Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz
vendingo #46685 üzenetére
Sok lument elveszítesz így, piros, zöld variációkkal,de főleg a piros bedobáshoz sem lesz elég. 700 lumenes fegyverláma piros szűrővel jó ha 30-40 méterig világít. Zölddel messzebb, de az ajánlott lámpák szerintem nem tudják úgy koncentrálni a fényt, mint egy Olight M3X.
Én amúgy éjjel ha harcsára kell bedobni (stupek, úszó?) muszáj az erős fehér fény, főleg stupeknél, azért az partról macerás - a halak meg fél-egy óra majd megnyugszanak.
Bedobáshoz Acebeam X45 - nagyon bevált!
-
Tomdriver
őstag
válasz
FBLLMAG #46545 üzenetére
Köszi!
(#46547) jozsi252: Ment pü.
Korrekt csapat.Mikor kibontottam a lámpát, csak két akksi volt a négy helyett. Mindjárt felhívtam őket, hogy gáz van, nem sokat kérdeztek, azonnal postázták a hiányzókat. Mondták volt olyan, hogy a megrendelt 50 db vadász szettből csak az üres műanyag dobozokat kapták meg. Csinálni semmit nem tudtak, hosszú az út Kínától idáig.
-
Tomdriver
őstag
Rendeltem egy Acebeam X45 XHP70.2 ledes szörnyeteget, tegnap jött meg. A régi Olight SR50-et (800 lumenes első változat) váltottam ki vele, azt elajándékoztam.
Hát azt már most látom, hogy soha nem fogom kihasználni azt a 18000 lument, tényleg csak pénisz növelésre jó, haverok, csajok előtt. Vakít a visszavert fény engem is, még távolabbi tárgyak esetén is. Tényleg nagyon brutál...
Közel 40 év horgász-vadász tapasztalata azt mondatja velem, ezer lumen felett nem sok értelme van kint terepen ezekhez a hobbikhoz. Fegyverlámpáknál meg úgy is a középfényerő számít jobban, hogy minél jobban összpontosítsa a fényt - céltávcsőben amúgy sem látsz nagyobb teret.
Mindegy, megtartom mert tetszik, minőségi a kidolgozása, csak egy kicsit nehéz.Korábban megjött az Olight H2R Nova fejlámpám - ahogy itt más is írta, eddig csak jók a tapasztalataim vele. Itt a turbó mód szintén csak arra lesz jó, hogy a szabadban tüzet gyújtsak vele.
Vadászatnál éjjel a hátizsákba pakolni, kocsit megközelíteni nekem a holdfény mód is elég volt eddig.
-
Tomdriver
őstag
válasz
DAni198 #46529 üzenetére
Klassz!
Én eddig azt hittem, hogy a legnagyobb hő a fényforrás irányából, tehát a foncsoron keresztül termelődik. Itt meg a felülnézeti fotón azt látom, hogy azon a tájon jóval alacsonyabb a hőmérséklet, mint bent az elektronikában.
Még az is érdekes lehet, hogy egy tárgyra vetített fény különböző távolságból milyen hőmérséklettel sugároz, hisz gyújtani lehet vele. -
Tomdriver
őstag
válasz
jozsi252 #46364 üzenetére
Igen néztem én is, hogy az a X45 még többet tud és "csak" 8K-t kéne rádobni az X7R ellenében, de nem néz ki olyan jól.
Tetszik az Olghtoknál ez a kék dizájn, meg ha megmozdítom a lámpát, villog a kapcsoló - persze tudom ezek csak plusz ficsőrök, de utóbbi lehet még hasznos is, ha matatok a sötétben a magaslesen, hol is a lámpa...
Még alszom rá párat, amúgy az SR51-et akarom majd kiváltani vele. -
Tomdriver
őstag
válasz
jozsi252 #46348 üzenetére
Hidd el nekem is fáj és azt is tudom ha a lámpa tudja az 1000 lument, mindenre elég. De az érzés, ha egy ilyen szörnyet felkapcsolhatsz, sok pénzt megér.
ZozzV6: Nekem csak Olight lámpáim vannak, mert tényleg jó minőség. De amit írtál az szimpi, keresni foglak.
FBLLMAG: Köszi az összehasonlítást. Most, hogy ismét lámpavásárlás előtt vagyok, egy dolog jött le nekem: szinte mindegyik gyártónak megvan ugyanaz a célközönsége, ha csak teljesítményről beszélünk is. Az Armytek, az Olight, a Nitcore és sorolhatnám, tud alternatívát azonos lumenre vagy kandellára, esetleg a kialakításban van különbség, vagy a minőségben, tartósságban. No és persze az árban. Szóval lehet, ha pl. egy 20000 lumenes csúcspéldányra vágyom, tök mindegy melyik gyártótól veszem, kb. ugyanazt fogom kapni.
-
Tomdriver
őstag
válasz
nufenen111 #46236 üzenetére
Az Oligtot végül megrendeltem, de szerintem kipróbálom a Skilhuntot is, az ára is szimpatikus. Aztán majd beszámolok itt, hogy mi a tapasztalat a kettőt egymás mellé téve.
-
Tomdriver
őstag
válasz
ZozzV6 #46223 üzenetére
ZozzV6 & bedvóter: köszönöm a válaszokat!
Ez a Skilhunt megmozgatta a fantáziámat az Olight ellenében, főként a diffúzor miatt. Kár, hogy ez a megoldás már nem annyira elterjedt, a Fenix is elhagyta az újabb lámpáiról.
Kell a hosszú hatótáv ha egy percig is, ezért és mert zseblámpaként nem használható a HC65-ről letettem, a HC30-nál meg nem láttam beépített töltési lehetőséget. A HC33 miért nem annyira javasolt?
Egy hazai bolt nagyon rám akarta erőltetni az Acebeam márkát, de ez nekem nagyon ismeretlen még a kínaiak között is.
Marad az Olight, a Sklihunt és az Armytek - még alszom rá egy-kettőt! -
Tomdriver
őstag
Sziasztok, fejlámpa választásához szeretnék kérni javaslatot. Főként vadászathoz, horgászathoz lenne rá szükségem. Fontos a magas fényerő (éjszakai horgászatnál a bedobáshoz illetve vadászatnál után kereséshez), ugyanakkor előny ha van olyan fokozata, hogy nem egy pontban világít, mert kell horgot kötni és az aljnövényzetben nyomot, vért is keresni vele. (utóbbinál tapasztalatom, hogy minél fehérebb a fény, annál könnyebb észrevenni vele).
Fenix HP 15 nagyon bevált volt erre a célra, mert ha nem kellett a "hosszú" fény, volt egy tejüveg a lámpa előtt, amit le lehetett hajtani. Maga a lámpa sajnos nem tartós, az elektronika hibája miatt ma már csak 2. fokozatig kapcsol.
Amiket nézegettem helyette és bejöttek, ebben a sorrendben írom:
- Olight H2R Nova,
- Armytek Wizard Pro,
- Nitecore HC33 vagy 65,
- Acebeam H15Fontos lenne még a beépíthető töltés és a mágneses talp (a fentiek nem mindegyike tudja), tehát más javaslat is szóba jöhet természetesen!
Olight lámpákkal amúgy jó a tapasztalatom, jelenleg is használok egy M3X Tritont (még a "régi" XM-L-Led-el gyártott, 700 lumenes), meg egy SR51 utánkeresőt, illetve egy kisebb fegyverlámpát az első szériáikból, de természetesen nyitott vagyok minden másra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest