netto közelében... így most használtban nem gondolkozom...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagyon bonyolultan működik a Bulldozer és az utódok turbója. Valamilyen szinten paraméterezhető, de pont a bonyolultsága véget lényegében teljesen hardveres megoldásról van szó, vagyis a hardver teljesen eldönti, hogy mi fér bele a fogyasztási keretbe.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
sb
veterán
Itt a kérdés, hogy mire fogod használni.
Visszaolvastam: htpc+nas célokra egy ilyen gép fele is elég bőven, tehát ez nem szempont a tervezésnél (vagy fordítva szempont: minél kisebb annál jobb ház/táp/hűtés/fogyasztás téren)A kulcs a játék. Nem tudom miket fogsz játszani, milyen felbontáson, mik az igények.
Szerintem ebből indulj ki.
Nézz meg 1-2 tesztet a Trinity gpu-ról játékban és el tudod dönteni elég-e neked.
1. Ha elég akkor valszeg az a jobb választás.
2. Ha nem elég akkor mindenképp diszkrét vga kell, ebben az esetben szerintem intelből csak a proci részével jobban jársz. Általános teljesítményben/fogyasztásban jobb, mint az amd és utóbbi igp-je így irreleváns tényező, hiába jobb.
Négymagost, ha nem hc gamer vagy akkor játékokhoz nem vennék, egy i3 (az olcsóbb SB, akár használtan 20k körül) elég lehet. Persze ha belefér akkor i5 is jöhet használtan, költséghatékonyan, de nem feltétlen szükséges szerintem.
(3. Ha még sok is... nagyon... akkor Llano is jöhet, annak gyengébb az igp-je kicsit).Háznál szintén ez a döntő: ha diszkrét vga lesz benne ahhoz kell méretezni, sg05, cm120 méret kell, egyébként más is jó lehet.
-
robim
tag
válasz mandju #18866 üzenetére
Én pont ezért akarom visszavinni és kicserélni, mert nekem hangos. Filmnézés közben ugyan nem hallani, de ha nem megy semmi vagy halkabban megy a tv, akkor a ventillátor hangját a lakás másik végében is lehet hallani (nálunk amúgy elég nagy a csönd, este meg különösen).
(#18868) TCr: Köszi, ez logikus
Szóval, ha esetleg érdekel a csere, akkor részemről rendben, részleteket priviben...
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Ezt a házat akarom rendelni: CHIEFTEC FI-01B 200W
Szeretnék bele egy coolink swif2-800 házhűtő ventilátort. Jó lesz ez nekem?
Nem igazán találom a ház leírásában, hogy mekkora ventilátort fogad...A másik kérdésem
AMD A6 5400K boxos cpu-t néztem ki. Érdemes lecserélni rajta a gyári ventilátort? Ha igen, a fent említett coolink erre is megfelelő lenne?köszi előre is!
robim
én is hasonló házban gondolkozom. Szerintem a fenti kérdésemre meg is tudnád adni a választ.
a chieftech tápja mennyire hangos? zavaró filmezés közben?[ Szerkesztve ]
-
robim
tag
Le szeretném cserélni a nemrég vásárolt CHIEFTEC FI-02BC házamat egy Modecom Feel 202-re, a konfigból kiderül, hogy a táp valószínű kevés lesz, ezért én egy ilyenre gondoltam, szerintetek? Vagy elég lenne egy 120W-os picopsu a Modecom 96W-os adapterével?
A konfig: MSI FM2-a75ia-e53, AMD A6-5400, 4GB DDR3 1600, WD Green 2 TB. Később lehet még egy optikai meghajtó lesz benne. Filmekhez, zenéhez, torrenthez használnám.
Köszönöm!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az A10-5800K turbója mindenképp ki fogja tolni magát a 100 wattos küszöbre. Az AMD-nél ez a funkció az összes magra is működik, nem kell lekapcsolni hozzá a többi magot. Ergo ez nagyobb feszültséget igényel majd. Az alapórajel ettől lehet alacsonyabb, de azzal csak azt éred el, hogy többet fog turbózni. Összességében ugyanott leszel. A 65 wattos 5700-as már kevesebbet turbózik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pista0001 #18861 üzenetére
jaja, már az is felmerült bennem, hogy b**** meg, veszek egy i5-2400-at az aprón de sanszos, hogy a helyes út az lesz, hogy olcsósítok, és amivel nem vagyok elégedett, azt cserélem. ahhoz viszont meg kell hozzam az AMD vs Intel döntést, mert az AMD vonalon nincs ilyen választék.
btw., aki közelebbről ismeri ezeket a cuccokat - ha az a10-5800k-t visszatekerem 3.4GHz-re 3.8-ról, akkor várhatóan ugyanannyit fog fogyasztani, mint az 5700, vagy a takarékos APU-ban van egyéb trükk is? azért kérdezem, mert gyakorlatilag ugyanannyiba kerül a két CPU, és nekem a 3.4GHz is sok, legszívesebben visszacsavarnám 3 környékére.
@18853 canniball: egyrészt a miniITX vs microATX alaplapok választéka drámaian különbözik, másrészt Pista0001 szöget ütött a fejembe a 80+ gold táppal, amit az SG05 méretében szintén sokkal macerásabb beszerezni.
-
törölt tag
válasz mandju #18859 üzenetére
Win7 64bit megy nálam friss Catalyst 13.1-gyel, 8-cal nincs tapasztalatom. Ha belaktad az xbmc-t, kiismerted amit kell, tegyél egy kis kitérőt MPC-HC/madVR és egyéb filterek világában. xbmc-t első nekifutásra összes kikapcsolt Cata képjavítóval, és a topikban korábban linkelt xbmc beállításokkal próbáld ki.
-
Pista0001
addikt
Apróról kicsit combosabb procival is egál lehet anyagilag, és ne felejtsd el hogy 7-es szériás alaplapba tehetsz Sandy procit is. Ha lesz diszkrét VGA akkor bőven jól jársz a Sandy-vel is, később meg cserélheted ha kell. Proci szinten az Ivy és a Sandy között amúgy nincs nagy különbség, az IGP-n fejlesztettek sokat, de diszkrét VGA-val ugye ez halottnak a csók esete.
zolaas: Az OpenELEC telepítő nekem sem indult el, pedig mindegyiket kipróbáltam ami jó a rendszeremhez. A GeeXboX kb ugyanaz, tegyél vele egy próbát. Nekem az feltelepült és ment is, csak a diszkrét ATi HDMI-jén nem tudtam hangot csiholni, meg a WiFi-met nem ismerte.
-
canniball
nagyúr
válasz zolaas #18858 üzenetére
Ha pendrivera akarod akkor igen. Ezzel kezdődik a how-to...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
mandju
senior tag
válasz #75912448 #18856 üzenetére
Win 7 vagy win 8 javasolt?
Tervek szerint xbmc lesz a kezelőfelület.* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz #75912448 #18854 üzenetére
Eredetileg BD-t akartam bele, de horror áron van... most így utána gondolva van egy külső usb-s dvd íróm icybox-ban, ami a lenovoban volt... így dvd sem kell. Kösz... Spóroltál nekem 7000-et...
-
nagyúr
@Pista0001, Abu85, regger: köszi mindhármótoknak okosabbnak okosabb lettem, de a megoldáshoz nem jutottam közelebb, sőt... bár a silverstone sg05 továbbra is jobban tetszik, a cm elite 120 praktikusságban egyre inkább beelőz, és most már elbizonytalanodtam a trinity vs llano kérdésben is.
és akkor hab a tortán, hogy az a10-5700 + lap az kb. annyi, mint a celeron 1620 + lap + 7750...
asszem alszok rá egyet-kettőt, hátha megálmodom a megoldást"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Véleményezzétek nekem a következő csomagot:
CHIEFTEC FI-01B 200W
MSI FM2-A75IA-E53
AMD A6 5400K
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
KINGSTON 2x2Gb DDR3 1866Mhz
SAMSUNG SN-208DB/BEBET FeketeA tápos topicban 150W-os tápot ajánlottak.
Ha jó így ez az összeállítás, akkor meg is rendelem az iponban.Esetleg jobb alternatíva valamelyik komponens helyett?
-
zolaas
senior tag
válasz zolaas #18849 üzenetére
Közben odáig jutottam, hogy leszedtem ezt: OpenELEC-Fusion.x86_64-2.0.0 Kicsomagoltam, majd a create_installstick.exe -vel feltettem a pendrivera. Aztán bedugom 1 usb-be a gépen, majd boot, de nem történik semmi se, csak 1 visszintes pici vonal jelenik meg. Ez mi?
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
zolaas
senior tag
Üdv!
Összedobtam végre a cuccot. Mit hogyan és hov telepítsek, h működjön is? Mármint usb-ről egyenlőre. Van erről vhol 1 leírás?Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Pista0001
addikt
Konkrétan arra a tápra gondolok, nekem a nagy(obbik) gépemben az van, semmi panaszom rá. Az FSP Aurum 400-as olcsóbb, de az nem tudom milyen. A Seasonic G550 tesztben a PH!-sok az Aurumhoz hasonlították, azt írták (nem egyértelműen de erősen utalva rá) hogy a Seasonic halkabb. Esélytelen olyan közel hajolnom hozzá hogy halljam a hangját
Igazából csak azért mert van újabb. Szerintem kifutó technológiát nem célszerű venni mert borzasztó gyorsan fejlődik az ipar.
Ha végül biztosan lesz diszkrét VGA akkor szerintem Intel vonalon jobban jársz. Az i3-ak egy szinten vannak a csúcs AMD APU-k proci részével (és innen van lefelé meg felfelé is), sokkal nagyobb az alaplap kínálat, kisebb lehet a fogyasztás.
Mostanában nem tervezem szétszedni a kisgépet, máshogy meg nem tudom kipróbálni neked hogy mire megy egy kétmagos Celeron (G540) egy HD7870-el a legújabb játékokban, bocs.
Szerk.: MSI FM2-es lap ügyben
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aludni nem. Nálam kizárólag HTPC feladatokat töltenek be, némi NAS funkcióval, legalábbis egyelőre. Az előttem szóló minden leírt vele kapcsolatban, amiért megéri a plusz befektetést a Trinity, ráadásul nálad némi játék is szóba kerülhet. A gond inkább az FM2 ITX alaplap ellátottság, nagyon gyér a választék. Mikor vettem, pont kifutott az MSI ITX FM2 lapja, így kénytelen voltam az Asrock mellett dönteni, annak ellenére, hogy voltak panaszok rá, nem is kevés, de ha nincs extrém terhelés, akkor bírnia kell a strapát. Végül nem bántam meg, mert az Asrock segédprogijával brutál gyors hálózati elérésem-másolásom van. Ha bármi gond lenne vele, ott van az Asrock FM2A85X-ITX, erre tudok cserélni. Sokan várják ezt a lapot.
Micro ATX olcsóbb és tágabb a választék, ha nem fontos a kisebb ház, érdemes elgondolkodni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Patice #18844 üzenetére
Köszi, de szerintem nem lesz rá szükségem.
Az optikai helyére tuti be tudom rakni (mivel üresen van és üresen is marad).
Így legalább nem fogják egymást melegíteni, legalábbis nem közvetlen közelről.Most nézem, ilyenem van...
Na nagyon akarnám, szerintem erre is rá tudnám tenni pluszba az SSD-t.De ne pörögjetek ennyire a dolgon gyerekek, nincs pénzem SSD-re, legalábbis 15k-t most tuti nem szánok rá.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az XOP-t már most használják a transzkódoló programok. Médialejátszásnál a VLC számottevően gyorsabban dolgozik a Llanó-nál. Ezt az IOMMU teszi lehetővé, mert az adatokat a processzor memóriájából eléri az IGP, vagyis nem kell átmásolni. Többek között az OpenCL-es VLC De-Noise filter ebből sokat profitál. Trinity-n gyorsabb, mint a Llano és a Brazos rendszereken. A többi hardveren ez nincs engedélyezve, így ott csak a CPU-s kód él, az jóval lassabb. Mindenképp érdemes a modernebb hardver felé menni, mert az AMD a Fusion Fund keretében milliókat szór a fejlesztőknek, és főleg olyan dolgokra, amelyek az új hardvereken használhatók ki. A VLC-ből és a WinZipből is láthatod, hogy az se baj, ha nem fut egyáltalán, vagy nem fut normálisan a konkurens hardvereken. Egyszerűen jól jön az AMD pénze.
De amúgy nem rossz a Llano sem csak a Trinity jóval többet tud, és ezt ki is használják a multimédiás programok. Casual gaming mellett nem kérdés, hogy a Trinity jobb. Egyszerűen érezhetően gyorsabb az IGP.A Llano processzora főleg szintetikus alkalmazásokban gyorsabb. A gyakorlatban a Trinity processzormagja előnyre tesz szert a magasabb órajel miatt, plusz két szál között meg van osztva a cache.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ezek szép dolgok, de szerinted fogom hasznukat venni médialejátszás és casual gaming terén?
ill. CPU-ban hektikusabb a trinity, mint a llano, és pont olyan dolgokban gyorsabb, amire nem fogom használni.
@regger: köszi, ezt jegyeztem - az egyik félelmem pont az a trinity-vel, hogy milyen a user experience. szoktad esetleg aludni küldeni a gépet - van azzal valami gondja?
-
Peak
addikt
a 2,5" szélesség adott, 63,5mm.
viszont az eszközök vastagsága igen változó.
ma pattintottam be egy notiba egy samsung 840 SSDt, 7mm vastag volt mindössze, de a helyén egy 11mm vastag vinyó volt.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
TCr
veterán
Szerintem a 202 és 302 belseje tök ugyanaz lehet.
3,5" hely van nekem is, oda vettem egy szűkítőt, abban van jelenleg az 500-as 2,5" HDD.
A slim dvd drive helyére biztosan be tudnám applikálni.Az SSD ennyire pici?
Kisebb, mint a notebook HDD?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
sb
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Trinity-ben van HSA-MMU, Dual-DMA-s az IGP, a proci támogat AVX-et, FMA3/4-et és XOP-t. Az XOP-re a multimédiás programok már lecsaptak, az OpenCL terjedésével talán az AVX is komolyabb előny lesz. Nincs sok érv a Llano mellett. Egy A10-5700 simán megér plusz 7k-t egy combos Llanóhoz képest. Eleve érezhetően gyorsabb, mint CPU-ban, mint pedig IGP-ben.
-
nagyúr
válasz Pista0001 #18826 üzenetére
A CM ház nem kompatibilis AMD rendszerekkel?
gondoltam, illetlenség lenne vagy 15 kombinációt felsorolni
Szerintem CM Elite 120/Codegen MX-31 valami 80+ gold ATX táppal (fogyasztás és kisebb veszteség miatti kisebb zaj miatt
aha, ez jó gondolat. olyasmire gondolsz, mint a Seasonic G-360 80Plus Gold? ezt most 20k körül látom, esetleg valami olcsóbbat ismersz?
Alaplap/proci téren szerintem a Llanot hanyagolnod kéne, a Trinity értelmesebbnek tűnik
ezen sokat agyaltam én is, de igazából nem tudom megfogni, mivel lennék előrébb a trinity-vel. egyedül a gyorsabb IGP meggondolandó (csak tartok tőle, hogy úgyis diszkrét VGA lesz belőle), cserébe a llano CPU fronton megnyugtatóbb a 4 fizikai maggal. a fogyasztásban túl sok különbség nincs, processzor upgrade-ben nem gondolkodom (tehát nem gond, hogy az FM1 már most hulla), más előnyt meg nem látok. az a10-5700 ezekkel együtt 7e pénzzel drágább - Te tudsz esetleg még valamit mondani a trinity mellett, ami felé billentené a mérleget?
köszi!
Intel fronton játék mellé nem biztos hogy frankó lesz a Celeron.
aye. ha ez a kétely nem lenne, akkor nem is haboznék
-
TCr
veterán
A házban van még hely egy slim dvd drive-nak, majd oda beapplikálom, ha veszek egyszer.
Péntek este vettem egy sub-ot útiköltséggel együtt 50.000 Ft-ért, úgyhogy mostanában nem veszek technikát.Jut eszembe... a házhoz kapott paneltáp kábelkötegén csak 1 db sata power kábel van.
A dvd drive-hoz ilyen kábelt kaptam.
Ez vajon jó lenne az SSD-hez is?
Gyanítom nem, de azért gondoltam megkérdem.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
cekkk
veterán
Ahogy az előttem szóló is mondja, hogy bárhova fellehet ragasztani.
Dehogy is tedd ki usbra, azzal csak lassítanád. Kis kreativitással megoldható lenne tuti az elhelyezése.Egyébként jah, most látom én is, hogy szép árak vannak, és is 15 körül vettem. Nagyon megérte szerintem.
-
-
Pista0001
addikt
A CM ház nem kompatibilis AMD rendszerekkel?
Szerintem CM Elite 120/Codegen MX-31 valami 80+ gold ATX táppal (fogyasztás és kisebb veszteség miatti kisebb zaj miatt), ez nagyjából egál a Sugo-val. Alaplap/proci téren szerintem a Llanot hanyagolnod kéne, a Trinity értelmesebbnek tűnik. Intel fronton játék mellé nem biztos hogy frankó lesz a Celeron.
-
nagyúr
-
nagyúr
sziasztok!
multifunkciós htpc építésén töröm a fejem, a filmnézés mellett NAS-ként és casual játékgépként is használnám. utánaolvastam egy csomót, és arra jutottam, hogy alapvetően a ház-táp-alaplap-CPU tengely mentén tudok érdemileg variálni. szempont, hogy nem akarok nagyon többet költeni rá, mint amennyit muszáj. összeraktam két konfigot:
1. konfig - ideális
ház és táp: silverstone sugo SG05
alaplap: asrock a75m-itx
cpu: AMD 3870k vagy 38202. konfig - olcsó (de nem igénytelen mértékben)
ház: cooler master elite 120
táp: corsair vs350
alaplap: msi b75ma-e33
cpu: intel celeron g1620az nem kérdés, hogy az első jobb, az viszont igen, hogy jobb-e annyival, amennyivel drágább - ahogy néztem az árakat, durván 25e FT különbség van közöttük. nehezíti a helyzetet, hogy kipróbálás nélkül nem tudom biztosan, kell-e az AMD-s konfigba diszkrét VGA (az intelesbe nyilván igen).
amit kérnék tőletek, hogy lőjetek kézzelfogható előnyöket / hátrányokat a két konfig között. lehet teljesen szubjektív is.
köszi,
g"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
fecus
őstag
Ezt rosszul kérdeztem. 7000 a kártya, de nem venném meg, ha felesleges.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
rigo88
aktív tag
válasz urbanjozsi #18803 üzenetére
most végigfogdostam az összes mindent és a ramok szinte érinthetetlenül forrók voltak, benchmark itt.
szerintem ez siralmas.
lehet h ez miatt lassú az egész hóbelebanc?
mert a 40fokos cpu/gpu az szerintem üzemi hőmérséklet.. ellenben a tojássütő ramokkal.itt részletesen.
ie-t hanyagolom egy darabig, az adblock plus év elejére van prognosztizálva.
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
Celtis
veterán
válasz mandju #18800 üzenetére
Állítólag a Modecom paneltápja csak 65W-os.
Én hasonló konfighoz egy 150W-os Picopsu-t fogok venni, és egy 120W-os kocka tápot.
Így a táp csendes lesz.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Mi vásároltunk decemberben 2db Lenovo G580-as notit i3-as procival, 8Gb rammal. Én vettem bele egy Samsung 830-as ssd-t, míg a másikban maradt a gyári 500-as 5400 rpm-es HDD. Itt ég és föld a különbség. bootidő, programok elérése, böngészés, fogyasztás
-
mandju
senior tag
válasz #75912448 #18805 üzenetére
Ezek szerint akkor Neked mindkettő rendelkezésre áll... én egy harmony one-nal fogom megoldani a kezelést. Az adó már úton van Kínából...már csak a konfignak kellene összeállnia...
-
törölt tag
válasz mandju #18804 üzenetére
persze, jól teszed. én a biztonság kedvéért kipróbáltam az első lépcsofokot is. el akartam adni a brazost a trinity miatt, de egyelőre nincs szívem. annyira jól össze van "rakva", hogy sírnék utána :-) a trinity-t rapoo-val, a kicsi brazoshoz pedig rendeltem egy rii mini i10-et távirányítónak.
úgyhogy a project nálam befejezettnek tekintetik. elégedettségi fok: 100% :-) otthoni használatra már elképzelni sem tudnék media playert.
-
mandju
senior tag
válasz #75912448 #18802 üzenetére
igencsak hajlok a trinity felé... inkább most adok ki érte többet, mint hogy csalódjak a brazosban...aztán kezdjem elölről...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest