- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Én meg azt mondom, hogy próbálja, ha meg van rá az anyagi lehetősége, és jó áron veszi meg a dolgokat akkor csinálja. Összetudja hasonlítani a kettőt és majd eldönti melyik ami neki tetszik.
Sőt fordított esetben is ezt mondanám, hogy próbálja ki a htpc ellenében a média lejátszókat.
-
TCr
veterán
Mert valószínűleg a jelenlegi igényeit tökéletesen kielégíti az A210, írta is, hogy csak kíváncsiság.
Ha azt mondaná, hogy netezni is akar, meg ráengedni a torrentre a 80 Mbit-es kábelnetet full sebességgel, akkor azt mondanám, hogy ok, de így teljesen feleslegesnek tartom. -
TCr
veterán
válasz
mandju #18291 üzenetére
Szia!
Ha csak ennyi az igény és már megvan a PCH A210, akkor NE cseréld le!
Ha viszont még nincs meg, akkor olcsóbban kijössz a HTPC-vel, feltéve ha már van Harmony-d, mert ugye az tovább drágítja az árat.
Ha XBMC-t akarsz használni, a Harmony-hoz ilyen IR vevő kell, hogy tudjon vele kommunikálni. -
Pista0001
addikt
válasz
mandju #18291 üzenetére
A Modecom házhoz jár a paneltáp és a külső adapter is, ezzel nem kell foglalkoznod.
A pico PSU olyan mint a paneltáp, csak sokkal kisebb. Közvetlenül az alaplap 20 vagy 24 pines tápaljzatába kell dugni, ezért nem csak a kisebb méret, hanem a 20/24 eres kábelköteg hiánya miatt is sok helyet lehet megspórolni.
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy gépet összerakni/beszerezni itthoni használatra. Egy idős asztali gépet váltana ki a szülőknek, és alkalmanként én is használnám, ha úgy adódna.
Viszont nem vagyok jártas az ilyen gépek terén, legfőképp alkatrészekben.
Az lenne a kérdésem/kérésem, hogy mit ajánlanátok?
Méretben a minél kisebb, annál jobb.
Jó lenne, ha kevésbé zajos lenne, de mégse melegedne nagyon.
Komplett, fél komplett, és alkatrészek alapján összerakható lehetőség is érdekelne.
Azt már tudom, hogy mindenképpen egy SSD megy bele, hogy pörögjön valamennyire.
Illetve az sem lenne probléma, ha elbírná a full hd filmeket is megerőltetés nélkül.
ODD nem lényeges. Maximum hozzáteszek egy külső meghajtót.
RAM-ból szerintem egy 4 gb körül elférne benne mindenképp, hogy időtálló legyen.
Árhatárt egyenlőre nem szabtam.
Köszönöm! -
mandju
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban igencsak foglalkoztat ez a HTPC vs Popcorn A210 kérdés...
Ha jól okoskodok, akkor a brazos platform nekem teljesen megfelel. Nem kell többet tudnia, mint a popcornnak, rosszabb ne legyen...amire kell: torrent, filmlejátszás (MKV, BD ISO menüvel, komolyabb hangfolyamok kezelése DTS HD MA, True HD, 3D nem foglalkoztat) Aláírásomban szereplő rendszerbe lenne illesztve.
egy ilyesmi megoldásra gondoltam:
-GIGABYTE GA-E350N vagy ASROCK E350M1 ( a giga lapot a nagyobb borda+halkabbank tűnő venti lehet, hogy vonzóbbá teszi...)
árban ugyanott vannak, kb 19.000 Huf-KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz kb 6000 Huf (ide jó akármelyik DRR3as ram? méretügyileg elfér?)
-Mode Com Feel 202 ház kb 15.000Huf (ehhez kell még vásárolnom adaptert, vagy kapom vele? nem világos)
- olcsó 60 Gb körüli SSD hardverapróról kb 10-12.000 Huf
A háttértárak már rendelkezésre állnak.Ez az összeállítás jó lehet így, megfelel a fent támasztott követelményeknek? Esetleg más alternatíva?
Mi kell még ehhez, hogy tudjam vezérelni Harmony One távval?
Még egy kérdés, mi is tulajdonképpen ez a pico psu? mire jó, szükségem van nekem erre?
Köszönöm mindenkinek, aki megtisztel a válaszával!
-
Krampesz
tag
na, összeraktam a gépezetet, végül ezt a házat vettem meg ( itt van róla több kép), ebben van egy 60W-os paneltáp. Adaptert is adtak hozzá, ami nagyon vicces, nem is IEC csatis, hanem valami ilyesmi
. A teljes méretű BDROM-ról lemondtam, ha hiányzik a BD, majd veszek egy külsőt.
A bele egy Asrock E350M1-ből, egy 4gigás 1600-os Corsair xms3-ból (felkészülve az upgrade lehetőségre), és a legolcsóbb kétezer forintos kingston pendrive-ból áll.
Gyakorlatilag így az egész projekt megállt 40k körül. openelec-et raktam rá, abból is a 2.99-et, ami a 12-es XBMC-re épül. Volt vagy 10 perc a telepítés, a gyors konfig után visz minden 2D-t. Kipróbáltam SD avival, HD mkv-val, BD isoval, DVD isoval, BD könyvtárszerkezettel, minden csont nélkül vitt, és kb azzal az ócska pendrive-val kb fél perc, mire feláll az xbmc kikapcsolt állapotból. Még a kínai táv konfigurálása van hátra, aztán kész is.
A házban van gyárilag egy 6centis venti, azt először nem kötöttem be, de a proci hőfoka a proci venti ellenére kúszott folyamatosan felfelé (70-en is túl), úgyhogy mégis meg kellett tennem, viszont az elég hangos, úgyhogy muszáj lesz cserélni. Nem tud valaki ajánlani halk 6 centis ventilátort, ami max 15mm széles?
-
bigdady
nagyúr
nem vagyok otthon és nem emlékeztem melyiken világit, pedig szétkaptam párszor
-
bigdady
nagyúr
Hali
Ebben a házban áram alatt elég erős kék fény ég. Mivel lehetne eltűntetni, mert zavar sötét szobában filmnézés közben? Fekete alkoholos filccel fessem le?
-
san2000
tag
válasz
san2000 #18233 üzenetére
Tegnap szeretem volna választ kapni a kérdésemre,de gondolom nem tudtatok segíteni.
Így most én válaszolok rá hátha másnak is szüksége lenne egy kis "segéd monitorra" projektor ill.lcd mellé.Szóval megjött a mai napon a csomag és igen működik az elgondolásom.
Ezzel az átalakítóval sikerült az alaplapom VGA kimenetére rárakni ezt a kis "7 lcd-t.
Úgyhogy most már elegedet vagyok.
A lényeges dolgok látszanak rajta ,sajnos csak 400x280 felbontása. -
Celtis
veterán
Van valamelyikőtöknek EPC2 háza, és tudna róla 1-2 képet feltenni?
A neten lévő fotók alapján nem tudom eldönteni, hogy mennyire elfogadható a kinézete. -
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
Scabi: a chifi ház mITX, a deszkák meg mATX. Kicsi moddingal kell kezdeni, gyere át flexért
-
bgmaster
csendes tag
válasz
scabi78 #18266 üzenetére
Én a Konfig 2 verziót választanám a helyedben:
-----erősebb
-----késöbb csak a procit kell cserélni ( tudom írtad nem bővítenéd, de jó ha van rá lehetőség)
(pl.: elvileg ez nem viszi a BD 3D-t de, ha azt szeretnéd hogy vigye akkor csak egy A8-t kell venni , míg az első verzióban alaplapot is cserélned kell )
----( Egy hátránya van,legalább is nekem hátrány, hogy nincs HDMI kimenet az alaplapon ) -
tori196
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5Q-E lapom és egy E8400. Ebből lesz a HTPC-m. Minimum milyen vga-t kellene vennem, hogy mindent vigyen? -
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Két konfig közül nem tudom eldönteni, hogy melyiket rakjam össze.
Csak médialejátszásra használnám, HD filmeket mindkettő viszi elvileg, de érdemes-e 10 ezerrel többet adni egy médialejátszóért ha tudom, hogy nem akarom bővíteni? Köszi, Csabakonfig1
lap+proci ASROCK E35LM1
ház+táp ANTLER DM-379 250W
4 giga kingston ram
34 658,-konfig2
lap ASROCK FM2A55M-DGS
proci AMD A4-5300
ház+táp ANTLER DM-379 250W
4 giga kingston ram
45 343,-esetleg 3000-rel lenne több egy ilyen házzal:CHIEFTEC FI-01B 200W
-
csenzi2
tag
Üdv! Van egy VAIO VGX-XL201 HTPC-m, amiben E6300 proci, 3GB ram, és egy HD5450 videókártya volt.
Lejátszott mindent, BD50-et is. Gondoltam kipróbálom a 3D-t / full 3D / és vettem bele egy HD6450 kártyát.
Sajnos szaggat a kép TMT 5.3-al. Kevés a vas, vagy valamit állítani kellene? Köszönet előre is!! -
canniball
nagyúr
"... Warternál meg működik jól"
Akkor tényleg passz."Bár nálam ez a force close... nincs kipipálva."
Azt azért jelöltem ki, mert én csak készenlétbe küldöm a gépet és ennek köszönhetően a sokadik bekapcsolás után rendszeresen szaggatott az XBMC. Nem csak a "komolyabb" filmeknél hanem az egyszerű avi-knál és még a menüben is. Mivel a progi újraindítása után elmúlt ez a probléma így egyértelműen az XBMC-vel kapcsolatos gondról van/volt szó; erre megoldás az említett opció. -
-
canniball
nagyúr
Nagyon nem piszkáltam de parancsolj.
Viszont szerintem nem ezzel lesz a probléma... -
törölt tag
brazostweaker-rel, máshogy nem hinném, hogy lehet. Hogy mennyit jelent ez fogyiban vagy hőtermelésben, jó kérdés.
Alapértékek, mellyel biztosan működik, ezután lehet még játszani a további beállításokkal:
P0 - 1.225V
P1 - 1.05V
P2 - 0.85V
NB P0 - 0.85V
NB P1 - 0.8V -
drdr
senior tag
válasz
VW-Corrado #18235 üzenetére
DDR3 2400(O.C.)/2250(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz
1866 felett overclock. Azért kíváncsi lennék mivel jár a magasabb órajel pl. fogyasztásban. Hátha valaki olvassa ezt és tud is válaszolni .... Mellesleg htpc-t felesleges overclockolni (ha csak filmre használatos), alulfeszelni szokás és lentebb venni az órajelet...
-
VW-Corrado
csendes tag
Asus honlapon F2A85-M 2400-ast is támogat. Az olvastam, hogy a GPU a memóriából csíp le magának és ki is használja ha magasabb a sebessége. 8G abból adódott, hogy több hasonló gépösszeállítást megnéztem és náluk is ekkora szerepelt, de ha bőven elég a 4G, akkor máris kisebb a költségvetés (persze párban 2x2G).
-
san2000
tag
Szép napot!
Lenne egy kérdésem az urakhoz.
Elkészült a HTPC-m amiről szeretnék egy leírást is közölni itt az oldalon.
Az alaplap amit használtam az Asrock FM2A85X EXTREME4-M lett.Amit majd egy projektorra kötnék HDMI-n.
Ez eddig rendben is van.
A gép mellet van jelenleg egy 7" kis LCD tv video kompozit bemenettel.
Azon gondolkoztam ,hogy az alaplapon VGA kimenetét egy ilyen konverterre kötném.Így a projektor bekapcsolás nélkül is használhatnám az XBMC-t az lcd tv-n igaz csak 800x600 ,de az mp3 keresésre ideális lenne.
Szerintetek működne a dolog ???
-
drdr
senior tag
válasz
VW-Corrado #18218 üzenetére
Csak érdeklődés szintjén, a kérdés nemcsak nekem szól (építő jellegű választ várok bárkitől):
Miért kell ennyi és főleg 2400MHz-es memória?
Én 4GB-ot használok, a windows lapozó fájl kikapcsolva. Soha nem volt gondom videó lejátszás alatt (volt de nem a ram miatt), de játékok (jó nem a legújabbak, de egy APU nem is egy erőgép) alatt sem, nem fogott el a memória sosem.
Úgy tudom, az FM2-es is 1866MHz-ig támogatja a ramokat, utána overclock kell, ami pedig a fogyasztást növeli...
Szóval alacsony fogyasztású htpc vs. overclock? Vagy rosszul látom?
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #18226 üzenetére
Nem, és pont ezért nem is használom úgy
Ezért értelmetlen ez a Tecsőzés is nekem, és úgy érzem aki ezt használja azért teszi, mert nehezére esik kimondani a rendes nevét mert az olyan "hétköznapi"
Pl a lájkolásis szerintem abból indult el, hogy a kedves emberek többsége nem is ismerte az a szót, hogy LIKE mert ugye buta magyar semmit nem tud angolul és kimondva maradt meg za emberekbe és úgy is írják le. Szerintem amire vannak szép magyar szavaink azokra azt kellene használni és nem tovább rondítani a nyelvet.
De mindenki azt csinál amit akar, én nem szeretem az ilyeneket és jogom lehet hozzáEnnyi magyarság még legyen bennünk.
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #18224 üzenetére
Nem
Én se írok mindig jól, mert kapkodok és nem figyelek, de az ilyen idegen nyelvű kifejezések magyarra való fordítása ami még magyartalan is értelmetlennek találom.
Olyan ez mint a lájkolni
A Duna pláza metro kijáratánál láttam vagy 2-3 éve, nem tudom, hogy ott van-e még, hogy Lájkoljuk, hogy nálunk vásárolt
-
VW-Corrado
csendes tag
Sziasztok!
HTPC építésbe fognék. Terv szerint lecserélném az ezeréves gépem, tehát másra is használnám később. A jelenlegi gépem már játékra nem alkalmas, de ezen majd szeretnék párat kipróbálni.
Nem kell extrém halknak lennie, filmnézés közben legyen csendesebb, játéknál már zajonghat. Illetve Blu-Ray 3D filmeket játssza le gond nélkül.
Tervezett konfig:
Alaplap: ASUS F2A85-M
Proci: AMD A10 5800K, vagy A10 5700
Memória: Kingston HyperX Predator DDR3 8GB 2400MHz (Kit of 2)
Háttértár: Western Digital Green 2TB + SSD 60GB
Otikai meghajtó: DVD író, Samsung SH-224BB/BEBE SATA (esetleg Blu-Ray olvasó)Ami kérdéses:
- A10 5800k, vagy 5700? Van ilyen szinten mindegy és inkább a 65W miatt legyen az 5700?
- Meglehet táplálni mindezt egy PicoPSU-ról? Pl. 150W elég lehet?
- Miben lehetne visszább venni, mi az ami felesleges, vagy túlzó?
- Proci ventillátorra ötlet, vagy elég a gyári?Köszi előre is a segítséget.
-
toM517
aktív tag
Sziasztok,
Egy baratomnak most raktam ossze egy HTPC-t, sajna nem hozta a vart eredmenyt pedig nem sporoltunk a hardverrel.
Osszetevok:
Asrock E350Fusion
8GB Corsair 1333Mhz DDR3
Samsung 840 120GB SSDWindows7 64bit alatt gyatra teljesitmenyt hoz. Az 1080p-s YouTube videoknal is szaggat, de meg a 720p is gondot okoz neki. Alap dolgok, pl bongeszes sem a legsimabb...sajnos. Nem beszelve, ha Plexen jatszom le, jujj.
HDMI-n keresztul van kitolva rola a kep egy FullHD plazmara, a hangot optikan keresztul adja egy hazimozi-szettecskebe.
Kerdesem lehet-e javitani valami a teljesitmenyen vagy inkabb hagyjuk es szerezzunk be egy i3-at?
Komolyan nem ertem, megis csak 1.6Ghz Dual Core a cucc. Driverekbol igyekeztem a legujjabbakat feltenni.
A proci es integralt VGA-nak az AMD automata driver megoldasaval telepitettem drivert. -
cekkk
veterán
Na most meg még megjelent a winháttér is
Akkor mi baja ennek a proginak, mert ez így használhatatlan -
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady #18152 üzenetére
Na megjött az új ram.
1.7-es bios van az e350m1-en és hdmin-n keresztül bejön vmi kép a plazma tv-én illetve vmi uefi bios ami egér nélkül el sem indul és ilyen a kép a tv-n.
Ki sem rajzolódik rendesen ha pedig kattintok az egérrel (wireless) akkor lefagy.
Mi a rák ez? Hülyét kapok... cmos reset sem segitett (tegnap tökéletesen indult másik rammal és vga monitorral a gép). Összeakadna a hdmi vagy a tv? -
canniball
nagyúr
Jó biza!
Közben eszembe jutott hogy csak féligazságot mondtam, van még egy lehetőség: létezik olyan hack amivel a win bejelentkezését is csilli-villi ikszbéemcésre lehet cserélni, csak ott kicsit jobban bele kell nyúlni a rendszerbe (registry módosítás és egyéb nyalánkságok) annyit meg nem feltétlenül ér a dolog. -
Celtis
veterán
válasz
canniball #18196 üzenetére
Amit linkeltem, az az USA-ból szállít, ugyanaz a kép és a leírás, mint a gyártó oldalán MiniBox
A hatásfoka (92 vs 96%) és a terhelhetősége (6A vs 7-8A 12V-on) magasabb.
Amúgy meg szoktam venni az olcsóbb kínai cuccot, de a táp kényes téma. Inkább adnék pár dollárral többet az alaplap épsége miatt. A kockatápból már olcsót veszek. Az nem annyira kritikus, ha eldurran. -
cekkk
veterán
Akkor most én kérdezek, most ennek, hogy kellene betölteni, hogy bejön az a wines logo aztán bejelentkezés vagy mi és utána egyből indul az xbmc, vagy nem is kéne látnom ezeket a wines dolgokat?
A másik a 12es használható androidos progi könyörög valami janson vagy miért az micsoda lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Logitech Blue Yeti mikrofon állvánnyal
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged