-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Ed Parker #16999 üzenetére
Olvasom, hogy napok óta gondjaitok vannak, de azt be kéne látni, hogy béta, vagy nightly build-ekkel semmi garancia nincs a problémamentes működésre. Én még mindig az alap Edent használom, semmi csicsa rajta, Avast! és Comodo tűzfal, semmiféle fagyás, tálcára ugrás, stb. nincs!
-
őstag
Aki hozzám hasonlóan beválasztotta a nagyszerű Chinavasion távirányítót és Harmonyval használná inkább annak ajánlom figyelmébe az alábbi leírást:
-
dabadab
titán
válasz Digger #16993 üzenetére
"nem akartam neten rendelni."
Ez az alapveto hiba
Ami vevo van a TV kartyadhoz, azzal sajnos sokmindenre nem fogsz jutni, mert a hozza tartozo chip a TV kartyan van, szoval a ketto csak egyutt mukodik. Az alaplapi IRDA header meg megint problemas, mert az nem igazan veszi a taviranyitok jeleit, mert nem arra van kitalalva ill. azzal a gepedet se tudod felebreszteni.
Szerintem sokkal jobban jarnal, ha inkabb megis rendelsz egy USB-s vevot, van itt az apron is. (Lehet a neten kapcsrajzot is talalni, de van egy olyan erzesem, hogy a hozzavalok beszerzese se menne siman, ha nem netrol rendelsz.)DRM is theft
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Erre az Alföldön minden szám.tech. boltban csak néznek, ha pc távirányítót keresek!
Most karácsonyra kellett volna, nem akartam neten rendelni.A kérdésem az, hogy egy tv kártya, vagy usb tv stick távirányítójával lehet az xbmc-t vezérelni? Van egy öreg, talán tview 99 tv kártyám. A távvezérlő IR vevője egy jack dugóval van kihozva a dobozon kívülre. Az alaplapom most ASRrock E350M1. Van rajta egy IR vevő aljzat és a biosban is lehet matatni. Használja ezt valaki? Nem lehetne az előbb említett vevőt összehozni vele? Forrasztópákát láttam már! :-)
-
tigipuf
senior tag
Egyszer leírhatná már valaki pontosan ,hogy is kell xbmc felületen futtani TMT-t,és mpc-hc-t,milyen fájlokat kell lecserélni és hogy is működik!
Szájbarágósan,magyarul,nem csak ezt linkelgetni:[link]
Használom az említett lejátszókat,de érdekelne ez az egybe izé...[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
zsola32
senior tag
ma megjött az asus f2a85-m lap és hozzá tartozó corsair 1866 mhz-es memóriák.
a proci sajnos már csak karácsony után lesz meg.(addig összerakom az asrock brazos konfigot, kíváncsi vagyok milyen lesz az ION-os rendszerem után)
-
TCr
veterán
Valaki kérem magyarázza el nekem, hogy ha belépek a music menübe, ott vannak a szép borítók, belemegyek egy albumba, rányomok egy zenére, elindul a zene... idáig gondolom világos...
Hogyan kell beállítani az XBMC-t (illetve be lehet-e), hogy azonnal az a teljes, szép OSD ugorjon elő, mint amikor zenére indítva kimegyek a főmenüig és rányomok a "fullscreen" menüpontra?
A zenét leállítva pedig ismét a zenék között találjam magam.(Aeon Nox skin)
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Neten van, kell az.
regger: tegnap a folyamatos fagyásoknál megint ki tudtam volna b*szni az ablakon, visszasírva a Popcorn A210-et, de aztán kis játszadozás után elég pofásra sikerült megcsinálnom a zenei médiatárat, az picit meglágyította a szívem.
Nem tudom még megmondani, hogy jól tettem-e, hogy váltottam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jobban szeretem magamra bízni a döntéseket Defense+/biztosnásgos mód, Antivírus/valós idő. Átlag usernek bőven jó, ahogy írod. Ha nem merészkedik a sötét oldalra, akkor a beépített tűzfal is elég free Avira, Avast vagy AVG mellé.
Most már eltelt 1-2 hét, meg vagy elégedve a váltással?
-
törölt tag
Nálam az RC1 olyan stabil mint a beton, plusz talán a leggyorsabb az összes közül. Lehet nálatok valami szoftver, amivel összeakad.
-
Ed Parker
nagyúr
De ez az hogy nekem nem fagy ki, az a jelenség, mikor nézek filmet es nyomnék egy alt+entert, plusz ablak tálcára le.
Tehát a film megy tovább csak kidob az asztalra.
Semmi buborék nem ugrik fel, hogy frissítés lenne, gőzöm sincs hogy mi csinálhatja.
Nem állandó a dolog, csak idegesítő mikor a film közepén kipattint az asztalra -
TCr
veterán
válasz Ed Parker #16968 üzenetére
Nekem az XBMC fagyott ki kb. 8x tegnap, az istenért nem akarta a Zombieland-et az alapértelmezett scraper-rel a moviesba tenni. Volt hogy már akkor kifagyott, amikor a tallózásra nyomtam.
Egyébként nagy nehezen sikerült, de csak a port.hu-val.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
slashing
senior tag
válasz Ed Parker #16968 üzenetére
tiltsátok le a buborék tippeket, de ne úgy hogy a tálcán kattintotok rá hogy nem kértek értesítést hanem valami komolyabb rendszerbeállítási menüben. Konkrétan nem tudom hol vannak ezek de én minden win telepítés után elsőként ezeket csinálom meg, rákeresek a neten hogyan lehet aztán megcsinálom 1x. Igaz én nem riadok meg akár egy registry módosítástól sem ha az kell neki hogy ne zaklasson... szóval gugli és valami komolyabb leírást keress rá szerintem. Ha van valamilyen tűzfalad akkor ott is nézz szét lehet ő is dobál fel valami szír szar üzenetet ha érzékel valamit vagy frissítést keres stb stb...
-
nagyúr
válasz #75912448 #16965 üzenetére
Be kell írkálni a hosszú sorba, hogy milyen felbontás/frissítéseket engedsz neki. Például nekem így van : 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60 De nyilván mást is lehet neki engedélyezni.
Nem tudom, ez így jobb-e, mint az MPC-HC saját frekiváltása, de nekem így van. Hátha valaki tud mondani rá valami okosat.
-
nagyúr
válasz #75912448 #16960 üzenetére
Bocs, hogy beleugatok, de inkább kérdezek. Azt írtad, MPC-HC, madVR, LAVFilters triumvirátust használod. Akkor miért nem a madVR-t állítod be frekiváltásra? Az MPC-HC saját lehetősége jobb? Azért kérdezem, mert ha jobb, akkor én is megpróbálom, nekem a madVR vált. Nem mintha baj lenne vele, mert szépen teszi a dolgát, de akkor kipróbálnám azzal is.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kipróbáltam a frekiváltást (mpchc/madvr/lav) és első ránézésre minden OK. MPC-HC beállítások/Teljes Képernyő/Use autochange fullscreen monitor mode/
23,976Hz-hez: 23,500 - 23,981: 23Hz 1920x1080 (gondolom AMD miatt 23Hz a jó beállítás 23,976Hz-hez, nem pedig 24Hz)
24Hz-hez: 23,982 - 24,499: 24Hz 1920x1080 és tovább a többit Hz-nek megfelelően, de lehet készíteni sajátot is.
Úgy állítottam be, hogy a tévé 60Hz-es felbontását teljes képernyőnél a filmeknek megfelelően bírálja felül, és a programból kilépéskor adja vissza. 23,976, 24, 50 és 60Hz-es anyagot váltogatva elsőre jónak tűnt.
Feltételezem ha integrálnám az MPC-HC-t külső lejátszóként XBMC-be, akkor is váltana. Tudtok egy naprakész leírást hozzá?
-
zsola32
senior tag
berendeltem az új htpc-t
az asus alaplap mellett döntöttem: F2A85-M
memóriának: Corsair Vengeance 8GB/1866Mhz KIT (2X4GB) CL9
procinak: AMD FM2 X2 A8-Series 5600K BOX
választottam.ház+ tápegység maradt a régi. (silverstone lc20/seasonic x400)
-
jeni
félisten
A tudásra lennék kíváncsi,hogy egy videózásnál milyen szerepet töltene be az Ati-5850-s?
Ha egy AMD-s Trinity FM2-s proci lenne amiben a GPU-ja erősebb még az új Intel i5/i7-s prociban levő HD4000-nél is.
Kell-e majd mellé egy jó fajta Asus ATI-HD5850-s kari? -
jeni
félisten
Erről a Logitech K700-ról tudtok valamit?
Itthon sehol sem forgalmazzák![ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Ha az XBMC launcher-ben átkapcsolom a shell mode-ot explorer-ről XMBC-re, attól még futni fog a torrent (uTorrent) a háttérben?
-
tom_tol
addikt
válasz TESCO-Zsömle #16938 üzenetére
Nekem van Boxee de minek
Nem igazán elégíti ki az igényeimet de például a V8-t kenterbe veri.
Most próbálgatom a HTPC-t, remélem ez megoldást hoz. -
dezs520
senior tag
Sziasztok,találtam egy régi gépet,azt hiszem intel...talán jó ha van 1GHz es a procija...
Rá akartam dobni kisérlet képpen az openelec-t,de van annyi verzió hogy nem ismertem ki magam...azt tudom hogy nem amd,ion,meg dualcore,de olyan "uniszex"-et nem találtam...
Másik hogy le töltöttem az ion verziót hátha alapon,kicsomagoltam,de nem találtam benne azt az exe fájl-t amivel a pendrive boot funnkciót meg tudom csinálni...
Dobna valaki egy linket melyik lenne nekem jó?!
Köszi... -
sb
veterán
válasz Ed Parker #16946 üzenetére
Nekem se kell magyarázni.
Úgy látom itt nagyrészt mindenki félrebeszél és nem tudja kihámozni a lényeget az egész sztoriból meg összehasonlításból.
Segítek:1. Vannak egyszerű eszközök vagy egyszerű eszközöknek még egyszerűbb paraméterei. Pl. a mérete az ominózus villáskulcsnak. Ez az amit NEM KELL TESZTELNI. Az anyagminőséget ott is biztosítják, stb, de a méret meg vagy jó vagy nem. És általában jó, aki kulcsot vesz lehet, hogy megnézi a minőségét, de hogy a 10-es 10-es méret-e azt SENKI nem ellenőrzi mert felesleges. Lehet, hogy 0.01-el pontosabb egyik másik, de akkor is "működni" fog, elforgatja az anyát. Pont úgy mint egy másik.
2. És - elérkeztünk a konkrét témánkhoz - ilyen a HDMI kábel is. Azon paraméterének szempontjából, hogy átmegy-e rajta a jel, vagy a Csipkerózsikát játszod le a playeren és a TV-n az Alien 4 jelenik-e meg.
Na EZEN SZEMPONTBÓL nem kell megvizsgálni a HDMI kábelt sem, mert ha működik akkor az jelenik meg rajta amit beletolsz a másik végén. Nem más, nem fakóbban, nem kisebb kontraszttal. Pont.
Ez jön ki "szakmailag" is és most itt volt egy valós, pontos teszt is, ami ezt mutatta. Pont.
Aztán ezt a kábelt is lehet más szempontok alapján vizsgálni: mennyi hajlítást bír ki a sarokban, hányszor bukhat fel benne Pistike vagy hányszor haraphat ár a kutya...De ez mind más szempont.
Remélem a lényeg átment. A kábelről és egy egyszerű paraméteréről volt szó. Meg a villáskulcsnál ugyanez.
Az LCD TV-nek a "képe", mint paraméter az már egy másik sztori, azt ember legyen a talpán aki megmondja milyen a fizikai, egyszerűen mérhető paraméterek alapján.Részemről lezárva.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz Ed Parker #16946 üzenetére
hát vissza nem olvasom még1x, így is nehéz volt kibogozni a szálakat lehet végül nem arra mentem amire akartam, de a lényegen nem változtat Lehet eltérés egy bizonyos pontig a kábeleken aztán azután már csak a sznobizmus marad és ez a néhány ezres kábelnél véget is ér, még talán a 10 ezres kábelt lehet magyarázni ilyen olyan indokokkal hogy ha nem is lesz szebb a képe de minőségibb lesz, tartósabb, jobban válogatott anyagokból készült de max ennyi...
-
canniball
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #16938 üzenetére
"...HTPC alternatívájaként pl D-Link Boxee Box?"
Ebben a topikban?
Komolyra fordítva: itt talán tudnak róla véleményt mondani.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
slashing
senior tag
válasz Ed Parker #16935 üzenetére
Nehogy azt hidd hogy egy pl. Villáskulcs minőség ellenőrzése nem olyan komoly mint mondjuk egy tv nyomtatott áramköre, max annyi a különbség hogy vannak gyártók akik kevesebbet adnak rá meg vannak olyanok akik többet, akik többet azoknak a terméke valószínű hogy jobb lesz és drágább is.
Pl. Vannak az autókba ugye biztosítékok meg relék és ezeket egy saruba csúsztatják a saruknak kb. 60 db mérési pontja van 0,01 - 0,02 század milliméter tűréssel bizonyos pontjain kevesebb is lehet vagy egy hajlításnál nem lehet 30' percnél kisebb/nagyobb eltérése azaz fél fok, aztán van még magára az anyagra is előírás/mérés aztán arra is hogy milyen erővel kell belemenjen a biztosíték milyen erővel tudod kihúzni, korrodál-e stb stb...szóval összegezve lényegtelen hogy milyen termékről beszélünk kell legyen hozzá egy minőségügyi előírás és ha annak megfelel akkor az JÓ termék az hogy ezeket adott cég hogyan ellenőrzi az az igazi kérdés mert lehet egy terméket tolómérővel mérni meg lehet ezredpontosságú optikai mérőeszközökkel is mérni.
Hdmi kábelnék és nem hiszek a drága kábel jobb dolognak de kínai e-bay-ről rendeltet nem vennék mert azokban nem bízok hogy bármilyen nemzetközi szabványt betartanának... én olyat vennék/veszek aminek azért van valami kis neve a piacon, még így is pofára eshetek de nagyobb a valószínűsége hogy az tuti megfelelő lesz néhány ezer forintért...
-
slashing
senior tag
Jóhogy be lehet állítani, skin függő hogyan de ez alap dolog, nyomsz egy balra/jobbra vagy felfele nyilat hogy előhozza a szokásos kis menüt aztán keresel egy olyat hogy Irány: növekvő vagy Sorrend: növekvő és itt kattingatasz addig míg a neked megfelelő lesz. Lehet sorrendben oda vissza, imdb, megjelenés dátuma, meg még vagy 5 féle módon... Neked az kell hogy Epizód szerint rendezze.
szerk.: látom már jött rá válasz valahogy elsiklottam felette.....
[ Szerkesztve ]
-
-
canniball
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #16916 üzenetére
Nem tudom Linux alatt működik-e egyáltalán a Thermaltake Multimedia Lab, szóval ha ragaszkodsz hozzá lehet a Linux ki is van lőve... Amúgy csak azért kérdeztem megvan-e mert egy jóval olcsóbb távrángató is jó lehet(ett volna). Hogy az XBMC-vel (Windows alatt) hogy lehet összehozni arról majd cekkk talán mesél, neki van ezzel személyes tapasztalata.
A Linuxhoz nem értek, így nem tudom milyen a viszonya a W7-tel. Nekem w2k3 van a szerveren, annak a megosztását gond nélkül kezelte az Openelec amikor egy próba erejéig elővettem.
-
zsigus
őstag
Van oldalt egy menü, az hogy hogyan kell előhívni nézetenként változik.
Ha függőleges nézetet használsz (amiben a filmek egymás alatt vannak felsorolva) akkor a baj nyilat nyomd meg, ha vízszintes nézetet, akkor a felfelé nyilat, és a rendezés módjánál válaszd ki az Epizód szerinti felsorolást.
-
sb
veterán
válasz Ed Parker #16926 üzenetére
Igen, megerősítés, mert a szemeben a hdmi kábel is "villáskulcs".
Épp ezért írtam ezt a példát. Át kell mennie egy bitfolyamnak előírt hibaaránnyal. Ha ez megvan akkor egyszerűen nem lehet eltérés, mivel tök ugyanaz az adat. Ezek elvek. Épp úgy ahogy az is alapelv, hogy ha mégis lenne átviteli hiba akkor az nem kontraszt-eltérésben és színhűségben nyilvánulna meg.
Egyszerűen lehetetlen az elvek miatt.Épp úgy, ahogy egy villáskulcsnál nincs helye szubjektív szemrevételezésnek a méretnél. Vagy 10-es vagy 11-es. Vagy ha egyik sem akkor is azt megmondja egy tolómérő és pont. Nincs mit tesztelni meg kipróbálni rajta.
Nyilván egy összetettebb eszköz már nem ilyen. Éppúgy a teszteket bújom egy HTPC vga-nál a 24p miatt, mint pl. egy digitális fényképezőnél vagy TV-nél. Ott nem segítenek a technikai paraméterek. Megapixel, kontrasztarány, stb...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Warter #16923 üzenetére
Majd ma dobok fel egy frissebb xbmc-t hátha az csinálja műsort.
Celtis: számodra azért hülye hasonlat, mert Te így vásárolsz, olvasol és ha jót írnak, akkor megveszed, ha nem akkor otthagyod.
Én annyiban vagyok más hogy én kiprobálom es ha tetszik akkor kifizetem.
Vágod?[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
A minden szar alatt a 3 lejátszóra gondolsz?
Xbmc, tmt5 es mphc?
Mert még egy író program van fent es a utorrent.Sb: akkor ez az írás neked egyfajta megerősítés nem?
Azért én elsősorban műszaki dolgokra gondoltam és nem ilyen egyszerű tárgyakra mint a villáskulcs.
Csak hogy példát is mondjak: plazma,LCD tv,2cs. erősítő, avr,dac,hangfalak, összekötő kábelek, tápkábelek, nas, ruter, fényképezőgép,obi stb[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Adott egy sorozat (Planet Earth).
Planet Earth s01e01.mkv, e02.mkv... stb... így neveztem el.
XBMC be is tette a TV Shows menübe, borítóval, külön thumb-okkal, de ABC sorrendben van, nem a tényleges sorrendben.
Hogyan tudom ezt korrigálni?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
sb
veterán
válasz Ed Parker #16917 üzenetére
Azért, mert mint végre a fenti tesztben látható, elég egyértelmű a működése.
Egy 10-es villáskulcsot se próbálsz ki, hanem megveszed. És ha nem 10-es - a ráírt számmal ellentétben - akkor max visszaviszed.
Egy ceruzaelemet se próbálsz ki. Megveszed és használod. Ha kibontod és nem megy vele a falióra akkor meg kihajítod.
Én pl. egy usb kábelt se szoktam kipróbálni. Jacket se. stb, stb...
Míg egy analóg kábelt elhiszem, hogy kipróbálsz. Azt én is megnéztem 10 évvel ezelőtt amikor vga kábelt vettem.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Olyat tapasztalt már valaki, hogy az xbmc film közbe kidob az asztalra?
A film megy tovább a tálcán, katt es visszalép,de hogy ezt miért csinálja? -
Ed Parker
nagyúr
Már miért lenne hülye hasonlat?
A nőt is kipróbálod mielőtt elveszed, a kocsit is kiprobálod mielőtt megveszed, a kábelt miért nem?
Ott miért elég a másik tesztje?
Miért nem Te magad próbálod ki?
Lehet hogy ez neked fura, de én elég sok mindent csak úgy veszek meg, ha kipróbálhattam, ha nem lehet, akkor tovább lépek.
Ennyi -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz canniball #16905 üzenetére
Igazából én megelégednék komplett dobozkával is 30-40k-ért, csak ilyenből eddig nem nagyon találtam olyat, ami ne lett volna valamilyen úton/módon beteges. Pl tegnap PHTV-be az LG-nek a Smart kacata. Ott a library botrányos. Jó lenne, ha lehetne szűrni, legalább műfajonként, vagy ilyesmi...
Popcorn Hour meg annyiba kerül, mint egy HTPC, szóval ugyanott vagyok.
Egy iMon már van. Konkrétan egy Thermaltake Multimedia Lab, ami egy átcímkézett tekerő nélküli VFD. De ha igény lesz rá, akkor előferdülhet, hogy beszerzek valami komolyabbat. Néztem Ultrabay-t, de szökő évente egyszer ha odamegy valaki az eszközhöz tekergetni/nyomkodni. Csak a kijelzője jobb.
Illetve nemrég majdnem sikerült vennem egy hibátlan Silverstone "Milo" ML02-est 30k-ért. Azt mai napig bánom, hogy nem jött össze...
Linuxos XBMC hogy működik együtt Win7-tel? Voltak fájlmegosztási problémáim idehaza. Egyik gépre azért kellett XP helyett Win7, mert nem szerették egymást. Félek, hogy a linux ellen tűzzel-vassal tiltakozna.
Érintőlegesen: Szerinted a C60-ra érdemesebb lehet Linuxot tenni? Esetleg XBMC-bel, hogy lehessen filmet is nézni vele? Gondolok itt a nem túl acélos erőforrások jobb kihasználására, hisz egy linux csak beéri kevesebbel, mint egy Win7...
És milyen lejátszók vannak linux alá, amik szeretik a GPU-gyorsítást?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Ed Parker
nagyúr
Gőzöm sincs mi okozza nálad a hibát.
Ha a felvétel jo, akkor Te mire tippelsz, hol lehet a baj?Peak:sztem nem, ugyanis a Furutech adatlapján is azt olvastam, minél több elemi szálból áll egy pászma, úgy emelkedik az ár.
Eleve sokkal nagyobb felületen futnak az elektronok,szvsz nem jobb,de hallgassátok meg.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #16908 üzenetére
múltkor volt nálam pár hifis arc, és azt mondta az egyik, hogy a vastag, tömör rézkábel jobb a hangfalakhoz, mint a kb. 200 nagyon vékony elemi rézszálból "szőt" lapos Neotech kábelem 1200ft/m árért.
Igaz ez?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
canniball
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #16902 üzenetére
Ami itt jellemző az W7+XBMC, vagy (pendrive-on) Openelec. Az iMon már megvan?
És akkor a Brazos topikban már nem javaslom a HTPC-t mint "megfelelő hálózati lejátszókat a felhasználóknak".[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv.
Arra adtam a fejem, hogy összedobjak egy HTPC-t kísérleti jelleggel. Elsősorban a szoftveres része érdekelne, hogy egy Asus AT3IONT-I Deluxe-al merre érdemes elindulni, ha 1080p filmeket szeretnék lejátszani hálózatról és netről. Van-e támogatása a régi iMon cuccoknak, és azok átmatricázott/firmware-elt OEM változatainak?
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
szabi__memo
nagyúr
Komolyan mondom srácok ez a kábeles dolog... Jól indul ma is a napom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest